Forums : Niš

 Comment
Naselje nevino stradalih rodoljuba
techich
(IT)
2010-06-17 06:57 AM
Dragi moji nislije,
od zimus me muci to što sam čuo, a prilično izostrenu sliku o jadnom dvadesetom veku u Nisu i okolini mi je dodatno izostrilo.
Elem znam da je rođeni brat moga dede,Cedomir Djordjevic, pred- ratni svrseni student prava stradao kao nevini zarobljenik - TAOC - u nemackom koncentracionom logoru Crveni Krst u Nisu.
Zimus sam saznao kada se tacnije desila njegova egzekucija - streljanje. Neposredno posle bekstva logorasa 12 februara. A samim tim sam malo bolje upoznao sliku prilika tog odvratnog vremena.
//
Seoski besposlicar, djilkos, neradnik od koga niko živi nije ocekivao da vidi ništa dobro, iz obesti i mucki puca na srpskog zandarma iz zasede.
Nemci odmah imaju izgovor i dopunjavaju logorske kapacitete. Logor je dupke pun.
U logoru su zavrsili i neki koji nisu bili bas najneviniji (kao pomenuti lokalni besposlicar)pa organizuju bekstvo, ne razmišljajuci, bas kao ni ta spodoba (koja je mucki pucala na srpskog Zandarma)o posledicama.
U logoru je bilo Talaca, nevinih ljudi od kojih je moglo da se ocekuje i nešto dobro i pametno u zivotu (kao sto je bio i brat moga dede, koga ću nadalje zvati svojim najrođenijim dedom jer je on to zaista i jeste)
E pa oni posle toga redom behu streljani.

Rat je kao sto je poznato posle tri godine zavrsen, a Djilkos i neradnik dobi Naselje.
Da celo se naselje zove njegovim imenom u Nisu.
Ako smo prekrstili Naselje Marsala zlotvora u Durlan - pitam znate li koga ko je stariji od 80 godina i seca se vremena o Nisu i njegovoj bliskoj okolini, - selima na severu, seca li se tih dogadjaja??
Ja imam jednog svedoka cij verodostojnost ne dolazi u sumnju. Ako je zaista tako, a muci me jer me niko time nije bombardovao ranije, a ocigledno je najverovatnija istina, pa onda je velika nepravda da se to naselje na severozapadu Nisa i dalje zove tim imenom. Nepravda prema nevino streljanim taocima. Velika prepreka nebeskoj pravdi, znam da Bog postoji, ali i njemu katkad treba pomoć, a to je najbolje kad se dozovemo pameti i zdravom razumu!
JTBZ
2010-06-17 07:07 AM
Ne rece nam kako se to zove to naselje i kako se zove taj „neradnik i djilkos”?
:))

JednaTanjaBeliZmaj
2010-06-18 04:23 AM
techich
I na ranijim diskusijama ti si mnogo brzo citao i pisao pa se posle izvinjavao. Sad koliko vidim bio si dosta uzbuDZen kad si pisao ovaj svoj urbanisticki plan u stilu naučne fantastike.:)
Da ti kažem odmah: zao mi je da ti je deda stradao u ratu.

Koliko shvatam ti bi da se naselje narodnog heroja Ratko Jovic prekrsti u Taoc Cedomir Djordjevic?

Nemam ništa protiv, uzimajuci u obzir da pobednici pišu istoriju jelde kako znamo svi, nego duznost mi je ljudska, iz straha da te srcka ne strefi pod tolikom presijom, da te obavestim da si pogresno obavesten:

Ratko Jovic je bio kurir vrhovnog staba NOB za juznu Srbiju, vodja komunisticke celije, radnik na zeleznici zato da bi se kretao lakse kroz okupiranu zemlju i stavljao zgodnije svoju glavu u torbu za vreme Nemacke okupacije, a bio je srećno ozenjen i poginuo je u 29-toj godini svog zivota.
Bio je omiljen u familiji Jovic. Ta familija je imala i ima i dan-danas kuce u Nisu i imanja kao na primer u selu Gornjem Adrovcu. Iz velike ljubavi prema tom mestu u kome se i rodio, jedan drugi Jovic naime Stojan Jovic pukovnik 63.padobranske jedinice, je i osnovao Udruženje za poštovanje lika Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog, jer je Rajevski, kao sto znamo, poginuo kod Adrovca.

