Forums : Religija

 Comment
Duhovni rat
neutralni
(teolog)
2012-02-09 05:08 AM

Svaki koji prihvati ljudsake filozofije, ne kontorliše svoj um, a u međuvremenu sve one koji se suprostvaljaju njihovom mišljenu, smatraju ih ispranim mozgom, jer nevide da oni sami su pod uticajem sotonskog duha. Oni koji veruju u Hrista, vide zbog svoje duhovne razglednosti i to njie njihovo, nego dar koji od Boga dolazi i verom prihvatili, na odluku svoje slobodne volje i savesti i Bog to voli, je On ne želi da neko u njega veruje u slepo nego da mu služe i obožava motivisani iz ljubavi prema njemu, a ne iz straha ili iz sebičnčne težnje za nagradom.

Shvatanje da se Bog bavi nasiljem, je sotonska prapaganda, jer to su njegovi atrebuti, koji prepisuje Bogu, da bi sebe pokazao u lažnoj svetlosti radi varanja. Zato on je Lucifer, svetlonoša, Luciferov symbol je masonsska piramida iluminata. On izbačen s neba, gde je imao poziciju kao zakljač pred Bogom Stvoriteljem i njgovim prestolom. On je duhovno biće kao i ostala duhovna bića. Svaka pobuna se pretavar u rat, ali pobuna na neebu se je pretvorio u duhovni rat, gde nema prolivanje krvi, jer duhovna bića nemaju telo i krv kao bića na ovoj planeti. Čovek je fizičko i duhpvno biće, ali padom u greh, neposlušnošću prema Svom stvoritelju, postao duhovno mrtav, jer je odvojen od Boga i postao rob sotoni i grehu. Zato je jasno objašnjeno u bobliji da naš rat je duhovni rat i rat između Hrista i sotone je duhovni rat a ne fizički. Naravno, zbog duhovnog rata, među ljudima su izazvani i fizički ratrovi, nasinlje i krvoproliće. Svaki koji duhovno vaskrsne, nastupa na jedan način ili drugi u duhovni rat, ili na strrani sotone protiv Hrista ili na Hristovoj strain protiv sotone.
„Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.” Efes. 6:12.

Oružja koja je potrebno u dohovnom ratu protiv sotone su na raspolagu: „Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog. Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se. Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde, I obuvši noge u pripravu jevanđelja mira; A svrh svega uzmite štit vere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strele nečastivog. I kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božija. I svakom molitvom i moljenjem molite se Bogu duhom bez prestanka, i uz to stražite sa svakim trpljenjem i molitvom za sve svete.” Kao što je svakom ratu kraj, tako će i ovom biti kraj, a oni koji tvore volju Božju, ostanu do veka.

bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-09 02:42 PM
Može li jedno, cisto informativno pitanje, bez loših misli i namera,
što se tiče „ Duhovnog rata ” , da li je prilikom propovedanja, Isus Hristos imao telohranitelje,odnosno da li je imao obezbedjenje koje ga je stitilo sa , bukvalno receno, sa macem u ruci.

Citajuci pazljivo Bibliju,obratio sam paznju na nekoliko stihova koji opisuju Isusovu pratnju koja je imala oruzije i javni je demostrirali.

Kako to pravilno shvatiti ?
Glasnik
2012-02-09 02:58 PM
Patar je imao mac.

KADA BI UPOREDILI SA DANASNJE VREME MOGLI BISMO DA KAžEMO DA JE TO PISTOLJ ILI PUSKA.

moguće i vise njih da su imali.

Reče mu: Prijatelju! Šta ćeš ti ovde? Tada pristupivši digoše ruke na Isusa i uhvatiše Ga. 51 I gle, jedan od onih što behu sa Isusom mašivši se rukom izvadi nož svoj te udari slugu poglavara svešteničkog, i odseče mu uho. 52 Tada reče mu Isus: Vrati nož svoj na mesto njegovo; jer svi koji se maše za nož od noža će izginuti. 53 Ili misliš ti da ja ne mogu sad umoliti Oca svog da mi pošalje više od dvanaest legeona anđela? 54 Ali kako bi se ispunilo šta stoji u pismu da ovo treba da bude? 5
Matej 26.

Ovde kaže Noz.
Međutim originalni tekst kaže MAC.

Glasnik
2012-02-09 03:01 PM
NA OSNOVU OVOG STIHA MOžEMO DA SPEKULISEMO DA SU SVI IMALI NOZEVE, MACEVE ILI JOS PAR NJIH:

Lk 22:49 A kad oni što behu s Njim videše šta će biti, rekoše Mu: Gospode, da bijemo nožem?

50 I udari jedan od njih slugu poglavara svešteničkog, i odseče mu desno uho. 51 A Isus odgovarajući reče: Ostavite to. I dohvativši se do uha njegovog isceli ga.
Matej. 22.
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-09 03:30 PM
Da, mislio sam na te stihove,

Kako to protumaciti,dali su to bili njegovi telohranitelji ili nešto drugo.

To se ne uklapa o mom predstavljenju Isusa Hrista, zar je bilo potrebno da mu se odreze uvo, zar nije to moglo da se resi na neki drugi način.

Ako hoćemo u svemu da sledimo Hrista,i ako ove stihove izvucemo „ iz konteksta ” ,onda se oni mogu zloupotrebiti prilikom resavaja sporova,odsecanjem uha,sto već nije dobro,za onog koji slabo poznaje Bibliju.

Biblija u rukama lošeg coveka može biti strasno oruzije.
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-09 03:45 PM
Još jedno pitanje da bi previlno shvatili datu situaciju, u to vrema, ko je imao pravo da nosi oruzije ( noz ili mac , javno )?
Ili je to pravo mogao da ima bilo ?
Glasnik
2012-02-09 06:17 PM
Ne znam zašto bi sve ovo bilo problem?

Najverovatnije da je samo Petar nosio mac?

Ima još jedna stih ne mogu sada da ga nađemgde se kaže da su imali vlajda samo taj jedna mac, noz.

Oruzje u to vreme niej bilo samo oruzje nego pretezno ORUDJE.

Ucenicvi i Isus su stalno putovali i uvek je trebalko nešto odseci, ili za hranu ili da se zalozi vatra itd.

Nositi oruzje nije ništa loše, ali upotebiti ga protiv coveka je loše.

Isus je odma ob asnio i rekao sklanjaj mac.
I ozdraveo coveku uvo.

Petar je pokazao svoju revnost.

Ali aksnije je shvatio da mu je bila potrebna druga revnost.

Ucenici nisu bili telohranitelji Isusu niti mu je to bilo potrebno niti je ikada bila situacija gde su oni morali d a ga zastite.

STA SE DOGADJA.

Onda Juda uze četu i od glavara svešteničkih i fariseja momke, i dođe onamo s fenjerima i sa svećama i s oružjem. 4 A Isus znajući sve što će biti od Njega iziđe i reče im: Koga tražite? 5 Odgovoriše Mu: Isusa Nazarećanina. Isus im reče: Ja sam. A s njima stajaše i Juda koji Ga izdavaše.

Isus izugovara samo reč i svi padaju kao pokoseni:

Joh 18:6 A kad im reče: Ja sam; izmakoše se natrag i popadaše na zemlju.

Isus izgovara veliko JA SAM kao Bog u starom zavetu.

Cesto su hteli da uhvate Isusa i ubiju ga a on je samo prosao među njih i ništa mu nisu mogli.

neutralni
(teolog)
2012-02-10 02:48 AM
Ahitekta, u duhovnom ratu se ne moe upotrebiti nož, mać ili ma kakvo drugo oružje. Ja sam naveo citat kakvo oružje i zaštita je merodavna da da se poseduje u duhovnoj borbi, a to je reč Božja. Kad je Hristos bio kušan u pustinji, od sotone, je upotrebljavao taj mač, rekavši: Pisano je: „Čovek ne živi samo od hleba nego od svake reči koja izlazi iz usta Božjih,” ili „Samo se Gospodu Bogu svojemu se poklanjaj.” Hristos je upotrebljavao pisanu reč Božju koja je tada bila pisana samo u staro zavetnim spisima. Pored Toda On je reč Božja, koja postade telo i useli se među nama, pun blagodati i istine.

