Forums : Politika

 Comment
Говор мржње
dulebg
(posmatrach)
2024-03-16 06:07 PM
ГОВОР МРЖЊЕ појавио се почетком 2000-тих и није из традиције демократије. Власти га користе да би ућуткале противнике, и онда га тумаче на дневној бази - како им одговара.

У суштини би требало да значи: говор који ће повредити нечију душу, или недајбоже позивати на насиље. Али позивање на насиље је одавно санкционисано у свим друштвима на свету. А такође и неистине изречене јавно о некоме, које могу да му начине штету - то се зове клевета, и за њу се судски гони.

Дакле остаје пиатње: ИСТИНА које некога могу повредити? Не сме се носити крст око врата, јер то вређа муслимане, не сме се рећи отац и мајка - јер то вређа небинарна бића; нити се сме рећи да је хомосексуалност девијантна - опет некога вређаш. Нити смеш да кажеш да је неко ометен у развоју - да га не растужиш.

Власт је та која ће ти рећи да си погрешио - и зато те драконски казнити. Тако да ти је најпаметније да се не изјашњаваш - онда су ти шансе за казну мање.
dulebg
(posmatrach)
2024-03-16 06:09 PM
Заједно са „говором мржње” појавила се и „политичка коректност” такође нешто изван арсенала демократије. Али се сад нешто ређе користи - „говор мржње” је узео банку и покрива цео јавни простор.
dulebg
(posmatrach)
2024-03-16 06:11 PM
На селу, поготово код Брђана, срамота је не рећи попу - поп, а бобу - боб. Ако код нечега постоји нешто ружно и непријатно - управо је дужност свих да му на то укажу.
CAHJAP
2024-03-17 01:50 AM
Sve je to upereno na većinski deo društva koji je inače normalan sa tradicionalnim vrednostima. Devijantska manjina ne samo da uživa svaku zaštitu vlasti, već izaziva normalne do te mere da i maloj deci propagiraju o svojoj nastranosti kao nečim ne samo normaljim već i interesantnim i ponositim. Slično je i sa muslimanima u hrišćanskim sredinama dok u muslimaskim zemljama hrišćani su diskriminisani u potpunosti. Tako sprečavaju hrišćanskog evropljanina da se masovno pobuni i odupre najezdi muslimana u svojim zemljama.
Sutra će veštačka inteligencija i roboti imati veća prava od normalnih ljudi. Ovo sve je čist satanizam i borba protiv svakog ljudskog dostojanstva, slobode i časti.
abvgd
(Morski)
2024-03-17 03:00 AM
То смо већ имали, за време комуниста. Звало се „вербални деликт”. Сећам се, био сам средњошколац, прочитао сам негде, ваљда у Политици, да постоји не само „вербални деликт”, већ и деликт „мисли”. Значи, крив си за оно што мислиш. Сећам се колико сам био збуњен, „како сад они знају шта ја мислим”...
То је као ови у Канади што предлажу. Хапсити невине људе под образложењем да систем „зна” да ће они извршити некакав криминал. Народ је такав (био и остао) да све може веровати. Значи, неће вас нико опрати ако неки бирократа каже да сте криви. Ваше комшије ће престати да говоре са вама. Бићете заувек криви, систем зна а народ је дисциплинован.
Таква нам је ова наша стварност...
dr-mors
2024-03-19 03:23 AM
abvgd
(Morski),
-ovo gorte sto si istovario, nema veze sa danasnjom stvarnoscu...
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.