Forums : Zdravlje

 Comment
Ishranom protiv metastaza..
peancic
2009-06-30 03:25 PM
Nakon uradjene operacije (karcinom materice) ociscene i limfne zlezde,stigao ph nalaz da u limfnim cvorovima nema malignih celija,ali se predlaze hemorterapija i zracenje kao preventiva.
Intersuje me,da li imozda ima neko ko je prosao kroz sličnu situaciju i šta savetovati pacijentu...?
Da li da pristane na zracenje i hemoterapiju cisto preventivno ili da se bori ishranom.Svima je poznato da i zracenje kao i hemoterapija unistavaju druge organe dok ubijaju maligne celije.
Ako ima neko ko je prosao kroz slično stanje,molim da napise svoje iskustvo.Kao i hranu koju uzima,šta se pokazalo kao najbolje za ocuvanje imuniteta?
Pozdrav
ecolid19
(hemicar)
2009-06-30 08:16 PM
Da li da pristane na zracenje i hemoterapiju cisto preventivno ili da se bori ishranom.
-----------------------------------
Zašto ILI zašto ne bi bilo I jedno i drugo kombinovano.

Znam vise ljudi koji su posle otkrica kancera, operisani, postupili po savetu lekara i živeli ili su još živi 15+ godina, znaci uspesno izleceni.
ecolid19
(hemicar)
2009-06-30 08:30 PM
Još da dodam sto znam iz porodice, preventivne doze posle operacije su manje i krace traje to lecenje nego kada se ne može operisati, često bez većih uzgrednih pojava.

peancic
2009-07-01 10:33 AM
Pretpostavljam da je preventivno bolje odraditi terapije zracenja i hemoterapije,ali uz sve,srce pacijenta je slabo.Interesuje me koliko ustvari ta preventiva može da napravi kontra efekat pa se pogorsa još stanje.Znam sa druge strane da su i metastaze smrtno opasne.

ecolid19
(hemicar)
2009-07-01 10:43 AM
Ako je pacijent prziveo operaciju znači da nije ipak srce tako slabo, jer je to veci rizik od terapije.

pravda_i_istina
2009-07-01 09:22 PM
ako je konzilijum odlucio i zracenje I HEMOTERAPIJA posle uspesne operacije, onda nema šta da se mislite; NE IGRAJTE SE SA ZIVOTOM!
peancic
2009-07-02 06:08 AM
Hvala svima!Pacijent će ići na terapije,nakon konsultacije na par mesta i dva druga doktora, svi potvrdjuju da je besmisleno ne ići na terapije.A što se srca tiče,teško je preziveo operaciju,a bas zbog toga mora na dodatne preventivne terapije jer ne bi preziveo opet uspavljivanje u slučaju da dodje do metastaza.
pravda_i_istina
2009-07-04 01:53 PM
vidi, oni za svaki slučaj posebno procenjuju i određuju doze, jacinu i trajanje terapije...
imunitet tu sad ne mislim da igra ulogu, osim...
komplikacije su prolazne, kao npr, infekcija - ispiju se antibiotici posle i rešeno, a čini mi se da preporucuju i uvin caj...
videcete tamo i stare i mlade, razne BROJNE slučajeve, morate hrabro napred, a kad prođete sve, lako ćete primeniti promenu ishrane; tamo će vam isto reci šta konzumirati za vreme terapije, samo hrabro i sa verom, ja sam već zaboravio kako je kada sam vodio majku, istina samo na zracenje, jer je srećom uhvacen rak u prvoj ili nultoj fazi, i isto joj je doktor posle rekao, vi ste sad zdravi, ne mislite vise o ovome osim kada da dodjete na kontrolu, bolje mislite kako da smrsate sad zbog srca/pritiska...
vekula
(v.student)
2009-07-04 07:32 PM
obavezno poslusajte savet doktora
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.