Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Tumacenje dijagnoze, slabo srce
BREBRE
14. januar 2013. u 18.58
Postovani, unapred zahvaljujem na odgovoru jer znam da ste idealna grupa kada je pomoć u pitanju.

Dijagnoza je

-Insuffcientin cordis (EF-45%)150,-------Fibrillation atriorum et fluctuation atriorum 148,------Coronarnographia fact est R931,----Hyperghyceridaemia vera E781,-----Strumadiffusaatoxica E040

U pitanju je zenska osoba 63 godine. Srce radi sa 40% snage kako mi je preneto u razgovoru. Pritisak u redu, stabilizovan a bio je visok ranije. Takođe ima pojacano znojenje (često menja majce totalno mokre, krv 'guscu' od normalne, ostalo manje vise u redu) Od lekova pije svaki po jednu na dan:

Lodoz,lasix,Spirinolakton,Aminodaron,Farin,Rosubol

Još jednom iskreno HVALA
OPIS-50
(OPISIVAC)
15. januar 2013. u 05.12
kongestivno srcano popustanje visokog stepena, (re)kompenzovano

BREBRE
15. januar 2013. u 08.22
Hvala najlepse,

Ne razumem se najbolje u medicinsku terminologiju, ako je moguće na prostiji 'jezik' sve ovo prevesti :)
OPIS-50
(OPISIVAC)
15. januar 2013. u 10.28
Kongestivno Popuštanje srca mže biti akutno i hronično. Najčešće nastaje kao posledica drugih bolesti na srcu.

Može se podeliti u dve kategorije: sistolna i dijastolna disfunkcija. Oko 70% pacijenata ima sistolnu disfunkciju. Sistola je stanje srca prilikom koje se srčani mišić kontrahuje (grči). Tokom dijastole, dolazi do opuštanja srca.

Najčešći uzrok ovog stanja je bolest koronarnih arterija i ishemija miokarda, ali i dugotrajna hipertenzija (povišeni krvni pritisak), konzumiranje alkohola, bolesti srčanih zalistaka, hronična opstruktivna bolest pluća, aritmije i bolesti štitaste žlezde mogu imati ulogu u nastanku popuštanja srca.

Koji su simptomi i znaci kongestivnog popuštanja srca?
Prvi znaci i simptomi popuštanja srca su

•otežano disanje (dispneja)
•ubrzano zamaranje (ortopneja)
•slabo podošenje napora
•brzo zamaranje i malaksalost
•otekle vene vrata
•povećana jetra (hepatomegalija)
•otoci na nogama
•cijanoza (plava prebojenost) na rukama i nogama
•vrtoglavica
•gubitak svesti
•poremećaji srčanog ritma (aritmije)
•lupanje srca i preskakanje srca (palpitacije)
•tromboembolije različitih lokalizacija (šlog i infarkt miokarda su najteže komplikacije)
•iznenadna srčana smrt može nastupiti kod srčane insuficijencije
Simptomi i znaci su različiti, u zavisnosti da li je popuštanje srca nastupilo akutno, ili hronično.

Kako se postavlja dijagnoza popuštanja srca?
Dijagnoza kongestivnog popuštanja srca postavlja se na osnovu anamneze i kliničkog pregleda lekara.

U dijagnozi, veliku ulogu ima ultrazvuk srca (ehokardiografija), kao i rendgenski snimak grudnog koša (srca je uvećano kod popuštanja srca, što se može videti na snimku grudnog koša).

U krvnoj slici osim anemije i bolesti štitaste žlezde treba načiniti i nalaz elektrolita, jer je nivo natrijuma (kod bolesnika koji ne koriste diuretike) odličan pokazatelj prognoze.

Kako se leči popuštanje srca?
Važno je za naglasiti da se prvo moraju prepoznati stanja koja mogu uzrokovati popuštanje srca, kako bi se lečio uzrok bolesti.

Opšte mere koje obuhvataju prestanak pušenja, fizičku aktivnost (koliko stanje dozvoljava), smanjenje unosa soli i kontrola telesne težine su kamen temeljac u lečenju popuštanja srca.

