Forums : Film

 Comment
Српски филм
Luca_Brasi
2017-01-04 08:42 PM
Одмах да напишем да нисам гледао исти, јер сам чуо да је филм најобичније „смеће.”

Оно што ме заинтригирало да отворим тему је што ме данас један Американац, знајући да сам Србин, у шали али и са одређеном дозом цинизма упитао за тај филм. Није ми било свеједно јер знам да, читајући критике, филм обилује сценама насиља, секса, крви, итд., и приказује нас као нецивилизоване канибале, иако смо као народ сушта супротност стереотипима из деведесетих. Било ми је глупо да му ја сад ту објашњавам да се ради о лошем пројекту који има политичку конотацију јер њих то у суштини не занима. Т.

Али ето питање за вас који сте гледали, какво је ваше мишљење о филму, и да ли по вама „Српски филм” доприноси негативном имиџу Срба као народа? Односно ко је добио лову да нас блати и кроз филмску индустрију?
Fan
2017-01-04 10:20 PM
Jel si gedao film Idioti od Lars vin Trira? Ako jesi da li na osnovu njega cenis da su svi Danci debili?
Zabole me patka šta neko misli o meni lao Srbinu na osnovu jednog pa i 100 odgledanih filmova.
car_dusan_silni
(srednjovekovni roler ruler)
2017-01-05 03:09 PM
Trebao si ga pitati da li je on gledao isti ?
I ako jeste da li mu se čini da film u bilo kom obliku prikazuje i demenizuje (sve) Srbe ?

Film je bezveze, ali se uklapa u zanr bolesnih filmova...kao onaj sa kanibalima na nekom ostrvu ili kao onaj italijanski gde fasisti imaju 15-20 dece u nekoj kuci (zaboravih nazive)...jednostavno film je prilično zanrovski i ko se lozi na takve zanrove njemu će odgovarati.

General populusu sve i jedan film tog zanra je mnogo bolestan.

Ja sam ga sagledao zbog hajpa sa drugarima i svakom je bilo zlo posle, ali boze moj...sreća samo sto su žene bile na terasi pa ga nisu gledale.

Jedini problem s filmom i ako ima bilo šta anti srpsko u njemu je sam naziv koji generalizuje previse.

Reci drugaru da pregleda Clip (tj. klip) ako hoće da generalizuje srpski narod tj. bar tinejdzere...to što je prikazano tamo je nazalost ogledalo srpske mladosti, drugara i drugarica pionira rođenih post 2k.
Luca_Brasi
2017-01-05 05:11 PM
Свест просечног Американца идиотизованог холивудском индустријом забаве и телевизијском пропагандом је таква да он у доброј мери прихвата здраво за готово већину ствари које види на ТВ-у. И не само у Америци, генрално људи на Западу наседају на пропаганду коју им сервисирају медији.

Због тога овај филм у себи садржи политичку конотацију, ако ни због чега другог, онда због аналогије наслова са садржајем филма, где више него очигледна намера да се алузијом на насиље, Срби ставе у исту раван са најгорим врстама друштвене патологије, како би се оправдали стереотипи и рехабилитовала политика демонизација Срба из деведесетих, и на тај начин дала легитимност садашој и будућој политици према Србима.

И сам гледам хороре уколико нема фантазирања или претеривања са насиљем, када је нрп. уочљива намера аутора да кроз филм промовише најгоре болести и убеди јавност да то прихвати као нешто нормално и друштвено прихватљиво.

Ко није гледао нека погледа хорор „Backcountry.” Канадски филм заснован на истинитом догађају. Далеко боља пројекција хорора од „Српског филма” и сл.
dadayaya
(mind over matter)
2017-01-06 12:45 AM
film jeste bolestan i nepotreban... neka vrsta idiotskog inata ljudi zeljnih slave posto poto, i verovatno sad i donekle posramljenih sto su ga snimili, tj ucestvovali u takvom nečemu nerazumnom
(nadamo se)...

Ako je za utehu, ima neodređeni clan „A” na engleskom ispred „Serbian Film”, znaci tačan naziv (internacionalno-kataloski) ustvari nije „Srpski film” nego „Jedan srpski film”, sto može da se shvati i kao recimo: Neki-tamo-levi-bezvezni srpski film...(na koji bolje da sto pre zaboravite jer nije vredan pomena)...
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.