Forums : Sidnej

 Comment
Koliko vredi vase AU državljanstvo?
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-03 09:57 PM
Pa kaže;

http://www.theage.com.au/news/editorial/outoftouch-deportation-rules-need-a-review/2005/11/27/1133026346745... ml?page=2

obratite paznju na drugi paragraf;

The cases highlight the fragile status of citizenship in Australia, which is not guaranteed under the constitution. The High Court has backed the Government's right to remove long-term residents with criminal pasts, ruling in 2003 that Jason Shaw — who came to Australia aged 18 months in 1974— could be deported to Britain. The Age has long argued for a bill of rights to protect individuals against such excesses by the state. The Government is also appealing against a Federal Court ruling that quashed a decision to deport convicted rapist Stefan Nystrom, 31, who came here from Sweden as a 27-day-old baby. Two of the Federal Court judges criticised the Government's actions in the case as „disturbing”, and called for a review of the law. This is urgently needed. The Jovicic case proves just because something is legal doesn't make it right. The question is how we as a country want to treat people. Let's not loše our moral bearings.

i dalje;

http://clubtroppo.com.au/2007/12/04/deportation-of-non-citizens/

naročito komentari!

Kako ja (mali perica) ovo vidim, ako kengur sudija (valjda se zato i zove „cangaroo court”, googlajte dalje sami) ODLUCI da ste vi novi državljani pocinili „odredjenu” rabotu, idete prvo u villawood na odmor, pa posle pravo nazad u Srbiju, courtesy of Commonwealth...jerbo vase državljanstvo nije zagrantovano kolonijalnim statutom.

Pa ybt i mamlazu je ocigledno da je transportacija humanija nego ova AU svinjarija.

Ne mogu a da se ne zapitam zašto krimosi kao npr Gillard nije poslata nazad u Wales za početak, a šta tek ceka ostali olosh, čiji su predci ovde dosli brodom?

da ne ulazim u dalje „pravne” dileme, kako stvari stoje vase AU državljanstvo ne vredi po peecke ladne vode, tj vredi dogod kengur-sudijina žena nije zagorela dorucak ili mu je pred vase sudjenje dala peecke, pa je lepo raspoložen i neće da vas salje tamo odakle ste dosli.

E jade i bedo, ko te stvori i nazva „državom”...shaka olosha i robijasha odlucuje o tome koga treba gde poslati...OVO JE SMESNO!

Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-03 10:00 PM
jedina razlika između vas i tog olosha sto odlucuje di da vas posalju je u tome sto su u ovu viko...inu dosli pre vas...
Lumina
(><)
2013-11-03 11:01 PM
Ja sam, eto, srećna sto ti imaš izbor. Just follow your heart. Just DO it!
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
2013-11-04 04:00 AM
Vilmosh(e),

ja se tako osećam u Srbiji kao ti evo već 100 godina.Samo razlika između mene i tebe je što je tebi ceo svet otvoren a meni kad vide crvenka na kojem piše RS-lupe vrata ispred nosa :(

Ali sreća je pa možeš kao u Cecinoj pesmi „Idi dok si mlad”...znam da si u najboljim godinama .)

Ozie
2013-11-05 06:48 PM
Izgleda kriminal se sve manje isplati. Svet ih sve vise sabija u misju rupu. Protiv njih i terorista i nova tehnologija se zarekla - sto dronovi i avaksi, sto sicusne nevidljive kamere, sto moderan sistem pracenja, sto DNK sistem identifikacije, samo ih hvataju kao pijane muve.

E pa posto nisam kriminalac, moje državljanstvo je i dalje na ceni :)
Mogu gde god poželim u svet bez ikakvog maltretiranja oko viza, samo pasos u ruke, torbu na ledja i ... odoh! „Here I go once again with my suitcase in my hand...”

Ah da, treba mi viza kad idem u „Alabamu”, ali to se dobija iz toplog doma uz kaficu, i sa ukljucenim printerom da 'oma' dobijem crno na belo.

