Forums : Politika

 Comment
Kako postupati sa siptarima?
CAHJAP
2018-08-25 09:06 AM
Kosovo je neotudjivi deo Srbije koji je trenutno okupiran. Politicka karta sveta se menja, definitivno u usponu naspram 90tih prošlog veka kada su klinton, odvrajt, bler i druge djavolje sluge svojom neskrivenom mrznjom prema nama vladali svetskom politickom scenom. Danas, Rusija i Kina su u konstantnom usponu i obe zemlje su prijateljski naklonjeni prema nama. Postoji realna mogućnost da u ne tako dalekoj buducnosti, za deceniju ili dve, Srbija ponovo preuzme potpunu kontrolu i kormilo na privremeno ukupiranoj Srpskoj zemlji Kosovu.
Pitanje glasi, kad dodje do toga da se Kosovu ukine državnost, šta ciniti sa siptarima. Treba biti realan. Znam mnogi će reći da se proteraju u Albaniju i proterani Srbi da se vrate. Kada dodje do toga, mnogi od proteranih Srba su već pokojni ili u dubokoj starosti a deca i unuci već se potpuno integrisali u drugim gradovima Srbije ili inostranstvu. Dali će oni kolektivno ili značajnim delom da se vrate na Kosovo da bi taj deo Srbije bio odrziv a ne pust sa proteranim siptarima? Sa druge strane, ako siptari ostanu da žive na Kosovu kao gradjani Srbije, kako zaustaviti dalju ekspanziju i sprečiti mogućnosti buducih sukoba i ratova u zavisnosti opet od svetske politicke scene? Dakle, vrlo je delikatno pitanje kome je potrebna bistra vizija kako danas tako i u buducnosti. Razgranicenje, mnogima je možda jednostavnija opcija, pogotovo ljudima koji nemaju viziju, koji neznaju kako da vladaju pod pritiskom i koji nemaju zelju da prepuste stolicu sposobnijima koji mogu. Za sve postoji rešenje i put nije lak. Kao sto rekoh, najlakse je razgranicenje a to je IZDAJA. Kosovo je deo Srbije. Zna se dobro gde je granica a to je sa Albanijom preko Prokletija. Kosovo je deo Srbije trenutno okupiran u skladu sa trenutnom svetskom politikom koja se polako ali sigurno menja. Potrebno je samo strpljenje, celične zivce, mudrost i realna vizija svih dogadjaja i scenarija, kako sada, tako i sutra. Ko to nema, njemu nije mesto da upravlja i igra se sa sudbinom Srpskog naroda i Srpske države.
Dali možemo jednoga dana da živimo u prosperitetnoj Srbiji kojoj prirodno pripada Kosovo, da siptari koji nisu mala etnicka manjina (već cine 20 posto Srbije), postuju Srbiju kao svoju državu i žive u skladu sa zakonima i ustavom bez tenzija za buduce sukobe i osamostaljenja. Iskreno, to se čini nemogućim, barem još mnogo mnogo decenija. Treba mnogo vremena za isceljenja, da prestane mrznja i da vlada sloga. Jedina moguća varijanta je možda autonomija, naravno u skladu sa zakonima i ustavom Republike Srbije. Nalazimo se na pragu velikih promena moji mogu postati najveca istorijska greška našeg naroda. Na pragu koja se tiče ne samo nas danas nego i buducih generacija. Treba sve sagledati bistrim ocima a ne zamagljenim mrznjom. Najlakse je jezikom i tastaturom huskati na rat i mrznju ali to nije rešenje. rešenje je mirnim putem stvoriti prosperitetnu Srbiju sa svim manjinama da već jednom gradimo cvrstu buducnost i dozivimo ugled kakav nam dolikuje jer smo narod koji je mnogo stradao. Neće nas biti ako nastavimo da stradamo. Nije nikakvo pozitivno rešenje ako treba da stradamo kako bi vratili okupirano Kosovo jer to neće osigurati trajni mir.
keramicar
(mrgud koji sedi)
2018-08-25 09:30 AM
sa albancima treba pravicno i bez milosti:

prvu grupu proteranih treba da čini svi oni koji su cinili i cine „vlast” na kosovu i metohiji. takvi nemaju šta traziti na oslobodjenoj tertoriji kosova i metohije. takvih sa porodicama ima jako puno ako se uzme u obzir vlast na vise nivoa i razni sluzbenici.

drugu grupu treba da čini pripadnici borbenih jedinica i njihove porodice. za svakog za koga se utvrdi da se borio protiv države iseliti.

treću grupu proteranih treba da cine albanci koji su kupovali zemlju od srpskih i drugih nealbanskih stanovnika. za takve albance je jasno da su sumnjivim novcem i nerealnim visokim cenama kupovali zemlju, a istovremeno je država tu oblast oslobadjala od poreza zbog opsteg siromastva.

na kraju bi ostalo veoma mali broj albanaca cije su familije uglavnomm na zapadu i sami će po sebi prestati da dolaze u kuce u kojima su odrasli.

