Kardinal šnite

Date: Jan 20, 2011. | Category: Desserts | Cuisine: Austrian


kopiR

Zooom

Skill Level

easy

Easy

Total Time

Ingredients

Masa I:
5belanaca
180 gšećera
1 kesicavanilin šećer
½ kašičicegustina
1 kašikasirćeta
Masa II:
2jajeta
3žumanca
60 gšećera u prahu
60 gbrašna
Masa III:
250 gumućenog šlaga
20 gšećera u prahu
3 kašikecrne kafe (skuvane)
1 kes.učvršćivača za šlag

Method

1

Uzeti papir za pečenje i iseći dve trake. Dužinu ostaviti koliko je dugačak pleh u kome će da se peče, a širina trake je 15 cm. Staviti papir u pleh (od šporeta) jedan pored drugog i na njega naneti mase.

2

Masa I – Dobro umutiti belanca, dodati šećer, još malo mutiti (kao za puslice), sipati sirće, gustin i masom napuniti kesu od šprica sa otvorom od 2 cm. Na prvi papir naneti celom dužinom (oko 38 –40 cm) masu, napraviti razmak od 2 cm., ponovo naneti masu, napraviti razmak od 2 cm. i još jednom naneti masu od belanca na taj papir. Isto tako uraditi i sa drugim, tj. papirom do njega.

3

Masa II – jaja, žumanca i šećer dobro umutiti, dodati brašno i napuniti kesu od šprica sa 2 cm. otvora. Ovu masu naneti između mase belanca. Znači na svaki papir po dve žute mase. Kada smo naneli mase, sa svake strane ostane još po 2,5 cm. papira.

4

Staviti da se peče na 200°C 20 min. Izvaditi iz rerne, prevrnuti pažljivo na papir posut šećerom i skinuti papir na kome se peklo. Uzeti jedan deo, tako kako smo ga prevrnuli (ali bez papira) i na njega naneti masu III.

5

Masa III – umutiti šlag, dodati šećer u prahu, još malo mutiti, dodati učvršćivač za šlag i kafu. Sve zajedno blago promešati.

6

Ovu masu naneti na postavljenu prvu koru (masu), preko nje naneti ravnu površinu druge kore (mase). Posuti šećerom u prahu. Znači donja kora je rapava kao i gornja.

7

PS. Ovo je najlakši i najbrži način za ovaj desert. Postoje i druge varijante, gde se prvo suši masa belanaca, pa onda dodaje žuta masa i još nastavlja pečenje. Kod te varijante bela masa se peče na 170°C oko 10 min., a onda na 150°C još 35 min. Ovom prilikom se papir ne seče nego je izjedna, ali se onda dobijeni kolač preseče na pola. Ko želi ovoj trećoj masi može da doda i kupine.


People who like this recipe

  • bakica
  • Komunikativna

Comments

No comments posted yet.



Submit

Let me know when users post a reply
Add your own comment

More from this author...

 
 

Blogs...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…