Forums : Politika

 Comment
Чињенице о Србима од историчара др Чедомира Антића
BeliVuk
2024-03-15 04:58 PM
„Научно доказано: Срби нису народ убица”

„Кад погледамо историју српског Средњег века, а реч је о раздобљу од неких 700-800 година, врло мало владара је страдало, било атентатом, било погубљењем. Та српска држава била је део средњовековног хришћанства и ако је поредимо са Бугарском, Византијом, Угарском и појединим европским државама, са изузетком Француске где су владари сматрани за свете, српска држава је једна од мирнијих, или можда чак најмирнија земља”

„Јасно је да Србија није изазвала светски рат и то је Џон Робертс (британски историчар) својевремено доказао кад је питао ко је први објавио рат. Па нису Аустроугарска и Русија прве објавиле рат због Сарајевског атентата, него су последње међу великим силама ушле у светски рат. Рат је почео због посезања за светском моћи Немачке и припреман је доста дуго. А онда је 2014. смишљена ова ‘квантна теорија случајности’ која каже: да Срби нису такви какви су били, они не би гурнули у рат те ‘месечаре’ – велике силе у Бел епоку које, између осталог, сањају и велики рат који је уништио читав свет.”

Зато није чудно да је Ричард Холбрук „прочитао” таблу посвећену Гаврилу Принципу у Сарајеву а онда у мемоарима и написао да је одатле почео и Први, и Други светски рат, и нацизам.

„Често су долазили и са одређеном агендом а не би требало заборавити да Србија до 2006. није имала своје ”ја„. Увек смо имали неку СРЈ где пола дипломата именује Мило Ђукановић. То је ишло дотле да оном несрећном (амбасадору Милану) Роћену у Москви Руси понуде да изграде метро у Београду, а он каже – не интересује нас то, ми смо Црна Гора”
keser
(Тешем букве)
2024-03-16 06:58 AM
Гледао сам на Јутјуб-у.
Одличан интервју.

Признаје да му на протестима 90 тих није била важна Реп Српска, КиМ и друго а да му је сада то важно.
Шта то говори о нама?(тј о вама)
marisav
(Besposlicar)
2024-03-16 09:58 AM
A šta na ovakve tvrdnjea kaže Adamovic, cuvena istorijska vedeta? Perjanica koja nam otkriva da je sve probleme 1914-18 stvorio Gavrilo Princip. Zamislite, rat nisu hteli Nemci, Austrougari, Italijani, Francuzi, Rusi a tek uvek pomirljivi Englezi,, niko nije zeleo rat,,,a onda seljace od Grahova,,,najveci terorista svih vremena sve njih gurne u strasno krvoprolicie koje uze vise od deset miliona ziivota.
Ovo sam čuo od Adamovica,,,aferim te,,neverovatno šta ova gluperda iznosi na kanalima srpskih televizija...niko rat nije ni sanjao a onda ih Gavrilo sve pripremi, naoruza, pokrene i oni se ne mogase zaustaviti do 1918...bas tako,,još samo da ti Adamovicu poverujemo,,,no da li ti ono treba da negde podjes na neka izvidnjanja i usavrsavanja...da li je ovo tvoj vid svojevrsne pripreme,,,preskoci jadnog GAvrila,,pa njega su tako mucili u buretima, izgladnjivali, na koncu infektirali i ne lecili da je umro doista mucenickom smrccu...a sad gle novotarija srpske istoriografije- Gavrilo prouuzrocio rat,,uprkos svim dokazima kontra??
keser
(Тешем букве)
2024-03-16 10:54 AM
Добро Марисаве.
Једно је повод
а друго је узрок.
BeliVuk
2024-03-19 07:20 PM
Не лупетај keser о томе што је Марисав написао. Ево историјских чињеница и то од западног документарца са доказима, пуно пута приказиван на Discovery: Аустријанци по сваку цену су хтели рат са Србијом, рат би спровели против Срба и да није било атентата.

Руски цар због Срба улази у први светски рат, поставља ултиматум Француској да не сме напасти Србе, документа, сведочења, фотографије разапетих силованих Српкиња на крстове, потуричка иживљавања и убиства Срба у Сарајеву, масовна убиства Српских цивила, масовна силовања Српкиња:
https://www.youtube.com/watch?v=ZMCEK7pJvZg&list=PLAL84qjNOq_bniVYjC6I9lHHYepbG-uLM&index=2
---------- -----------------------------------------
Сад погледајте антисрпске манијаке као Холбрук који лажима криве Србе за Први и други светски рат и криви Србе за нацисте:
Историчар др Чедомир Антић:
„А онда је 2014. смишљена ова ‘квантна теорија случајности’ која каже: да Срби нису такви какви су били, они не би гурнули у рат те ‘месечаре’ – велике силе у Бел епоку које, између осталог, сањају и велики рат који је уништио читав свет.”

„Зато није чудно да је Ричард Холбрук прочитао таблу посвећену Гаврилу Принципу у Сарајеву а онда у мемоарима и написао да је одатле почео и Први, и Други светски рат, и нацизам.”
---------------------------------------------------
Холбрук је на табли прочитао да су Срби почели Први и Други светски рати и криви за нацисте. Смешне су Холбрукове и њему слични негирање историјских чињеница које је документарац приказао, да је Аустрија планирала рат против Србије пре атентата, Аустроугарска је била окупатор Срба.

Ако су Срби највећи екстремистични националисти што постоје не би одбили понуђену Србију која би обухватала велики део данашње Хрватске и Босну, одбили праву Србију и уместо ње ушли у Југославију.

Какви су то тешко поремећни владари Срба после Првог светског рата да одбаце од Запада понуђену праву Србију и уместо ње уђу у Југославију са онима који су учествовали у геноциду над Србима у Првом светском рату и тиме награде Хрвате и Потурице који су починили геноцид над Србима у Првом светском рату?

Нису Срби масовно гинули у Првом светском рату за Југославију него за Србију, то су владари Срба после Првог светског рата велеиздајнички погазили и створили Југославију са онима који су спроводили геноцид над Србима у првом светском рату.

 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.