što se naseljavanja tiče, doseljenici na kosovu treba da cine ljudi iz beogradske oblasti, jer jetu srbija najgusce naseljena. naseljavanjem potomaka kosovaca desilo bi se praznjenje drugih ionako već praznih regiona ili oblasti.
NovakBelow viewing treshold. Show

Novak
2018-08-25 09:58 AM
Kako postupati sa Siptarima.
Kao i do sada,
veoma smo kulturoloski sličan narod,
Imamo veoma sličan jezik, religiju. muziku i
tradiciju.
Živeli smo u slozi ranije pa ćemo i u buducnosti.
Siptari znaju da je Kosovo srpska zemlja i oni samo
žele da žive na toj zemlji kako se Srbima svidja.
Srbi trebaju samo da na celo srpske vlasti postave
razumne politicare koje siptari prihvataju.
Napr. mesto u UN bi bilo kao prvi uslov prijateljstva,
osnivanje siptarske vojske bilo bi partnerstvo sa srpskom,
zajedno bi se merkali preko snajpera...
Jedno je sigurno Srbiju će sacinjavati Srbi i Siptari...
tu smo majstori.
CAHJAP
2018-08-25 11:10 AM
Siptari su oduvek tezili ka seperatizmu. U svakom ratu su bili na strani neprijatelja. Sa njihovog gledista to je normalno a i sa našeg. Najviše iz religioznog aspekta. Dakle, istorija kao i danasnjica nam pokazuje da prijateljstva između između nas i njih nema. Opet to neznaci da svaki izlaz ili rešenje treba da trazimo kroz stradanje i ratovanje. Nismo mi država sa 50, 60 ili 100 miliona stanovnika da možemo kroz sukobe da resavamo probleme i da nas opet ima dovoljno za obnovu ako izgubimo 5, 10 ili 20 posto stanovnistva.Nas je sve manje i manje i svaki novi sukob i rat nas slabi i unazadjuje. Koliko vise Srba treba da izgine? Nama je danas potrebna mudrost, strpljenje, rad, sloga, zdravo drustvo i ljubav prema svom narodu i državi. Bez obzira koliko su nam pojedini narodi naneli zla, nama je potrebno da gledamo na dugorocno pomirenje a to znaci izbegavati rat i sukobe, jedino ako smo primorani u krajnjem slučaju, tj da smo napadnuti. Svaka prosperitetna država ima i jaku vojsku i odbrambeni sistem. Vojska nije tu da bi ratovala, već prvo da osigura da nebi doslo do rata. Proterati sve siptare sa Kosova je nemoguće ma koliko neki to želeli. Svi mi možemo samo da mastamo o Kosovu kakvo je nekad bilo dok je stanovnistvo vecinski bilo Srpskoga roda ali u danasnjem drustvu gde dosta vlada nakaradnost i otpadnost od Boga i Bozijih zakona, to je nemoguće. Treba biti realan. Kosovo nije samo nas narod koji tu živi ili živeo. Kosovo je nasa istorija, gde su mnogi nasi preci polozili svoje zivote, tu su naše svetinje i grobovi naših predaka, Kosovo je bogato rudama i mineralima, Kosovo je Srbija. Treba biti realan. Razgranicenje zvuci logicno kada se uzme obzir istorija naših naroda, ali pokloniti deo Srbije da bi se razgranicili je izdaja. Razgranicenje je logicno ili moguće samo ako je Kosovo autonomija u okviru Srbije, pod Srpskim zakonom i ustanovama, Srpskim pravosudjem i sa zakonima koji bi uz ostalo i sprečili dalje sirenje siptara. Siptari koji postuju zakone, mogu mirno i slobodno da žive kao i svi ostali narodi i da doprinose razvoju industrije i ostalih grana privrede. Nama je potrebno zdravo drustvo i da pokrenemo pozitivni natalitet. Natalitet se ne pokrece mrznjom i ratovima. Natalitet se ne pokrece predajom terotorija i smanjvanjim državne oblasti. Zdravo drustvo i ljubav pokrecu natalitet. To je nama potrebno inače vremenom ćemo biti sve manji i manji i nestajati pod najezdom drugih naroda koji imaji pozitivni natalitet.
dulebg
(posmatrach)
2018-08-25 11:23 AM
Тврди се да на Косову на спавању нема више од 600.000 Шиптара - понајмање мушкараца у радном добу. Шиптара на Балкану нема 4.5-5 милиона, спрам 20-ак милиона православаца.

