Forums : Politika

 Comment
Naplata na Magistralnim putevima.
novosadski_radikal
(Clan SRS)
2018-11-18 04:53 AM
Predsednik Vučić podržao je glavnog čoveka srpskih puteva Predraga Drobnjaka oko najava poskupljenja putarina ali i dodatnih naplata na Magistralnim putevima.

Ranije je Drobnjak pre nekoliko dana izjavio da oni koji imaju para za gorivo moraju da imaju i za putarinu, što je izazvalo dobar deo javnosti da negoduje. Ovoga puta Drobnjak je dobio podršku Vučića iako to obično u prošlosti i nije bilo tako.

Pa šta ćete možda čovek nije fomrulisao rečenicu kako treba ali u pravu je. Auto je luksuz. Ako imate za gorivo valjda imate i za putarinu ako hoćete da se vozite po dobrim putevima pa to košta. Gledam najviše se žale ovi što voze besne automobile od po 50,000 evra. Pa čoveče ako imaš toliko za auto imaćeš i 100, 200 dinara za putarinu – rekao je Vučić.

Inače Vlada Srbije nije donela ZVANIČNO odluku o poskupljenju cena putarina!

cnct56
(progr.)
2018-11-18 04:59 AM
da al je on posudio i tih 50'000
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
2018-11-18 07:11 AM
da al je on posudio i tih 50'000

и онај што је купио крнтију до 10 000 је позајмио па? Не жали се.
dulebg
(posmatrach)
2018-11-18 07:43 AM
Ми плаћамо путарину кроз гориво и регистрацију. Путарина сме да се наплаћује само тамо где постоји алтернативни магистрални пут. У цени горива барем 2/3 чине државне дажбине. А ауто није луксуз - да неће можда аутобусом да развозе робу (па и аутобус ће поскупети, и он мора да плати путарину?) Луксуз је значи све, осим пешке - чек док и то крену да наплаћују.
dulebg
(posmatrach)
2018-11-18 07:49 AM
„Личка магистрала” Загреб-Сплит накрцана је аутомобилима - верујем да их је више него на ауто-путу. Разлог: путарина! Онамо ти треба 25Е, овамо је џабе! Па нек је мало у колони, узбрдо-низбрдо (направили 3-ћу траку на узбрдицама). Пола су хрватске табле, друга половина: наши, Мађари, Чеси, Пољаци.. Мало се предомисле код Грачаца и спусте ауто-путем; а после опет ухвате Магистрале, кад је лепше - гледаш море и градове; ауто-пут иде иза 7 брда..
WerbaBelow viewing treshold. Show

Werba
(N/A)
2018-11-18 10:53 AM
dulegb lako je tebi kao licaninu tj. doajenu na hrvatskim putevima. Garant imaš neki popust...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2018-11-18 11:10 AM
Mislim da je recept strancima vinjeta na ulazu, domaćim besplatno najefikasniji način. Jer domaći svakako vracaju kredite kroz cijenu benzina, poreze. Eliminise se tracenje novca na rampe i saobracaj ide brze.
nniki
(Nanotech)
2018-11-18 12:46 PM
Puteve koriste oni koji poseduju vozila i konsekventno kupuju benzin kroz čega se placa i za održavanje puteva. Međutim, putarina treba da se osmatra multidimenzionalno.
Naime, niovi putevi zahtevaju velike fondove koje država pokriva upotrebljavajuci novac od onih koji placaju državi porez (taksu) od svoje zarade. Novac državne infrastrukture se skoro uvek pozajmljuje od banka i naravno za to jue subjekat za otplatu ali i sa kamatom. Za taj period otplate neophodno je potrebna dodatna putarina.
Gospodin Crevar ili bese li mu ime Drobjak, kao svestan ministar, je odlucio da nacini zahtev za naplacivanje dodatne putarinu. Naravno, Vucic ga podržava i time pokusava da zastiti one koji placaju državi dazbine od svojih zarada i od kojih su velika vecina njih bez vozila, kako im njihov novac nebi odlazio i za otplate sa kamatamaq za izgradnju puteva.

dulebg
(posmatrach)
2018-11-18 02:52 PM
дал су то хрватски путеви - видеће се: немачким парама преко српске територије - нисам баш сигуран да је Швабо сажаљив, баш ни на Хрвате
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
2018-11-19 11:30 AM
I opet na udarugradjani Srbije? Kao po nepisanom pravilu,čim im malo zafali para odmah udaraju po gradjanima i raji.

