Forums : Tenis

 Comment
Prognoze za aus open
stef
(zgubidan)
2018-12-24 10:28 PM
Napisah dole, al da otvorim dobru temu za svadju I vredjanja:

Što se tiče Mareja, ne prolazi se na turniru tek tako, nosilac ili ne..
Nije on bezveze 800 na listi. Možda prođe dva kola I neuigranost će ga stići. Pa će biti 500 na listi.
Federer već ozbiljno posustaje, polifinale bi bilo veliki uspeh, ni on neće preći četvrto kolo ako ga beš ne usere
Ova mladež je dosad padala u ranim kolima, ali zverev napreduje jako brzo i ima jak tim I podršku. Onaj Kačanov može biti kao novi Stan the man. Kad ga krene.. kom obojci kom opanci. Nadal je nepoznanica.
Djoković bi trebalo do četvrtfinala lako, a do finala vrlo verovatno. Finale zavisi od predhodnih mečeva i njegovih i protivnika.
Aj sad svi dajte prognoze pa da se svadjamo ko ljudi.

Prognoza: polufinale: zverev, kachanov, nole I još jedan, recimo Nadal
Finale Nole I još jedan, zavisi od žreba
Pobednik Nole
antologia
(svakog dana...)
2018-12-25 01:24 AM
Ija sam ti odgovorila na donjoj temi, pa da prepisem:)

Nije ti nerealna prognoza i teško se tu svadjati.
Ta australija je vraski teska za igranje. Ne znaš šta je tu gore:
daljina, vrijeme, prvi Gs u godini...
Od početka svoje teniske karijere, Novak je tu imao najvecih muka i gotovo uvijek najbolje prolazio. Nadam se da će i ovoga puta, jer je
u njegovom zivotu sve mnogo drugacije, ali i zrelije i motvi jasniji i
ciljevi pogotovo. Zna sebe i zna protivnike.
Nemam vekih predosjecanja za druge, a ni logika mi nije kompletna:)
Na Zvereva se može racunati najviše, pa na Tima itd- na te mlade, ali još nedovoljno dokazane snage. Nepouzdani su, kao Kirjos, Dimitrov i slični. Anderson se već odavno zalijece na tron GS-ova. Igrao i 1/2 finala i bas na tim turnirima bio najljuci i najtezi protivnik najboljima: i Mareju i Novaku. Vjerujem da će i sada pokazati mnogo; Potro-ako jeu formi i to bi bilo to. Ako je dobar, Rafa može dalje dogurati od Federera, al ja mislim da su njegove snage, poslednje 3 godine, fokusirane samo na Pariz i sljaku i da seprema tome ostalo odradjuje.
antologia
(svakog dana...)
2018-12-26 06:46 PM
NVuk
2018-12-28 05:00 PM
Pakao u Australiji ovih dana. Rekordne temperature, a ovo je tek rano leto. Šta će tek biti usred leta krajem januara...

To može jako da utiče, bez obzira na Noletovu spremnost, jer takvi uslovi otvaraju mogućnosti organizatorima da štimuju raspored i forsiraju svoje favorite.

Nisam pristalica svih teorija zavere, ali štimovanje, naročito u Australiji, nije u domenu teorije, već je dokazana praksa. A to može biti jako teško da se prebrodi ako je vrućina nesnosna, a konkurencija uživa igrajući noću i/ili pod krovom.

Zbog toga nisam sklon nikakvim prognozama.

Eto Nole razbi Hačanova u egzibiciji, dakle izgleda da će nastaviti gde je stao prethodne sezone.
antologia
(svakog dana...)
2018-12-28 05:02 PM
Najbolji svetski teniser odigrao odličan meč u Abu Dabiju.
Mladi Rus, 22-godišnji Karen Hačanov, nije predstavljao tešku prepreku za Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Abu Dabiju. Iako je reč o pripremnom turniru, sam Đoković izjavio je posle meča da nije očekivao svoju tako ubedljivu igru.
Za jedan sat i četiri minuta savladao je trenutno 11. igrača na ATP listi - 6:4, 6:2 i izborio se za finale u nedelju protiv Kevina Andersona, koji je ranije danas bio uspešniji od Rafaela Nadala.
Posle duela sa mladim Rusom, Novak se izvinio publicu u Abu Dabiju jer je otkazao učeščće prošle godine, međutim, potrudio se da im odličnom partijom nadoknadi propušteno...
„Želim da se izvinim svima što sam prošle sezone morao da odustanem. Probao sam, mnogi od vas su želeli da me gledaju, ali nisu mogli i evo sada se svima izvinjavam zbog toga. Uživam da se vratim u Abu Dabi, pet puta sam bio ovde, osećam se kao kod kuće i hvala svima vama”, izjavio je naš teniser. Što se tiče svog nastupa, bio je vidno zadovoljan.
„Dobro sam se osećao definitivno. Možda sam i čak bio bolji nego što sam očekivao. Igrali smo nekoliko puta prošle sezone, nikad nije lako igrati protiv njega i biti deo ovog turnira. Ovo je prvi turnir u sezoni, posle nekoliko nedelja teških priprema i želim mu sve najbolje. Verovatno ćemo se već sledeće nedelje videti u Dohi na terenu”, poručio je Đoković Hačanovu.
Za četvrti trofej u Abu Dabiju, Novak će se boriti u nedelju od 16 časova protiv šestog igrača sveta, Južnoafrikanca Kevina Andersona.
„Zato i jesmo ovde, hoćemo da igramo dobar tenis. Naši protivnici su uvek u Top 10. U 90 odsto slučajeva to su igrači iz prvih 15 i ne može bolje od toga. Nadam se da ću i u finalu odigrati još jedan dobar meč”.
Ovaj turnir je priprema za početak sezone, u koju će naš teniser ući takmičenjem u Dohi (od 31. decembra do 5. januara).