Čim je pobedio sotonu u iskušenjima, kojim ga je napadnuo isred gladi, šočeo je svoju javnu misiju, i iz jevanđelima zaključimo da ga je sotona sgtalno napao preko ljudi, agentima, koji su ga pretili i gledali da ga uhvate nekim trikom kakbi ga okrivili ali on znadijaše šta beše u njihovim mislkima i uvek je mudro odgovori, da su otipli zbunjeni i konfuzirani.

Pored toga, On je znao od kuda je došao i zašto je došao -Šzta je bio njegov zadaztakmili dužnost i verom u svog nebeskog Oca se je držao plana ivremena u kojem se taj plan trebao ispuniti, po proročanstvima. Često je upotrebljavao odgovor, kada je bilo potgrebno: „Moj čas nije još došao.”

Izvojevao pobedu nad soonom, i sačuvao svoj karakter neokaljen od greha, da je bio osvedečone direktno S neba, glasom: „Ovo je moj Sin ljubazni, koji je po mojoj volji, njega slušajte.”

Svaki koji sledi Njega, može da maha mađem, koji je reč Božja, i netreba da se boji da će od takvog mača poginuti. Ovde, ja često maham takvim mačem i ostadoh živ. KAd god navedem citat iz Biblije, pisanu reč Božju, ja dobijem odgovor od nekih nevernoka da je Biblija jedna bajka, A ja u takvim slučajevima se štitim svojom verom protiv sve strele nečiativoga koje su nusmerene na mene. KAd takvi neprijetelji pokočavaju da me zavedu sa puta kouim verom hodam, da poremeti mir koji imam mi Hristu, Jeveanđeljem mira, se branim, te saqčuvam svoj unutrašnji mir. Hristos je rekao: „Mir svoj dajem, ne dajem vam kao što ovaj svet daje.” Na drugo mestiu piše: „Nema mira bezbožnicima: Zašto bezbožnici nemaju mira? Zato što neće da ga verom u Hrista prihvati i tako oni su se stime opredelili da se bori protiv Boga, na sotonskoj strani, iako tvrde da Bog ne psotoji, a oni se bore protiv Njega. Nemaju mira.

Obucite se u sve oružje Božje da mozete stati i ostati i kad je neko ranjen obeshrabrenjem, i uvredama nečastivoga, Hristos je jedini lekar koji može sve to da izliči. Zašto ga ljdi mrze, ni sami neznaju. ZAšto su ga religioznee jevrejske vođe mrzeli, ni oni sami nisu znali, jer su bili oslepleni svojim ponosom i ohološću, tako debelo, da su vodili čitav narod koji su sledili njih, i zato je Hristos rakao, kad slepac slepca vodi, obadva će u jamu pasti.

K svojima dođe ali svoji Ga ne primiše, a koji ga primiše, dade im vlasd+t da se sinovi Božji nazvaše.

bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-10 05:17 AM
U „duhovnom ratu” ,
da li je dozvoljeno lagati,dabi postigao cilj ?
Ne znam dali sam dobro upucen, Isus je dozvolio da se koristi laz samo u duhovnom ratu.
Glasnik
2012-02-10 06:13 AM
Isus nigde nije dozvolio da se koristi laz
Laz je laz bilo kako i krsenje Bozje zapovesti.
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-10 08:49 AM
Kad rece , Bozje zapovesti,seth se knjiga umrlih stare Egipatske civilizacije.

Tamo je pisalo :
- nisam lagao
- nisam ubijao
- nisam krao
i tako dalje.

Odakle tolika sličnost između starih egipatskih knjiga umrlih i deset Bozjih zapovesti ?

Pitanje cisto informativno na koje još nisam nasao odgovor.

Sve najbolje
Glasnik
2012-02-10 09:30 AM
Pogledaj u čitavom svetu se sva prava i zakoni država baziraju na 10 Bozje zapovesti.
Odakle to?

Bozji zakon je kod stvaranja urezan u covekovu genetiku i on je još vidan.

Mada je greh i to upropastio manje ili vise kod ljudi.

Vidi ovo:

Röm 2:14 Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon:

Neznabosci neznaju za pisani zakon 10 zapovesti, ali ipak žive po njemu.

Ovde možeš da svrtas i Egipcane itd.

Odakle njima to?

To je nasa genetika.

Bozji zakon je još vidljiv kroz ljude.

Ali je i upropascen.

Regulus_Gavrilo
(Blizzard over the Heaven)
2012-02-10 10:44 AM
Ви од простих речи правите Енциклопедију, свак засебно, ви сте чудо, не тамо неки бог, ситан је он за вас када ви узмете под своје. То би било тачно и довољно за ову тему.
SANCIN
2012-02-10 09:30 PM
Za Arhitektu,
ne samo 10 zapovesti,već i besmrtnost duse,trojstvo,odeca(Papa sluzi u odeci koja nosi oznake Horusa-egipatskog bozanstva),je iz Egipta otislo u Grcku,a odatle jevreji preuzeli i preoblikovali za svoje namene,nemojmo zaboraviti da su i oni nekada bili mnogobosci.
SANCIN
2012-02-10 09:32 PM
Za Glasnika,
zašto su 10 zapovesti uzete iz egipatske knjge umrlih?
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-11 12:44 AM
Da nije možda Izraelski narod, prilikom izlaska iz egipatskog ropstva to uzeo sa sobom.- mislim između ostalog i njihove religijske knjige pomoću kojih bi imali vlast nad ljudima.
Odakle tolika ogromna sličnost ?
Dali to znači da vecina danasnjih religija vodi poreklo iz stare egipatske civilizacije.
Glasnik
2012-02-11 04:29 AM
Deset Bozje zapivesti postoje jis pre Egipcana.
Adam i Eva su prekrsili zapovest ne pozeli.
Pre davanja tih zapovesti pismeno Mojsiju, vidimo da su ih postovali i drugi. Od Nija Avrana do Jisifa u Egiptu.
Jakov i Josif su ih doneli u Egipat.
Zar neznas da je Josif sam a posle sa celom familijom imao veliki uticaj u Egipat.
Oni su ih tamo i doneli.
Josif je dugo vladao Egiptom i na delu pokazao Boga koji posle samo obnavlja svoj zakon sa Izrailjem koji ga je zaboravio u ropstvu.
Josif je taj koji gradi prve piramide da sacuva zito.
Glasnik
2012-02-11 04:46 AM
Arheolosi su nasli grobnicu sa sarkofazima. Svi sarkofazi su bili oKkrneuti prema izlasku bozastva sunce i lesevi su bili unutra.
Samo jedan sarkofag je gledao prema obecanoj zemlji.
JOSIFOV.
ALI JE BIO PRAZAN.

ARHEOLOZI SU SE CUDILI ZASTO JE TAJ PRAZAN PA JE NA OSNOVU TOGA SNIMLKJEN FILM MUMIJA.

EVO ZASTO JE PRAZAN:

2.Mo 13:19 I Mojsije uze kosti Josifove sa sobom; jer beše zakleo sinove Izrailjeve rekavši: Zaista će vas pohoditi Bog, a tada iznesite kosti moje odavde sa sobom.

