Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Vestacki zglob
pozitivac
(hemicar)
17. mart 2016. u 19.02
U kolenu mi je hrskavica većim delom ostecena. Dr. je rekao da se radi
o osteoajtritisu I da trebam ugraditi vestacko koleno.Tražim savet
od nekoga ko je slično imao. Da li će mi pomoći ili ne? Šta da radim?
Mišljenje lekara nekog strcnjaka bi mi mnogo znacilo.Hvala.
OPIS-50
(OPISIVAC)
23. mart 2016. u 06.56
Lijekovi
Neki lijekovi mogu pomoći kod ublažavanja simptoma osteoartritisa kao što su:

•Acetaminofen – pokazalo se kako je učinkovit za blagu i umjerenu bol kod osteoartritisa, no ne smanjuje upalu. Uzimanje više od preporučene doze acetaminofena može dovesti do oštećenja jetre.
•Nesteroidni protuupalni lijekovi – mogu olakšati bol i smanjiti upalu. Najčešće su dostupni na recept, no ne preporučuju se osobama starijim od 65 godina i onima koji su imali ili imaju krvarenje u želucu jer mogu izazvati želučane smetnje, zujanje u ušima, kardiovaskularne probleme, krvarenje i oštećenje jetre i bubrega.
Terapija kod osteoartritisa
Najučinkovitija terapija kod osteoartritisa je vježbanje i postizanje zdrave tjelesne težine. Vaš liječnik vam može predložiti:

•Fizikalnu terapiju – fizioterapeut vam može sastaviti individualni program vježbanja koji će ojačati mišiće i zglobove, povećati opseg pokreta i smanjiti bol.
•Protezu i umetke – ovi uređaji mogu imobilizirati i podržati zglob kako bi se smanjio pritisak, također mogu pomoći u smanjenju boli u zglobovima.
•Savjetovanje – vaš liječnik vam može predložiti savjetovanje s osobama koje također imaju osteoartritis. Tijekom savjetovanja s drugim ljudima, možete naučiti korisne trikove i savjete te njihove postupke kod smanjenja i suočavanja s boli u zglobovima.
•Savjeti za olakšanje svakodnevice – vaš liječnik vas može savjetovati kako da si olakšate svakodnevicu. Na primjer, klupica u vašoj tuš kabini može pomoći ublažiti opterećenje zgloba tijekom tuširanja.
Kirurški postupci
Ako vam lijekovi ili terapije nisu bili od pomoći možda ćete htjeti uzeti u obzir postupke kao što su:

•Artroplastika – zamjena zglobne površine s metalom ili plastikom.
•Artrodeza – fuzija koštanih krajeva zgloba.
•Hondroplastika – popravljanje hrskavice kosti.
•Zamjena zgloba – zamjena kod oštećenog koljena ili kukova s umjetnim zglobovima.
Prevencija kod osteoartritisa
Redovita fizička aktivnost i zdrava prehrana može pomoći u kontroli tjelesne težine, a jedan od uzroka osteoartritisa je upravo pretilost. Prevenirajte vježbom koja odgovara vašoj razini snage i izdržljivosti jer vježbe koje uzrokuju jaku bol ili nelagodu mogu uzrokovati trajno oštećenje tijela.

Izbjegavajte ponavljajući stres i pritidsk na zglobove, neprirodne pokrete ili aktivnosti, pogrešan položaj tijela ili prenapregnutost. Ovi simptomi su često svakodnevica kod velikog broja ljudi, no pokušajte pronaći individualno rješenje kako bi ih izbjegli. Čest uzrok osteoartritisa je prethodna ozljeda zgloba. Pokušajte maksimalno izbjegavati bilo kakvu ozljedu zgloba, a ako dođe do ozljede odmah posjetite liječnika i zatražite tretman.

pozitivac
(hemicar)
23. mart 2016. u 10.33
Hvala puno,Opis-50
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.