Forums : Politika

 Comment
Srbi su jedini na svetu 17 godina branili pravosla
novosadski_radikal
(Clan SRS)
2018-05-15 02:07 PM
JELENA GUSKOVA: Srbi su jedini na svetu 17 godina branili pravoslavlje dok nisu probudili uspavanu Rusiju

Srbi ne treba da se stide svoje istorije i svojih postupaka od 90-tih godina XX veka do prvih 10 godina XXI veka, jer su jedini narod na svetu koji se suprotstavio nasilju, bezakonju i pokušaju vladanja svetom iz jednog centra„, poručila je ruski akademik Jelena Guskova.

”Upravo je Srbija 17 godina branila granice pravoslavlja i slovenstva pružajući mogućnost usporenom medvedu, kao što je Rusija, da postane svestan svoje uloge, zadatka i mogućnosti pružanju otpora negativnim pojavama„, rekla je Guskova na promociji svojih knjiga ”Kosovo i Metohija, rat i uslovi mira„ i ”Balkanski putevi i sumanuto raskršće„ u Ruskom domu u Beogradu.

Ona je istakla da su se upravo u godinama krize ispoljile sve osnovne crte srpskog karaktera, među kojima su humanost, plemenitost, idealizam, beskompromisnost, čast, hrabrost, heroizam, težnja ka slobodi, solidarnost i životna snaga u uslovima siromaštva i nesreće.

Profesor Uroš Šuvaković na promociji je rekao da je Guskova u svojoj knjizi dala naučno sagledavanje balkanskog prostora, između ostalog, na osnovu ruske arhivske građe od početaka kosovske krize sve do briselskog sporazuma Beograda i Prištine i da ona objektivno svedoči o jugoslovenskoj i srpskoj istoriji i zločinima NATO.

General Radovan Radinović ocenio je da je uzrok NATO agresije bila dugotrajna svedimenzionalna agresija NATO prema Jugoslaviji, koja je počela krajem 1980-tih godina u strastvenom antisrpskom projektu, koji se zove razbijanje Jugoslavije

”Agresija je bila motivisana isključivo geopolitičkim razlozima – trebalo je raščistiti teren za nastupanje na istok i instaliranje novog svetskog poretka„, zaključio je general Radinović.

”Černomirdin izdajnik„

Učesnici skupa su se osvrnuli i na ulogu ruskog mirovnog posrednika za okončanje bomardovanja – Viktora Černomirdina. NJega je Guskova nazvala izdajnikom, koji je izdao i naređenja ruskog predsednika Borisa Jeljcina, koji je, kako je istakla, tražio da prvo prestane bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, a zatim da se pregovara.

Guskova je navela da je tokom istraživanja došla do podataka koji svedoče da je Černomirdin potpuno prihvatio plan SAD, zato što mu je američki predsednik Bil Klinton obećao da će postati predsednik Rusije.”
dulebg
(posmatrach)
2018-05-15 04:55 PM
Ово ја говорим одавно: С.Милошевић се није бранио на своју руку, већ уз садејство са руском „дубоком државом”. Руси су имали интерес - да развуку време и замају Звер ратовима у Чеченији, Закавказју, Нагорно Карабаху, Авганистану, Придњестровљу и Југославији. А требало је времена и информација и да се руско друштво пробуди из демократске еуфорије и схвати колико је преварено и изиграно.

Наш интерес био је једино да се Руси пробуде и спасу нас. Ми другу математику нисмо могли да саставимо.

Стога српска политика и јесте изгледала „стани-крени”. Била је то игра „Аске и вука”, ми смо у сваком тренутку имали 100х мање снаге него НАТО, а овај је само тражио разлог да нас сажеже.

И те постепене предаје биле су у функцији куповине времена. Може се рећи да је и Коштуница наставио тим путем, ма колико ограничен био.
dulebg
(posmatrach)
2018-05-15 04:57 PM
Мислим да од Руса заслужујемо једно фино ослобођење, таман да пробају своја нова оружја. И морају да нас оспособе за следећи пут - у ту сврху прво да нам одмере пола обале, од Скадра до Сплита, а за остало ће се питамо.
DoktorStevanBelow viewing treshold. Show

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
2018-05-15 07:31 PM
Мислим да од Руса заслужујемо једно фино ослобођење, таман да пробају своја нова оружја. И морају да нас оспособе за следећи пут - у ту сврху прво да нам одмере пола обале, од Скадра до Сплита, а за остало ће се питамо.