Pogledaj ovde:

http://www.cps.org.rs/Piramide/pir.htm

Seti se Sodoma i Gomore i ljudi pre potopa. Na osnovu kojeg zakona su oni to kaznjeni?

bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-11 06:26 AM
Glasnik,
Ima vise razloga zbog kojih neki diskutanti dolaza na ovaj podforum,neko da pokaze koliko zna, neko da pokaze koliko onaj drugi nezna , a neko da bude advokat.
Moje prisusvo na ovom forumu je da sesazna nešto novo, ono sto me interesuje.
Ovo u vezi piramida, nisam znao i paralele koje su postavljene između
Josifa i faraona , su realne i logicne, najverovatnije da je to jedna te ista osoba.
Još jedno pitanje vezano za ovu temu , da li postoji neka paralela ili sličnost između Boga sunca stare egipatske civilizacije Horusa i Isusa Hrista ?
cartensius
(pisac)
2012-02-11 10:24 AM
Da, zaista se puno toga ovde može saznati, naučiti. Kada bi se ovako
diskutiralo, milina jedna.
Ovo što sam izdvojio i kopirao je čista istina, bravo Arhitekta.

„Ima vise razloga zbog kojih neki diskutanti dolaze na ovaj podforum,neko da pokaze koliko zna, neko da pokaze koliko onaj drugi nezna , a neko da bude advokat.
Moje prisusvo na ovom forumu je da se sazna nešto novo, ono sto me interesuje.”
Paralele ili sličnosti u nečemu imaju uvek po neki razlog. Vezano za ovo pitanje, koje uvaženi Arhitekta postavlja, prokomentarisao bih na sledeći način: obmanjivanje i prevara druge strane, npr. prave čuda pred faraona Mojsije i Aron, to isto rade i faraonovi magi, pomor prvenaca faraonovi magi nisu mogli ni da prave ni da spreče. Naravno da sotona pokušava da oponaša Isusa, pred sam kraj i Hristov ponovni dolazak će to raditi intenzivnije, da bi prevario što je moguće više ljudi. Ako ne može željeni cilj da postigne prvim načinom, onda će preokrenuti stvar u potpuno suprotnom smeru, prost primer:
a) sotona će se složiti: ima Boga, bitno je priznati ga a uopšte nije važno kako verovati, kako živeti...
b) nema Boga, čovek je izmislio sebi boga...
Za Vaskrs, deca se tucaju jajima, jedno je dete porazbio svoj deci njihova jaja, imao je slično jaje, bilo je od drveta.
Pozdrav svima, ovog puta posebno za Arhitektu.
Glasnik
2012-02-11 10:44 AM
PA IMA, AKO PRATIS BORBU IZMeđu DOBRA I ZLA IZ POCETKA.
Primetices da sotona uvek pravi kopije.
Kopije onoga sto Bog radi.

Da bi zamutio istinu, da bi zbunio.
Da bi sto vise ljude odvojio od Hrista.
Onda će biti izguzbljeni kao i on.
Čuo si dogadjaje kada neki bolestan od side želi da zarazi sto vise da ne umre sam nego i oni sa njime.

Glasnik
2012-02-11 10:46 AM
Pogledaj samo koliko je raznih religija stvorio.
U samom hrišćanstvu a i pored njega.
Razmisli zašto?
Sotona kaže Adamu i Evi, necete vi umreti nego će te postati kao bogovi.

I danas to još uvek vice preko svojih religija koje kažu da će cvoek postati bog i d anece umreti nikada.
Pogledaj Hinduizam, Budizam itd.

bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-11 10:59 AM
pisac,
mislim da sam te shvatio,
Još jedan mali detalj,ne znam ko koga vara,ali kako pravilno objasniti ovaj fakt :

- 25-i decembar i posle tri dana - vaskrsavanje , to vazi i u staroj egipatslo civilizaciji( tri dana posle smrti Bog sunca vaskrsava) i u hrišćanskoj religiji Isus posle tri dana vaskrsava.
Objasni mi molim te kako to pravilno da shvatim.

Sve najbolje
cartensius
(pisac)
2012-02-11 12:50 PM
Arhitekta, ako se logikom, kao naukom služimo-koristimo, odgovor bi bio vrlo jedostavan-lak: preuzeli jedni od drugih, ako ustanovimo ko je od njih delovao ranije, onda je onaj koji se kasnije pojavio, preuzeo od onog starijeg. Ako smo prihvatili istinu da je Hristos postojao prije svih tvari i ovo je logično da je sve ostalo kopiranje, interpretacija...Plan da će Hristos postradati je načinjen na samom početku. Pitanje Ti je kratko i sažeto ali zahteva dosta vremena za razmišljanje i ciljevi su nam isti da se informišemo i nadgrađujemo. Priložiću jedan ogled, iz nedavno objavljene knjige, pošto vidim u Tebi ozbiljnog diskutanta.
Istina i paradigme
»Na svakom putu, u svakom obliku tražim uvek isto: ISTINU.«
(Šiler)

Koristeći razne primere dr Džon Dajmond u svojoj knjizi čovekovo telo ne laže, ističe da čovekovo telo vrlo dobro reaguje kada ne želi da bude prevareno. Međutim, on svojim paradigmama potvrđuje mišljenje onih ljudi koji smatraju da je istina to što vidimo, reklo bi se, svako iz svog ugla. Isto tako, njegovo istraživanje u toj oblasti donelo je neke rezultate i nova korisna saznanja, jer svaki pomak, čak i milimetarski čini da smo bliži, nekom cilju, dakle otkrivanju neke tajne, tj. otkrivanju istine o nečemu. Zato sam našao za shodno da pomenem taj njegov način traganja, u ovom slučaju sa paradigmama.
Ne može se reći da u njegovim dokazima nema istine, ali gledajući dve njegove paradigme šta vidimo? Neko vidi lepu važu, a neko dva lica kako se gledaju.(slika br. 1) Mada nije mislio da nam odredi kako da tumačimo slike, ali uzmimo to pravo da i ovako mislimo, jer tražimo istinu.
Sledeća paradigma je starica u crnoj bundi i velikog krivog nosa, tj. prvi posmatrač vidi to, a drugi gleda lepu glavu mlade devojke sa crnom kovrdžavom kosom. (Ceo bakin nos je lice u profilu, bakino oko je devojčino uho, iz krivine bakinog nosa vidi se nosić devojke, trepavica… slika br. 2)
Broj 1. Broj 2.

