Diskusije : Skandinavija

 Komentar
GBP operacija u Svedskoj
pandora79
(♥)
12. jul 2012. u 16.19
Pozdrav!

Interesuje me kakva je procedura gastric bypass operacije u Västra Götaland, ako neko zna?
Da li neko poznaje nekoga ko je operisan? Ja živim u Skövde i razmišljam već neko vreme o tome, ali ne znam kome da se obratim za pomoć, niti kakve su mi sanse da dojem na listu. Da napomenem, nemam novca za privatnu operaciju, koja je i te kako skupa.


Hvala na odgovorima
erinije
(studerande)
13. jul 2012. u 10.35
Gastric Bypass operacija je ista u celoj Svedskoj. Dobijaju je besplatno osobe kojima je naruseno zdravlje usled viska kilograma.
Pre nego se dobije ova operacija utvrdjuje se uzrok gojaznosti. Uzroci mogu biti razni tako da je prvo kontrola i analize i na kraju ako je potrebno radi se operacija.
Za početak posetite lekara u Domu zdravlja i popricajte sa njim o probelmu koju imate i on će Vam dati dalje upute.

Moja koleginica je uradila tu operaciju pre pet godina i sve je odlično sada ALI ona je disciplinovana sve vreme i naročito u posoperativnom periodu.

Osobe koje imaju BMI najmanje 40 dobijanju operaciju besplatno a takođe i zavisi od drugih faktora. Operaciju ne dobijaju psihicki bolesni, alkoholicari i narkomani i ljudi koji imaju cir na zeludcu...
Operacija ne pomaze ništa ako se ne promene navike.
Posetite Vaseg kucnog lekara i dobicete sve odgovore.
Good luck!
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
15. jul 2012. u 09.25
Operacija ne pomaze ništa ako se ne promene navike.

Ne znam o cemu je prethodnik mislio kad je receno napisao, al' tu nema nekih navika niti levo-desno sto bi narod rekao već pridržavanje striktnih uputstava doktora za ishranu inače se pozdravite sa zivotom.
Ovo znam iz iskustva jedne osobe koja je uradila bajpas.
Deo creva koji salje signal mozgu da je organizam gladan je „preskocen”, zaobidjen, tako da vi ne osecate glad, al' zato morate da redovono jedete prema uputama doktora,i šta da jedete. Posle nekih 5-6 godina il' kad se sve vrati na odredjene telesne mere, opet se vraca bajpas, i opet uz kontrolu doktora i uputa.
Onda se drzi rezim ishrane i boze pomozi sve bude normlano i regularno.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.