Zaista je zalosno bilo gledati kako su se bajkeri osili pa izvrsili napad na policijsku stanicu.
A ima tu još bagre koje se ova zemlja naprimala, da mi je samo na pameti kako bi bilo sjajno nabiti im kopacku u doope i „mars tamo odakle ste i dosli!”. Jedan od takvih koji tako nešto zasluzuje je i ona zivotinja Libanez sto je dosao da siluje ovamo „Leb style”, sto sad treba da izidje iz zatvora.

Demokratija je super stvar ali za pristojan svet.
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-05 07:39 PM
Ozi heh ako mislis da te ne prate kada putujes sa tim pasosom u svetu e grdno se gresis. U tom pasosu ima mikrocip i mogu da te prate vrlo lako preko satelita isti je k.rac bio dobar gradjadin ili terorista uvek će te pratiti veliki brat.

Pozdrav
Ozie
2013-11-06 02:38 AM
Ništa strasno ako me prate dokle god ne nalaze ništa zanimljivo kod mene.
Šta vise, ta pracenja su u nekoliko navrata ispala veoma korisna za mene dok sam putovao po US - presrecu me, nude pomoć, usmeravaju, davaju savete. Kod Grand Canyon-a presrete me jedan momak i upita me šta cekam. Da ne bese njega izgubio bi autobus za nazad, ispale bi velike komplikacije.
Tamo gde uglavnom žive od turizma ima ih na sve strane, ljudi žive od toga, cuvaju gosta kao malo vode na dlanu.
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-06 06:59 PM
Ozi ja bas ne volim da me prate iako nemam ništa da se krijem al to je ugrozavanje slobode i privatnosti, jer nisi slobodan covek kad te prate i spijuniraju nego kao rob i kriminalac to je gore nego kao jevreji nosili one zute trake. Sad su poceli ono sto procanstvo i biblija rekla da će biti.

Pozdrav
Ozie
2013-11-07 03:57 PM
Voleo ili ne voleo, ali to se danas ne može izbeci.

Dovoljno je da odes kod zubara, ne budes ni svestan da ti je uzeo DNK.

U Srbiji npr, još manja je privatnost nego ovde. Tamo moras da imaš biometrijsku ličnu kartu (sa chipom), ovde ne moras uopste, ili ako bas hoćeš dobijes obično parce plastike. Vozacka dozvola kao zamena za ID je isto parce plastike (bez chipa).

A to ako CIA zatrazi podatke nekog gradjanina iz Srbije, budi siguran da će im oni tamo udovoljiti smesta (i ovi ovde isto), kad je već onaj ministar vojni predao vojnu arhivu Pentagonu.

A ko zna, možda već imaju direktan link bazi podataka srpskih gradjana.

A tamo navalili sve da komjuterizuju, pa i zadatke sa maturskog ispita, i eto vraze - mangupi provalili u sistem, propade maturski!
LeaDiKaprio
(shumska)
2013-11-08 12:12 AM
Zašto bi mene doticalo to što kriminalci gube državljanstvo? Niti sam krimos, niti se družim sa takvima, niti me taj sloj drustva interesuje.

Kao sto me ne dotice sto kriminalci idu u zatvor. I treba da idu!
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-08 06:12 AM
Ozi to može da se desi kako zubaru tako i doktorima iako oni sve to cuvaju po „pacient” podatkima imaš pravo. Ali Srbija je propala i okupirana od strane zapada iako istok nudi sve sto treba Srbjii da se digne to bez ucenja a zapad ucenjuje Srbiju za koji k.rac i palac za EU, a oko Srbije propadaju ko Grcka. Koje ovde lud? Tako i je australija okupirana od strane UK I US pa mora da slusa inače Indonezija koja ima najvecu vojsku i balija po pacifiku može da napadne australiju zbog istocnog timora i onog spinjuranja onih novirnara davne 70's i to bez problema i sa dozvolom od UK I US. A ono za marince u Darwinu je cisto njesra i igra Risk-a ako si uopste igrao Risk, to je slično kao monopol al za osvajanje zemlje.