Mogli bismo navesti i nekoliko primera koje navodi dr Dajmond kako čovekovo telo pokazuje istinu ili kako reaguje na istinu, ali za sada koristimo samo jedan deo iz njegovog razmišljanja o paradigmama. Jedan način traženja i dolaženja do istine je pomenuti primer sa paradigmama. Dakle, »paradigma je obavezujuća šema za objašnjenje svih pojedinačnih činjenica i posmatranja za neku određenu naučnu teoriju. Ista vrši selekciju domena istraživanja naučnika u celini, kao i valentne činjenice uopšte«.
Važeća paradigma za jednu nauku određuje koja se pitanja smeju postaviti prirodi, a koja ne, šta je tabu, a šta je neprijatno po karijeru, i opet nasuprot tome, šta je korisno za akademski napredak i u datom trenutku dostojno da bude vrednovano. Dakle paradigma ima dvostruku funkciju: s jedne strane ona neko posmatranje čini razumljivim, dopušta odgovor na pitanje »zašto je nešto tako, a ne drugačije«. Dakle rešava naučne probleme.
Na primer, zašto se Zemlja okreće oko Sunca, a ne obrnuto. S druge strane opet, skreće pažnju na činjenice, koje se ne mogu objasniti ovom paradigmom. S tim u vezi evo jednog primera iz medicine: Otkriće mikroorganizama dovelo je do novog objašnjenja za nastajanje infektivnih bolesti, kao na primer tuberkuloze, i time je rešena stara teorija. Mnoga posmatranja koja su do sada bila neobjašnjiva, sada su postala objašnjiva, a terapija koja je na tome zasnovana bila je uspešna. No uprkos tome, izgleda da su neki fenomeni do danas ostali nerazjašnjeni, kao na primer za vreme rata dva zarobljenika leže jedan pored drugog i samo jedan od njih dobije tuberkulozu. Ili da je pre uvođenja vakcinisanja oralnim putem naglo dolazilo do pojave poliomelitisa usred leta kada je vreme bilo sparno. Ovo pokazuje da je paradigma infekcije, koja je shvaćena kao monokauzalna, isto tako nepotpuna.
Posmatranja koja nisu mogla da budu objašnjena važećom paradigmom, pojavljuju se kao anomalije koje se ne mogu potisnuti, što neki naučnici stalno pokušavaju, pa na taj način dolazi do naučnih revolucija. Naučna revolucija sastoji se u tome, da neki naučnik kome je više stalo do činjenice, tj. do te stvari nego do gospodarenja neke određene teorije, stvara novu paradigmu, koja će moći da objasni neke anomalije, koje sada postaju normalne naučno razumljive činjenice.
Razvoj nauke obeležen je promenom paradigmi. One su te koje kao naučne revolucije dovode do velikih preokreta. U međuvremenu prednost ima ono, što Thomas S. Kuhn naziva »normalnom naukom«. Normalna nauka se sastoji u »radovima raščišćavanja« pri kojima »normalan« naučnik pokušava da »prirodu ugura u prethodno formiranu vrlo krutu fioku«, koja predstavlja paradigmu. Ni u kom slučaju nije cilj »normalnog« naučnika, da iznalazi nove fenomene; paradigma će ih, doduše, samo razjasniti i potvrditi u pojedinačnom posmatranju. Posmatranja koja ne spadaju u gore pomenute fioke uopšte neće biti ni sprovedena.
Ukoliko drugi, koji ne stoje pod duhovnim pritiskom paradigmi, skrenu pažnju na takve fenomene, odmah se pojavljuju odbrambene reakcije od strane onih koji polaze od tvrdnje da se radi o Science Fiction ili okultnom verovanju do pozivanja na stavljanje pod državni nadzor. Jer za »normalnog« naučnika svaka nova činjenica koja dovodi u pitanje vladajuće paradigme u koje on veruje, ima karakter pretnje egzistenciji«. ( str. 203,204 )
Georg Christoph Lichtenberg beleži sledeće: »Kod većine ljudi formira se neverica u nešto zbog slepog verovanja u nešto drugo«.
Čovek je izumeo i neke aparate, detektore, koji bi mogli da otkriju laž. Međutim, istina je najbolji detektor za otkrivanje laži.
Pozdrav, Cartensius.
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-11 02:41 PM
Zanimljivo, nešto u stilu Aksioma i Teorema
Ako se dogovorimo da je 1+1= 3 ,možemo rešiti mnoge probleme u nauci koje imamo danas,kao na primer pojam beskonacnosti, ili šta je to... „-1”,
Ali nisi mi dao odgovor na fakt : ko je od koga izeo religiju ?Prostim narodnim jezikom da nam svima bude jasno.
Šta znaci 25 decembar koji se spominje u mnogim religijama ,gde bogovi umiru i posle tri dana vaskrsavaju.

Ili bukvalno , šta se to dogadja sveke godine na 25 decembar ?
Stara Egipatska civilizacija je to odlično znala.
cartensius
(pisac)
2012-02-11 08:22 PM
Ne Arhitekta, nisam tako mislio, zna se u čemu su pitagorci bili jaki,
mi se možemo u nečemu složiti i dogovarati, ali za nepoznate stvari ne, sutra će nas neko potisnuti. Mi ovde možemo izneti naša vlastita mišljenja ili mišljenja onih koje smatramo stručnim za pojedine oblasti. Već sam dva puta rekao (pisao) kako je Hoking izgubio opkladu sa dvojicom kolega (astrofizičara) koju je nakon trideset godina uverivši se u sopstvenu grešku, isplatio ovoj dvojici. To znači da i visoki umovi mogu da pogreše, a što ne bismo i mi.
Što se odgovora, na Tvoje pitanje tiče, ostaje nepromenjen, mogu samo da ga ponovim i dopunim: kreator svih lažnih religija zna se ko jeste, čak nam je i ime njegovo poznato. Kada je Bog otkrio tzv. plan spasenja on je bio prisutan. Plan spasenja, dolazak Mesije (rođenje, smrt i vaskrsenje) nema nikakve veze sa 25. decembrom, prava veza sa Bogom jeste ona prava religija (relegare) niti se preuzima, niti se menja, veza ostaje stalna-nepromenjena, jer Bog se ne menja.
Da kažemo, „prostim narodnim jezikom”, sve što se priča i prepričava van čiste i prave Božje religije, je nevažno i bezvredno.
Pozdrav, Cartensius.
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-12 12:31 AM
Hvala na korektom odgovoru.
Nevezano za ovu temu,dali znaš šta se dogadje svake godine na dan 25. decembar ?
Sve najbolje
___TYR___
(***)
2012-02-12 07:28 AM
>>> bgdtjumen: „U ”duhovnom ratu„ ,
da li je dozvoljeno lagati,dabi postigao cilj ?”

*** У савлинизму, или „хришћанству”, како се та секта данас назива, не само да је дозвољено него је и пожељно уз помоћ претварања, дволичења и лажи ширити властите идеје и борити се против неистомишљеника. Ево шта сам изумитељ и оснивач „хришћанства”, Савле из Тарза, каже о томе:

„...20. Јеврејима сам био као Јеврејин да Јевреје придобијем; онима који су под законом био
21. Онима који су без закона био сам као без закона, премда нисам Богу без закона него сам у закону Христовом, да придобијем оне који су без закона.
22. Слабима био сам као слаб, да слабе придобијем; СВИМА САМ БИО СВЕ, да какогод спасем кога...” (1.Коринћанима 9:22)

„...Било како му драго, ДВОЛИЧЕЊЕМ ИЛИ ИСТИНОМ, Христос се проповеда...” (Филибљанима 1:18)

„...Јер ако истина Божија у МОЈОЈ ЛАЖИ већа постане на славу Његову, зашто још и ја као грешник да будем осуђен...” (Римљанима 3:7)

>>> Glasnik: „Ne znam zašto bi sve ovo bilo problem?
Najverovatnije da je samo Petar nosio mac?”

*** „...38. А они рекоше: Господе! Ево овде два ножа. А Он им рече: Доста је...” (Лука 22:38)

Или су најмање двојица носили мач или је Пера витлао са два мача као Сандокан... Чудно је да имају само два мача кад им је учитељ рекао:

„...36. А Он им рече: Али сад који има кесу нека је узме, тако и торбу; а који нема нека прода хаљину своју и купи нож...” (Лука 22:36)

Мада, са друге стране, ако би продали хаљине и купили мачеве, могли би имати још већих неугодности – замислите групицу голих припадника Ослободилачког Фронта Јудеје, наоружаних мачевима, како врлудају уским Јерузалемским улицама...

>>> Glasnik: „STA SE DOGADJA.
Onda Juda uze četu i od glavara svešteničkih i fariseja momke, i dođe onamo s fenjerima i sa svećama i s oružjem. 4 A Isus znajući sve što će biti od Njega iziđe i reče im: Koga tražite? 5 Odgovoriše Mu: Isusa Nazarećanina. Isus im reče: Ja sam. A s njima stajaše i Juda koji Ga izdavaše.”

*** Да... Шта се догађа?... У „Матеју”, „Марку” и „Луки” Јуда целивањем показује кога треба хапсити... У „Јовану” се „Исус Христ” сам представља војницима.

Овде је још једна ствар занимљива. У „Луки” „Исус Христ” каже: „...53. Сваки дан био сам с вама у цркви и не дигосте руку на мене;...”

Ако су га „главари свештенички” и „војводе црквени” сваки дан виђали у цркви, зашто им је Јуда био потребан да га идентификује?!

