Forums : Uradi sam

 Comment
Pločice-pomoć
maslacakk
(cvet)
2012-05-18 09:41 AM
U toku smo renoviranja zato opet tražim savjet.
Isporučene su nam plocice keramičke među kojima su bile kutije u kojima su pločice mokre(kisnule u skladištu).
Keramičar kaže da to nema veze ali ne mogu da vjerujem da nema, jer se sa njih bukvalno slijeva voda,upile su skroz, sa gornje strane bež pločica je negdje siva (gdje je mokra) a negdje bež.
Moje pitanje da li da vratim ili će se to isušiti kako tvrde neki?
Nakamura
(Junior member)
2012-05-18 03:11 PM
u pravu je majstor, ne brini. Zidne plocice se svakako potapaju u vodu pre ugradnje.
maslacakk
(cvet)
2012-05-18 03:23 PM
U pitanju su podne 33 x 33 bež a gdje su mokre sad su sive. Uvukle vodu potpuno odozdo.
Valjda se osuše za 2 dana. Imam mogućnost da ih zamijenim. Keramičar ih još nije vidio samo je telefonom javio da nije strašno.Vidjećemo još.
Hvala.
Nakamura
(Junior member)
2012-05-18 06:03 PM
obriši jednu vlaznom krpom, pa vidi kakva je kad se osuši. Obično su podne pločice dosta tvrde i ne zadržavaju vlagu, osim ako nije neki prirodni kamen ili mermer u pitanju. Ja sam stavio na jednom mestu četkanu keramiku i vrlo su nezgodne za održavanje, uflekaju se i od kapi vode i teško se brisu. Pokajao sam se što sam baš njih odabrao, iako divno izgledaju.
Znaci, ako su plocice od nekog prirodnog kamena sklonog flekanju, naročito ako je mermer, bolje ih zameni, da nebi imala stalne probleme sa njima. Za pod treba izabrati plocice bez reljefa i glatke radi lakseg brisanja. Sem toga, postoje i elasticne mase za fugovanje u raznim bojama i mnogo su prakticnije nego klasicne koje se flekaju, pucaju i rone. Evo imaš na linku i o njima: http://www.mapei.com/RS-SR/document.asp?IDCartella=797
maslacakk
(cvet)
2012-05-19 02:27 AM
One su keramičke. Nisu mat,ni mermer,ni kamen nego sjajne,glatke. Voda je ODOZDO natopila, skroz onaj sloj koji je kao boja cigle.I sad se kroz gornji keramički sloj fino vide reljefaste fleke gdje je mokro sivo gdje nije bež. Grozno je vidjeti a kamo li postaviti na pod pa da tako ostane.Jedan keramičar je rekao da ih stavim, nakosim da se suše..Ipak mislim da ću ih vratiti-zamjeniti nemamo vremena da ih susimo.Jednu smo stavili na sunce pa ćemo vidjeti hoće li vratiti svoju boju. Hvala na savjetu.
Nakamura
(Junior member)
2012-05-19 12:32 PM
ODOZDO natopila, skroz onaj sloj koji je kao boja cigle...
----------
ako su boje cigle sa zadnje strane, onda su to najverovatnije zidne plocice i nisu za pod, nisu dovoljno tvrde. Vrati ih ako su defektne, bolje odmah rešiti problem. Jeste mucno ponovo vuci taj teret, ali šta je tu je.
maslacakk
(cvet)
2012-05-19 12:51 PM
Vraćene su pločice i zamjenjene za suve. Rekoše da je tvornička greška međutim voda je oštetila glazuru, prošarala je.
Ne razumijem da nisu podne kad piše podne a uz njih su dosle i zidne 25x40. I sad vidjeh da su zidne ispod boja cigle a podne tamno sivo. Da li je to to?
Nakamura
(Junior member)
2012-05-19 02:15 PM
da, zidne su sa zadnje strane cigla boje i one se potapaju u vodu pre lepljenja, da izadje vazduh, a podne ne moraju da se kvase.
maslacakk
(cvet)
2012-05-19 03:19 PM
Hvala, kao i uvijek puni ste savjeta koji dobro dodju :-)
murva
(dryliner)
2012-06-04 06:01 AM
inače sve plocice od prirodnih materiala moraju da se impregniraju - zastite nakon ugradnje da se lako održavaju i da ne menjaju boju !
volens_nolens
(.)
2012-06-14 11:01 PM
Plocice su se prije nekih 20-30 godina vlazile krpom, nisu se potapale u vodu.DANASNJE vezivo samo po sebi ima dovoljno vlage.Ako su plocice ugradjene vlazne sklone su pucanju jer vezivo ispod nikad ne uhvati dobro i plocice mjenjanju boju ako voda dodje do glaziranog dijela.
Nakon renovacije podruma i prvog sprata i krova dosta sam sam uradio i već četvrta godina sve je super!Jedino što ne volim kod keramickih plocica što se mora stavljati profil da izgledaju bolje.Porcelanske zbog iste boje za to nema potrebe.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.