Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Virusi ne postoje kao uzrocnici bolesti.
Bazorilo
29. april 2020. u 19.57
Pratio sam video na kome jedan od najvecih svetskih strucnjaka,zaboravih ime(postavicu ovih dana)kaže,da korona virus ne postoji,već da se odredjenim vakcinama oslabi imuni sistem pacijenta ,pa ovaj nije u stanju da se izbori sa djubretom koje mu je tom prilikom ubrizgano u telo.Tako je prouzrokovana takozvana HIV/AIDS,bolest,pa je pripisano majmunima kao navodnom uzrocniku.
Bazorilo
11. jun 2020. u 18.40
Bog je podigao ljude da obznane istinu naerodu.

>Iako je sam Paster pred kraj života priznao da je pogrešio u pogledu svoje teorije o mikrobima, na postulatima njegovih otkrića zasnovana je moderna biološka teorija na kojoj počiva i čitava savremena medicina.

Tako se danas u svim medicinskim udžbenicima kaže da najveći broj bolesti u ljudskom organizmu (kao i kod životinja i biljaka) nastaje delovanjem mikroorganizama (virusa, bakterija, gljivica) koje iz spoljašnje sredine ulaze u tkivo i zagade ga. To izazove reakciju imunog sistema i upale. Daljim razmnožavanjem mikrooganizama u tkivima mogu nastati teške degenerativne promene. Paster je tvrdio da u zavisnosti od vrste mikroba zavisi koja će se bolest u organizmu razviti.

Robert Koh (1843-1910) je kasnije pokušao da klasifikuje sve ove mikroorganizme koji izazivaju bolesti i da ih što više razotkrije. Mikrobi su tako uvek u istom obliku i prenose se sa jednog organizma na drugi, sa životinje na čoveka.

Pasterovi naučni postulati se i danas primenjuju u medicinskoj dijagnostici i nauci. To znači:
1. nađe se životinja ili čovek sa određenom bolešću.
2. izoluje se iz tkiva mikroorganizam u određenoj kulturi.
3. on se ubaci u telo zdrave eksperimentalne životinje i kada se i ona razboli - zaključi se da i ova životinja ima isti patogen kao i originalna.

I to je bio dokaz (i danas je) kako nastaju bolesti. Simptom manje ili simtom više stavlja se u niz simptoma karakterističnih za taj mikrob. Savremena medicinska dijagnostika je tako postala prava enigmatika. Mnogo puta isti simptom označava različite bolesti, a ista bolest može da se ispolji i sa različitim simptomima - po principu može da bude , ali ne mora da znači. Studenti medicine se zato pretvaraju u mašine za bubanje: simptom-uzrok-bolest-terapija, pri čemu mnogi vremenom potpuno izgube smisao da razmišljaju svojom glavom. Posumnjati da sa blagoslovenom medicinskom naukom nešto u temelju nije u redu predstavljalo bi pravu jeres.

Tako su Paster i Koh postavili temelje monomorfizma, a savremena medicinska nauka je napravila čitavu paletu antibiotika za određene patogene klice.
Zahvaljujući „genijalnoj” praksi jednog nadri lekara koji se vešto putem jednog falsifikata dočepao članstva u engleskom Kraljevskom lekarskom društvu i diplome lekara, Edvardu Dženeru, došlo se na ideju da se virusima stane na put vakcinacijom tj. aktiviranjem imunog sistema pre nego što virus dospe u organizam.

Farmaceutska industrija je bila oduševjena idejom i napravljene su vakcine (sa umrtvljenim virusima) za sve poznate bolesti. Do 1950. praktično su svi poznati virusi stavljeni pod kontrolu, a stotine miliona ljudi je vakcinisano. Sa jedne strane stvoren je profitabilan biznis sa vakcinama , a sa druge u „civilizovanom društvu” više nema tuberkuloze, dečije paralize, kolere, difterije, velikih boginja, bubonske kuge itd.

Današnji lekari veoma samouvereno kažu da je zahvaljujući savremenoj medicini, antibioticima i posebno vakcinama iskorenjen ogroman broj infektivnih bolesti. Istovremeno, isti lekari još nisu u stanju da objasne odakle dolaze novi smrtonosni virusi kao ebola, HIV, legionarska bolest, ptičiji grip, tuberkuloza otporna na antibiotike i sl.
ПРИЛОЗИ
unistavanje-mikroba.jpg
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!<
Dr_Blizak
(student)
21. jul 2020. u 03.29
Medicinska nauka je imala svoje pionire i metode koji danas izgledaju sarlatanski. Neko je od nečega morao početi u datim uslovima. Na danasnjem nivou gde saradjuje sa svim naučnim granama malo je iza vojne tehnologije.
Qlex
(HAKUNA MATATA)
13. januar 2021. u 03.25
Po reč tvojoj neka ti bude :)
jednaSosa
23. mart 2021. u 23.43
Nisi nam rekao ko je vodio/napravio tu emisju? Ime, prezime, struka i strucnost? Ako postoji na YouTubetu onda si trebao da ostavis link.

Usputno: pticji grip je objašnjen.

Ako virusi ne postoje ukljucujuci i ovaj Covid-19, kako ti bezimeni strucnjaci objašnjavaju prisustvo antitela?

Ne volim informacije ovakvog tipa, ne dorecene i još da se ne zna ko stoji iza njih.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.