Када војска буде освајала Косово - мало ће њих имати 3 чисте да је сачекају. А знајући како је ефикасна, неће покушати ни да се крију по брдима. Лично мислим да војска свакако мора да освоји и Скадар, можда уз помоћ са мора - у замену за Дебар, који су нам својевремено утрапили да Србија не би излазила на море.

На Косово може да се врати свако чији преци су 1939.имали држављанство Краљевине. Каснија досељавања плод су фашистичке, комунистичке и НАТО-антисрпске политике и не могу да се оправдају, посебно што су сва скопчана са геноцидом и етноцидом Срба.
CAHJAP
2018-08-25 12:06 PM
Dulebg...Tvrdi se da na Kosovu na spavanju nema vise od 600 000 siptara. Kako objasniti tvrdnju Wikipedije?
en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_K
Jocko4
(observer)
2018-08-25 01:06 PM
>'Тврди се да на Косову на спавању нема више од 600.000 Шиптара - понајмање мушкараца у радном добу.'
- - -

Зато избегавају попис становништва, јер би се лако установило да их нема 2 Милиона, како њихова и пропаганда НВО упорно наводи.

Многи Шиптари на КиМ нису пореклом одатле, него су имигранти (из Албаније) и велика већина њих никад није ни тражила држављанство СФРЈ, ни СР Србије. По међународним прописима, таквима може да се ускрати гостопримство, одн. могли би да буду депортовани у земљу из које су се доселили, поготово што су они били и јесу главни поборници албанског сепаратизма.
У другој групи су они Албанци који су илегално дошли на КиМ после потписивања Кумановског војно-техничког споразума. Србија би морала и њих да депортује у Албанију, јер они немају никакво право да буду на КиМ.

Косово и Метохија је аутономна покрајина Републике Србије и тако треба и да остане. Свим принудно исељеним Србима (и осталим не-Албанцима), не само из времена после агресије НАТО-а, него још од Другог Светског Рата, требало би да се омогући неометан повратак и гарантује безбедност на КиМ.

Србије би морала да у свој Устав унесе важну клаузулу, да нико куповином поседа, куће и сл. не стиче право да тај посед (или груписане поседе) издвоји из територије Србије, одн. да је држава Србија главни и неприкосновени власник земље (територије), коме власници поседа (некретнине) морају да плаћају порез.
patriJota
2018-08-25 01:11 PM
Сваку тврдњу Википедије можеш објаснити начином на који се иста пише. Званичан став ЕУ је да на Космету живи око 1,8 милиона становника, али ликалци тврде да их некма више од милион. Остали се формално воде да су тамо, али су у стварности на неком другом месту.
У том смислу је Дулетова тврдња ближе стварности од Википедије.
dulebg
(posmatrach)
2018-08-25 03:29 PM
Шиптари имају пријаву боравка у Албанији, на Косову, Македонији и ЦГ; и наравно тамо где стварно јесу: Хрватска, Швајцарска, Белгија..

Посебно је забрањено загледати им жене и питати их за име - не, то старешина издиктира и толико их је! Међутим - ратови су прошли, ко живи од дроге - живи, остали цркавају и беже на Запад. Жене су престале да рађају, сада око 1.7 деце по жени - што је више него у Србији 1.45 али не више драстично. На крају крајева - Србија има већу базу досељавања.

Дакле и они који се воде да су на Косову - дођу преко лета.

