Forums : Neplodnost

 Comment
Folikule ne rastu
dadacokolada
(mama)
2012-06-08 07:38 PM
Interesuje me dali je neko imao sličan problem,i kakvu su terapiju doktori savetovali.Ja sam nekoliko meseci pokusala da uhvatim ovulaciju preko testova za ovulaciju ,imam redovne menstruacije i pratila sam između 10 i 20 dana testovi nikako da pokazu pozitivno odem na ultra zvuk 9 dan,
u jednu od beogradski klinika za sterilitet, uradim ujedno i hormone treceg dana.Doktorka se odusevi hormonima super rezultati,uradi ultra zvuk kaže ovo je odlično imate nekoliko folikula na levom nekoliko na desnom jajniku ima i dominantan jajnik od 12mm ovde garantovano dolazi do ovulacije pratite sa testovima i to je to.JA prati 1,2,3,dan ništa odem ja ponovo kod nje platim još tri hiljade kad imam šta da čujem folikul ni jedan nije porastao ništa od ovulacije...ne znam šta da radim pitam može li neka stimulacija NE rece ovo moramo da pratimo sledeća tri meseca pa ćemo da vidimo za stimulaciju da je rekla još sledeći mesec pa da prihvatim a ne tri a ta tri su kao tri godine nama cetrdesetgodisnjacima...
mina83
2012-06-10 07:05 AM
Folikule moras da pratis tri meseca i da imaš ciljane odnose ali da ih pratis preko ultra zvuka a ne sa trakicaka za ovulaciju verovatno će ti dati za stimulaciju Klomifen koji se pije od 2 do 5 dana ciklusa i poboljsava folikule da se stvore u vecem broju :)

Samo napred i nema odustajanja !

Skoro sam procitala : NIJE USPEO SAMO ONAJ KO JE ODUSTAO :)

Puno pozdrava
mydream
(Think Happy... Be Happy)
2012-06-12 09:52 AM
Ja sam na sličan način otkrila jedan od problema.

Pokusavala sam uhvatiti ovulaciju, ali mi nije islo. Onda sam tri mjeseca isla na folikulometriju i otkrila da folikuli samo krenu i stanu, nema sazrijevanja.

Hormone sam radila nekoliko puta, a doktori bili zadovoljni jer je sve u granicama normale.

I tako sve dok nisam dosla do moje sadasnje doktorice (zahvaljujuci kojoj i imam dijete nakon 11 godina pokusaja), koja je u momentu kad je pogledala nalaz hormona rekla da ne valjaju. Nije mi bilo jasno, jer su svi bili normalni, a ona je samo rekla da nije toliko važna njihova visina koliko njihov odnos!

Meni je konkretno nivi LH i FSH bio isti od početka do kraja, a to ne smije tako. Treci dan ciklusa FSH mora biti minimum duplo visi od LH.

LH tek pred ovulaciju treba da naraste na nivo FSH, da zaustavi rast folkula. E meni je od samog početka ciklusa zaustavljao djelovanje FSH, pa se folikule nisu razvijale.

Terapija nije postojala, jer je to bilo urođeno, znaci visok LH nije bio posljedica PCOS-a.

Problem sam prevazisla vantjelesnom, a umjesto menopura, dobijala sam cisti gonal, jer menopur sadrzi i FSH i LH, a gonal samo FSH. Tako sam ostavila isti nivo LH, ali sam digla nivo FSH i rezultat - uspjeh :-)
Milica83
(raspevana)
2012-06-14 04:51 AM
Draga moja, ista situacija je bila kod moje drugarice mesecima nije ostajala u drugom stanju, isto kao kod tebe imala je folikule koji nisu rasli niti sazrevali. Problem je resila vitex preparatom, i posle 3 mes ostala trudna, evo sad mi rece da je pocela opet da ga pije jer hoće da rade na drugoj bebi. Pozdrav i srećno!
wiini
2012-07-04 06:16 AM
molim vas gde može da se nadje vitex preparat i ja imam problem sa folkulima koji ne rastu može i na pp hvala unapred
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.