Da sam se ja pitala kao sto nisam ja bih tom naselju dala ime prelepe Zagorke Jovic, Ratkove sestre i saucesnice u ratu, koju su i Nemci a i četnici toliko i tako mucili da joj je vise od polovine kostiju u telu bilo polomljeno, ukljucujuci i kicmu, tako da su je na jagnjecim kozama preneli posle u roditeljesku kucu, jer nije mogla da stoji niti lezi niti sedi... Ali ona nije izdala gde se njen brat krio tada kada je otisao u ilegalu. I oporavivsi se posle rata nije tražila bas ništa od vlasti kao nagradu za sebe lično.

Ako ista treba da zamerimo toj generaciji Jovica to je da su imali izuzetno prefinjen stil oblacenja, kao da će sad na modnu pistu da izlete, sto možda ne prilici svakoj situaciji, kao na primer pri skakanju iz vagona u vagon u vozu u pokretu ili kad ti lome kosti na sitno. I tu ljubav prema mondenstvu preneli su na svoju poslugu i na decu svoje posluge i sirocice koju su usvojili, iskolovali i izveli na put.

Toliko moje objašnjenje, a ako ti zatreba još neki podatak javi se slobodno, ja sakupljam materijal o ovoj familiji koja je kroz mnoge generacije dala ovakve ljude i snimam dokumetarni film o njima. Imam već dosta snimljenog materijala, a kao unuka sva tri pomenuta Jovica te pozdravljam srdacno.
techich
(IT)
2010-06-18 06:01 AM
Ako smo prekrstili Naselje Marsala zlotvora u Durlan - pitam znate li koga ko je stariji od 80 godina i seca se vremena o Nisu i njegovoj bliskoj okolini, - selima na severu, seca li se tih dogadjaja??
Bre JBTZ nisam znao da si starija 0d 80 god!?
Ne secam se da ovde iznad ima nešto sto je u koliziji sa zdravim razumom.
Što se tiče istorije koju su pisali pobedenici - vidim potkovana si!
A vidim i potvrdu onoga sto sam čuo. Narodni heroj i kurir je pored toga sto je zavio tudje porodice u crno - to uradio i svojoj.
S obzirom da poticem iz porodice kojoj je nalepljeno na celo da je partizanska, da mi se pradeda krio od likova (Mosa Pijade na primer) koji su ga svojatali za saborca i istomišljenika, a deda (od Tita i titica koji su godinama posle 45 u njemu gledali opasnost pred prve demokratske izbore) hvala Bogu što ne skupljam materijal za dokumentarac iz izvora onih koji pisase istoriju.
Zato draga Tanjo, nemoj misliti da imam nameru da se izvinim za gore napisano, jer mi je izvor vrlo autentican i informacija apsolutno objektivna.
Ako budes stigla da se odvojis od pionirske marame - javi!
techich
(IT)
2010-06-18 06:05 AM
Jel ono jedan obični a jedan moderatorski nick!?
Samo ti fali fantomka, pa da se sarenica slozi!
techich
(IT)
2010-06-18 06:07 AM
fantomka i pionirska marama, koji folklor!
vocko
2010-06-18 06:48 AM
ima jedna strashna a opet tako istinita legenda koja kaže.
u ona davna vremena kad su srbi odbacivali svoje stare bogove i unishtavali svoj olim da bi prihvatili oberuchke hrishtjanstvo, ti isti bogovi sa srpskog olimpa prokleshe ih da nikad sretje nemaju i da se otac sa sinom ne slaze i svadja, majka sa tjerkom, sestra sa bratom, komshija sa komshikom. to se vidi na svakom koraku od davnina na ovamo. u zadnjih dvadeset-dvadeset pet godina intenziviralo se. kao u doba kad je ova pricha o kojoj oboje prichate iz svojih uglova.
jovitji su bili komunisti a imali su svoju poslugu - kakva tragedija. sinovi i ktjeri izdali su ocheve i majke izgnavshi i tog hrista za koga su davni preci njihovi i svih srba izgnali peruna, trajana i ostale srpske bogove - samo da bi prihvatlili novog boga - marksa - a s njim i nove simbole - umesto prvog pricheshtja - upis u titine pionire - a da tragedija bude josh vetja ti isti koji su nekad imali (nemoj ovo da shvatish kao neshto lichno uvredljivo jer na primeru jovitja ja pricham o celoj srbiji danasnjoj i nekadasnjoj) vrhovnog vodju tita i polu-bozanstvo marksa i one silne popove-polit.komesare, sada nam opet uvode davno prognanu (pre sezdeset godina) crkvu i religiju, ali opet iskrivljeno - tragedija je li tako? jer kako se drugahcije slavi slava nego u kafani, u piceriji chak - bez slavnskog kolacha - a sa nekim popom koji tje za crkvenu tarifu i pedeset jevritja odozgo za svoj dzep i tu picu da blagoslovi da bi se slavlje odrzalo i domatjin zadovoljio.
nu, kao po obichaju - opet skrajnuh.
ono shto htedoh retji. u stvari je pitanje - kako to da svi oko nas posle svih ovih godina se pomirishe - u hrvatskoj se pomiri ustaša sa komunistom, jevrejin sa koljachem, isto tako u BEiHA pa i u CG i svi idu napred u novu budutjnost. a mi srbi i dalje pravimo razliku između partizana i chetnika?

