Forums : Politika

 Comment
Politicko falsifikovanje istorije
CAHJAP
2018-11-17 08:56 AM
Da se ponovo osvrnemo na skorasnji dogadjaj u Parizu i obelezavanju stogodisnjice svrsetka prvog svetskog rata i značaja rasporeda državnika pri cemu je Srbija postavljena na zacelju. Mnogo spekulacija je osvanulo poslednjih dana u vezi ovog dogadjaja i zboga čega je Aleksandar Vucic inače predsednik i predstavnik Srbije na ovom obelezavanju fakticki ponizen ne samo zbog mesta na kom je postavljen, nego i zbog daleko većeg značaja datom predstavniku lazne države kosove koji je postavljen blizu domaćina i dominantnih država EU ukljucujuci i Rusiju među prvim redovima (lično smatram da je Vucic trebao momentalno da bojkotuje i napusti ovakvu sramotnu i ponizavajucu predstavu).
Ako se u obzir uzme da je Nemacki predstavnik u prednjem redu do domaćina na ovoj komemoraciji, ocigledno je da je falsifikovanje istorije već zauzeo veliki zamah u međunarodnoj zajednici.
Srbija nije ni spomenuta na ovom sramotnom skupu iako je po procentu stradalog stanovnistva prilozila najviše zrtava. Dakle, radi se o falsifikovanju istorije i istovremeno indirektnom predstavljanju Srbije kao krivca za pokretanje prvog svetskog rata. Poznato je i da hrvatska punom parom falsifikuje istoriju ne samo smanjenjem broja zrtava već i sebe predstavljajuci kao žrtvu a Srbe kao agresore pri cemu uzivaju potpunu podrsku vladajucih država EU.
Živimo u vremenima gde dominira laz nad istinom i s'toga je izvrtanje istorijskih cinjenica postala normalna praksa. Koliko mi Srbi i država Srbija možemo da se odupremo ovom ludilu koje će na kraju da nas u svetu obelezi kao jedan od najgorih naroda i nacije na zemlji? Dokle ćemo da cutimo i trpimo dok se ponovo sprema tezak udarac prema nama? Kad će vlada Srbije da izdvoji sredstva da se u daleko vecem i obilnijem smislu radi na predstavljanju istine svetu o nasem stradanju i suzbijanju sistematskog satanizovanja našeg naroda i države. Dokle vise da se pravimo blesavi, da se izvinjavamo narodima koji su nas sistematski satirali na najmonstruoznije nacine kad im se god ukazala prilika i time radimo u njihovu korist u potvrdjivanju njihovih laži i da gurimo glave nad njihovim žrtvama dok oni naše negiraju?
Sistematsko unistavanje Srbina i Srbije je u punom jeku. Falsifikovanje istorije na nasu stetu će nas ne samo postaviti na smetilistu istorije u ocima svetske javnosti, već će nas potpuno unazaditi u odnosu na druge države i automatski nas okriviti za bilo kakve buduce okrsaje. Dali treba da cutimo i da se pravimo blesavi, da prisustvujemo i time odobravamo ovakve sramne komemoracije na stetu našeg naroda i države i to dok posedujemo istinu o nasem stradanju koje ocigledno i sami zapostavljamo punim kapacitetom.
Dokle ćemo da cutimo dok nas holivudski producenti već vise godina predstavljaju kao psihopate, ubice i manijake u njihovim filmovima sto takođe predstavlja falsifikovanje istorije, satanizovanje svega Srpskog u ocima svetske javnosti. Dokle ćemo našim cutanjem da sve to odobravamo? Dokle ćemo da pregovaramo sa našim neprijateljima koji uzivaju u nasem ponizenju i njihovim ucenama.
Da mrzimo druge nacije može ići samo na nasu stetu, nisu oni krivi sto su im isprani mozgovi. Dobro je da budemo dobri prema strancima i prijateljski razpolozeni sto je inače veliki atribut kada nas posecuju stranci. Toliko puta sam čuo kako su prijatno iznenadjeni kada prvi put posete Srbiju sa našim toplim i prijatnim gostoprimstvom za razliku od slike koja je njima predstavljena u vezi nas.
Mi smo žrtva, ne samo prvog i drugog svetskog rata a i ovih poslednjih ratova koje još uvek traju. Mi smo žrtva falsifikovanja istorijskih cinjenica. Ni Nemacka nije ovoliko dugo trpela ponizenja nakon drugog svetskog rata kao mi sada. Ne možemo vise da dajemo prostora krojacima ovih fasifikacija i laži našim cutanjem, dugujemo ne samo nama nego svim našim žrtvama da se svim silama trudimo da svetu predstavimo istinu. Imamo materijal i cinjenice koje u na nasoj strani.