Pozdrav

Kraj_Sveta
(socijala)
2013-11-11 08:03 AM
Da li je iko procitao pazljivo i obratio paznju da se ne radi o državljanima?
Non-Citizens!
Znaci, oni koji žive u Australiji, a nemaju državljanstvo (citizenship), nego samo dozvolu stalnog boravka (permanent residency)!
I još kaže da je raniji zakon (do 1999. godine) onemogućavao da se I TAKVI deportuju, ako su boravili duže od 10 godina.
Državljani Australije ne mogu da se „izbace” iz AU i posalju u drugu zemlju!
Međutim, ocekuje se od državljana Australije da bar malo poznaju engleski jezik...
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-11 06:09 PM
Nisi bas ni ti lepo procitao, aj ponovo;

The cases highlight the fragile status of citizenship in Australia, which is not guaranteed under the constitution. The High Court has backed the Government's right to remove long-term residents with criminal pasts, ruling in 2003...

Krimosi idu u tvorza, itd itd, slazem se ali ovo se svodi na to da je shaka engleskog olosha koja se ovde nasla pre vas sebi dala za pravo da ODLUCUJE o tome ko će koga da izbaci...to bi kao takvo možda i prošlo ali problem je sto su se isto tako ponashali prema onima koji su ovde bili pre njih (pravih australijanaca) i od kojih su silom oteli ovaj kontinent.

Zakljucak; Australijsko državljanstvo je iluzorni koncept koji ne vredi po peecke ladne vode i ne garantuje ništa, osim da kengur izbacuje krimose i „hoganizuje” majmune koji su ga uzeli...

ybt gledam GG na TV povodom Armistice Day...onoliko slavoljublje a onda se ispostavilo da pitekus krvavio gatje zato da bi tome pokazao odanost Imperiji, a danas na to pljuju sve u sesnaest...

Tipicna au svinjarija; kad mogu neke pare ili korist da se izvuce iz britanske ili aboridjanske tradicije onda sve priznaju, a kad koristi nema onda pljuju na sve...

Sramota je što se uopste busaju u grudi sa nekom državnoscu, a ne vide da takvim ponasanjem samo dokazuju ostatku sveta koji su olosh...jadna je i bedna ova kolonija...


Kraj_Sveta
(socijala)
2013-11-11 11:28 PM
Pazljivo procitao i razumeo, za razliku od tebe.
To sto si citirao znači da ti dug boravak u Australiji ne garantuje dobijanje državljanstva. Znaci, iako si boravio 100 godina u Australiji sa statusom stalnog boravka (permanent residency), kad zatrazis državljanstvo (citizenship), proveravaju te kao da si tek usao u zemlju i možeš da ne dobijes to državljanstvo, a od 1999. godine mogu da te vrate „tamo odakle si i dosao”, taman da si usao kao jednodnevna beba.
Do 1999. godine je vazio zakon da, ako si proveo vise od 10 godina legalno u Australiji, ne mogu da te deportuju nazad.
Ni jedna država u svetu ne deportuje svoje državljane (citizens)!
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-12 12:59 AM
Evo ti pa sam procitaj;

http://www.citizenship.gov.au/current/losing_citizenship/

If you became a citizen by application you can have your citizenship taken away if you are found to have committed a serious criminal offence prior to gaining citizenship. Australian citizenship can be revoked if:
•you have been convicted of making a false statement or representation in relation to your application to become an Australian citizen
•you are convicted of a serious criminal offence at any time prior to becoming a citizen involving a sentence of 12 months or more
•your approval to become an Australian citizen was gained as a result of migration-related fraud
•your approval to become an Australian citizen was gained as a result of third party fraud; for example, fraudulent conduct by a migration agent in the citizenship application
•it would be contrary to the public interest for you to remain an Australian citizen.

