Forums : Politika

 Comment
Jajinci su bili komunisticki logor posle X. 1944.
Bajloni
2018-05-20 11:22 AM
Od 20.oktobra 1944.g.Jajinci postaju komunisticki logor. Tamo su odvodjeni „narodni neprijatelji” i ubijani tamo, tamo su ubijeni glumci Narodnog pizorista Cvetkovic i Tanic a tamo je bila zatvorena i Zanka Stokic. Kroz taj logor je prošlo najmanje 50 hiljada beogradjana a desetine hiljada ih nikada nije zivo izaslo uz tog logora.

E sada, niko te Jajince ne spominje kao komunistickih logor pa me interesuje da li je tamo na nekoj spomen ploci ispisan i taj podatak da je tu bio i komunisticka logor. Da li neko to zna šta piše na toj tamo spomen ploci. Ja sam prolazio tuda kad idem na Avalu ali nasam svracao u taj Spomen park Jajinci a bas me interesuje da li je na tamosnjoj spomen ploci tačno napisano sve što se u tom logiru desavalo.
goodbad
(gb&u)
2018-05-20 04:31 PM
kad prolazis navrati i videces i da ne pišes napamet ili reda radi.
Tarpe-
2018-05-21 06:53 AM
Evo šta piše na toj spomen tabli u Jajincima:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jajinci03.jpg
=============================

Znaci, ne piše da su tu komunisti zlostavljali i ubijali „narodne neprijatelje” a ova cifra od 80 hiljada ukljucuje najmanje 50 hiljada jadnih beogradjana koji su imali imovinu koju su im oteli komunisti, pa onda skolovani i uspesni beogradjani, pa porodice pobeglih četnika. Svasta je tu bilo do 1949.g. posle Informbiroa Broz je morao zbog ulizivanja zapadu da zartvori taj logor. Eto, kakvi smo mi, mi to nismo obelezili, a tu jesu ubijeni oni glumci Narodnog pozorista i Zanka Stokic je maltretirana tu a posle osuđena da cisti ulice. Idotizam, a mi ništa o tome, skrivamo zločine Josipa Broza. I mi hoćemo da naprredujemo, ma ne da ni Gospod da iemo napred takvi kakvi smo a ne daju ni ovi iz EU jer šta će njima takvi ljudi u EU zajednici.

Evo, ovo smo mi, jad i beda:

http://www.telegraf.rs/vesti/1140729-u-ime-srpa-i-cekica-ovo-su-srpski-glumci-koje-su-streljali-komunisti
https: //www.blic.rs/kultura/vesti/noc-kada-su-ubijali-glumce/7gv31r3
http://www.vaseljenska.com/kultura/komunisti-streljali-j edino-srpske-glumce-i-intelektualce/

https://www.blic.rs/kultura/vesti/ministarka-zanka-stokic-vrhunska-umetnica-koja-j e-toliko-stradala-da-joj-je-na-kraju/z3kttj0

=====================================

Nema nam napred dok sve ovakve zločine komunista ne osudimo zvanicno rezolucijom Narodne Skustine. Ako to ne uradimo, Bog a i civilizovani svet sve to vide i nema nam napred. Reci će ovaj narod kojima ne smetaju komonisticki zločini, divjanje i izivljavanje ne treba da bude u nasem drustvu.
kupressrpski
(vozac)
2018-05-21 08:03 AM
take je peter moralno je da svi progovorimo...naše glumce pobise pa nam ustaše dovedose da glume po bg...neka je sramota svi srpski intelektualaca sto sute a znaju vrlo dobro šta smo prošli ...moramo se izjednaciti sa naprednim narodima ne kao neki prodaju price kako je bilo divota za vreme copavog diktatora...
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.