„Auto put” Subotica-Beograd je za sramotu. Auto se trese ko mlada pred vencanje. Obilaznica oko Beograda još gora. Samo jedna traka,ogranicenje brzine je 60 km/h. I znaju da naplacuju. Ma da je neke logike i razuma morali bi oni gradjanima koji koriste tu sramotu od takozvanog autoputa da placaju za ostecenja ramena i svega na autima.
Werba
(N/A)
2018-11-19 11:16 PM
Onaj Drobnjak pojima nema. Trazi samo 10% ?? Za početak treba 25% poskupljenje na naplatnim rampama od N.Godine..Nije to toliko mnogo.
Zatim bi trebalo da usledi još jedno poskupljenje 10% od januara 2020.
I onda od 2023 god. da krene redovno poskupljenje svake godine od 2.5%..3.5%..
Šta bi se time dobilo? Puno toga,-drasticno bi se smanjio broj krseva-zagadjivaca, bezbednost znatno veca-sto je najvaznije, i punio bi se fond, koji bi se koristio za redovno održavanje puteva..
Da bi se to postiglo nisu dovoljna samo poskupljenja na rampama, već bi i gorivo trebalo da prati isti trend...
Tek posle jedno 10-ak godinica ovakvog tretmana, Srbija bi mogla da racuna na normalno tj. periodicno pojeftinjenje goriva (kako je to na zapadu) i na minimalna poskopljenja goriva (15-20din) koja bi bila neminovna svake druge godine...



eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
2018-11-20 02:31 PM
Werba, ne znam da li se ovo iznad salis ili mislis p sve ozbiljno?

Da se cene i svakodnevne globe koje nam namece ova diktotorska i izdajnicka vlast na svim poljima podignu i za 100 %, zagadjivaca vazduha će uvek biti. Kako na kopnu, moru, rekama, tako i iz vazduha. STa je samo na primer sa osiromasenim uranijumom koje je agresorska NAto banda bacila u bombama na Srbiju 1999 godine? Zar to ne zagadjuje ništa? Od 99 godine pa na ovamo koliko se samo puta povecao broj obolelih u Srbiji od raznih vrsta kancera? Sve oko nas je zagadjeno, ako ćeš već tako.

Sledeće, te iste krseve vozi običan gradjanin koji radi od jutra do mraka da obezbedi sebi i svojoj porodici parce hleba. Boji se da će mu auto neće startovati sledećeg jutra i otici na posao, posto autobusa nema. Ili su redovi voznje veoma retki.
Para za bolji i noviji auto nema.

Prava da se zali na sefa firme koji ga prisiljava i preti otkazom u slučaju da ne radi prekovremeno a ne placa ništa za to, jednostavno i nema. Još može dobiti momentalni odkaz.
Razvedena zenakoja je samohrana majka sa dve cerkice radi u pekari
od 3 ili 4 ujutru pa do dva popodne a onda najmanje pola sata popis robe. Za to radno vreme usluzuje goste, kuva kafe, pece, pere,...
Prva tri meseca je radila na „probnom”radu a onda prijavljena za „stalno” i uz minimalac od 27 000 hiljada dinara. Auto je morala odjaviti i prodati jer i ovako teško dise sa svim tim svojim poteskocama. A mora putovati svake subote ili nedelje na pijaci u obliznjem mestu da bi kupila nešto od garderobe za cerkice ili polovne knjige...

Ovo pricam u ime vecine običnih gradjana Srbije iz unutrasnjosti, kojima je ovo svakodnevnica.

Problem u Srbiji je u tome sto najveci deo novca odlazi iz cele republike u Beograd u dzepovima tajkuna,masona,izdajnika i svih mogućih prevaranata koji sede u parlamentu to jest skupstini Srbije i kroje sudbinu tih istih gradjana kojima deru i tako i tako kozu sa ledja kroz razne globe i poreze.