antologia
(svakog dana...)
2018-12-28 05:57 PM
mi skoro istovremeno:) Informacija o temeperaturi je razocaranje. Znamo za to. ali se uvijek nadas dsa će biti bolje
Ako im Nole nije po volji, a tako je do sada bivalo, imamo razloga da strahujemo. Takva temp je najgora za Serenu, a ona se opet napuhala i sa pompom dolazi.Nikada neće igrati dnecvni, možda prvi mec sa nekom lijevom i to je sve..Ovo u Abu Dabiju je bio ozbiljan mec, iako sam turnir nije prestizan za takmicenje, ipak dobar signal je poslat.
antologia
(svakog dana...)
2018-12-29 03:47 PM

Tenis
Novak u Abu Dabiju uzeo „i jare i pare”

Dok se o visini honorara za egzibicije širom sveta uglavnom šapuće, Đoković je na Mubadala turniru glasno poručio konkurenciji da je spreman za start 2019. godine.
Svetski „Broj 1”, narodski rečeno, „uzeo je i jare i pare” u Abu Dabiju ove nedelje.
Odluka Novaka Đokovića da se pojavi na egzibiciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uoči selidbe u „rivalski” Katar i starta sezone na turniru u Dohi sledeće sedmice, ispostavila se kao odlična.
Pored jakog honorara za učešće na nezvaničnom Mubadala turniru, srpski as je u dva dana dobio i dva jaka protivnika, sa kojima je prošle sezone igrao masters i gren slem finala.
Posle sat i sedam minuta borbe sa Karenom Hačanovim u polufinalu (6:4, 6:2), Đoković je ove subote u finalu savladao Kevina Andersona posle dva sata i 16 minuta pravog takmičarskog tenisa i teško izvojevanog preokreta - 4:6, 7:5, 7:5.
NOVAKOVIH PET MEČ LOPTI
Ovakva provera bila je više nego korisna za obojicu rivala, koji poput ostalih tempiraju formu za 14. januar i početak Australijan opena, na kom će se igrati na tri dobijena seta.
U reprizi finala Vimbldona od prošlog jula, u kom je Đoković deklasirao visokog servera iz Južne Afrike u tri seta i započeo retko viđenu dominaciju u drugom delu ATP sezone, viđeno je malo brejk lopti, a svaki set rešen je brejkovima u završnicama - Anderson je iz prve brejk šanse na meču stigao do vođstva, dok je Đoković „lomio” rivala ritern udarcima u 11. i 12. gemu naredna dva seta.
Publika koja je ispunila tribine stadiona u „drugom gradu” UAE bila je oduševljena borbom koja se razvila u finišu trećeg seta, u kom je Anderson uspeo da spasi tri meč lopte pri rezultatu 5:4, ali ne i dve pri vođstvu Đokovića od 6:5.
KOLIKO NAJVEĆE ZVEZDE ZARAĐUJU OD EGZIBICIJA?
Od kada je 2008. savladao Novaka na Mastersu u Majamiju, trenutno 6. teniser sveta vezao je devet poraza od Srbina, a jedinu pobedu ostvario je prošlog septembra na još jednoj egzibiciji - Lejver kupu.
I, dok su nagrade na ITF i ATP turnirima javne, o premijama za učešće na nezvaničnim susretima širom sveta najčešće se ne govori javno, pa se tako mogu naći veoma oprečne procene o visini honorara koju dobijaju najveće zvezde muškog tenisa, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Đoković.
Više relevantnih izvora navodi da Švajcarac, kao i dalje „najskuplji” teniser za zainteresovane sponzore, zahteva oko milion evra za pojavljivanje na turnirima Serije 250 i 500, odnosno dva miliona evra za nastupe na egzibicijama poput Mubadala turnira, Lejver kupa, IPTL šampionata, itd.
Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Kevin Anderson, Karen Hačanov i Hjeon Čung učestvovali su ove sezone na Mubadala turniru, što je - poređenja radi - daleko jača konkurencija nego na zvaničnom ATP turniru u Dohi naredne nedelje, gde su pored Đokovića, Tima i Hačanova za nosioce postavljeni još Nikoloz Basilašvili, Marko Čekinato, David Gofan, Roberto Bautista Ahut i Fernando Verdasko. Nagradni fond u Kataru iznosi 1.313.215 dolara, od kojih pobedniku pripada 219.755 (i 250 bodova).
Slične informacije za Nadala i Đokovića dosta je teže pronaći, ali je nedavno objavljeno da je prva zvezda svetskog golfa, Tajger Vuds, odbio honorar od tri miliona dolara kako bi se pojavio u Saudijskoj Arabiji i to na zvaničnom takmičenju.
Razlog za Vudsovu odluku nije mali honorar, već ubistvo novinara „Vašington posta” Džamala Kašogija, za koje se sumnjiče sudijske vlasti. Upravo je to bio razlog zbog kog su, pod pritiskom javnosti, Đoković i Nadal otkazali egzibicioni meč u ovoj zalivskoj zemlji.
Iza egzbicije u Abu Dabiju, koji za razliku od „prvog grada”, Dubaija, nema zvaničan ATP turnir, stoji moćni investicioni fond Mubadala, čiji je predsednik šeik Mohamad bin Zajed Al-Nahjan, a izvršni direktor Kaldon Kalifa Al-Mubarak.
Ova kompanija u državnom vlasništvu „obrnula” je 225 milijardi dolara prošle godine i ostvarila bruto prihod od 10,7 milijardi, iako ima samo 700 zaposlenih.
antologia
(svakog dana...)
2019-01-02 08:34 PM
Evo ga u Dohi, stigao do 1/4 finala. Igra sutra sa Bazilasvilijem, iz Gruzije, a tu su i Berdih i Vavrinka. Lajovic isto i ceka ga mec sa Cekinatom-tu je teško pricati o ishodu.