dulebg
(posmatrach)
2018-11-17 03:44 PM
Није Србија приложила жртве, нити сус е жртве саме приложиле, већ су се Аустро-Угарска, Немачка и Бугарска, као и шиптарски бандити, сами заложили да би набили број. Заслуга за толики број наших жртава припада њима, и то никад не треба прећутати.
zupa
(DR.MR)
2018-11-17 04:48 PM
Све је у животу релативно,за идеале гину будале,мегаломанија и уступци
као и понижавање сопственог то срж Србског проблема.
Још мало и завеса се спушта.Није ми јасно зашто се уопште обележавао
завршетак првог светског рата кад је само после двадесетак година почео
други још крвавији од првог,па корејски,па вијетнамски,па остали мали
ратови,то потврђује да су људи уствари животиње које користе мозак и
да нису ништа бољи и они као животиње обележе територију и покушавају
да је одбране или заузму туђу ако процене да је противник слаб.
CAHJAP
2018-11-17 10:07 PM
Od prilike jednom godisnje zalutam na neki hrvatski forum i čitam politicke teme koje se odnose na Srbe i Srbiju da vidim dali nekad ima promena u atmosferi i tenzijama naspram nama. Prosto neverovatno kolika negacija sopstvenih (hrvatskih) zločina i pripisivanje istih Srbima. Čitam juče na jednom takvom forumu kako Srbe ne samo da izjednacavaju sa nacistickom nemackom iz drugog svetskog rata nego predstavljaju kao mnogo gorom uz obrazlozenje da su nemci priznali zločine i pokajali se a da to Srbi ne cine. Tolika kolicina ironije i laži. Dakle, u hrvatskoj javnosti se potpuno predstavlja izvrnuta slika falsifikovanjem istorije izmenom uloga gde se Srbi predstavljaju kao agresori a hrvati kao nevine žrtve. Tolika kolicina ironije je neverovatna
dok istovremeno velicanje ustaštva je u punom jeku.
Cutali smo i oprastali u ime bratstva i jedinstva skoro pola veka i to je jedan od većih razloga zašto svet nije upoznat sa našim stradanjem koje istovremeno pruza prostora hrvatima da negiraju proslost, da sebe predstavljaju kao žrtve a Srbe kao agresore. Naše cutanje i dalje traje, naročito sada kada nas satanizuju sa svih strana.
Cutanjem ispadamo krivci u ocima svetske javnosti, isporucivanjem naših generala haskom sudu potvrdjujemo nasu krivicu u njihovim ocima kao i isporucivanjem našeg predsednika ( iako se nisam slagao sa većim delom njegove politike) potvrdjuje nasu krivicu u njihovim ocima. Izvinjenje naših predsednika hrvatima i muslimanima, pogurenom glavom prisustvovati njihovim pomenima i dobrotvorno donirati milionima evra iz našeg budzet potvrdjuje nasu krivicu u njihovim ocima. Dovoditi krvnike u nasu državu i glavni grad koji su imali kljucne uloge u satanizivanju nas, laganju i izvrtanju istine je potvrdjivanje naše krivice u njihovim ocima. Tog blera na primer ako je već imao m#da da kroci na naše tlo, trebalo je u njegovu cast organizovati izlozbu posledica njegove politike a na izlasku organizovati grupu gradjana koja će ga sasuti papirnim kesama punim fekalija. To bi blago receno bilo najmanje sto bi zasluzio za posetu nasoj zemlji, međutim, njegova poseta je bila drugacijeg karaktera zapravo kao savetnika našeg predsednika i vlade pri cemu je primio honorar iz našeg budzeta koji vecina gradjana Srbine ne može zaraditi za svoj čitav zivotni radni vek. Dok tako cinimo i dopustamo umesto da se borimo za istinu, falsifikovanje istorije i naše uloge u svemu tome će nas kao narod postaviti na posledici ostatka sveta i obeleziti kao najgori narod.
Jocko4
(observer)
2018-11-18 11:10 PM
CAHJAP,

Спорадични покушаји ревизије историје (с почетка ХХ Века) постојали су још од краја Другог Светског Рата, а последњих 30 до 40 година су постали све организованији.
Ако не рачунамо Британију (која би да изађе), У ЕУ су Француска и Немачка, државе које су у оба светска рата биле на супротним странама, а сад би да буду врсни пријатељи. У том пријатељевању настоје да оправдавају своја непријатељства сваљујући кривицу на неког другог, који их је, забога наивне, увукао у сукобе.

У томе се ослањају на тезе које географски потичу из Аустрије још од краја Првог Светског Рата, према којима су Срби изазвали тај рат.
Главне слабости тих теза су:
1. да се не осврћу на познате чињенице, да је А-У монархија планирала напад на Србију неколико година пре тога и да су ондашње силе, Британија и Француска, због анексије БиХ тражиле изговор да се обрачунају са А-У.
2. Да Срби нису изазвали Други Светски Рат, већ су опет били жртве великих сила.

Немачка не може да заборави своје поразе на Балкану, а Француска политика је позната по својој променљивости, зависно од текућих интереса.
Тако не би било чудно да Срби буду оптужени да су криви и за избијање франсуске буржоаске револуције, а можда и за стогодишњи рат Франсуске и Енглеске.
Werba
(N/A)
2018-12-17 02:19 AM
-garantovano na Brodveju rasprodate predstave na 2 godinice unapred.
I kod tapkarosa karte bi bile rasprodate, ma koja cena bila...
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.