Dokazana je delotvornost korišćenja inhibitora angiotenzin-konvertujućih enzima (ACE inhibitori) u svim stadijumima srčanog popuštanja. Oni su lek izbora u terapiji kongestivnog popuštanja srca.

Diuretici (lekovi za izmokravanje) su nesumnjivo korisni u terapiji popuštanja srca, ali su retko sami dovoljni za kontrolu bolesti. Treba biti na oprezu zbog mogućnosti dehidratacije (gubitka tečnosti), refleksne tahikardije i poremećaja nivoa elektrolita.

Preparati digitalisa su dugo bili glavni oslonac u lečenju popuštanja srca. Danas su lekovi trećeg izbora. Kod ovih preparata, veoma je važna tačna doza, jer mogu biti toksični.

Iako je upotreba beta blokatora u lečenju insuficijencije srca praćena mnogim kontraverzama, mnoge novije studije pokazuju pad mortaliteta kod bolesnika u čiju terapiju su uključeni beta-blokatori. Beta-blokatore je poželjno u terapiju uvoditi postepeno, postepeno podizati dozu, i rezultate terapije ne očekivati odmah već za nekoliko nedelja.
BREBRE
15. januar 2013. u 11.07
Odlično, hvala najlepse! Ona je bas loše trenutno, analize su uradjene i terapija je kako sam gore navela. Postoji li nešto u ishrani sto može pomoći stanju (gusta krv , ako je to pravi izraz, je takođe problem). Da i aritmija, srcana frekvenicija je totalno nestabilna.
OPIS-50
(OPISIVAC)
15. januar 2013. u 13.24
Bijeli glog ima dugu povijest korištenja, dokazano je neškodljiv, a brojni klinički dokazi govore o tome da djeluje kardiotonično. U svrhu liječenja koristi se lišće, cvjetovi i plodovi gloga, međutim klinički je dokazan učinak kombinacije lišća i cvjetova gloga. Glog je jedna od najstarijih poznatih ljekovitih biljaka Europske medicine. O kardiotoničnim učincima gloga pisao je još grčki učenjak Dioscorides. Keltima je glog bio čarobnjakovo drvo, kasnije je postao drvo demona i vještica. Vjerovalo se da se vještice na svom letu prema planinama hrane lišćem gloga. Općenito je glog u njemačkim pričama donosio nesreću. Paracelsus je također pisao o glogu.

Glog ne sadržava srčane glikozide. Istraživanjima je pokazano da glog sadržava oligomerne procijanidine, flavonoide poput hiperozida, viteksin-ramnozida, rutina i viteksina, amine (kolin, acetilkolin, trimetilamin), katehine, fenolne karboksilne kiseline, purine; sterole i triterpenske kiseline (oleanolna, ursolna i krategolična kiselina). Iako je opće prihvaćeno mišljenje da su za farmakološke učinke gloga najzaslužniji viteksin i viteksin-ramnozid, istraživanja su pokazala da se niti jednom sastojku ekstrakta gloga ne može pripisati jedina zasluga za farmakološki učinak gloga.

Glog dokazano djeluje pozitivno inotropno, tj. pojačava kontraktilnost srčanog mišića, pozitivno kronotropno i dromotropno tj. ubrzava rad srca te djeluje negativno batmotropno (smanjuje pojavu aritmija).

Koristi se u obliku čajeva, tinktura i kapsuliranog ili tabletiranog suhog ekstrakta kod kongestivnog zatajenja srca do druge faze bolesti. Osim toga, može se koristiti u slučajevima blage bradiaritmije, paroksizmalne tahikardije, hipertenzije, ateroskleroze te ishemijske bolesti srca. Glog se može kombinirati sa srčanim glikozidima radi poboljšanja rada srca. Također, može se koristiti i kao blagi, biljni sedativ. Za puni učinak potrebno je pripravke na bazi gloga uzimati barem šest tjedana.

Zanimljivo je da niti kliničkim istraživanjima niti u kliničkoj praksi nisu primijećene eventualne nuspojave koje bi nedvojbeno pripadale pripravcima na bazi gloga. Osim toga, nisu poznata niti stanja kod kojih bi upotreba gloga bila zabranjena.