U odnosu na standard zivota i kupovnu moc gradjana Srbije (ne Beograda) neka normalna i ljudska cena za gorivo bi mogla biti između 20 i najviše 50 dinara po litru.

Samim tim pored i drugih stvari koje se trebaju i moraju normalizovati, sami gradjani bi bili u boljim prilikama za kupovinu boljih i novijih auta. A onda se i bezbednost ujedno pojacava.

Sa druge strane da ne racunamo budale umorne od zivota koji su tatini i manini sinovi, balavci koji ne znaju čestito ni nos bez dadilje da obrisu i koji sedaju za volanom auta od najmanje 110 konja snage i onda divljaju.

Kažeš fond za održavanje puteva?
Pa gde je? Gde ide sav novac od silnih dazbina i putarina?

Pitam se u kojoj državi živis čim pišes takve nebuloze? Kažem nebuloze, jer da si se provozao malo dalje od većih gradova naše Srbije video bi u sustini koliko sve propada zbog svih onih derikoza i pijavica koji se voze u sluzbenim autima zatamnjenih stakala a takozvanih politicara.

Kriminalna policija Srbije dobila 332 nova auta. Od kojih para. Koliko će se samo opet te iste budale sepuriti i praviti vazni u tim autima proganjajuci jadnog gradjanina i radnika, dok tatina i mamina deca se voze u istim takvim skupim autima a da i ne smeju da pogledaju a kamoli zaustave takva auta.

Da se prati taj trend sto taj tvoj derikoza Drbnjak ima u planu, a ti podržavas ne za 10 godina već možda i za samih 5 godina ne bi imali ni od koga ni od čega da naplate, jer će se još vise gradjana iseljavati i odlaziti bilo gde u svetu samo da bi preziveli, jer u Srbiji ako se ovako nastavi-dalje neće moći.

U Austriji sa da kažemo prosecnom platom od 1 300 € možeš kupiti negde oko 962,96 litara nafte ako je cena goriva 1,35 €. Cena goriva u odnosu na plate u Austriji je sasvim realna.

A koliko litara nafte možeš kupiti u Srbiji sa platom od nekih 30 000 dinara?
To je sasvim običan primer koliko je kupovna moc običnog gradjanina u Srbiji UNISTENA. Zahvaljujuci svim ovih izdajnicima u zadnjih 20-ak godina unazad.

Prema tome, sedi i cuti jer si dobio 1 iz ponasanja.
dulebg
(posmatrach)
2018-11-21 01:31 PM
Путарина није поскупљивала 10 година, сад је 10%.

А што су нам ауто-путеви квргави: па за толико саобраћаја су и добри. Боље нека су они мало квргави, а болнице и школе нека се поравнају. Не може у сиромашној и опљачканој држави да буде као у насилничкој и кабадахијској - мора неки ред да се зна?!
dulebg
(posmatrach)
2018-11-21 01:43 PM
„Можда да одреде путарину према вредности аутомобила?!” Е тај филм неће да гледате!

У Енглеској је био предлог, не знам да ли је усвојен, да сви аутомобили добију сателитско праћење: па да се путеви категоришу по оптерећености и коришћењу у току дана; и кад забележе да си неким путем у нека доба прошао одређену километражу - толико ти припишу на путарину. Претпостављам да би тако могао да се наплаћује и паркинг - на минуту. Бунили се неки: да је то атак на приватност, други кажу - ионако вас камере виде свуда.
Power12345
2018-11-22 01:06 AM
Nekad se pisalo za one koji su rušili rampe i one koji poreze, danak plaćali nisu..pisalo se isto o kozacima, jatacima, hajducima, uskocima i drugim Atamanima Zemalja, država pogotovu onih pod Dankom turaka..
Danak Turski je bio..nastavljen je porezima drugih..ako se gleda lestvica država počev od Norveške sa sjevera južne Afrikejuga ..istoka kine i zapada Amerike...uporedite ko zavrće ruke i udara po džepovima više ili manje
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.