Ružice od marcipana I

Datum objavljivanja: 15. feb. 2011. | Kategorija: Deserti | Kuhinja: Univerzalna


Ljiljana1953

Uvećaj

Težina pripreme

moderate

Srednje teško

Vreme pripreme

60 minuta

Ukupno vreme

60 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Za ružice sam koristila kupovni marcipan u raznim bojama, a marcipan možete i sami da napravite od 500 g vrlo sitno mlevenih badema, 6 kapi bademovog ulja, 500 g puder-šećera i 3-4 velike kašike ružine vodice i obojite prehrambenim bojama.


Sastojci

Zuti, zeleni i roza marcipan
1prozirna folija
1 mala kašikaili mala oklagija

Priprema

1

Uzeti jednu običnu foliju koja se koristi u birou i nožem otvoriti sa kraće strane, tako da je spojena samo još sa jedne duže strane.

2

Za ružine latice oblikovati kuglice od rosa marcipana veličine lješnika. Od žutog ili zelenog marcipana oblikovati tučak ca. 3,5 cm dužine.

3

Kuglice od marcipana staviti u foliju i prekriti ih. Malom kašikom prvo 1x pritisnuti svaku kuglicu, zatim praviti kružne pokrete kašičicom tako da se dobije latica prečnika 5-6 cm.

4

Uzeti 1 tucak u ruku i obloziti ga jednom laticom od marcipana, zatim uzeti drugu laticu i nadovezati je tamo gde prestaje prva latica, itd.

5

Ružice se mogu praviti od 3 - 5 i više latica, zavisi kolika nam je površina za dekoraciju i koje veličine želimo ružice.

6

Ove ružice sam pravila od 4 latice. Nakon stavljanja svake latice oblikujem ružu tj. marcipan, zavijam uglove, tako da bih dobila izgled ruže.

7

Kada sam upotrebila sve 4 latice stavim ružicu na foliju na kraj tj. ugao od stola i odsečem višak. Ovaj višak ne bacam, nego od njega oblikujem ponovo kuglicu veličine lješnika i napravim laticu koja dobije lep mramorni izgled.


Članovi kojima se dopada recept

  • stara_nova
  • paukovaca
  • sarajevo
  • Pomoravka

Komentari

DZEKSON - 16. feb. 2011.
I tebi je ovo srednje tesko!

paukovaca - 30. mar. 2011.
Fenomenalno! Svaka cast! Ne bi trebalo da bude tesko, jer je dobro objasnjeno i slike su postavljene po fazama izrade. Treba svakako probati, jer se marcipan lako oblikuje, klizav je.
Ja nisam do sada pravila ovakve ukrase od marcipana ili fondana, ali sam pravila slicne ruze od gline i glinamola, za neke ukrase u kuci i za keramicke vaze, i zaista nije tesko. Samo malo strpljenja treba, a i opusta.




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…