DitrihVonKlausen
16. januar 2013. u 06.00
za postavljaca teme.

moj savjet vam je da nabavite strausove kapi za srce.
proizvedene u britanskoj kolumbiji u kanadi.
250ml kapi kosta oko 135 us ili kanadskih dolara.
kapi sadrže lincuru ili srcanik, bijeli glog, bijeli luk, ljutu papricicu, borovnicu, koru od bijele vrbe i alkohol.

koriste se tako što se oko pola mililitra kapi stavi tri puta dnevno pod jezik i drzi najmanje minut, a može i duže i proguta.

ove kapi dizu iz mrtvih.

ja sam ih poslao preko 100 bocica za srbiju i hrvatsku, a evo rekao sam i mom drugu koji na ovoj stranici koristi nadimak „prirodom do zdravlja” i koji je postavio temu o lijeku potiv raka na plucima, ta tema je izdvojena na vrh stranice.

sve srcane mane i tegobe,zaliske, misice, stanje poslije srcanog udara i ostale bolesti na srcu i sve kao i zacepljenje vena, masnocu u krvi otklanjaju, a pritisak visok i nizak regulisu i dovode u normalu.

porodica straus je stara austrijska travarska porodica koja se već 10 generacija za redom bave samo travama.
stari dzim straus je sedma generacija, on je sebe izlijecio od teskog srcanog udara i zacepljenja vena 1979. kada je imao 57 godina. ziv je i danas i nema problema sa srcem. tradiciju su nastavili njegov sin, unuk i praunuci.
narucite ove kapi i necete se pokajati.
nakon desetak dana osjeticete malo poboljsanje, a nakon 60 dana biće vam puno bolje. kapi se trebaju piti godinu i po. terapija traje dugo, ali se isplati jer se covjek osjeca kao nov.

mama od mog prijatelja je imala probleme na srcu. pila je tablete za visok pritisak, za srce, za izmokravanje jer joj se nakupljala voda u organizmu posto je srce oslabilo i još neke.
nije smjela spavati na lijevoj strani. nakon tri mjeseca mogla je čitavu noc spavati na lijevo rame, a srce je sada potpuno zdravo, pritisak normalan, vodu u organizmu nema. žena živi u gospodjincima kod novog sada. kad je zadnji put isla kod doktora u novi sad doktori su rekli da je sve uredu i da ne treba piti tablete.
probajte i necete se pokajati.

https://straussheartdrops.com/
BREBRE
17. januar 2013. u 21.18
Ovo sve zvuci odlično. Pretražila sam internet da procitam još malo vise o tome. Zanimljivo da postoji distributer za Veliku Britaniju i od svih mogućih gradova, bas u gradu u kojem ja živim ( ne znam dal sam pomenula da sam u Engleskoj, mada je osoba u Srbiji). Sutra zovem i ako se odlucim saljem za Srbiju. Živi bili!
BREBRE
18. januar 2013. u 11.32
Dobro, sad samo pitanjce.

Čini mi se da su Cadrio Calm Drops ono sto meni treba.

Evo linka, pa mi molim Vas odgovorite, ako mozete.

http://www.straussherbco.co.uk/cardio_calm_drops.asp
Druge su Strauss Heartdrops (verujem da ste mi ove preporucili)

http://www.straussherbco.co.uk/strauss_heartdrops.asp
DitrihVonKlausen
31. januar 2013. u 09.04
Evo me nakon duže pauze.
Otvorio sam obadva linka koje ste stavili.
Ne mogu se snaci sad, ali mislim da trebate uzeti one najskuplje.
Na njima piše Strauss Heart Drops. 250ml kosta 135 USD.

Strausova firme proizvodi svasta, ali najskuplje su im kapi za srce. Imaju neke za bubrege i rusenje pritiska, ali nemojte te uzimati nego ove za srce. Mislim da su to jedine za srce sto imaju.