Del Potro je odustao od Australije zbog povrede koljena. Meni je to tuzna vijest
tifran
(nostalgicar)
2019-01-03 06:41 PM
Jeste tužna. On je mnogo više mogao da mu nisu povrede stalno na putu.
Eto zato ja stalno želim našim teniserima da ih posluži zdravlje prvo pa sreća i onda se lakše kockice slože.
antologia
(svakog dana...)
2019-01-04 08:26 AM
:) u pravu si.
Nole će sa Bautistom u 1/2 finalu Dohe, a Lajovic je izgubio u velikoj borbi od Cekinata.
Eto, priblizavamo se 14.januaru!!!!!!;)
frangipaniBelow viewing treshold. Show

frangipani
(><)
2019-01-07 08:37 PM
Nole bi trebao pred Melburn da se nacrta u Australiji ranije umesto sto stize 8og januara. Treba da zaobidje Arape i gleda da ovde odradi neki turnircic, lepo se aklimatizuje i dodje sebi. Fed je stigao iz Perta u Melburn još juče 7og, a u Pert je dosao 27og decembra.
Zvezda_do_Tokija
2019-01-07 09:48 PM
Novak osvaja AO 2019, laganica...
antologia
(svakog dana...)
2019-01-08 05:47 AM
Pa Dedi treba vise vremena za aklimatizaciju:)
Sve po redu:)
Mir boziji, Hristos se rodi!
antologia
(svakog dana...)
2019-01-08 05:54 AM
Čitam da se Sasa Zverev povrijedio i da su realne sumnje da propusta AO.U Australiji on nije bio neki faktor ni prije toga.
tifran
(nostalgicar)
2019-01-09 11:58 PM
Večeras izvlačenje.
Srećno!
antologia
(svakog dana...)
2019-01-10 07:40 AM
Gledala sam Viktora, veoma dobar u kvalifikacijama protiv Rosola. Nevjerovatno, sve su to nekada bili visoko kotirajuci teniseri-rang do 20 ATP. Taj je Rosol izbacivao Rafu iz prvog kruga Vimbldona. jednom bljesnu i onda zaboravis na njih. Viktor pobijedio, a prethodno Mahu .

Zreb je izasao, nisam ga nešto sa lupom. Conga mu je u drugom krugu, u prvom kvalifikant, u 1/4 moguć Zverev itd.

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.