tesho za tebe pricha koju sam od pokojnog dede chuo. tu u okolini nisha bilo selo gde je on radio kao rudar-miner
prichao mi je da ga nedelju dana drže nemci pa ga predaju u ruke chetnicima, ovi budu malo sami pa onda dodju partizani iz shume, oteraju bradonje i zaposednu i selo i rudnik - ko bajagi narodna vlast. a i jedni i drugi tovarili seljaka ko magare i otimali. kad u neko doba nemcima postane jasno da chetnika koje su ostavili vishe nema - eto opet nemaca a partizani begaju po sistemu 'bez'te noge bitjete usrane'
sve iznad nisha je bilo chetnichko, ali djaba kad dodju partizani iz nisha pa malo-malo isteraju chetnike i ubiju nekog shvabu, onda svaba napravi odmazdu i vrati chetnike. ma ujdurma ziva. mislim da je, na kraju rata, i svabama svanulo kad su se povlachili sa ovih zayebanih prostora. niko se nije tako lepo kalo međusobno ko mi na balkanu.

pustite, dakle, prazne priche, moj deda narodni heroj, a moj chetnik. i jedan i drugi su iste krvi. bratja. vreme je da se ta stranica nashe istorije zatvori i da se svi pomirimo. vreme je da vidimo shta tjemo sa ovim zlom u kome trenutno živimo. shta da radimo sa ovim novim jajarama koje su neki novi nemci postavili da nam sisaju krv. kako sa njima na kraj? pre neki dan dodelishe pochasnu doktorsku titulu choveku koji je bio (valjda sam lepo prochitao ovako tjorav) ideolog NATO bombardovanja '99