DitrihVonKlausen
31. januar 2013. u 09.09
ponovo sam gledao linkove koje ste postavili.
to su ove druge samo malo mi je cijena cudna.
29 ili 35 funti je premalo za 250ml jer ja sam od strausa narucivao za 135 dolara.
jednom sam im poslao mail u kojem sam pitao kako to da se preko eBay mogu naći za 40 dolara, a kod njih kostaju 135 pa mi je sef prodaje Evelyn odgovorio da su se na trzistu pojavili mnogi falsifikati i da oni garantuju samo za ono sto oni posalju postom.
prirodom-do-zdravlja
08. februar 2013. u 08.27
Pozdravljam Ditriha i postavljaca topika. Koristim Strausove kapi otprilike godinu dana i zelja mi je da vam, ako je to moguće, pomognem svojim iskustvom vezano za ovaj lijek. Ukratko ću samo reći da sam se 2009 i 2010 godine dva puta lijecio od raka pluca. 2009 godine sam imao operaciju a 2010 radijacije i hemoterapije. I onda nakon svega toga 2011 godine sam imao tezak infarkt. Kao posljedica infarkta ostecena mi je lijeva donja srcana komora. Ostecenje je naravno trajno. Od tri glavne vene koje idu u srce jedna je zacepljena 100%, druga 50% a treca je dobra. Dakle nimalo vesela situacija. Zbog svega sto mi se izdesavalo vjerujte mi da nisam bio u stanju da predjem iz dnevnog boravka u kuhinju u jednom komadu nego zastanem u trpezariji, naslonim se na stolicu da malo dodjem sebi i tek onda nastavim. Moj onkolog je bio u to vrijeme vise zabrinut za stanje srca nego da će se kancer ponovo vratiti. Bio sam kandidat da mi ugrade defibrilator jer se kardiolog plasio da će me srce izdati. Nakon nekih 4-5 mjeseci koristenja Strausovih kapi (za koje mi je upravo Ditrih rekao) bio sam u stanju da setam sat vremena bez prestanka. Imam problema sa lijevom nogom i to mi predstavlja najveci problem prilikom setnje a da nije toga, znaci što se tiče srca, imam osjecaj da bih mogao da hodam ko nekad u dobra stara vremena kad sam bio zdrav.
Zato bih svakom svom prijatelji ali i svima koje i znam i ne znam toplo preporucio ovaj prirodni lijek. Inače sam pristalica alternativne medicine i samo bih napomenuo da je lijek 100% na prirodnoj bazi.
Za postavljaca topika - da razbijes dilemu koji lijek da narucis. Tebi trebaju Strauss Heartdrops. Uzmi (ako si u finansijskoj mogućnosti) flasicu od 250 ml. Ja pijem tri puta dnevno po 50 kapi i flasica mi može trajati nešto više od dva mjeseca. Ako nisi bas pri parama onda smanji dozu na možda 40 kapi (tri puta dnevno) ali nemoj ići ispod 30 kapi. Nakon kratkog vremena nećeš moći vjerovati koliko će ti se popraviti stanje i reci ćeš samom sebi - hvala dragom Bogu pa ima dobrih ljudi koji su mi rekli za ovo. Upravo to sam ja rekao ne znam koliko puta za Ditriha koji mi je rekao za ovaj lijek.
Što se tiče onih drugih kapi (Calm Drops) one služe da poprave osteceni srcani misic. Šta to znaci? Objasnicu na svom primjeru. Ja sam dozivio tezi srcani udar i ostecena mi je donja lieva srcana komora. Kad se to desi taj srcani misic se proširi i nikada vise se ne može vratiti u prvobitno stanje. Dakle ostecenje je na zalost trajno. Tako proširen srcani misic vise nema snage da pumpa krv snagom kojom je to cinio dok je bio zdrav. E sad, kao i svaki drugi misic tako i srcani može da se znatno popravi cime se i njegova funkcija pojacava. U tu svrhu će ti doktor propisati lijekove. Meni je propisao Carvedilol od 6.25 mg i pijem ga dva puta dnevno po dvije tablete (poprilično jaka doza). Za regulisanje pritiska mi je preporucio Lisinopril od 2.5 mg i njega pijem jednom dnevno.
Strausove Calm Drops služe u istu svrhu kao i Carvedilol, dakle da ti ojacaju srcani misic. A Heartdrops služe da prociste vene od masnoca i odnosno naslaga. Kad ovo znaš onda je lako napraviti izbor koji lijek ti treba. Ako su ti zacepljene vene uzmi Heartdrops a ako ti je ostecen srcani misic uzmi Calm Drops. Ako je i jedno i drugo kao sto je slučaj kod mene onda uzmi i jedne i druge (ako ikako možeš).
Gdje da narucis kapi? Ja živim u Americi i lijekove narucujem direktno od Strausove firme u Kanadi. Za Evropu ne znam ništa. Ono sto znam je da nikad ne bih narucivao te kapi preko interneta od neke druge kompanije. Zašto? Zato sto iz lošeg iskustva nikome ne vjerujem i sto su ljudi zarad lake zarade spremni na sve. Nije toliko u pitanju sto će me prevariti za pare, to bih im i oprostio ali mi je vaznije da ne kažem zalosnije to što bih cijelo vrijeme pio nešto sto veze nema sa lijekom i što ne pomaze a ja duboko ubijedjen da pijem pravu stvar u stvari samo gubim dragocjeno vrijeme. Zalosno da ne može zalosnije biti. Prije nego što se odlucis da narucis lijekove obrati se direktno Strausovoj kompaniji imejlom na adresu:
[email protected]
Oni će te najbolje nasavjetovati kako i gdje da kupis. Ovi lijekovi nisu jeftini i ja lično ne bih bas stedio na postarini i dovodio sebe u situaciju da li sam kupio pravu stvar ili nisam.
Pozdrav i mnogo sreće ti želim. da se sto prije izlijecis.
BREBRE
12. februar 2013. u 21.08
ODLICNI SAVETI!
Svako dobro želim svima. Sudeci po svemu Calm drops su ono sto nama treba u ovom slučaju. Mada je preporuceno da se uzmu i heartdrops uzajamno u startu ili posle 6 meseci da se zameni sa cardio calm. Dace Bog da pomogne. Neću vas zaboraviti da javim rezultate.

