Forums : Politika

 Comment
Зашто јевреји нису откупили Европску браћу
dulebg
(posmatrach)
2024-03-17 06:25 AM
Не знам колико ми је времена остало да сазнам, а бојим се да сазнати нећу:
- како је било могуће да прекоморски Јевреји не откупе своју Европску браћу током холокауста 1940-45 ?

Па били су власници већег дела најкрупније немачке индустрије, до чега су дошли победом(?) у 1.св.рату и затим изазваним хаосом и нацизмом. Имали су непојмљиве резерве злата, што код себе, што у Швајцарској.

Они један поѕрани брод са пар хиљада Јевреја нису смели да приме, него га вратили право за Аушвиц?
ofarbaniboy
(varim)
2024-03-17 07:06 AM
Ljubav je chudna stvar...pa ako je u ovom slučaju bila veca prema novcu nego prema braci...
CAHJAP
2024-03-17 08:47 AM
Ti prekomorski jevreji, da ih nazovemo, nemaju mnogo simpatija prema „običnom” čoveku, već nas vide kao „krdo” bez obzira na naciju , boju koże, religijske i političke opredeljenosti.
Što se tiče samog holokausta postoji teorija da uopšte nije pogubljeno 6 miliona jevreja već znatno manji broj a da su zapravo pogubljeni drugi „nepodobni” narodi. U toj teoriji se govori da većina tih jevreja je masovno prebačeno u stvaranju današnjeg Izraela. Takođe govori da je i hitler bio polu jevrejin.

Sve u svemu, teško je znati istinu jer mi obični smrtnici smo hranjeni večitim manipulacijama i lažima. I u današnje vreme gledamo kako se istine izvrĉu, da su od nas Srba, najstradalnijeg naroda Balkana i Evrope uopšte, napravili da smo genocidni, da imamo tenzije ka velikoj Srbiji a Srbija sve manja i manja a niko ne plaća cenu za ubijanje i proganjanje Srba. Dakle Dule, ne samo ti, svi mi možemo da nagađamo i da slutimo šta je istina i ukoliko ne doživimo lično i vidimo svojim očima možemo samo da biramo čemu da verujemo u moru današnjih svakojakih informacija.
CAHJAP
2024-03-17 08:55 AM
A što se tiče tog zlata što kod sebe, što u Švajcarskoj, možda je sve to uloženo u stvaranju Izraela koji se od ničega podigao da bude sila samo za nekoliko decenija. To je nemoguće bez ogromnih finansija , isto kao što je bilo nemoguće za hitlera za relativno kratko vreme da stvori onoliku gromadu od ratne mašinerije i vojske bez ogromnih finansija a znamo da je nemačka samo desetak godina pre poĉetka drugog svetskog rata imali masovnu hiperinflaciju, mnogo goru nego SRJ 90tih.

Poenta, ništa na ovom svetu se ne dešava slučajno osim prirodnih katastrofa mada i to je danas očigledno moguće izazvati.
keserBelow viewing treshold. Show

keser
(Тешем букве)
2024-03-17 09:14 AM
У теорији је то лако.
У пракси тешко.
Зар заиста мислиш да би их Хитлер пустио за било које паре?
Друго колико би то коштало.

Када би амерички јевреји и платили извршили би геноцид над самим собом.

Динарски дечји мозак. :-)
CEKAC
2024-03-17 10:59 AM
dule

da su ih otkupili danas ne bi bilo države zrael...
geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-03-17 11:18 AM
>>...како је било могуће да прекоморски Јевреји не откупе своју Европску браћу током холокауста 1940-45 ?
Они један поѕрани брод са пар хиљада Јевреја нису смели да приме, него га вратили право за Аушвиц?
===================================
Овдје лежи кључ свега што се дешава у свијету дуги низ година, разлог за милионе изгубљених живота, уништених људи, сиромаштва и енормног богатства.
Тотални одговор са свим компонентама тешко да ће ико од нас неколико милијарди обичних сазнати, али ако би успјели да назремо главну или једну од главних премиси(а то је могуће и не толико тешко ухватити за особе са солидно развијеном способности критичког мишљења) за евентуално анализирање разних догађаја око нас.
Код Ковид пландемије и тестирања спасоносном вакцином, Израел је био једна од главних, ја бих рекао главна лабораторија, а израелско становништво највећи покусни кунићи.
Овдје је главни аргумент за доказивање спасоносног дејства вакцина био да „Јевреји не би против свог народа”. И генерално, више од 90% аргумената о разним стварима су у том смислу(гдје би брат на брата, што би Србин издао Србина, што би он запалио властиту радњу...)
Најкраћи одговор Дулету, са надом да ће послије овог одговора на питање „како је могуће” спокојније, за још много година отићи Богу на истину, је: „Ваља се”.
geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-03-17 11:27 AM
Само још ово
Када ухватиш нераскидиву везу између Фрацуске, па Октобарске Револуције и Холокауста, онда ће и Берлински Зид, Румунију, Југославију, Ирак, Либију, Трговински Центар, Газау Ковид обасјати зрачак свјетлости, паје могуће да се и укаже понешто да ти мало помогне да допреш до неких спознаја.
Мада не препоручујем, много је лакше бити „глуп ко говедо” и проживјети живот слушајући и покоравајући се...још ако тебе не закачи, а и ако те закачи да ти то не схватиш...прст у ухо и пјевај!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-03-17 12:26 PM
Дуле,

Претпостављам да говоримо о истом броду ...

