Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Sinusi
lavanda
12. januar 2016. u 08.02
Može li mi iko preporučiti neki prirodni lijek za hroničnu upalu sinusa od koje patim nekoliko godina. Probala grijanjem sa morskom solju, inhaliranje, bijeli luk, ren, čajeve...Čula sam za kapi morskog krastavca. Da li ih je iko probao, jer sam već nadavala para za mnoge ljekove i kapi pa ništa. Unaprijed hvala
OPIS-50
(OPISIVAC)
12. januar 2016. u 12.01
Fitoterapija protiv kroničnog sinusitisa

Čaj: Kušajte čaj od metvice, bazge, stolisnika, preslice i nevena te gotovo neizostavno kadulje. Pomoći će u smirenju upale edema sluznice, olakšat će iskašljavanje sekreta koji se iz sinusa spustio u donje dišne puteve.

Inhalacija: Inhalirajte se čajem od majčine dušice u koji ste dodali tri kapi eteričnog ulja mente. Glavu pokrijte ručnikom, jer tako ljekovite pare griju sinuse i dopiru do bolesnih mjesta.

Mast: Mažuran(svježi sok) 50g, neslani maslac 20g. Sve pomiješati i mazati unutrašnjost nosa tri puta dnevno.

Sirup: 200g šećera staviti na vatru da se zarumeni,dodati litru vode,šest žlica meda, dvije glavice dobro usitnjenog crvenog luka. Kuhati dok ukuha na polovicu. Procjediti i staviti na hladno. Piti tri puta po jednu žlicu poslije jela,i uz to popiti topli čaj od odgovarajućeg ljekovitog bilja.

Budući da se sluznice sinusnih i nosnih šupljina s vremenom stanjuju (atrofira zbog kroničnih bolesti), treba svaki sinusitis ozbiljno shvatiti i odmah pristupiti primjerenoj terapiji. Jedna poslovica iz XII. stoljeća kaže: „Čovjek ne može umrijeti ako u njegovu vrtu raste kadulja!” Neka priroda uđe i u vaš dom!

Dr. med. Ksenija Krajina Pokupec
CPHA
(Чувари ћирилице)
29. januar 2016. u 12.13
Пробајте инхалирање на чају од црног лука.
Цијеле главице лука засјећи ножем на 1/4 и ставити у шерпу, налити воду да прекрије лук, кувати 10так минута.
Инхалирати се...покрити се пешкиром изнад посуде са луком.

majaman
(ekonomista)
03. maj 2016. u 16.14
ja sam probala apsolutno sve...i morske sobe i sol i parenje i svasta nešto
na kraju samo kapi od krastavca.nasla sam br kintaktirala coveka nasli se kupila i nije bilo lako sa tim kapima...ali ja sam sada hvala Bogu nov covek
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.