An Australian citizen by birth cannot have their Australian citizenship revoked. Similarly, a person conferred citizenship, after fully disclosing all relevant factors, cannot have their Australian citizenship revoked.

People who have their citizenship revoked can be removed from Australia.

he he... Pomovi kažu; „A dog can be born in a barn, but it is still a dog!”
Ovde ispada da čak i ako si puko pare i ispunio sve uslove da dobijesh, ako kengur odluci da si krimos, onda mars napolje.
Znaci tvoje „steceno” au državljanstvo ne vredi po peecke ladne vode osim ako se nisi rodio u „stali”...ahahahah

Uopste ne postoji pitanje da je Jovicic renomirani krimos, sa nekoliko „dozvola” i „potvrda”, ali interesantno je da je on rođen u Francuskoj i da je ovde donet kao beba od strane roditelja koji nisu bili dovoljno pri svesti da ga upisu u državljanstvo dok je ovde rastao. Kenguri ga nisu izbacili u Francusku nego u Srbiju iako tamo nije proveo ni jedan jedini dan do svog izbacivanja.

Engleski olosh okupira tudj kontinent, onda ga proglasi državom, pa izbacuje kako kome padne na pamet...oce i aboridjane da izbace u afriku, posto su i oni odande dosli vamo mnogo pre belog djubreta i dal se zna tačno u koju africku zemlju ili proizvoljno?
Možda bolje da sve tamo izbace, ukljucujuci i sebe, posto je celo chovechanstvo poreklom iz afrike?

Koja je razlika između (usralijske) države i kamena bato?

Kamen je prirodna tvorevina a usralija tvorevina bolesnog mozga olosha koji je ovde dosao pre tebe...

Kraj_Sveta
(socijala)
2013-11-12 02:10 AM
U redu, poslednji put:
Sve ovo sto piše odnosi se na oduzimanje državljanstva, ako si do njega dosao sakrivajuci podatke koji bi uticali na to da ga ne dobijes, a oni to nisu otkrili pre, nego tek nakon što su ti dali državljanstvo.
Kad dobijes državljanstvo, ne postoji zakonska osnova da ti bude oduzeto zbog bilo čega sto si napravio kao AUSTRALIJSKI državljanin.
Ne pišem ovo zbog tebe, znam da nema sanse da te ubedim, nego zbog ostalih koji ovo čitaju. O razumevanju engleskog jezika nećemo ovaj put.
Kraj_Sveta
(socijala)
2013-11-12 02:13 AM
Uostalom, ovo bi trebalo da bude jasno, a sam si citirao:
...„a person conferred citizenship, after fully disclosing all relevant factors, cannot have their Australian citizenship revoked.”
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-12 04:06 AM
Vidi stvarno, u pravu si!

Kad budem odlucio da se bavim kriminalom trazicu državljanstvo pre toga.
E super, sad je sve u redu i mnogo se bolje ovde osecamo!
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-12 08:22 PM
Kraj_sveta ti si jako naivna osoba i nikad ne mogu da razumem naivne osobe, pa evo sto ovaj kauboj kratko i ubitačno rekao „Kad budem odlucio da se bavim kriminalom trazicu državljanstvo pre toga.” Pa ti vidi ako ne možeš e onda nema svrhe dalje raspravljati.

