Diskusije : Skandinavija

 Komentar
Postoji li Janićev Srpski savez iz Švedske, stvarn
zokan
(ing)
16. septembar 2012. u 21.34
Postoji li Janićev Srpski savez iz Švedske, stvarno ?
Dali je stvarno mnogo veći i aktivniji od Saveza Srba iz Švedske.

Postoji li Srpski savez iz Švedske stvarno
zokan
(ing)
16. septembar 2012. u 21.27
Postoji li Srpski savez iz Švedske stvarno

Gledao sam na RTS da stvarno radi i postoji samo Savez Srba iz Švedske ,a da drugi noviji Srpski savez iz Švedske čini samo Nikola Janić.

Savez Srba iz Švedske ima 40 godina ima sajt sa puno aktivnosti i veliki spiskom rukovodstva.

Janićev Srpski savez iz Švedske nema sajt , a niko nikad nije pomenuo ni jedan klub ili popredsednika tog Saveza.
Ovo me zanima jer Janić na svim medijima tvrdi da njegove organizacija USDE ima 80 000 članova a Srpski savez u Švedskoj 12 000 i da je najveći u svetu.
Takođe govori da ni jedan drgi čelnik organizacije dijaspore nije dostojan pažnje.

Imali koga iz Švedske.
0

Daniod
16. septembar 2012. u 19.36
E, ako niko drugi ne usreci Srbe i Srbiju to će komunjara Janic koji sada tvrdi kako je ON najzesci borac protiv komunizma. Ni većeg lazova ni losijeg glumca iz Svedskog filma.
+1

Daniod
16. septembar 2012. u 19.37
Još samo da dodam da se ovde radi o klasicnom uvlakacu SVAKOJ vlasti.
Komentar Zapamti ovu temu!
zokan
(ing)
17. septembar 2012. u 22.07
any4pistols
17. septembar 2012. u 08.27
Zoko Zokane,sve sto te interesuje po tom „vaznom” pitanju imaš na google:)
0
zokan
(ing)
17. septembar 2012. u 21.51
na googl-u nema sajta Srpskog saveza iz Švedske, niti imena ni jednog kluba niti bilo koje aktivnosti tog saveza ,ni jednog funkcionera, osim Janića koji sve druge dijasporce proziva da su im organizacije nepostojeće, bez članova i aktivnosti.

Nikola Janić ( najpoznatiji pisac dijaspore Petar Ostroški, predsednik srpske narodne odbrane iz Beča Kaže Trojanski konj dijaspore ), na najgrublju načni napda svaki oblik povezivanja dijaspore.
Grubo je napadao Savet dijaspore, Fond dijaspora za maticu, Vidovdanski sabor dijaspore, Evropski kongres dijaspore, Srpski svetski kongres dijaspore, Skupštinu dijaspore...

Ali podržava da ne dijasporka Filipovski bude direktor kancelarije za dijasporu.

Piše pismo premijeru gde kaže da dijaspora nemože da se protivi prelogu vlade za direktora ali on može da konstatuje da je većina dijaspore protiv toga da lider dijaspore zatupa dijasporu kao direktor kancelarije za dijasporu , već Janić zahteva da to bude činovnik Ministarstva spoljnih poslova ( verovatno neki kome je i do sada cinkario lider dijaspore ).

Mora se raskrinrati Janic ar da bi spasli Srpski svetski kongres o organizovnane srbe van Srbije.
Janicevi nalogodavci su mu sigurno objasnili da je po naučnoj definiciji dijaspora samo onaj deo emigracije koji pripada nekoj dijasporskoj organizovanoj grupi i koji mašta da se srede uslovi pa da se vrati u svoju matičnu zemlju. Oni koji to nisu , oni su bivši Srbi ali nisu dijaspora, pa nas njihovi komentari ne zanimaju.
Mada i sam serbian cafe jeste institucija dijaspora , tako da samim učestvovanjem na diskusijama ( osim onih koji su plaćeni da pišu komntare ) su dijaspora jer ih zanima srpstvo i stanje u srbiji , jer bi inače bili na nekom drugom kafeu.

Zato , da negrešim dušu , neka se javi neko iz Švedske da nam pomogne da vidimo dali je nikola janić stvarno vodi organizaciju od 12000 veoma aktivnih članova.
Braca
([Brejka])
18. septembar 2012. u 05.51
Dodjite u Malmö 20 Oktobra na deciji festival pa ćete videti kako se organizuje festival Srpske Omladinske Organizacije a ne da se mlati prazna slama jer svi već dobro znamo za Nikolu i ostale manipulatore ;)
zokan
(ing)
09. oktobar 2012. u 16.06
To je divan festival ali druge organizacije Savez Srba iz Švedske, za koju Nikola Janić tvrdi da je mala , skoro nepostojeća i napada RTS zato što je RTS tačno utvrdio da stvarno radi i postoji samo Savez Srba iz Švedske a Nikole janića Srpski savez iz Švedske praktično nepostoji jer je sve ostale srpske čelnike Janić kompromitovao i rasterao.
Janići na neki njegov dogadjaj dolaze još jedini funkcioneri Švedske i Srpske vlade ali ne i Srbi iz Švedske, jer ga oni i nezanimaju.
Janić sve ostale proziva za novac.Kada je on zadnji put podneo izveštaj o trošenju para Srpskog saveza Švedske a posebno od dotacija Švedske vlade i sindikata koja ona daje za rad imigranata tj klubova.
Braca
([Brejka])
11. oktobar 2012. u 08.12
Zokane, lepo si objasnio... Ja na zalost neću biti na decijem festivalu sledeći vikend jer sam još od davno kupio kartu za BG ali verujem da će biti super kao i do sada.
zokan
(ing)
15. oktobar 2012. u 20.43
Nikola Janić već decenijama dobro živi od razbijanja bilo koje evrospke a posebno svetske organizacije srpske dijaspore.

Najzahvalniji i najizdašniji su njegovi sponzori kada on dokazuje da jedina svetska organizacija srpske dijaspore Srpski svetski kongres dijaspore nepostoji.

To vam je patriotski razorno kao kada bi ministar vojske Srbije javno dokazivao da Srbija nema vojsku i da nije sposobna da je ikada ima ali da će početi da je prave.

Sve druge nacije ( a posebno male države ) imaju svoje svetske kongrese dijaspore World Congresse upravo da bi zajedničkim snagama štitili svoje matice od uništenja a i pripadnike dijaspore.

Zamislimo šta bi mislili o nekom Jevrejskom ili Izraelskom koji bi javno uporno dokazivao da World jewish Congress ustvari i nepostoji, da je to izmišljotina malog broja ljudi, i da niko netreba da ga uvažava i da se boji njegovih protesta i bojkota.

Čak i kada bi Srpski svetski kongres bio nejak, siromašan, progonjen, demoralisan, Janić i ministri Srbije nebi trebali da se tome javno raduju , nego da pomognu da on ojača.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.