У „Јовану” стоји нешто друго:
„...12. А чета (speira) и војвода (chiliarchos)и момци јеврејски ухватише Исуса и свезаше Га,...” (Јован 18:12)

Римска кохорта (око 500 људи) на челу са римским капетаном долази да ухапси групицу босоногих мирољубивих проповедника који имају само два ножа... Или је то ипак била група наоружаних побуњеника...
Друга варијанта је много ближа истини, с обзиром да је вођа те групе разапет на крст што је у то доба била уобичајена казна за побуњенике и криминалце.

>>> Glasnik: „Isus izugovara samo reč i svi padaju kao pokoseni:
Joh 18:6 A kad im reče: Ja sam; izmakoše se natrag i popadaše na zemlju.”

*** А ко га је онда ухапсио кад су сви попадали?

>>> Glasnik: „Sotona kaže Adamu i Evi, necete vi umreti nego će te postati kao bogovi.
I danas to još uvek vice preko svojih religija koje kažu da će cvoek postati bog i d anece umreti nikada.
Pogledaj Hinduizam, Budizam itd.”

*** И ти мислиш да су хиндуизам и будизам сотонске религије?

Мени се чини да Сотона данас делује преко својих „хришћанских” „гласника”, који су следбеници његовог највернијег ученика Савла из Тарза... А почело је овако:

„...18. А Он им рече: Ја видех сотону где спаде с неба као муња...” (Лука 10:18).

Када се то десило? „...6. А кад иђах и приближих се к Дамаску, догоди ми се око подне да ме уједанпут обасја велика светлост с неба...” (Дела 22:6)

Сам Савле касније објашњава: „...14. И није чудо, јер се сам сотона претвара у анђела светла...” (2.Коринћанима 11,14).

Па још: „...даде ми се жалац у месо, анђео сотонин,...” (2.Коринћанима 12:7).

Која религија је човека прогласила за бога? И која религија обећава својим члановима вечни живот кроз „Исуса Христа”? Хиндуизам или „хришћанство”? Будизам или „хришћанство?

Е, мој Гласниче сотонин, упетљао си се као пиле у кучину...

И шта је нетачно у змијиној изјави да ће Адам и Ева постати као Бог?

Змија каже: ”Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати шта је добро шта ли зло.„

Бог каже: ”Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло;„

Шта ту не штима?

Hristov_vojnik
(Borac na strani Hrista)
2012-02-12 08:12 AM
Tyr,kojoj ti satanistickoj sekti pripadas kad toliko mrzis samog Boga i hrišćanstvo?Zašto je toliko teško pravilno shvatiti Bibliju i prorocanstva na pravilan način?Zašto ste se poveli za farisejima koji vas vucu za nos i vode dublje u satanizmu?
___TYR___
(***)
2012-02-12 10:09 AM
>>> Hristov_vojnik: „Tyr,kojoj ti satanistickoj sekti pripadas kad toliko mrzis samog Boga i hrišćanstvo?”

*** Где сам ја икада рекао да мрзим некога?! У мени не постоји ни трунка мржње према некоме или нечему.
И зашто стављаш JHVH и „хришћанство” у исти контекст? То су два потпуно различита појма.

>>> Hristov_vojnik: „Zašto je toliko teško pravilno shvatiti Bibliju i prorocanstva na pravilan način?”

*** Па то ја питам све време вас „хришћане” – зашто вам је проблем схватити Тору и Пророке на правилан начин? Зашто сте Божије речи превели и протумачили онако како вама одговара изврћући их до бесмислености?

Танах и „Нови Завет” немају ништа заједничко и бесмислено је да се налазе у истој књизи, „Библији”...

>>> Hristov_vojnik: „Zašto ste se poveli za farisejima koji vas vucu za nos i vode dublje u satanizmu?”

*** Шта ти, Христов ратниче, уопште знаш о фарисејима? И зашто дозвољаваш да те измишљена идеологија једног пробисвета из Тарза одвлачи са Божијег пута?

Зар није JHVH рекао да свако за свој грех гине? А ти верујеш да је некакав „божији син” умро за твоје грехе...

Зар није JHVH рекао да је воља греха под нашом влашћу? А ти верујеш Савлу из Тарза који каже да грех влада човеком...

Зар није JHVH рекао да држањем Његових заповести, уредби и закона човек ће бити жив? А ти слушаш болесног Савла који каже да га Закон на зло нагони...

И ти мене питаш зашто је толико тешко схватити Танах на правилан начин!?!?!?

Ти мислиш да си правилно схватио поруку Танаха?

У великој си заблуди...
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-12 10:22 AM
Pitanje za za eksperte iz ove oblasti :

Šta ovo znaci ,,, da li se lagalo ili ne,da li je dozvoljena laz u propovedanju i da li je Isus Hristos imao oruzanu pratnju - telohranitelje ?

Bio sam u pravu,Biblija je strasno oruzije u rukama coveka sa lošim namerama.Uz pomoć Biblije, od coveka moxe da se stvori sve sto hoćeš,vernika,fanatika,potencijalnog ubicu ,zar bozji ljudi nisu ubijali u ime Boga i time krsili 5.bozju zapovest NE UBI , o oni su ubijali, sa kakvim pravom ?.

Molim za komentar

Sve najbolje
cartensius
(pisac)
2012-02-12 05:47 PM
Arhitekta, ne znam šta se sve događa na dan 25, decembar (svake godine)
jedno što znam je: pomenutog dana, slave se mnogi rođendani, među ostalima to čine i hrišćani, pošto na osnovu Biblije neznaju koji je ipravan i tačan dan Hristovog rođenja, uzeli su ovaj datum. Zašto su uzeli baš taj datum, predmet je za diskusiju, svako tumači na svoj način, npr. da bi se objedinili hrišćani i nehrišćani, preciznije rečeno, da bi privukli nehrišćane, napravili su kompromis, ne uzimajući u obzir istorijsko-religiozno-ideološko poreklo toga datuma.
Sigurno da bih želeo i nešto više saznati u vezi s tim.
Pozdrav, Cartensius.
Glasnik
2012-02-12 06:57 PM
Opet Tyr stare neistinite price o Pavlu.
Pavle nije bio licemer niti lazov, nego je Pavle onaj koji je dobro poznavao judaizam i gde se nasao tu ga je rusio dokazima iz pisma.

Zato ga nevole i izmišljaju laži.

Pavle jednostavno kaže da je on svima bio sve.

Dakle nije se uzdizao iznad nikoga, svakoga je prihvatao kakav je bio, i nije stvarao dodatne prereke kako bi ljudi imali priliku da se upoznaju sa Hristom.

Ako je neko bio siromasan, Pavle se nije pravio boljim od njega itd.itd.
Glasnik
2012-02-12 07:00 PM
bgtjumen, kako je to Biblija strasno oruzje u rukama coveka sa lošim namerama?

Ne psotoji ništa na svetu što se ne može zloupotrebiti.

Ali ko je za to kriv?

Na kogai šta tačno mislis kada kažeš ubijali?
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-13 12:56 AM
Što se tiče 25.decembra :


Grcka 1 200 g.p.n.e.

Atisa iz Frigije,rodila je devica Nana ,25.decembra , razapet je i posle 3 dana je vaskrsnuo

Indija 900 g.p.n.e.

Kr.Krisna, rodila ga je devica Duvaki 25.decembra,zvezda na Istoku je obelezila njegov dolazak,izvodio je razna cuda sa svojim ucenicima, i posle svoje smrti , u roku od tri dana je vaskrsnuo.

Grcka 500 o.p.n.e.

Kr. Dionizije, rodila ga je devica, 25. decembra,bio je putujuci ucitelj koji je cinio razna cuda, kao pretvaranje vode u vino,Zvali su ga Kralj Kraljeva,Bozji jedinstveni sin,Alfa i Omega.Posle smrti u roku od 3 dana je vaskrsnuo.

Persija 1 200 g.p.n.e.

Kralj Mitar,rodila ga je devica , 25. decembra,imao je 12 ucenika,pravio je razna cuda,Posle svoje smrti ,vaskrsnuo je (posle 3 dana)

Pitanje: Zašto je sve to vezano za 25. decembar ?
Zašto mrtvi posle 3 dana vaskrsavaju ?
Zašto se svuda spominju 12 ucenika ?