Pozdrav
Kraj_Sveta
(socijala)
2013-11-13 02:10 AM
Ali je ipak priznao da je pogresio, makar, sto je ovde neverovatna retkost. Nisam ni toliko ocekivao:)))
Ono sto je dodao na kraju je razumljivo, malo da se ublazi i okrene na za...anciju.
Nisam ja naivan i ne bih se raspravljao dalje. Kao sto rekoh, nisam ni pisao njega da ubedim, nego zbog drugih koji to čitaju, ipak nekome može da zatreba.
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-13 07:42 PM
Kraj_sveta nisi ni mene ubedio sa tvojim pisanjima „da bi drugi znali” jer si naivan jer ako država oce da te deportuje jer si kriminalac i dosljak bez ozbira na „pecat” onda će to uraditi ma kako ti mahao taj „pecat” i te „zakone” koji k.rac i palac „ljudska prava” i „UN” ipak dobijas sut kartu. Secam se jedne emisije o dvojici doktora jedan je kriminalac a drugi dobra doktorka pomaze i uzorna osoba u ruralnim mestima. Taj kriminalac je neki pundzap krao pare i ubijao pacijente u QLD gradu, a druga doktorka u ruralnim mestima je žena belkinja iz UK ili Irske samo je malo starija. I šta ti mislis koga su deportovali i kome su dali „pecat” ? Deportovali su onu doktorku nazad jer je „stara” oko 40-te god da dobije „pecat” narod se digao i ništa. Taj pundzap doktor krao i ubijao pacijente bio u zatvoru i dobijo je „pecat” narod se digo i ništa. Možeš ti sa tim „zakonima” da mases državi i na tv da deportuje tog pundzapa, a da da „pecat” onoj doktorki a država je glavna i ima zadnju reč a ti si niko i ništa državi samo mali naivko sa papirima „zakone”.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-13 07:55 PM
I još nešto kada ti neko kaže „vidi stvarno, upravu si” ne znači da si upravu nego je to sarkastican koment tebi:) a ti napalio ko malo dete sa tim tvojim „Ali je ipak priznao da je pogresio, makar, sto je ovde neverovatna retkost. Nisam ni toliko ocekivao:))) ” LOL

Pozdrav
BSATS
2013-11-14 03:44 AM
Ti nisi ni srpski razumeo kako treba, a moram da priznam da sam tvoje pisanje morao dvaput da procitam, da bih shvatio. Ti, znaci, kažeš da su deportovali „dobru” doktorku, a ostavili doktora koji je čak bio i osuđen za krivicna dela?
To upravo potvrdjuje ono sto sam pisao, a to je da Australija one koji već imaju državljanstvo ne deportuju (osim ako su davali lazne podatke i na osnovu toga dobili državljanstvo). Zato je on odgovarao po australijskim zakonima, kao australijski državljanin i nije postojala mogućnost da ga izbace iz zemlje.
Dobra doktorka nije imala državljanstvo, već samo dozvolu boravka i sa njom su mogli da rade šta hoće. Koji je konkretno razlog sto je deportovana, ne znam.
Kao sto rekoh, Vilmos je ukapirao da je pogresio i ipak je priznao, nema veze na koji način. Nisam ni toliko ocekivao...
Kraj_Sveta
(socijala)
2013-11-14 03:48 AM
Pardon, moj cale je bio logiran na kompjuteru, pa sam poslao poruku pod njegovim nikom.
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-14 07:14 AM
Da ti malo bolje objasnim ti doktori nisu ni imali „pecat” samo sto je razlika sto ovaj doktor pundzabi je dobio „pecat” jer imao $$$ i ubijao pacijente i bio je u zatvoru. A ona druga nije dobila „pecat” jer je matora 40+ da dobije „pecat” pa su nju su deportovali iako je pomagala mnoge u urbanim mestima. Kapish?

