Forums : Politika

 Comment
Ничија није до зоре горела
dulebg
(posmatrach)
2017-08-14 05:34 AM
Мислим да ће једнога дана све ове приватизације и продаја странцима ићи на ревизију. Видеће се: пошто си пазарио, колико уложио/извукао, у ком стању је остављаш? Подвуцимо - ко коме дужан; па довиђења!

Посебан проблем је наша 5-та колона. Мораће нека озбиљна сила да стане иза истраге: колико је сваки појединац штете направио, а колико се он лично окористио? Тешко је истраживати богате, кад могу да те потплате - значи проблем је прво мелеонче, после већ иде ко по лоју.

После 1.св.рата никакве истраге није било и највећа господа постали су они који су избегли војну обавезу, остали на услузи Аустријанцима, богатили се код свих војски и на крви удовица и сирочади .. е то је српска међуратна елита!

Ни Милошевић није проверио: како је ко дошао до виле на Дедињу, а богами и до виле у Батајници - ништа слађе није било у овој држави, него бити капиталиста у комунизму; или радити са таквима. Ови са Дедиња су Милошевићу дошли главе - да се будала не досети, те имамо континуитет владавине од 1944.
mala-Sirena
(~ ~)
2017-08-14 06:25 AM
neće zora da svanjIva https://tinyurl.com/ya9brqsx
Branko-123Below viewing treshold. Show

Branko-123
2017-08-14 06:48 AM
Jel ti to cekas neku svetsku revoluciju kao sto je Milosevic cekao. Kako je on govorio, sve će t svetska revolucija poravnati. Ej bre, dok je narod preko Drine i na Kosovu ginuo, on cekao novu svetsku revoluciju da sve to poravna. Sacuvaj nas Boze vise takvih udarenih mokrom carapom.
ANTA-36
(Masinski tehnicar)
2017-08-14 07:39 AM
Daj Bože...mada ja sumnjam u to da će neko nekome moći da dokaže
malverzacije oko kupovini Firmi a pogotovo biće teško za dokazivanje jer se gomila para veti na crno. Potpiši na 20 miliona i evo ti 2 miliona suve pare.
nniki
(Nanotech)
2017-08-14 11:50 AM
Ничија није до зоре горела

indeed, ali je bilo podosta onih grabezljivig i promucurnih koji su svoje svece palili sa obe strane i zato im je buducnost danas daleko svetlija od onih cije su svece izgorele ili još uvek gore odozko nadole
OpetJa
2017-08-14 01:13 PM
Лепо можемо да пратимо како највећи зликовци умиру природном смрћу у дубокој старости (и бивају испраћени са почастима), лупежи остављају наследницима своје богатство, док „ничија није горела до зоре” остаје нама осталима да се тешимо.

Заправо, од изреке „ничија није горела до зоре” има више штете него користи: она подразумева да ће се нешто десити без нашег учешћа (зора долази сама од себе) и да ће тада правда доћи по своје.

Ништа се неће десити ако ми нисмо спремни да за то залегнемо и утрошимо крв, зној и сузе, а понекад и више од тога...
dulebg
(posmatrach)
2017-08-14 02:55 PM
Анто, знаш и сам да се људи свега „сете” под одређеним околностима. Сете се и онога што није било - ако устреба.

Замишљам рецимо да нова власт осуди Чеду за оно што сви знамо, али да му да џип, кожни мантил и чизме, 2 помоћника са Маузерима, па нек иде у по Србији и враћа украдено (чисти Србију гвозденом метлом). За свако мелеонче - да му се поштеди 1 дан живота. Ал би тај радио - накупио би дана за 1000 живота!
kojekud
(lws)
2017-08-14 03:12 PM
Ништа се неће десити ако ми нисмо спремни да за то залегнемо и утрошимо крв, зној и сузе, а понекад и више од тога...
_________

Zlikovci upravo to žele i cekaju da zalegnes i prospes krv, znoj i suze. To je njihova hrana i opet će oni da se okoriste tudjim mukama.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2017-08-14 05:41 PM
Apsili bi odavno bagru iz seste licke da je svanulo. Pomracina teska i dalje.
abvgd
(Morski)
2017-08-14 10:31 PM
Нажалост, „ОпетЈа” је у праву, баш је тачно написао. Лажна је нада да ће неко, некад, казнити злочинце. Злочинци владају светом већ дуго, предуго. Вековима. Ништа се не мења, мени се чини да ствари постају све горе и горе.
Ова стварност, ова Земља је место великог страдања, место великог искушења. Да ли је то страдање само привремено, да ли уопште има спаса од њега - не знам.
dulebg
(posmatrach)
2017-08-15 05:45 AM
Зликовци из 6.личке:
--
нек је вама Маџара
они знаду са вама

Јбт на шта само личи споменик Рацији на старом суботичком путу!? Не види се од травуљине! Зато се немачки гробови сијају ко жилет.

Маџари шта нису побили - поклонили Хрватима! 30.000 Срба испоручили у Јасеновац !!! Биће им Хрвати тражили Барању, а ови кажу: не може, ал ево вам мало Раца да се играте?
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.