Diskusije : Religija

 Komentar
Zašto ikone placu?
bgdtjumen
(arhitekta)
29. april 2020. u 14.53
Slučajevi mirotočenja, čak i krvotočenja ikona zabeleženi su više puta širom sveta. Iako se najčešće dešavaju u crkvama, nije retkost da ikone zamirotoče i u domovima hrišćana.
Svaki takav slučaj pobuđuje posebnu pažnju, a u narodu se veruje da to nikako nije dobar znak. U pravoslavnoj i katoličkoj tradiciji fenomen krvavih suza na svetim ikonama Bogorodice je znak „odozgo”. Suze se pojave kad vernike treba upozoriti na pokajanje i jačanje vere. Međutim, one su znak samo onima koji veruju i prihvataju pojavu kao znak unutar vere.

.

Bazorilo
29. april 2020. u 20.01
Ja imam svoje mišljenje,ali red je da se prvo oglase vernici u cijim crkvama se to dogodilo.
Bazorilo
30. april 2020. u 17.15
Nešto su se uspavali.Normalno bi trebali navesti knjigu i citat iz Biblije gde se govori o tome,ako to zaista piše?
revizor
(pilot)
01. maj 2020. u 07.01
bgdtjumen
(arhitekta)
03. maj 2020. u 08.56
Sličan slučaj u Srbiji zabeležen je u kragujevačkoj crkvi Svetog Save, kada se razvilo najviše polemike oko suze koje su potekle iz očiju Isusa Hrista. Tekle su tri dana, sve do praznika Usekovanja glave svetog Jovana Krstitelja. Ponovilo se to još jednom kasnije, ali tada na jedan dan.

Protojerej stavrofor Života Marković, starešina hrama, tada je rekao kako je prvo pomislio da je neko poprskao vodom Isusa.
„Hteo sam da se uverim da to jesu suze, pa sam prstom presekao mlaz koji je tekao sve do nogu Isusa. Međutim, suze su nastavile da teku i, što je još čudnije, išle su samo do Hristovih nogu. I tu nestajale. Ne prestajem da mislim o ovome i zašto se to desilo. U Svetom pismu, na nekoliko mesta, pominje se kako Gospod plače. Uvek je plakao zbog naših grehova, a plakao je i nad svojim prijateljem, vaskrslim Lazarom, dok je još ležao u grobu. Mislim da je ovo opomena za sve nas, i sveštenike i vernike, da se zapitamo da li smo vernici samo na rečima ili i na delu. S druge strane, mislim da je ovo i milost božja što je rešio da nas opomene”, naveo je tada starešina hrama.

Naučnici taj neobični fenomen tretiraju kao fizičku pojavu koja nastaje zbog kondenzacije vlage. Ali, niko još nije objasnio zašto suze baš oči.
Bazorilo
03. maj 2020. u 11.58
Ako hoćemo realistican pikaz ovog fenomena moramo se obratiti Bogu tj,njegovoj svetoj knjizi Bibliji,gde nam je on dao odgovore na sva pitanja pa i ovo.Revizor je već to postavio pa ja nebih da ponavljam,ali evo samo jedne recenice koja može baciti svetlost na rešenje problema,pa onima koji žele siri odgovor dati podsticaj da procitaju vise u tekstu koji je Revizor kao sto rekoh,već dao gore iznad.

Otk. 9,20 „A ostali ljudi koji ne pogiboše od ovih zala, ne pokajaše se od djela ruku svojih, da se ne klanjaju demonima, ni idolima zlatnim i srebrnim i bronzanim i kamenim i drvenim, koji niti mogu vidjeti, ni čuti, ni hoditi;”.

Werba
(N/A)
14. jun 2020. u 05.05
Zašto ikone placu?
=======

zato što im mantijasi preko noćisa druge strane zida -odaje, ugrade
*suzu na tajmer. Tada je sve moguće, suze da stanu i poteku po potrebi.
Najobičnije mantijaske podvale...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.