pa gde to ima ej? da svog djelata nagradish?
techich
(IT)
2010-06-18 07:45 AM
Votjko
pa bas o tome se i radi, znam tu pricu čuo sam.
Samo mi je dosadila ova boja naše istorije, samo crvena.
Zanemeh zimus kad sam pricu čuo a trebalo je cuti pre 30tak godina bar!
Bas je ta moja familija sa dva potpisano crvana bila, ali je jedan od njih napisao sonetni venac viteskome kralju. Crveni a divio se tradiciji. Valjda je hteo za ns najbolje o od crvenog i od zutog.
Zato ja ono napisah...
vocko
2010-06-18 08:45 AM
e ...aj ga techich! lepo nash narod kaže - ne može i jare i pare - al nash golja srlja po starom slovenskom obichaju shirokih prsa.
- ma sve tjemo mi da prihvatimo...ali tjemo u svem tem procesu da izgubimo sebe, ko shto se vetj i radi. uveliko.
nego, tje budne li neshto od ovi nashi nesretjnici?
ovi se moji raduju - zabismo im gol! a mene mrzi da idem do firmino kafe i gledam. radije sedim ovdena u proizvodnju, prebirem po shrafovi i po tubeta, slusham si neke laganice i brojim minuti do idenje kere. pozdrav za tebe i tvoje techo
techich
(IT)
2010-06-18 09:20 AM
Eve, ja i svajcarci, jedan ceh, jedan nas RS srbenda kao ijedan italo-spano svajcarac svi listom navijamo da bar ostane 1:0. Live streaming omogućava da kolikotoliko na zid dodje bimovana velika slika, radimo sve u 16!! a navijamo 200 na sat.
Babino_Bonbonche
2010-06-21 12:04 PM
jelisaveta
(plavusa)
2010-06-25 12:59 AM
hvala oboma na ove dve strane iste price o mom naselju
nemojte još da menjate ime dok se ne proslavim pa da ga onda lepo prozovemo jelisavetac ;-)
pozdrav za ekipu sa Serbijan cafea
jelisaveta
(plavusa)
2010-06-25 01:01 AM
da ne zaboravi makse se u nominativu - talac
a onda dalje
od taoca, taocu ...
techich
(IT)
2010-06-30 08:22 AM
Draga Savke, fala za ispravku -ja tebe neću da isparvim nego ću ti dati link da čitaš malo zaboravljenu i iskrivljenu istoriju.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:269688-Diana-veca-od-Sindlera
Nije meni problem sto je moderator nečiji unuk, naprotiv. Dobro se drzi i hvala - mogao je da ovo izbrise.
Moj problem je sto sam ic na kvadrat. Nepravda me najvis eboli, takav sam po celom telu.
Ove nedelje, crveni kartoni, penali, nedosuđeni gol kad je lopta usla pola metra u mrezu. U 21 veku, vremenu ipoda, senzora i kamere za svakoga! To shvatam kao uvredu za humanu inteligenciju.
A bol koji osecam, za sve naše dedove, stradale tako surovo i nepravedno se progresivno uvecava cinjenjem i necinjenjem svih nas koji smo dosli posle. A nade u boljitak nema, u zemlji koja je u takvom rasulu da pekari dave osmogodisnje devojcice, Predsednik zagovara ulaz zemlje u 5 rajh zvani EU a patrijarh zove Papu u posetu na ono malo parce svete bombardovane pravoslavne zemlje. Papu kolegu onog pape koji je satro srbe a mi, ti isti srbi bi da zaboravimo jasenovac i jadovno.
Zato Savke, dragi Vocko, Tanja - ne zamerite ali ću ja i pred streljackim vodom ovako da govorim i mislim. I Komunistima ne mogu oprostiti i neću zatvarati oci pred tim, i neću cutati. Jer evo dokle smo dogurali zahvaljujuci tome!
jelisaveta
(plavusa)
2010-06-30 01:20 PM
osecam puno zara u tebi kad govoris o ovome
iako se ne slazemo u svemu:
sto da papa ne dodje u srbiju, neće nas pokrstiti?
to je potpuno nevažno da li će on doći u srbiju ili ne a ako smo narod svetosavski gostoljubiv i sl - pa nekdodje covek
fudbalsko nadmetanje nisam gledala - ali lopta je okrugala a nasa reprezentacija realno nije imala mnogo sanse da se mrdne iz drugog kola - nije ni do drugog stigla
zato ne trosi energiju nego je usmeri na nešto korisno
vidi ima li nešto sto možeš da popravis sad i na šta možeš sad da utices.
istoriju ne treba zaboraviti to je tačno
ali od sadasnjosti i za buducnost se živi
evo čitam - dosli neki stranci pa ciste divlje deponije oko uzica!?!
dok mi u kafani sastavljamo bolju fudbalsku reprezentaciju i svadjamo se još uvek oko četnika i partizana
uludo i pogresno potrosena energija, ako mene pitas
vocko
2010-07-01 01:26 AM
onaj ko ne poznaje svoju proshlost chesto upada u iste zamke u sadashnjosti i budutjnosti. nisi savke pravoslavka i krshtena zato prichash tako blago o katolichkoj jeresi i belzebutu-papi. nek papa sedi tamo gde mu je mesto. u srbiji ga netjemo. chak ni kao gosta