Овде у Торонту сам својевремено упознао једну старију Јеврејку, која је била путник на броду којим су Јевреји стигли до Кубе.
Ту су били заустављени, јер је Америка одбила да их прими. Нису могли ни да се искрцају, већ су на броду чекали око месец дана, док на крају није стигло обавештење да ће их примити Канада и брод је преусмерен у Канаду. Како је рекла, неки од путника су се током путовања разболели, а било је и умрлих.
После рата су се Јевреји с тог брода удружили и поднели тужбу против Америке, добили спор и, на основу пресуде, она је (од Америке) примала месечно $4000 на име одштете.

abvgd
(Morski)
2024-03-17 12:36 PM
Гериатрикус, управо ми је невероватно да људи не виде ту везу о којој говориш.
Елем, додаћу још мало зачина на ту теорију: Стаљин је убио много више Јевреја него Хитлер. Зато ћеш о Стаљину наћи само најнегативнија писанија.
Ево још мало зачина: Јевреји - то смо ми. Ови што данас зову себе „Јевреји” су турско племе, Хазари (планинско племе, „Кхазари”, то јест „козари”). Они се лажно представљају и немају ама баш никаквих доказа да су крвно повезани са Јеврејима.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-03-17 12:59 PM
keser,

О каквој теорији и пракси причаш ?
Види се да не знаш колико не знаш, али си ипак спреман да придикујеш.

F.Y.I.
Пре но што је у Немачкој почело трпање Јевреја у конц-логоре, делегација Нациста је у Истанбулу имала 3 састанка са делегацијом Циониста. Тражили су да се Јевреји из Немачке иселе и предложили 10 локација у свету (Мароко, Јужноафричка Унија, Мадагаскар, ...), али никако у Израел. Ционисти су све те локације одбили и инсистирали на исељењу једино у Израел. После трећег састанка преговори су пропали и делегација Нациста је у завршној речи окривила Ционисте за сва страдања која буду задесила Јевреје у Немачкој.
Ово можеш да пронађеш на сајту америчких ортодоксних Јевреја (из Њујорка).

Другим речима, Нацисти су били заинтересовани да „реше јеврејско питање” било њиховим масовним исељењем из Немачке, или физичком ликвидацијом.

Пре но што је почело трпање Јевреја у конц-логоре, била су два таласа њихове емиграције из Немачке. У првом, мањем таласу, иселио се један број оних богатијих, пре но што су Нацисти преузели пуну власт и успоставили контролу над њиховом исељењем. Та група је успела да изнесе и део својих финансијских резерви, а оставили су само некретнине и оно што нису могли да понесу. Та група је несметано стигла - неки у Британију, а неки су продужили у Америку.
У другој групи су били мање имућни Јевреји, а многима од њих су Нацисти приликом укрцавања на брод запленили злато, накит и сл.

Касније, кад је већ почело трпање Јевреја у логоре, била је незванично спровођена откупнина, око пола килограма злата по члану породице. За те откупе је била задужена мала група Нациста, која је диловала са посредницима Јевреја и издавала аусвајс, а међу тим јеврејским посредницима (који су прикупљали злато од својих Јевреја) били су браћа Рајхман, затим Џ. Сорош и још неки којима сам заборавио имена.
Јевреји који су тако купили аусвајс исељавали су се у друге европске земље, из којих су неки касније успели да се пребаце у Израел.

CEKAC
2024-03-18 06:32 AM
Mislim da su Zidovi Evrope namjerno zetvovani. Upravo za stvaranje zidi
ovske države trebalo je nešto veliko kao holokaust.
Zašto?
Iako zidovi raspolazu ogromnim kapitalom, za bilo kakvu nasilnu akciju trebaju ljudstvo. A toga nemaju. Nakon evropskog genocida cijeli svijet im pomaze da stvore državu. U zemljama gdje je utjecaj zidova slabiji, javlja se otpor stvaranju zidovske države, ali samo u vidu prigovora i osuda...
ofarbaniboy
(varim)
2024-03-18 07:09 AM
Tako je ujko,posle drugog svetskog rata povecalo im se brojno stanje...
Samo se Bogu molim da ne budem u vashim godinama ovoliko shuntav...
CEKAC
2024-03-18 08:24 AM
Najveci broj onih jo

koji se predstavljaju Zidovima su Hazari.
Pravih ortodoksnih Zidova u svijetu ima oko pet miliona, a ostalih oko cetrdesetpet miliona su porijeklom Hazari.

La ti želim da dozivis moje godine i da se tada malo nadmudrujemo na ovom forumu...
dr-mors
2024-03-19 03:34 AM
Зашто јевреји нису откупили Европску браћу
dulebg
(posmatrach)
17. mart 2024. u 06.25
Не знам колико ми је времена остало да сазнам, а бојим се да сазнати нећу:
========

Ako se mnogo brines zbog tog pitanja,- to ti utice na ukupno zdravstveno stanje..
Sto vise brines u tim poznim godinama..to ti sve vise utice na skori
susret sa:* vecnim lovistima...
Moraces pod hitno kod Rabina...
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.