Forums : Trudnice i mamice

 Comment
Pentaxim ili bolnicka vakcina
donna09
(radnik)
2010-06-06 01:14 PM
Čula sam razne price o ovim vakcinama... pentaxim je ne izaziva nikakve reakcije ali ako pocnem sa njim moramo i naredne dve da ih primimo, pitanje je kako se one dopremaju iz Francuske ili odakle već i kako se cuvaju po apotekama? da li su zaista dobre da bi stvorile antitela? jedino sto je navodno dobro da beba nema temperaturu dok bolnicka vakcina izaziva visoku temperaturu i beba se bode 2x za jednu vakcinaciju. Kakva su vasa mišljenja i iskustva. Za dva dana primamo vakcinu, zaista sam u dilemi jer do sada nisam ništa znala o ovim vakcinama a i bebac je prvo dete. Hvala!
safira
(.)
2010-06-06 01:38 PM
Mi smo pentaxim koristili, zaista nije bilo temperature i drugih propratnih pojava.
jelr
(student)
2010-06-06 03:19 PM
Zaista teska odluka... Mi smo se dugo lomili i odlucili za Pentaxim. Prvo sto sam se pitala je da li takozvanu bolnicku vakcinu proizvodi Torlak ili je ona uvezena ko zna odakle a Torlak radi samo kontrolu?? Znam da vakcinu je vakcina hepatitisa koju smo primili proizvedena u jednoj od dve Koreje (zaboravila sam koja).Što se tiče transporta, ne verujem da su vakcine jedini med. proizvod koji mora biti u hladnom lancu...
Milica83
(mama 24/7)
2010-06-06 04:05 PM
Bez razmišljanja sam se odlucila za Pentaxim, jer je klinac moje sestre imao uzasnu reakciju na vakcinu iz Dz, dva dana visoku temp i nije hteo da sisa, dehidrirao je primio bocu, imao je najgori moguć oblik nus pojave na vakcinu, sledeće dve je primio Pentaxim bez ikakvih problema. Pentaxim je petovalentna vakcina koja u sebi sadrzi antitela i zato bebe nemaju nus pojave. Mome sinu se ubod od bocke nije ni video do uvece. Već dva put smo je primili bez problema, za koji dan se spremamo da primimo i treci.
smaragdi
(mama jednog prelepog decaka)
2010-06-06 05:18 PM
pentaxim,bez razmišljanja...nama je to preporucila pedijatrica kada smo bili na prvoj kontroli i beba nije imala nikakve nuspojave dok su njegovi vrsnjaci koji su primili klasican DtP često imali temperaturu,burne reakcije i sl.ako si u Srbiji vakcine ima u slobodnoj prodaji i nema nestasice...
resistance
(xxxxoooxxo)
2010-06-07 01:30 AM
Mi smo primili pentaxim bez ikakvih problema ali ne znam sada da li je to bila dobra odluka. U međuvremenu sam čula da te vakcine ne stizu iz Francuske nego se valjaju na trzistu po zakonu o prometu lekova i ne prolaze nikakvu proveru ispravnosti kod državnih institucija. To znači da je moguće da ako nisu ispravne dete jednog dana može dobiti neku od bolesti protiv koje je vakcinisan. Iza vakcina koje se dobijaju u DZ stoji država i ona garantuje da su zdravstveno ispravne (prošle su kontrolu, ako se secas procedure oko vakcina protiv svinjskog gripa). Jedino sto su one starije generacije ali su ih milioni dece do sada primili bez problema.
donna09
(radnik)
2010-06-07 01:17 PM
hvala vam na savetima, procesljala sam malo i po netu i još uvek se dvoumim. Negde procitah da može i varijanta pentaxim a revakcinacija ova nasa. Imam fore još jedan dan da odlucim. HVALA VAM!
blondinka
(avanturista)
2010-06-07 01:56 PM
Prvo dete primilo Torlakov di-te-per, a drugo Pentaxim. Iz tog iskustva uvek glasam za Pentaxim. Pre svega, da pojasnim nešto, neotvorena vakcina može da stoji 48h na sobnoj temperaturi - dakle bez posebnih uslova skladistenja. Niko ne transportuje vakcine u levom dzepu pantalona /sala/ već po strogim pravilima ali i da to čini van pravila, vakcina bi za to malo vremena i dalje bila ispravna. Za svaku vakcinu postoje garancije - proizvodjaca, uvoznika, onog ko ih kontrolise. Dosta sam cesljala po netu svojevremeno o vakcinama ali nisam naisla na slučaj da se problem desio usled nepravilnog cuvanja vakcine /govorim o vakcinama koje su kupljene fabricki upakovane/.
Pentaxim se na trzistu nalazi decenijama, proizvodi ga renomirani proizvodjac vakcina, vakcina je milion puta proverena na milionima koji su je primili i oko njega nema nikakvih nedoumica, nedoumice su vezane za neke druge vakcine. U početku se koristio za vakcinisanje nedonoscadi, decom sa odredjenim zdravstvenim problemima, alergijskim rekacijama itd. sto ga je i preporucilo samim time i za vakcinisanje dece bez ikakvih problema - napravljen je tako da je, laicki receno, blazi od klasicnog di-te-per-a.

Što se klasicnog di-te-per-a tiče, i tu postoji problem i desio se mom starijem sinu. On je popio vakcinu na kasicicu /tako se tada davala, pretpostavljam i sada, ne cela, nego jedan deo, da ne ulazim u detalje/ i zagrcnuo se i povratio. Ostalo je do danas nejasno da li je on tu vakcinu popio do pola ili celu ili je uopste nije popio. To je bilo sasvim bespotrebno, zar ne?

Pentaxim retko ali bas retko izaziva reakcije i potpuno je bezbedan.
jelr
(student)
2010-06-08 10:17 AM
Ako si u BGD privatno dom zdravlja Ristic na Novom BGD daje te vakcine, tj. ne kupujes ih ti već ih oni imaju. Kao to dodje neka veca sigurnost, oni ipak moraju imati neki odgovornost. Samo kod njih mora da se plati i pregled njihovog pedijtra.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.