Од привреде не ради ама баш ништа - са термоелектранама се злопате Словенци, јер се они као у све разумеју; ради оно што држе Срби на Северу. Храну увозе мислим 80-90%, иако би КиМ могли да хране Србију,
jojaj
(chater)
2018-08-25 04:36 PM
isporuciti iz izvrsna rešenja za sve neplacenje recune po Zakonu
CAHJAP
2018-08-25 07:44 PM
600 000 je trecina onoga sto piše u vikipediji. To je dakle falsifikovanje istine. To nama ide u prilog. Koliko bi zaista siptara ostalo nakon deportacije ilegalno useljenih i koliko bi se naglk iselilo kada Srbija preuzme kontrolu nad svojom pokrajinom. Verovatno bi se tk pitanje samo po sebi sredilo. Imovinsko pitanje bi takođe predstavljao problem. Poznata je cinjenica da su siptari placali vise od realne trzisne cene za imovinu, dali bi Srbija bila nadlezna da kompenzuje te siptare, možda samo one za koje se utvrdi da nisu imali seperatisticke odnose naspram republike Srbije i da su novac stekli legalno. Naše pravosudje može da se bavi ovim problemjma, barem istrazivanjem i prikupljanjem dokumentacije i u vreme danasnje okupacije. Dakle, daleko bolje je da se mirnim resi ovaj problem nego krvoprolicem.
rizling
2018-08-26 03:30 AM

Bilo Kosovara 10k ili 10 miliona , stvar se ne menja?
U odlucujucim trenucima, nismo imali pametne ljude. Koji ništa nisu shvatili. Posle titove smrti i pada Berlinskog zida da se geo politicka situacija menja i pronenila.

Kosovo je TRENUTNO izgubljeno. Dokle , samo bog zna.

Nasi vladodrsci, sa raznim metodama pokusali su ga zadrzati. Milosevic, vojno i ovi sada milom.

Ostalo je samo da se stavi potpis , Srbije. Sto bi moralno bilo Teško, posle gubljenja Krajine.

Ali danasnja vlast sve radi kako bi narod to lakse podneo. I krivicu podeliti ili čak reći da je narod kriv za to.

Neko suprostavljanje, samo bi otezao zivot ljudima u matici. (sankcije, vize). I drugi metodi zastrasivanja. Dali su ljudi spremni na to? VOJNO , ne dolazi u obzir. Jer smo okruzeni snagama NATO pakta.
Trebalo je osnovati za Kosovo , vladu nacionalnog spasa. I sve žive pametne ljude pitati :Šta I Kako? A ne samo jedan covek da odlucuje o tome. Sad možemo da pricamo i pametujemo, kada je kasno.

*********************

+2
rizling
04. avgust 2018. u 13.07

Albanci su se bez ikakvih rezervi vezali za zapad i NATO, a mi teramo našu rusko-kinesku priču. I to sve u kompaktnom strateškom prostoru kojeg, izuzev nas, kontrološe NATO. Zato nas zapadne zemlje vide kao potencijalni remetilački faktor - ruski trojanski konj kojeg treba oslabiti, a Albanci su saveznici koje treba ojačati. Razumljivo, zapad i EU će uvek držati njihovu stranu. Na žalost mi smo u začaranom krugu. Ne prihvatamo da smo 1999-te poraženi i nadamo se da će nam Rusija pomoći da povratimo ono što smo izgubili, a to se neće desiti. Šta više, stavlja nas u opasnu situaciju da izgubimo i ono što sad imamo.
patriJota
2018-08-26 03:49 AM
Razumljivo, zapad i EU će uvek držati njihovu stranu. Na žalost mi smo u začaranom krugu. Ne prihvatamo da smo 1999-te poraženi i nadamo se da će nam Rusija pomoći da povratimo ono što smo izgubili, a to se neće desiti. Šta više, stavlja nas u opasnu situaciju da izgubimo i ono što sad imamo.

**

Ми рат нисмо толико изгубили 1999. колико након 5. октобра.
Чињеница је да НАТО тренутно контролише Балкан, алки ничија није до зоре горела.
Ако нам је Косово заиста неповратно отето зашто се од Србије тражи да то потпише?
Шта коме значи потпис поражене стране, и таквој сили какве су САД?

Одговор је јасан - треба им за сваки случај, јер више нису апсолутни господари света и негде у глави се боје.

