Diskusije : Zapošljavanje

 Komentar
Agenti za zaposljavanje na brodovima
shadowman
(pocetnik)
10. februar 2014. u 05.59
Elektronicar sam interesuje me da idem da radim na brod na održavanju elektronike i kompjutera može. Molim vas da ne znate možda dobre agente u CG, Hrvatskoj, Bosni koji bi mi mogli naći dobar posao da plovim za neku Americku ili Evropsku kompaniju. Ljudi ako imate ikakvo iskustvo oko ovoga molim vas ostavite brojeve telefona dobrih agenata u CG, Hrvatskoj, Bosni, Italiji.
Unaprijed Hvala
Pozdrav
shadowman
BasharTeg
19. septembar 2014. u 07.41

„Radna posada” na tim brodovima je iz najnižih klasa iz izuzetno siromašnih zemalja (Filipini, Vijetnam, Laos, itd), plaćena mizerno za robovsko radno vreme i nikakve beneficije.

Da bi se izdigao iznad ovog nivoa, znači radio kao inženjer ili tehničar na bilo kom brodu (a pogotovo putničkim i/ili većim brodovima i/ili dugačkim linijama), moraš da imaš i oficijelnu obuku i certifikate potrebne za člana posade, što traje dugo i nije jeftino.

Postoji ogromna razlika između utovarivača/istovarivača (kičma-trans), kuhinjskog osoblja, perača u perionici i sličnih. onda konobara i sličnih, i „prave” posade, gde su uglavnom „belci”, sa obukom za tehničku službu i oficire na brodovima.

Plus, potrebno je i radno iskustvo da bi se dobio takav posao, i to na brodovima, ne na kopnu. Znači prvo par godina za obuku i certifikate, pa posle još par godina čamiti na raznoraznim olupinama u rođenoj zemlji kao član posade. Pa onda, možda...

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.