ps. seti se samo one starogchke 'ne veruj danajcima chak ni kada poklone nose'
JednaTanjaBeliZmaj
2010-07-01 12:47 PM
techich
Aj em sori to brst jo'r balonche ali: ja nisam moderator ovde, i pre nego „osudis” moga dedu da je kriv za papin dolazak u Nis i za crne rupe u svemiry i pogines pred imaginarnim streljackim strojem braneci sebe od logike, da te obavestim da mi je jedan drugi deda iz iste te Jovicke familije veci deo zivota proveo na Golom Otoku. Da li će sve to da pomogne da prestanu da ti izlaze pionirske marame kao sitne boginje pred oci, ne znam, ali vredelo je probati.
:)
jelisaveta
(plavusa)
2010-07-01 01:30 PM
kuj bre nekrsteni i nije pravoslavac!?
nego šta sam?
mislim da trosimo previse energije na stvarni koje su de fakto nevažne za zivot
religija je opijum za narod, a to najbolje mogu da ti opricaju ovi dole što se samoraznose po trgovima i autobusima...
lično meni dolazak pape ne bi smetao, ali mi smeta sto će da dizu taj dzinovski krst - bolje da su opravili biblioteku i utrosili te pare u skolovanje ljudi
al valjda i 'njima' vise odgovara da budemo stado što se klanja ispod velikog krsta a ne ljudi koji misle svojom glavom pa da slučajno ne ukapiramo da smo u cabru dubokom i mracnom
Ostrosski
(skydiver)
2010-07-01 02:19 PM
Zahvalio bih gdinu Vocnom na nesebičnom prenossenju svojih neogranicenih znanja i opismenjavanju zivlja jugoistoccne Srbije na ovom forumu i iskoristio bih priliku da ga pozovem da nastavi i istraje bez obzira na provokacije Nas neobrazovanih i neznalica... BOG te pozziveo, junacce!
vocko
2010-07-02 01:29 AM
ma daleko od toga da sam obrezovan moj ostroski. samo mi bode ochi to što se vechito vatamo za nešto tudje ko da je naše. eto savka nema ništa protiv da ugostimo jednog tudjina al ima protiv da se podigne krst. a krst je nash domatji. mi bismo davali pare i ostao bi nama. (ko shto ga uvek i nosimo na grbinu) a za tog tudjina papu opet bi davali pare i dobili bi shta? na dva mesta po tri mesta - u najmanju ruku - da ne kažem 'robnu nagradu'
jelisaveta
(plavusa)
2010-07-02 02:11 PM
ma šta će ti taj krst? će imaš neku vajdu od njega?
bog će vise da ti pomogne ako ga ugleda iz vasione!?
e ako nas taj krst ne izvadi ništa neće
daj bre ljudi, popravite ulice, skole, biblioteku, daj da ulozimo te pare da se grad detaljno ocisti, da se ture novi kontejneri
da se napravi nešto za decu
da se napravi park u to moje naselje paog rodoljuba - ge deca nemaju park...
prioriteti,
a papa mi ne smeta ama uopste
ne znam čega se plasite?
jelisaveta
(plavusa)
2010-07-02 07:37 PM
vocko
2010-07-06 06:42 AM
o kojim parama prichash savke. pare su davno potrosene. eno ti trenutno u tvoje rodno selo radi se preko trideset ulica. bane-banana ni jednu ne moz' da zavrshi na vreme. i vechito mu neki rac-ku fali. te - treba se naruchi najbolji materijal iz francusku te iz nemachku. ja ne znam stvarno pre dvaes' i kusur i jache da li su se tako snalazili ko on danas ti shto su nekad asfaltirali ulice na carsko selo. a ti primi katolichanstvo kad ti papa ne smeta. ja nemam nishta protiv ako ti nemash.

ps. fyi only - prdnuli smo u chabar josh s onim crvenim a vlasti. ovo sad sa ovim zutima - samo je dovrshavanje agonije.
treutno ide pricha kako tje neki korejanci i neki talijani da otvore dve fabrike u ataru sela međurovo koje tje da zaposle dve iljade ljudi. daj boze. mislim da tje to opet nama da se razbije o glavu. grad im prepushta zemljishte bez ikakve nadoknade. ne razumem se u zemljishta ali mislim da mi sve to mirishe na neku neposhteu ujdurmu, gde tje međurovljani biti na gubitku. živi bili - pa videli. nadam se da greshim.
jelisaveta
(plavusa)
2010-07-06 10:53 PM
pa pare sto će da se koriste da se digne ta krstacha
mislim da treba nešto da se uradi pametnije sa tim parama
-Elektropionir-
2010-07-07 02:24 AM
Vocko, evo šta član 138. Krivičnog zakonika kaže o tvojim aktivnostima:

„(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom do jedne godine.
(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.”

