Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Kako savladati depresiju
misael
(vozac)
30. april 2009. u 09.50
u krizi sam najviše u zimskom vremenu i kad sam na poslu treba mi vas savet i koju muziku je dobro slusat protiv stresa depresije hvala
Dr_Blizak
(student)
01. maj 2009. u 14.16
treba samo da pogodis u centar.
plavigolub
(sv....no...!)
01. maj 2009. u 19.55
covek ima muku a ti ga zezas,, nije posteno stvoje strane šta da si ti u njegovoj situvaciji, pa da ti pogadjas u centar... e moj zemljace nevaljati sto se todjom mukom sprdas...
Dr_Blizak
(student)
02. maj 2009. u 07.38
Nisam se zezao nimalo. Rekao sam ono sto bih ja uradio da sam na njegovom mestu. Depresija je jedna velika nauka. Lakse je izleciti 10 psihoza nego jednu depresiju. Šta da kažem coveku ? Pocni da uzivas u zivotu malo vise , druzi se vise sa prijatnim ljudima , imaj provode svakoga dana , preokupiraj se onim što najviše volis , prouci na internetu sve sto možeš o depresiji , pocni da se svakoga dana bavis redovnom fizickom aktivnoscu , zdravo se hrani i pozitivno razmišljaj , setaj u prirodi , napuni kadu toplom vodom stavi mirisljave soli i slusalice na usi i uzivaj u muzici koju volis , čitaj knjige koje volis , ugadjaj sebi kupovinom stvari koje volis , nadji osobu s kojom ćeš biti intiman i koja će da ti bude prijatna i draga , radi sve ono sto ti jača snagu volje , idi kod psihijatra da porazgovaras i da ti prepise antidepresivnu medikamentnu terapiju. Slusaj Mocarta jer je naučno dokazano da leci …
Sve ovo neće mu nimalo pomoći. Reko sam onome dole depresivnom sto pije guaranu i pravi se pametan pa trazi carobnu reč za izlecenje – covek nije samosvesni automat , covek je duhovno biće. Postoji nesvesno koje je skriveno od nas a koje je sa nama od kada smo se rodili i prati nas kroz ceo zivot. Naše emocije , radost tuga i ostalo , dolaze iz nesvesnog a to je nauka. U svakom slučaju treba da pocne sa neuropsihijatrom i da nastavi sa radom na sebi pod njegovim sugestijama. Možda ima psihozu sa nekom bizarnom idejom koju vesto prikriva i za koju nije svestan da je proizvod bolesti pa mu od toga dolazi depresija. Želim mu sve najbolje u napredovanju.
BaneD
(istinoslovitelj)
02. maj 2009. u 17.12
Pokusajte naći uzrok. Krecite se. Smejte se. Jedite hranu bogatu triptifanom i nezasicenim masnim kiselinama i vitaminima B grupe. Prekinite sa konzumcijom kafe i alkoholnih pica.
Preporucujem vam Mocarta Nikako Requiem Sl;usajte Vivaldija Baha Pachebela Handla.
Obratite se lekaru. Psihijatar ili iskusan lekar specijalista opste prakse mogu vam prepisati antidepresive a psiholog sprovesti odgovarajucu psihoterapiju.
Antidepresivi nisu bezlazleni lekovi. Izazvaju agresivnost, gojaznost, pospanost, gubitak seksulne zelje.
Aquaminerale
03. maj 2009. u 18.58
napuni kadu toplom vodom stavi mirisljave soli
------------------------------------------------------

ovo ko da je neki baletan napisao
Dr_Blizak
(student)
04. maj 2009. u 15.37
prijatelju , to se odnosi na zenski deo auditorijuma.
acomegas
(slobodni strelac)
07. maj 2009. u 05.08
Prijatelju, depresiju ne liječi medicina. Medicina u slučaju tih psihičkuh poteškoća samo zna da omami ( truje ) čovjeka tabletama i on je prividno dobro sve do tad do kad djeluju tablete.
ZAto ti kažem da medicina nema riješenje za depresiju, ali ako ublizini imaš neki Pravoslavni manastir otiđi tamo kod monaha, primiće te na para dana i depresiaj će da nestane.
I čitaj Sveto Pismo i žitija Svetih Otaca pa ćes biti kao nov.
Pozdrav i srećno.
-Roach
07. maj 2009. u 09.18
Antidepresivi kao i drugi sedativi deluju samo trenutno, ja sam bolovala od depresije i anksioznosti 11 godina. Zelela sam da sto pre ozdravim. Mesec ipo dana pila sam pola case piva svaki dan, i primetila sam da bolje resevam probleme, pivo mi je opustilo nervni sistem i brze sam razmišljala, dok sam pre toga bila blokirana. Za to vreme resila sam 50% mojih problema i toliko se dobro osecam da planiram na krenem na kurs engleskog.
Moja preporuka - pivo samo redovno svaki dan sve dok problemi nepocnu da izlaze na povrsinu i anksioznost će nestati.
acomegas
(slobodni strelac)
09. maj 2009. u 20.45
Lošom stvari se dobra ne pravi.
Alkohol pomaže da pobjegneš od realnost a ne da se suočiš sa problemom i on onda od jednog problema pravi dva.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.