Isusa Hrista,rodila je devica Marija, 25 decembra .Njegovo rođenje pratila je zvezda sa Istoka,koju su pratila tri kralje.Sa 12 godina je postao „dete-ucitelj” a sa 30 god. krstio ga je Ivan Krstitelj i tako je poceo sa propovedanjem.
Isus je imao 12 ucenika sa kojima je putovao i izvidio razna cudesa(lecenje bolesnih,hodanje po vodi,vaskrsavanje mrtvh). Kada ge je izdao njegov ucenik Juda,i prodao ga za 30 srebranjaka,razapet je , smesten u grobnicu i posle 3 dana vaskrsnuo.

Glasnik
2012-02-13 09:02 AM
Zašto?

Jesi li čuo za prorocastva o Isusu u starom zavetu?

Sotona znajuci ta procastva kopirao je te dogadjaje.

Osim toga Isus nije rođen 25.

To doalzi iz neznabostva.

I kao zadnje.

Zašto nam ne nevades izvore i tačan tekst toga sto si naveo?

Ili su svi ti navodi malo frizirani?
Glasnik
2012-02-13 09:10 AM
OVDE LEZI ODGOVOR:

Lk 24:27 I počevši od Mojsija i od svih proroka kazivaše im šta je za Njega u svemu pismu.

Joh 5:39 Pregledajte pisma, jer i vi verujete da imate u njima život večni; i (bas) ona svedoče za mene.

Mt 26:54 Ali kako bi se ispunilo šta stoji u pismu da ovo treba da bude?

Eph 4:10 Koji siđe to je Onaj koji i iziđe više svih nebesa da ispuni sve.

SVETO PISMO SE UPOZNAJE I SHVATA POSTEPENO.

KAO U SKOLI.

POCNES U PRVI RAZRED OSNOVNE PA U SREDNJU SKLOLU PA SVE DO FAKULTETA.

Postoje ljudi koji nisu isli osnovnu Biblijsku a hoće već da razumeju i diskutuju o stvarima iz srednje skole ili stvari koje se uce na Fakultetu.

I hoće da im obajsnis to i da ga razumeju?

I ako ne razumeju onda kažu, da fakultet nije isprvan jer da je isrvana oni bi to odma sve shvatili bez osnovne i srednje.

E to ne ide.

Sve ima svoj red pa i ovo sa Biblijom.

___TYR___
(***)
2012-02-13 12:01 PM
>>> Glasnik: „ Pavle nije bio licemer niti lazov…”

*** Па сам Савле каже: „...Јер ако истина Божија у МОЈОЈ ЛАЖИ већа постане на славу Његову, зашто још и ја као грешник да будем осуђен...” (Римљанима 3:7)

И још:

„...1. Истину говорим тако ми Христа, не лажем,...” (Римљанима 9:1)

„...31. Бог и Отац Господа нашег Исуса Христа, који је благословен вавек, зна да не лажем...” (2.Коринћанима 11:31)

„...20. А шта вам пишем ево Бог види да не лажем..:” (Галатима 1:20)

За сваког психијатра довољно материјала за дијагнозу...

>>> Glasnik: „ ...nego je Pavle onaj koji je dobro poznavao judaizam i gde se nasao tu ga je rusio dokazima iz pisma.”

*** Хахаха... Гласниче подземља, нико нема провале као ти... Савле рушио јудаизам „доказима” из писма!?!?!?

Па јел' га срушио?

'Ајде ти сада, као верни следбеник Савлов, избаци неколико тих „доказа” из писма који руше јудаизам...

>>> Glasnik: „ Pavle jednostavno kaže da je on svima bio sve.”

*** Да, једноставно је јеврејима био јевреј тј. правио се јевреј, правио се да је под Законом, правио се да је без закона, правио се да је слаб... Свима је био све, свима угађао не би ли их што више придобио... Како и сам каже:

„...33. КАО ШТО ЈА У СВАЧЕМУ СВИМА УГАЂАМ, не тражећи своје користи него многих, да се спасу...” (1.Коринћанима 10:33)

Али... Јер код Савла увек постоји али... Каже Савле и ово:

„...10. Зар ја сад људе наговарам или Бога? Или тражим људима да угађам? ЈЕР КАД БИХ ЈА ЈОШ ЉУДИМА УГАЂАО, ОНДА НЕ БИХ БИО СЛУГА ХРИСТОВ...” (Галатима 1:10)

Дакле, Савле у свачему свима угађа, а онда тврди да није слуга „Христов” ако угађа људима...

Шизофренија... Школски пример...

>>> Glasnik: „ Jesi li čuo za prorocastva o Isusu u starom zavetu?”

*** У Танаху не постоји нити једно једино пророчанство о некаквом „Исусу Христу”...
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-13 12:04 PM
Prihvatam ulogu ucenika osnovne skole.
Za početak, objasni mi, Biblija da li je to reč Boga ili coveka ?
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-13 12:19 PM
glasnik,
šta se to desava,
dozvoljeno je koristiti laz ili ne u propovedanju ?
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-13 12:30 PM
Što se tiče Biblije, procitao sam je nekoliko puta, prvo na Ruskom, zatim na nasem jeziku a takođe i prevod Novog mira, Bibliju laznih svedoka, a nekoliko godina su mene lagali pomoću Biblije a kasnije sam ja, sto je zalosno druge lagao.
Tako da mi je ova tema poznata,koristiti laz u propovedanju,sto je koliko vidim, razreseno u Bibliji.Da li sam u pravu ili ne ?
Regulus_Gavrilo
(Blizzard over the Heaven)
2012-02-13 07:47 PM
Чувак, ты здесь отжигаешь:)))) расслабся..

я хочу для всех вас побольше денег, мозгов, независимости и любви..
Glasnik
2012-02-14 04:58 AM
laz je laz. laz je greh. Bog netreba laz.
Ovo sto laže Tyr objasnicu veceras.
Glasnik
2012-02-14 03:51 PM
Ne mogu veceras da stignem, ali čim stignem.

___TYR___
(***)
2012-02-14 04:20 PM
_.-'''''-._
.' _ _ '.
/ (_) (_)
| , , |
| `. .`/ |
'.`'„”'„`.' /
'. `'---'` .'
'-._____.-'

___TYR___
(***)
2012-02-14 04:23 PM
Probao sam nacrtati Smiley-ja... Neuspešno... Ne mogu večeras da ispravim crtež, ali čim stignem... :-)

SANCIN
2012-02-14 09:13 PM
Za Glasnika,
ako je Biblija knjiga zivota,zašto su u nju smestene deset zapovesti,a poticu iz knjige umrlih?
Za Mojsija još uvek nema dokaza da je postojao dok za Davida sina Solomunovog ima.
Glasnik piše:Josif je taj koji GRADI prve piramide da sacuva zito;
Pogresno:Josif KORISTI prve piramide da sacuva zito,jer su piramide mnogo ranije sagradjene i pre egipcana i pre jevreja.
bgdtjumen
(arhitekta)
2012-02-15 12:09 PM
Jedno pitanje koje me već dugo muci
ne mogu da nađemodgovor na to pitanje:

Zašto u Bibliji nije rešen problem,ili nagovesten kako ga treba rešiti
Pitanje ja ROBOVLASNISTVO,da li Biblija odobrava da covek coveku bude ROB ?
Da li je takav polozaj coveka prema coveku ugodan Bogu i dali to Bog ododrava ?
Glasnik
2012-02-16 01:26 PM
Šta je robovlasnistvo ?
Iz koje perspektive treba da gledamo na to. Danasnje ili tadasnje?
Danas imamo moderno robovlasnistvo.
U firmi u kojoj radis si rob.

Dobijas samo da prezivis i ne možeš da se obogatis isto kao i tada.