------------------------------------

e u ovome je sustina svakog rusofila,

ima preko 70 godina, kako-tako je preziveo svoj zivot u Srbo-mrzackoj državi, zadojen je mrznjom prema Srbiji, Srpskom kralju i svemu Srpskom, ne može da se pomiri sa cinjenicom da su sfrj i sssr davno pokopane crkotine , i sada na kraju svog veka , kad zna da mi se priblozava bioloski kraj, ta i takva spodoba prizeljkuje rat, stradanje, pogibiju i unistenje Srbije zbog toga što se danasnja Srbija ne uklapa u ono cime su ih celog zivota kljukali i ispirali njegov zakrzljali mozak.
bez razmišljanja, prvo o svom potomstvu, a posle toga i o opstanku srpske države.
vantika
2018-05-15 08:35 PM
JELENA GUSKOVA: Srbi su jedini na svetu 17 godina branili pravoslavlje dok nisu probudili uspavanu Rusiju

----------------

Pre par meseci sam na jednom okupljanju na kome je bilo poljaka, ceha, slovaka, rusa, bugara,..čak se nasao i koji ukrajinac,..sam objasnio da se Srbiji i Srbima PRVO desi ono šta se kasnije desava istocno.
Upravo na tom skupu Rus koji je prisustvovao se iznenadio mojim zakljuckom, jer kako je rekao...citiram: „do 1999-te smo sumnjali u tu realnost, a 1999-ta nam je odagnala potpuno svaku sumnju i zabludu”

Šta sada radimo mi Srbi?
sada kupujemo vreme

ps
A ti iznad sa tri prsta
na kojeg to Kralja mislis??,...jer MI pravi Srbi nemamo Kralja od kada su nam englezi ubili Obrenovice
Ako mislis na ova kukavicije jaje i anglo-saksonska govna tj Karadjordjevice
to nije nas Kralj. To je insajder i seme pakla koji je iznedrio SVE šta je sadasnja Srpska patnja.

Radi njega smo u kucu upustili konjusare i marginalce slovence, hrvate...to je posle iznedrilo Sugoslaviju,..NDH,.Kozare, jadovna, jasenovce, jame i pogrome,..Tita, Partiju, KPJ,..90-te
Izmislilo Makedonce, Slovence, Hrvate, Bosnjake, Siptare

DALO IM ZEMLJE, DržavE I TERITORIJE KOJE NIKADA ONI NISU OSLOBADJALI OD STRANIH OKUPATORA, NEGO MI SRBI,..DALI IM IME KOJE NIKADA NISU IMALI, SLOBODU ZA KOJU SE NIKADA NISU SAMI IZBORILI.

A sve preko naših ledja,..po planu Engleske Krune i Djavoljeg Albiona kojima je PIUN UPRAVO TAJ KARADJORDJEVIC

ibigbdbBelow viewing treshold. Show

ibigbdb
(наганка)
2018-05-16 02:45 AM
jer MI pravi Srbi nemamo Kralja od kada su nam englezi ubili Obrenovice

Енглези ?!.. Чији је конзул гледао са тарасе ?
ibigbdbBelow viewing treshold. Show

ibigbdb
(наганка)
2018-05-16 02:46 AM
СПЦ-овски монотеизам је фабриковао све ове

Makedonce, Slovence, Hrvate, Bosnjake, Siptare

само да би ограничио тор на који полаже право експлоатације
dulebg
(posmatrach)
2018-05-16 06:19 AM
Иби, причаш нешто о погубности хришћанства?

Па и аријевска вера је била монотеистичка, врховни бог појављује се у 3 вида. Много тога што се прича о аријевској вери јесте уверење да је то једна од верзија грчко-римске многобожачке религије.

Од аријевске вере настала је заратустријанска, од ње јеврејска, а од јеврејске хришћанство. Ми смо ту где смо и били, само нам се вера зове другачије. И држимо се хришћанства много чвршће него они од чије старе вере оно није направљено.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.