Forums : Politika

 Comment
Индустрријски парк у Борчу
dulebg
(posmatrach)
2018-09-22 03:34 AM
Ене де - оће Кинези индустријски парк у Борчу, још и луку на Дунав?

Па на шта ће то да личи? Богати Арапи таман покупују станове у Ватерфронту, даће Бог да Вучко изгради покоји небодер и на Калемегдану, Гардошу и Ратном острву - пошто он не робује митовима и прошлости - и сад треба да гледају у кинеске шлепове и дизалице?!

Београд треба да је стамбени и град провода. Има ту и нека култура, боље да је нема - неко скакање са плафона и испишавање на заставу. А они би сад производњу, трговину, услуге? Зло и наопако!
dulebg
(posmatrach)
2018-09-22 03:36 AM
„стамбени” - за нас 2 милиона, који немамо за културу и провод, а немамо ни посао.
Werba
(N/A)
2018-09-22 04:30 AM
Ajde bre ne lupaj, znaci sve dokove i luke u Njojorku treba srusiti, tj.pocistiti da bi to bio samo grad provoda i kulture??

isto vazi i za Moskvu, Pariz, London, Amsterdam...

Uzgred, kada se to bude izgradilo licice na neki nestvarno cist uredjeni i pod konac skockan deo grada..
Novak
2018-09-22 09:23 AM
A jel u planu i neki poveći minaret sa skakaonicom u vodu...
Blazo
2018-09-22 10:15 AM
Шта бу са оним ИТ парком у Инђији? Тамо је требало запослити до 25000 људи на израдњи. ИБМ и ХП су требали да се пребаце тамо из Бугарске. То је млађени Динкић најављивао. Вјероватно се чека ХАЛ из Одисеје 2001...
Суштина опстанка на власти су лаж, још више лажи, и вјеровања у исте лажи до фанатизма гдје се извлачи закључак како се све то може урадити али је народ јако лењ и нерадан, и зато се пропуштају историјске шансе. А тих шанси реално никада није ни било, јер је идеја базирана на некој ледини. Чика је ледина? Прича почиње овако )(бај Зоран Станојевић):
...KONJ PASE (razraditi!)

Neke ideje za razrađivanje: Konj pase travu. Konj pase zelenu travu. (Dobro teče. Primer autogeneze dela!) Konj pase zelenu travu na livadi. (Zbivanje je već pogodno locirano!) Konj starog Mojmira (!) pase (često, ali ne uvek) možda i zelenu sočnu travu na Tiosavljevoj nasleđenoj livadi. NAPOMENA: Kakve beskonačne mogućnosti se ovde otvaraju! Nastaviti istraživanje ove zanimljive i duhovite teme.

ČUJ GLAS MOJ SUMORNI GDE IZ TAME VIČE,
JA BOSIOK SIJEM, MENI FRIDRIH NIČE!

NAPOMENA: Ne koristiti. Sa jedne strane nije dovoljno ozbiljno, a moglo bi se svakojako tumačiti. Sa druge, izgleda da je neki Fridrih Niče postojao! Dakle, postoji i krađa ideja retroaktivnim putem. Pisca našeg vremena mogu pokrasti daleki prethodnici!

RAZRADA:

Konj starog Mojmira, riđan, pase (dosta često ali ne uvek) možda i zelenu sočnu travu subotom na Tiosavljevoj nasleđenoj (ovo proveriti!) (nasledno pravo?) livadi, dok prolaze svatovi i svirači.

NAPOMENA: Odgovoriti što detaljnije na pitanja: Ko je Mojmir, i zašto? Od koga je Tiosav (i ko je on? Možda roman?) nasledio (kako? Ubistvo? Tema vuče!) livadu. Koje je vrste trava i zašto baš te. (Izbeći englesku travu, ne odvajati se od našeg tla!) Kakve je pasmine konj? Zašto je trava sočna? (Nije li to idealizacija života na selu, koje ima svoje probleme?) (Ne velike, ali ipak probleme, koji se mogu i koji će se naravno prevazići s obzirom). Možda uneti da je (a možda i ne) u blizini (premda, zašto baš u blizini? Kao da ne može i malo dalje? Nije nužno, a zašto onda da se ta blizina tako neoprezno tvrdi? Tim pre što je za istorijsku perspektivu potrebna barem određena udaljenost) reka. (Ovo može dobro proći s obzirom na nove intencije u vezi sa hidrološkim sistemom). (Ali, zašto svatovi? Čemu to svečarstvo? I zašto baš subotom? Čiji svatovi, uostalom?) (Hitno kupiti hartiju). (Kakav naslov romana?) (Kakvi su to svirači tamo? Šta sviraju? Zašto baš sviraju? Šta ako se ispostavi da je svadba samo paravan za nešto drugo?) (Zašto baš svirači sviraju?)

NEKA ZAPAŽANJA - TRIKOVI

- Trik sa bananom, odličan geg. Ide čovek - ne mora baš on, ali recimo - i nagazi na koru od banane (koju je neko prethodno bacio!) Onda se on oklizne, i šta... I padne!
- Upadne čovek u otklopljen šaht. (Tema za seriju napisa) koji je neko zaboravio da zaklopi, a možda zaklopca nije ni bilo, ili nešto treće.

NAPOMENA: Odlično. Ovakvih stvari treba nakupiti još više. I kako to samo navire, šiklja iz mene kao nezadrživa bujica. NB: Zašto nisam ranije počeo da pišem!!!

NAPISATI: Filmski scenario na izvesnu temu; o položaju pisca u nas; opštu poetiku lepe književnosti (odmah! Hitno!)

MISAO: Scenario početi ovako: na zelenoj livadi (dvostrukom ekspozicijom ovde prikazati stranu kalendara na kojoj piše „subota”, a datum da se, za svaki slučaj, ne vidi) konj riđan pase zelenu travu. Konj mljaska, da se vidi da je trava sočna. Pored njega stoji starac sa posetnicom koju drži prema kameri i na kojoj piše „Mojmir”. U drugom planu prolaze svatovi i svirači. U trećem planu zum otkriva Tiosava sa rešenjem o nasleđivanju livade (krupni plan). Zatim, odvija se ono što prirodno proizlazi iz do sad rečenog.

Napisati za rezervu odmah TV-seriju i pozorišnu dramu.

(NAPOMENA: Kako koristiti konja u pozorišnoj drami? Možda punjeni konj? Ili konja da igra čovek? Moderan pristup, a humanije je!)

MISAO: Zašto ne poema „Konj pase na livadi uz Mojmira i psa”. Podvući da nisam protiv botanike... hm, teme su osetljive, skoro najosetljivije od svega. A ipak, konj mora da se hrani. A ako me optuže za plagijat? Boja trave vuče na Lorku! Hm. Da ga nisam čitao, ovog problema ne bi bilo!
Blazo
2018-09-22 10:21 AM
Из приче смо напокон нашли да је ледина од Тиосава. Ко друкчије каже клевече и лаже. Е сад што баш ледина од Тиосава а не Миомира то је већ неко друго озбиљније питање укоје се нећемо упуштати.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.