U starije vreme je nekim ljudima robovanje bila socijalna i zivotna zastita.

Osloboditi ih robovanja bi bilo isto kao da ti danas oduzmu posao i socijalnu sigurnost da nebi bio rob?

Bog sigurno nije za robovanje. Ali ako neko ima robove jer.mu trebaju jer je to bio jedan od nacina kako se dolazi do radnika a radnici do posla.

Bog daje upustva kako da se robovlasnik i rob ophode jedan prema drugome.

Ali Bog je odredio vreme kada robovlasnik mora da da slobodu robu ako ovaj to želi.
Ali mora da se ponasa prema njemu kao prema bratu.

Međutim Bog sigurno nije za robovlasnistvo.

Danas kada živimo u savremenije vreme sigurno nebi bilo po Bozjoj volji imati robove kao u staro vreme.

Međutim kome služimo njemu smo robovi.
Poslodavcu.
Šta je drugacije kada si na poslu nego ranije.
Smes li da radis šta hoćeš?

Ja predlazem svakome da prestane da bude rob i da napzsti svoju firmu ...
SANCIN
2012-02-16 02:41 PM
Za Glasnika,
dobices penziju iz Nemacke,šta se sekiras,ako si rob,a ti otvori privatno,koliko znam nemci i te kako još uvek dobro placaju i daleko da si od toga da si rob,lepo je kada za katolicki bozic dobijes poklon,a još lepse kada dobijes 13-estu platu.
Glasnik cekam odgovor na postavljeno pitanje.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
2012-02-16 03:20 PM
Oj Sancin alijas Plp-e, ko tebi drma kavez?

Znaš li kakav si biser rekao, a ipak ostao ziv?

David je sin Solomuna?

Hihihihihihihihihihi, pored tebe, Kuma Strahinje, onog nemca von Danikena, Moce nikad dosadno ne može ovde biti. Dezurni ste za gluposti, laži i ovakve bisere koje delite. Ali, ako i treba tako, da nam malo uveselite dane u ovom zimskom periodu.

Jedno pitanje za tebe: koliko te placa Bruklin za ovo sto radis? Obecanjem da ćeš dobiti mesto u 144 000 izabranih u Hristovom kraljevstvu koje već vlada od 1914-e godine?
Glasnik
2012-02-19 02:31 PM
EVO KONACNO STIGOH DA ODGVORIM:

Tyr navodi gore tekst koji je Izrekao pavle koji je u njegovo vreme sasecao Jverejer Bozjomr eci pa ga i još danas mrze i kaže da Pavle kaže da sa on sluzi alzima.
---------------------------------------------------------------------

___tyr___
___TYR___
(***)
13. februar 2012. u 12.01
>>> Glasnik: „ Pavle nije bio licemer niti lazov…”

*** Па сам Савле каже: „...Јер ако истина Божија у МОЈОЈ ЛАЖИ већа постане на славу Његову, зашто још и ја као грешник да будем осуђен...” (Римљанима 3:7)
-------------------------------------------------------------------

Ovi jevreji ništa nisu bolji od vremena Hrista I Ništa JOS NISU NAUCILI KROZ SVE NEVOLJE KROZ KOJE SU ProšlI ODKAKO SU ODBACILI MEISJU?
Pa i Tyr takođe.

Uvek su se sluzili iskrivljivanjem istine da bi krivo osudili nekoga.

Vremenom im se to obijalo o glavu uvek.

O CEMU JE U STVARI REC U VEZI SA PAVLOM?

Pavle ne govoRi ovde da on laže.

Konteskt teksta ustavri kaže da to netreba cinit.

5. Ako nasa nepravednost istice Bozju pravednost., šta na to da kažemO?
Da je Bog nepravedan , ljudski govrim-kad iskaljuje svoj gnev ?
6. Niposto! jer kako bi onda Bog mogao suditi svetu?
7. Ali ako je Bozja istinitost zbog moje LAZLJIVOSt na njegovu slavu još ociglednija, zašto mi se i dalje sudi kao gresniku?
8. I zašto da necinimo zlo da bi doslo doboro, kaos to nas neki klevecu i tvrde da tako gvorimo.

Rimljanima 7. 5-8.

Pavle kaže ako je dobro da lažemo za Boga zašto onda ipak bivamo ousdjeni za greh?
Dakle nije dobro niti ispravno:
Pavle ne kaže da on laže, već objašnjva da to netreba.
I nemoguće je ciniti zlo da bi doslo dobro.

Pavle je pre svog obracenja ucio filozofske skole pa je i njegovo izrazavanje malo drugacije.

ONAJ KOJI NAZALSOT OVDE LAžE JE TYR; ISKRUVLJUJICI OVAJ TEKST U RIMLJANIMA 3,7.

Glasnik
2012-02-19 02:32 PM
Pa dao sam ti odgvor:

Deset Bozje zapivesti postoje jis pre Egipcana.
Adam i Eva su prekrsili zapovest ne pozeli.
Pre davanja tih zapovesti pismeno Mojsiju, vidimo da su ih postovali i drugi. Od Nija Avrana do Jisifa u Egiptu.
Jakov i Josif su ih doneli u Egipat.
Zar neznas da je Josif sam a posle sa celom familijom imao veliki uticaj u Egipat.
Oni su ih tamo i doneli.
Josif je dugo vladao Egiptom i na delu pokazao Boga koji posle samo obnavlja svoj zakon sa Izrailjem koji ga je zaboravio u ropstvu.
Josif je taj koji gradi prve piramide da sacuva zito.

Citiraj nam te zapovesti da ih vidimo.

Glasnik
2012-02-19 04:14 PM
DAKLE U KONTESTU CELOKUPNOG TEKSTA GORE, VIDIMO DA PAVLE NE ODBORAVA LAZ.

A U KONTEKSTU NJEGOVOG UCENJA I STAVA O LAžI, Takođe TO VIDIMO I BOLJE RAZUMEMO TEKST U RIMLJANIMA:

Evo šta još Pavle kaže o laži:

Oni konji lažu za Boga, naziva ih laznim svedocima Bozjim:

Eph 4:14 Da ne budemo više mala deca, koju ljulja i zanosi svaki vetar nauke, u laži čovečijoj, putem prevare;

1.Tim 1:10 Kurvarima, muželožnicima, ljudokradicama, lažljivcima, kletvoprestupnicima, i ako šta ima protivno zdravoj nauci,

Eph 4:25 Zato odbacite laž, i govorite istinu svaki sa svojim bližnjim; jer smo udi jedan drugom.

Pavle gobvri odbacite laz a sam kaže da treba lagati?
Naravno da to ne kaže.

Eph 4:29 Nikakva rđava reč da ne izlazi iz usta vaših, nego samo šta je dobro za napredovanje vere, da da blagodat onima koji slušaju.

Kol 3:9 Ne lažite jedan na drugog; svucite starog čoveka s delima njegovim,

1.Tim 1:4 Niti da gledaju na laži i na teftere od plemena kojima nema kraja, i koji pre čine prepiranja negoli Božji napredak u veri.

2.Thes 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;

1.Tim 4:2 U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,

1.Tim 6:20 O Timotije! Sačuvaj što ti je predano, kloni se poganih, praznih razgovora i prepiranja lažno nazvanog razuma,

Tit 1:12 A reče neko od njih, njihov prorok: Krićani svagda lažljivi, zli zverovi, besposleni trbusi.

12 A ako se Hristos propoveda da ustade iz mrtvih, kako govore neki među vama da nema vaskrsenja mrtvih?
13 I ako nema vaskrsenja mrtvih, to ni Hristos ne usta.
14 A ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vaša.
15 A nalazimo se i lažni svedoci Božiji što svedočimo na Boga da vaskrse Hrista, kog ne vaskrse kad mrtvi ne ustaju.
16 Jer ako mrtvi ne ustaju, ni Hristos ne usta.
17 A ako Hristos ne usta, uzalud vera vaša; još ste u gresima svojim.
18 Dakle, i oni koji pomreše u Hristu, izgiboše.
19 I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najnesrećniji smo od svih ljudi.
20 Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.

