Forums : Politika

 Comment
Најгори смо, најгори
dulebg
(posmatrach)
2017-04-24 04:11 AM
Пун ми је крац оних „истраживања” по којима је хрватска супер, Словенци недостижни, а ми 15 места испод Албаније и Бугарске - у равни са Тунгузијом.

Сваке недеље има нека статистика - колике су где плате, а колика куповна моћ, колики стандард, услуге, здравство, ра-ла-ла .. и ми смо на свим листама најгори и најцрњи.

Не кажем - да је до наших власти - тако би нам и било. Али постоји нека сила која нам не да да потонемо. Да ли су то стране дознаке, сива економија, приходи од пољопривреде, старе залихе (шта знаш!?).

Људи који путују тврде да се барем у 1/3 Европе лошије живи него код нас; а ту, осим бивших социјалистичких земаља, набрајају Португалију, Шпанију, Грчку, као и сиротињу у Француској.
dulebg
(posmatrach)
2017-04-24 04:14 AM
Некада сам мислио: шта вреди Хрватима виши стандард и ауто-путеви, кад су задужени 4х више него ми (по глави становника)? А сад видим да је та задуженост општа светска мода и да те дугове неће вратити нико. Паре су вероватно наштампане, па поверилац много ни не плаче за њима. А сви се надају каквом светском рату ил колапсу, где би се ти дугови обрисали гумицом.

Те ћемо ми, Руси, Кинези и Чаушеску испасти будале. По који пут?
keser
2017-04-24 04:26 AM
Tako je Dule.
Nigde u EU nema pivo sa jedan Evro. I to koje!
dulebg
(posmatrach)
2017-04-24 04:39 AM
1Е у кафани! Зајечарско, Никшићко - још на пиво подсећа. А не ове водице од Старопрамена, Хајнекена и сл. Мада, искрено: што сам пио „Скопско” у стакленки од 1/2л - право оно комунистичко, љуби га мајка!
keser
2017-04-24 06:19 AM
Е Дуле ја таман помислио да си се поправио.
А теби чак и Скопско боље од нашег пива.

Познајем једног нашег у Шведској, бусом му достављају по десет гајби нашег пива.
А ти се покондирио у сред Бг.
Пусти малограђанштину!
grof_dk
(hirurg)
2017-04-24 06:27 AM
nisu pare u hrvatskoj nastampane nego proracun budzeta se ne puni iz realnih izvora znaci poreza nego manjak se dopunjuje novim kreditima zaduzivanjima, mocnici su njih uveli u zamku putem u nezavisnost a sada to dolazi na naplatu, žele da im uzmu sve od mora obale plitvica suma autoputeva elektoprivrede vode da ih rasele a elita evrope da naseli predivnu prirodu i otoke.. to što je srbija van E unije je u ovom trenutku pozitvna stvar što se tiče nezavisne politike i ekonomije koja je doduse devastirana zakonima i liberalnim uvozom bez ikakvih carina ali glavi resursi kao sume vodosnabdjevanje EPS BOr, ratna indiustrija su ostali u rukama države srbije buducnost će pokazati kojim pravcem ide srpska ekonomija..izlaz bi bio u revitalizaciji sela i polaganom stavljanju visokih carinskih stopana proizvoe koje možeš brzo i kvalitetno proizvoditi kao tekstil npr automobile, rapidnio smanjenje zavisnosti od nafte u gasa it itd znaci postoji sansa dok si van EU da krojis samostalno politiku ekonomije razvoja a ne odumiranja i destrukcije ako udjes u EU onda si bukvalno kolonija kojoj brisel diktira sve zakone i politike , politika tzv uskladjivanja
keser
2017-04-24 07:40 AM
Много је боље без дугова.
И да ли сте се запитали зашто Хрвати напуне гепек када дођу у Србију?
eperson72
(lekar)
2017-04-24 09:01 AM
keser
2017-04-24 11:01 AM
Ко хоће да постане „Србијанац” мора да заборави малограђанштину.
Страно није најбоље и латиницом није најбоље :-)
dulebg
(posmatrach)
2017-04-24 05:35 PM
da im uzmu sve od mora obale plitvica suma autoputeva elektoprivrede vode
---
па све је то српско!!
море је добила Југославија, пола краљевина а другу половину ФНРЈ
Плитвице, шуме, воде, електропривреда
хрвати би морали да припазе шта продају - јер то није њихово
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.