Forums : Zdravlje

 Comment
Za Dr. Galeba - Glavobolja -Tjeme Glave
Royal_Place
2013-01-05 05:02 AM
Postovanje svima koji ovo čitaju.
Iznosim svoj problem ovdje na forumu nadajuci se da će mi neko pomoći.
Naime imam problem sa glavoboljom koja se javlja posle svakog pranja kose, ili ako mi je glava izlozena hladnoci, ili ako nedajboze mi glava pokisne. Kada me glava zaboli obično to traje 5-7 dana, I to u podrucju tjemena I imam osjecaj kao da na tom djelu glava trni. Takođe prilikom te glavobolje otezan mi je govor te polozaj usta kao da ne mogu da kontrolisem.
Još kao dijete uvjek bih se tusirao ili prao kosu I izlazio vani. To sam radio godinama I zimi I nije bilo nikavih problema, sve do prije nekoliko godina, kada sam se istusirao I izasao, a vani je bilo jako hladno I jak vjetar, tako da me je to produvalo, glava jako zabolila I trebalo mi je dve nedelje dana da to sve prođe. Imao sam osjecaj das am dobio upalu mozga ili tako nešto, ali nisam isao doktoru.
Nakon toga dogadjaja glava mi je postal preosjetljiva, te mi se ovo gore još desilo par puta.
U zadnjoj godini dana doslo do toga da ne mogu vise da operem kosu a da nedobijem glavobolju. Čak I ljeti kada je vani jako vruce glavobolja se javlja, osim ako se neizlozim jakom suncu da dirktno obasjava tjeme glave ili stavim toplu kapu.
Isao sam kod neurologa te radio MRI.. , doctor konstatovao da je sve u redu.. I kaže ti si isprehladjivao glavu ranije te si navukao reumu.. preporucio da nosim toplu kapu I da probam da koristim Zepter lampu.
I lampu sam koristio neko vreme ali nikavog poboljsanja nevidim.

Jeli neko ima/imao ili čuo slično iskustvo
Veliki pozdrav
Zoran
Victoria_Mtl
2013-01-05 05:30 AM
U nasem narodu se kaže ''Cuvaj dok šta imaš''.

Ja sam imala problem sa vilicom ali nosim specijani aparat za vilicu koji mi je zalepljen na zube.To nosim ve 2,5 godine i puno je bolje bolje ztvaram usta i nema toliko zvukova kad otvaram usta ili kad zvacem.Ne bi preporucila zvaku ona će još doprineti vecem probelu.

Što se tiče pranja kose treba je uvek susiti bilo da je ona kratka a i kad je se osusi barem sat vremena treba ostati u kuci jer je glava i dalje vruca.Ja inače imam probelm sa bolovima glave jer imama Gilbert sindrom koji je kao bezopasan.Kad god mi je visok bilirubin imam bolove glave, nekad to ima veze sa jelom isto sto jedes.

Što se tiče temena i mene ponekad boli može biti zbog sampona treba ga promenuti možda a i netreba prati bas svaki dan kosu ja maksimalno u dva dana ako mogu da sacekam vise da ne prerem bolje za mene.Kad je kosa masna ja izmasiram svugdi i pomaze i temenu.
Royal_Place
2013-01-05 09:56 AM
Još da dodam da mi vlaga naročito smeta.. recimo ako supruga stavi nešto od odece na radiator da osusi.. automatski dobijem glavobolju sa gore navedenim simptomima.
Hvala..
zvezda
2013-01-09 04:37 PM
E Zorane crni šta učini:))) zar te nisu ucili da se nikad odmah nakon pranja kose nigdje ne izlazi iz kuce?!! Salim se malo,a za tvoj problem nazalost nemam odgovor:((
Ne bih da te plasim ali sam u blizoj rodbinskoj vezi imala slučaj gdje je mlada djevojka umrla u 34 godini u najgorim mukama...a sve je pocelo tako što je oprala kosu i izasla napolje kad je prijateljica pozvala,od tad nije vise bilo lijeka za nju pokoj joj dusi.
Ja ipak mislim da si ti prehladio glavu, da li imaš problema sa sinusima?? Od toga zna glava da zaboli.Poz i svako dobro ti želim
Royal_Place
2013-01-11 05:02 AM
Hvala na komentarima, Još mi je to neko napomenuo da pogledam da nema neki problem sa sinusima. Pa moracu i to da uradim. Inače ja nemam one kalsicne sympotme bolesnih sinusa. I to što ta glavobolja je na tjemenu, obično ljudi koji imaju probleme sa sinusima imaju glavobolju na celu. Još jedna zanimljiva stvar je recimo kada odem u teretanu i trcim duže te se preznojim, kosa mi je mokra te moram stalno da je brisem peskirom, te se tako i osusi.. tu nedobijem glavobolju, a recimo ako pada kisica vani te pokisnem odmah glvobolja 5 dana... bas cudno i za mene da razumijem..
Hvala još jednom...

Obicna
2013-01-11 01:34 PM
Nije migrena?
pravda_i_istina
2013-01-12 09:46 PM
Imao sam osjecaj das am dobio upalu mozga ili tako nešto

=========

a sad mislis da nisi? otekao ti mozak, pusti sinuse, nemaju oni veze sa

prilikom te glavobolje otezan mi je govor te polozaj usta kao da ne mogu da kontrolisem.

i šta kažeš neurolog rekao da si ok?
Cell
2013-01-13 11:36 PM
Da neurolog me je uputio da uradim MRI, nakon što sam donio snimak i nalaz, neurolg nije ni pogledao vizualno snimak neko je samo procitao to šta su napisali ovi prilikom snimka/nalaza, gdje je zaista pisalo da nema nikakvih vidljivih nepravilnosti. Šta uraditi dalje ??
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.