2.Kor 11:13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.

26 Mnogo puta sam putovao, bio sam u strahu na vodama, u strahu od hajduka, u strahu od rodbine, u strahu od neznabožaca, u strahu u gradovima, u strahu u pustinji, u strahu na moru, u strahu među lažnom braćom.

2.Kor 11:31 Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je blagosloven vavek, zna da ne lažem.
Ocigledno da su ljudi često govrili da lažu.

Gal 1:20 A šta vam pišem evo Bog vidi da ne lažem.

Gal 2:4 I za lažnu braću koja dođoše i privukoše se da uhode slobodu našu koju imamo u Hristu Isusu, da nas zarobe;

Gal 5:26 Da ne tražimo lažne slave razdražujući jedan drugog, i zavideći jedan drugom.

1.Tim 4:1 A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
Glasnik
2012-02-19 04:34 PM
AKAV JE PAVLOV STAV O DOBRU I ZLU TO NAM JOS BOLJE RAZJASNJVA SLIKU O NJEMU:

Gal 5:22 A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera,

Eph 5:9 Jer je rod duhovni u svakoj dobroti i pravdi i istini.

Gal 6:9 A dobro činiti da nam se ne dosadi; jer ćemo u svoje vreme požnjeti ako se ne umorimo.

Eph 4:28 Koji je krao više da ne krade, nego još da se trudi, čineći dobro rukama svojim da ima šta davati potrebnome.

Röm 12:17 A nikome ne vraćajte zla za zlo; promišljajte o tome šta je dobro pred svim ljudima.

Röm 13:4 Jer je sluga Božji tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je Božji sluga, osvetnik na gnev onome koji zlo čini.

Röm 14:16 Gledajte, dakle, da se ne huli na vaše dobro.

Röm 15:2 I svaki od vas da ugađa bližnjemu na dobro za dobar ugled.

Röm 16:19 Jer vaše slušanje razglasi se svuda. I radujem se za vas; ali hoću da ste vi mudri na dobro a prosti na zlo.

2.Kor 5:10 Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo;

2.Kor 6:6 U čistoti, u razumu, u podnošenju, u dobroti, u Duhu svetom, u ljubavi istinitoj,

Čuvajući se toga da nas ko ne pokudi za ovo obilje u kome mi služimo, 21 I promišljajući za dobro ne samo pred Bogom nego i pred ljudima.

Gal 4:18 A dobro je revnovati svagda u dobru, i ne samo kad sam ja kod vas.

Gal 6:10 Zato dakle dok imamo vremena da činimo dobro svakome, a osobiti onima koji su s nama u veri.

2.Kor 9:8 A Bog je kadar učiniti da je među vama izobilna svaka blagodat, da u svemu svagda svako dovoljstvo imajući izobilujete za svako dobro delo;

2.Kor 13:7 A molimo se Bogu da vi ne činite nikakvo zlo, ne da se mi valjani pokažemo, nego da vi dobro činite, a mi kao nevaljani da budemo.

Eph 2:7 Da pokaže u vekovima koji idu preveliko bogatstvo blagodati svoje dobrotom na nama u Hristu Isusu.

Eph 4:29 Nikakva rđava reč da ne izlazi iz usta vaših, nego samo šta je dobro za napredovanje vere, da da blagodat onima koji slušaju.

Röm 2:10 A slava i čast i mir svakome koji čini dobro, a najpre Jevrejinu i Grku;

6 Koji će dati svakome po delima njegovim: 7 Onima, dakle, koji su trpljenjem dela dobrog tražili slavu i čast i neraspadljivost, život večni;

Röm 10:15 A kako će propovedati ako ne budu poslani? Kao što stoji napisano: Kako su krasne noge onih koji donose glas za mir, koji donose glas za dobro!

Röm 11:22 Gledaj, dakle, dobrotu i nepošteđenje Božije: nepošteđenje na onima što otpadoše, a na sebi dobrotu Božiju, ako ostaneš u dobroti; ako li pak ne, i ti ćeš biti odsečen.

Röm 13:3 Jer knezovi nisu strah dobrim delima nego zlim. Hoćeš li, pak, da se ne bojiš vlasti, čini dobro, i imaćeš hvalu od nje;

Eph 6:8 Znajući da svaki što učini dobro ono će i primiti od Gospoda, bio rob ili slobodnjak.

Phil 4:8 A dalje, braćo moja, šta je god istinito, šta je god pošteno, šta je god pravedno, šta je god prečisto, šta je god preljubazno, šta je god slavno, i još ako ima koja dobrodetelj, i ako ima koja pohvala, to mislite,

Kol 1:10 Da živite pristojno Bogu na svako ugađanje i u svakom dobrom delu da budete plodni, i da rastete u poznanju Božijem,
___TYR___
(***)
2012-02-20 03:36 PM
Хахаха... Гласниче светлоношин, почео си и са грчког да преводиш (након хебрејског)... Комедија...

Следећа твоја тврдња је прилично смешна:

>>> Гласник: „Pavle je pre svog obracenja ucio filozofske skole...”

*** Ма да... Савле је учио и филозофију, и био ученик мудрог Гамалила, и као војни заповедник таманио „хришћане”, и био римски држављанин, и „христов” „апостол”„, и ”бизнисмен„ који је о ”свом трошку„ живио у Риму, и ”светски путник„, и био спреман да да главу за ”христа„, и... Свима је био све... Већ према потреби...

Данас такве ликове зовемо ”муљатор„ или ”пробисвет„...

Али најсмешније од свега је:

”...pa je i njegovo izrazavanje malo drugacije.„

Хахаха... ”Мало другачије„, филозофско изражавање, које ”ненаучени„ и ”неутврђени„ не схватају, него само они који су прошли исту ”филозофску школу„ као и Сотонин највернији ученик Савле из Тарза...

Савлово ”филозофско изражавање„ је резултат његове шизофреније... Потпуно јасно...

>>> Гласник: ”2.Kor 11:31 Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je blagosloven vavek, zna da ne lažem.
Ocigledno da su ljudi često govrili da lažu.„

*** Зашто би људи некоме из чиста мира говорили да лаже?!?! Па ако су људи често Савлу говорили да лаже, вероватно је било разлога за то...

>>> Гласник: ”ONAJ KOJI NAZALSOT OVDE LAžE JE TYR; ISKRUVLJUJICI OVAJ TEKST U RIMLJANIMA 3,7.„

*** Не знам одакле си ишчепркао тај твој превод (или си га сам превео?), али када га се упореди са свим осталим преводима на српски (или хрватски), врло је уочљиво да је твој превод врло искривљен... Управо онолико колико ти треба да потврдиш своје ”бла...бла...бла...„ теорије...

Glasnik
2012-02-20 05:31 PM
Prijatelju. Tvioja laz nijen uspela.
Sada ti se to nesvidja.
Pokusao si da se služiš lazima.
To nije vnikad izaslo na dobro.

Pored svega, Svako zlo nosi prokletstvo za sobom.

kopljonosa
2012-05-20 01:40 PM
Филипљанима 1.15... Истина,једни из зависти и свађе а једни од добре воље Христа проповједају.
16. Тако ови упркос Христа објављују нечисто,мислећи да ће нанијети жалост мојијем оковима;
17. А ови из љубави знајучи да за одбрану јеванђеља лежим у тамници.
18. Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповједа; и зато се радујем и радоваћу се;...
Дакле извадивши 18. из цјелине покушава неку своју јад да докаже а не зна јадан да и он Христа проповједа-додуше дволичењем и на своју пропаст-и радујмо се дакле и ми са светим Павлом:)))))
А Господ Исус Христ нека се смилује и овој залуталој овци и нек освјести и њега. Боже помилуј!
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.