Искуство 90-их година показује да западним захтевима краја нема и да черупају комад по комад.
Најпре смо дали СФРЈ, па онда су нас потиснули из Словеније, па из дела Хрватске, па онда ликвидација Крајине, па БиХ, па Космет, па Црна Гора.
Јасно је да ако потпишемо Космет тек онда се черупање наставља.
Још 1991. су Шиптари тврдили да је циљ да се Србија сведе на Београдски пашалук, што значи да је то план договорен са америчким властодршцима.
Ми немемо другог избора сем да се том плану одупиремо довољно дуго док њихов притисак не ослаби.

„Ако каниш побиједити не смијеш изгубити”.

Управо по овој аланфордовској пароли је поступао СССР 1941. и на крају је победио. Јер се није предао кад се то од њега очекивало.
dulebg
(posmatrach)
2018-08-26 04:34 AM
Ризлинг - полазиш од тога: да смо ми Срби имали избор - хоћемо ли уз Русе или уз Запад? Та заблуда!! - као што се родиш као мушко или женско, тако се родиш као Србин или Шиптар. Ако си Србин - онда те прогласе за Руса, а ти батргај и доказуј колко оћеш.

Нико нас није рушио због Слобе и због комунизма (па у свим другим републикама су владали много већи комунисти), већ зато што нас виде као Русе - па то нам раде већ 700 година. Хтели су базу Бондстил, Тузлу, Лору, Криволак. Хтели су да ишчисте сваког руског човека из државних служби, из јавности; а то онда не иде милом ((
rizling
2018-08-26 06:28 AM

Srdjan Milivojevic (@srdjanmil037) a tweeté à 7:53 AM on dim., août 26, 2018 :
Na danasnji dan 26. avgusta1998. ministar informisanja Aleksandar Vučići poručio NATO paktu:
„Dođite u Srbiju, dođi majčin sine na Kosovo i
Metohiju ako smete. Srbi će patiti kao uvek u istoriji što su patili kada brane svoje. Ali Albanaca tamo biti neće. A ni NATO vojnika.”
Laci_74
(Jugosloven)
2018-08-26 09:30 AM
Problem Srba je ustvari to što su Pravoslavci i ako se pristane na potpisivanje odnosno legalizacija pljacke Kosova i Metohije, proces će da se nastavi sve dok Srbi ne nestanu.
Onaj ko potpise „nezavisnost” takozvane države Kosovo, taj je potpisao smrtnu presudu Srbima (Pravoslavcima).

Inače o takozvanom razgranicenu možemo da čujemo još jedan dobar komentar: https://www.youtube.com/watch?v=5LaeINe1zWE

Danas sam procitao i ovaj tekst, pa razmišljam da li je to slučajnost ili i zemlja podseca Shiptare na njihove zločine nad Srbima:
https://www.blic.rs/vesti/crvena-reka-tece-pristinom-ljudi-su-uplaseni-ne-znaju-odakle-dolazi-krv-video/7zfp4wj
Power12345
2018-08-26 10:56 AM
Lično mislim da je
Jugoslavija i te kako Srbiji odgovarala, to se mora priznati..sve manjine narodne su imali mahom veća prava od srba i to je tako bilo ..ali šta se zaboravlja Centar logistike je bio u glavnom gradu počev od carina, poreznog sistema, vojske idr..
Svi su bili upoznati da su KiM olakšice imali i da je šiptarska vojska u JNA bila od kuće poslata da rastura i za4...ava druge.
Ipak je to stari Lisac dobo znao i stalno govorio...mi narodi moramo živjeti u miru ...

Sve dok je tako govorio i bio je mir...u narodnoj Banki ( BG )

Danas EU ide sličnim putem ex YU...

Nijemci daju i kapom i šakom ..Stranaca (Šiptara) mali milioni...ali zato i nema zemlje gdje ne stoji made in Germani počev od Metroa, Lidl ,trgovina , auto i druge industrije...
Nacionalno probudjene zemlje su slabi igrači i to ti je to..
ANTA-36
(Masinski tehnicar)
2018-09-02 01:43 PM
Pa uza zid a decu poštedeti pa kad poraste ako se ne opamete,opet uza zid!
dulebg
(posmatrach)
2018-09-03 03:34 AM
Повер: центар СФРЈ географски је био у Београду. Али председник влада скоро никад није био Србин, исто ни Министра иностраних послова, па ни МУП. Обавештајне службе, РВ, РМ - то је било напросто поклоњено не-Србима.

А подобни Срби били су само они који су схватили: да се Срби највећа опасност за СФРЈ.
VelikiBuda
2018-09-03 01:08 PM
Po kratkom postupku.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.