Inače, što se cene tiče haertdrops su £100 za bocu od 250ml tako da cene odgovaraju.

Priroda je uvek imala bolji odgovor od medicine koja je sluga novcu i farmaceutskoj industriji, al ni bez te farmacije bas ne smemo nekad :)

Pisaćemo se još. A za lek se ne kaže ono sto bih ja vama svima sad rekla, dobri ljudi.

Zdravi mi bili!
prirodom-do-zdravlja
14. februar 2013. u 00.00
Napisi svakako kakvi su rezultati nakon nekoliko mjeseci. Neka ljudi znaju. Ako pomaze siri dalje, neka se ljudi lijece, informacija nije prava ako je nisi podijelio sa drugima. Pozdrav i mnogo sreće.
DitrihVonKlausen
17. februar 2013. u 07.23
prirodom do zdravlja hvala sto si napisao ovako opsirno i potvordio sve ono sto sam ja pisao ovdje na ovom forumu.
BREBRE pozdrav i sve najbolje.
znamo za dobri stari obicaj. na tome se ne zahvaljuje.
BREBRE
26. februar 2013. u 18.47
Za sada je sve po starom, javljam čim bude nekih vesti. Divni ste ljudi. Nemam reci. Svima samo zdravlje želim jer je to jedina sreća. Pišemo se još :)
patricia
08. februar 2015. u 18.47
Može li mi neko reci gdje se u Bosni mogu kupiti Strauss kapi za srce?
nada12
26. maj 2015. u 15.18
Molim Vas da mi se neko javi ko je koristio ove kapi, originalne, osoba je veoma bolesna i ima krajnji stepen srcane slabosti.
patricia
29. maj 2015. u 13.18
Tosic kapi za srca su takodjer dobre, ali i ja bih najviše da pronadjem nekoga ko dostavlja za Bosnu Straus kapi, jer sam procitala dosta pozitivnih komentara u vezi s tim.
siegmund
18. maj 2016. u 19.38
Straus ima distributera u Hrvatskoj. Provjereno! Ovo je njihova stranica pa ih kontaktirajte http://www.kotti-tt.com/ . Možda rade dostavu u Bosnu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.