Diskusije : Mobilni

 Komentar
Preporucite kompaniju za mobilni u Torontu!
visnja77
17. oktobar 2014. u 12.45
Ne znam da li je pitanje za ovu rubriku, ali možda će mi neko dati savet... Otkljucili smo od Rogersa sve mobilne telefone jer salju enormne racune, plus, uopste ne objašnjavaju za šta su naplaceni troskovi!
Da li mozete da mi preporucite neke jeftinije i bolje kompanije za mobilni; s to što meni treba samo telefoniranje u Torontu i slanje SMS poruka u Srbiju, bez intrneta, dok jednom clanu moje porodice trebaju pozivi za Toronto plus Internet.
Takođe me interesuje da li u moj Apple 5 moram, ako izaberem novu kompaniju, da stavim novu SIM karticu (od Rogersa) ili svaka kompanija stavlja svoju? Hvala puno na savetima!
Starac_Foco
(--)
20. oktobar 2014. u 07.55
Nazalost nešto što se zove konkurencija u mobilnoj telefoniji u Kanadi tj Ontariju ne postoji. Postoje 3 velike kompanije, 3 lazne koje su u vlasnistvu ovih velikih i jedno još 3 male cije usluge možda možeš da koristis, kao Wind, ali oni imaju nekih ogranicenja. Veliki su sjeli, dogovorili se kako da oderu trziste i manje vise svi su ignorantni i „bully” na isti način. Tako da oko predjes u Bell ili Telus ili njihove derivate isti će ti biti.

Ako predjes kod nekog drugog moraces da otkljucas svoj telefon da može da radi na karticu tog drugog sto možda nije bas jeftino. Pa onda da skplopis ugovor sa tim drugim, ili ako ides na prepaid varijantu nema ugovora ili je koristenje obično skuplje. Uz to će Rogers da te odere za prekidanje ugovora ako se trenutno sa njima na ugovoru koji još nije istekao.
Starac_Foco
(--)
20. oktobar 2014. u 08.10
Uz to možda ne bi bilo loše da neke stvari rascistis sama sa sobom, ako ti je koristenje mobilnog telefona skupo. iPhone5 kosta oko $1000. Šta će bilo kome telefon od hiljadu dolara ako će ga koristiti samo za osnovne stvari kao SMS i razgovor??? Možda je tebi Rogers taj telefon „dao” za recimo $200 ili čak „$0”, ali to je trik, ti ćeš manje vise punu cijenu od $1000 (a možda i vise) platiti kroz uvecanu mjesecnu pretplatu, i moguće da je dio onoga sto ti nije jasno na racunu upravo to. Za osnovnu komunikaciju postoje telefoni od $100, koji su čak isto „smart” sa ekranom slične velicine kao iphone i koji će da rade isti taj posao manje vise isto kao i onaj od $1000 . I ti od $100 čak ne moraju biti neke nepoznate marke, ima LG ili Samsunga za te pare.
visnja77
20. oktobar 2014. u 12.39
Foco, ja sam Iphone uzela kad sam koristila internet u autobusu, pa šta ću sad? da ga bacim? Videla sam da neke kompanije promaju Iphone5, ali otkljucan. A otkljucavanje je 30$! Onda je bolje da kupim neki jeftini telefon od neke jeftine kompanije, a ovaj da cuvam za internet preko WiFi.
Samo, treba da nađemtu jeftinu kompaniju, da imam international text po mogućstvu unlimited. Kd Winda je takva usluga 40$, to mi je skupo. Treba mi nešto oko 25%. Pa nek international text bude i limited, samo da ga ima!
Da li znaš možda neki softver koji omogućava sa interneta da se salje tekst na neki telefon?
visnja77
20. oktobar 2014. u 12.43
Izvinjavam se na gutanju slova, ne mogu da pregledam tekst jer mi ide u jednom nizu, ne znam kako to da popravim...
Starac_Foco
(--)
20. oktobar 2014. u 19.20
Pa nemoj ga baciti :), ali nemoj ni novi iphone kupovati ako ti je telefon skup...

Ja imam neki Samsung koji sam platio (otkljucan) $200, internet na njemu radi isto ko i na tom koji je kostao $1000, a čak mu je i ekran malo veci nego na iphone. Cijena te luksuzne robe kao iphone pada tako da ti za 3 godine ne ostane u njemu vise od 20% para koliko te je kostao, dakle to zadovoljstvo kosta jedno $200-300 po godini, samo aparat.

Najbolji deal je kad kupis neki malo bolji telefon za prepaid pakete, kad umjesto da mafija odere tebe, a ti u stvari malo nategnes njih. Kao sto sam već pominjao ima takvih sasvim upotrebivih telefona kojima je cijena oko $100. To nije realna cijena, ali ti ga oni prodaju za toliko da te navuku da postanes prepaid korisnik, pa se onda nadaju da ćeš postati postpaid, itd. Realna cijena je možda 50% veca. Ja cekam kad takav bude još na snizenju, pa ga ponekad kupim za $60 (Best Buy i slična mjesta). Otkljucam i koristim za ono sto meni ili nekome u familiju treba, a karticu koja dodje sa njim ne aktiviram. Otkljucavanje kosta od $10-20 kako kad, dakle sve sa taksom manje od $100.

Ja za SMS koristim Skype ponekad. Cijena slanja poruke je oko 10c. Takva poruka se prikazuje primaocu kao da je stigla sa mog mobilnog telefona, pa onda odgovore primam ne telefon. To ne radim zbog ustede već zbog ljenosti (i starosti :)), mnogo je lakse kucati poruku na tastaturi kompjutera nego da ovim bagdjavim prstima pokusavam da potrefim malo slovo na ekranu telefona.

Ne znam ko ima nešto sto bi tebi odgovaralo, imaš to sve na webu, Rogers i Fido i Chatr (jedan vlasnik ali nisu isti paketi, Chatr je vise budget), Telus -Koodo, Bell - Solo. Bell je takođe vlasnik 50% od Virgin, ali možda Virgin ima neku slobodu sa preostalih 50%. Ima još nekoliko manjih, kao Public.

http://www.comparemyrates.ca/ontario-cell-phone-plans/

Imaš takođe Viber servis, kad možeš da saljes besplatne poruke i pricas sa nekim za dzaba, ali to mora biti drugi Viber korisnik. Viber je nešto kao Skype ili vise orjentisan telefonima. Naravno, to nije dzaba ako koristis mobilini internet, ali jeste dzaba ako se nakacis na Wi-Fi.
visnja77
06. novembar 2014. u 23.35
Foco,hvala ti na ovim savetima! ja sam ze zainteresovala za Skype, pa sam malo pogledala, najniza cena je 14$ za nešto, nije pisalo šta time dobijam. Inače, tako mi nešto treba, da pricam sa nekim u Srbiji na njegov telefon i da mu saljem poruke. Ta osoba nema intrenet. Meni se ne uzima telefon, jer bas i ne telefoniram često, a treba mi bas tako nešto kao Skype, ali da ne moram da dajem broj moje kartice, nego da nekako uplacujem, ili kes ili na njihov racun.
Nasla sam neku kompaniju : Call select, ali na web sajtu nemaju cenu za Srbiju i način kako se placa mi nije jasan. Pokusacu da ih pozovem... Šta ti mislis o toj kompaniji? da li ima neka slična u Kanadi? Meni se uinilo da su jeftine cene za Srbiju u nekoj Just voip, ali isto traže karticu, sto neću da dajem. Ne zna se ni gde je ta kompanija ni kome da se zalis. Ako imaš vremena, pogledaj bas, da li imaš još neki savet. Puno pozdrava!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.