Razgovarao sam sa advokatom, inače i tvojom i mojom školskom drugaricom. Rekao sam joj o tvojim telefonskim pretnjama i pokazao joj šta si pisao na ovom sajtu. Rekla mi je da si slučaj za krivično gonjenje bez ikakve diskusije, i to po stavu 2. gore pomenutog člana, jer osim što si meni pretio batinama, ovde si pretio i smrću: da ćete „da pobijete gomna”. Rekla mi je da dignem tužbu protiv tebe.

Neću da te tužim, bar ne zasad, ali će advokat da pošalje zvaničan dopis firmi u kojoj radiš sa informacijom da koristiš računare i internet vezu preduzeća u kome si zaposlen da bi na internet sajtu www.serbiancafe.com, pod korisničkim imenom „vocko”, pretio drugim licima ubistvom i fizičkim razračunavanjem.
jelisaveta
(plavusa)
2010-07-07 01:28 PM
au, šta ovo bi, od drugara sto su razmenjivali muziku doslo do tuzbe - ko zorica ste i milos
vidite, ako boga znate, da se stvar ne poteze po sudu
elektro - znaš kako je teško u srbiji naći poso, nemoj vocku da uzimas leba iz usta
ne verujem da su mu pretnje bile stvarne
vocko, ti malo smiri strasti, predlazem da mu se i izvinis.
molim vas nemojte da napravite cudo
sve vas pozdravlja i voli jelisaveta
vocko
2010-07-11 10:51 AM
ocigledno ti treba da se lecis. jer to što ti hoćeš da primenis na mene ja isto tako mogu da primenim na tebe. ti si taj koji je prvi poceo s uznemiravanjem. bolje se smiri inače će ti stvarno biti zao. ja rekoh šta sam imao da ti kažem još odavno a ti ne popustas.
-Elektropionir-
2010-07-13 10:46 AM
Vocko, pretiš mi da ćeš da ostvariš svoje pretnje ako ne prijavim tvoje pretnje?
jelisaveta
(plavusa)
2010-07-13 12:52 PM
molim moderatora da ukine ovu dvojicu - imaju adrese i brojeve telefona jedan drugoga pa nek nastave tako
rasterase nislije oz ove kavane - na pravdi boga
stvarno ste nepopravljivi
vocko
2010-07-14 02:43 AM
savke ne znam što se primas toliko. ovaj seronja ako je trezan - nema ga nigde. chim drmne neku odma mu porastu krilca i onda voli da je u centru paznje. po stoti put kažem sebi 'nemoj vocko. to je sramota. pusti budalu da sernja. al' onda onaj kreten u meni nastavi da se djilita. ajde, idi popij neku pa se smiri.
vocko
2010-07-14 02:44 AM
ps. izvinjavam se techi u svoje ime sto mu je tema zagadjena
techich
(IT)
2010-08-24 04:33 AM
GINEM JA TANJO SVAKI DAN, ALI NEMAM NAMERU DA STAVLJAM POENTU NA POGIBIJU VEC NA ODLUCNOST DA BRANIM TVOJE PRAVO DA SE POHVALIS STRADANJIMA KOMUNJARA JOVICA NA GOLOM OTOKU.
ups mrzi me da ovo ponovo prekucavam izvinite svi za capslock odnosno ove velikoslovne posledice.
Znaci,šta smo tražili to smo i dobili. Da je se setio Boga, cuvao porodicu i nije hteo sa Proleterima da menja poredak - ne bi otisao na isti - Goli otok.
E sad zeznuli ga njegovi a mi da se klanajmo. jer su svi oni crveni, unistili ili bolje receno poceli sa unistavanmjem majke Srbije a ja da im se klanjam. Da im polevamo cvetje pored onoliki spomenici!?
Bese jedan revolucionar, Oliver Kromvel. Lak na obaracu.
Takvih je bilo i među našim starima, čini mi se jedan deda, kapicic iz BGD-a. opet bi on sve njih streljao.
de će im dusa...

Votjko - izvinjenje nije ni potrebno, samo odslikava naše stanje, tj dijagnozu.
Ovog elektricnog ne bi da mi se izvinjava, vidim da nije on, već zozovaca kriva...
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.