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-14 07:29 AM
Da ti napravim malo bolju sliku Kap.Dragan je australski državljanin zar ne? Sluzio australsku vojsku zar ne? australija nema nikakav ugovor ili sporazum oko ekstracije/isporucivanja sa „kiflom” državom nego sa Kraljevinom Srbijom. I tako evo tvoja australija oce da isporuci aka deportacija Kap.Dragana koje nikakve ratne zločine nije pocinio nego lepo i dobro isibao ustaše. E sada mi reći da li ti mislis da li australija može da kaže „kifli” državi da se odjerbe i da ne isporucuje svog državljanina ili gradjadina koji k.rac ili palac iz neke kolonije i da brani Kap.Dragana? Da li ima neko naivan koji da mase te papire „zakone” toj državi bez ozbira da australija nema nikakav sporazum sa tom „kiflom” državom jer je nikad nije postojala „kifla” država osim u drugom svetskom ratu? E moj e moj al zato ta tvoja država će i može da isporuci/deportuje bilo koga kad njoj cefne svog gradjadina ili državljanina koji k.urac i palac kako oni zovu svoje kolonijalne ljude a ne narod. Ne daj boze da kucnem na drvo ako Kap.Dragan odsluzi svoju kaznu u „kifli” državi, evo kladim se u 10000 dolara da ta tvoja australija neće nikad pustiti Kap.Dragana nazad u australiju ili će da deportuje nazad u Srbiju. A takvih slučajeva imaš ufftt dosta kako na internetu kako i na tv. Tako da te „zakone” možeš otkacis macku na rep.

Pozdrav
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-15 07:08 PM
he he... Interesantno kako je ovaj topic za razliku od mnogih drugih otishao bas tamo gde treba da ode.

Pa da rezimiramo;

Kraj_Sveta je tehnicki u pravu, tj u pravu je da na tarabi piše „PEECHKA” i za mnoge koji su platili da bi dobili clanstvo u „klubu” koji je okruzen tom tarabom to izgleda sasvim okay, jerbo oni ne vide ili ne žele dalje preko te tarabe.

Uporno zezate brqu sto je jadan polu-pismen, a to što je polu-pismen ne znaci i da je glup, stavishe on je jedan od retko obdarenih clanova diskusije jerbo uvek prvi pronikne u srz problema a drugi ne umeju da u tome prepoznaju vrednost.

elem, da se vratimo na klub iza tarabe. Ta taraba je ista kao i ona sto su je bikies podigli „polu-legalno”, pa su sad brze bolje doneli zakone da im istu „legalno” ruse.

Da bi sagledali vrednost usralijskog „državljanstva” moramo da se osvrnemo na usralijsku državnost. Ja i dalje tvrdim da je to iluzorni koncept koji ne vredi po peecke ladne vode. Kapetan Dragan je jedan od boljih primera zašto je to tako.

Dok sam živeo u Imperiji, imao sam dobrog prijatelja ex-usralijanca koji je svoju usralijsku „državnost” sa zadovoljstvom izgubio, tj unapredio za imperijalnu po onom zakonu koji je revoked 2002; ako postanesh državljanin PRAVE države, automatski si izbachen iz „taraba-kengur-kluba”.

On je rođen i odrastao u „stali” iza „tarabe” tj Kenjberi a vuce anglo-francusko poreklo (Channel Islands).U kenjberi je imao par dobrih skolskih drugara,bracu,isto rođenih u Kenjberi ali srpskog porekla. Kad su pocela sranja po zemlji Srbiji devedesetih oni su svi tada imali oko 18 godina. On je mislim već tad otpeezdeo za EU, ali je pri poseti svoje familje u koloniji i pokusaja da se sa kengurima i govedima objasni oko svog „državljanstva” odlucio da ih potrazi.
Ode im na gajbu, vrata otvori njihova keva. Gde je Nenad? Sine one je sa ocem i starijim bratom otisao da brani otadzbinu od usrasha i balija, rece mu žena sva u suzama...jedan brat je poginuo, jedan je nestao, a otac se vratio ranjen i o osakacen, pa je još tako uneredjen morao kengurima da se pravda da nije cinio „zločine” dok je bio tamo, da bi ga pustili nazad iza tarabe.

Onda me je moj naivni drug pitao „zashto su oni to radili? isli da ratuju u zemlju u kojoj nisu proveli ni jedan dan od svog rođenja i tamo na kraju ostavili kosti?”

Moj odgovor je bio jednostavan; „Sve će ti se pojasniti kad ti meni kao kengur objasnish šta ste vi pitekusi tražili u Galipolju, pa posle u Burmi i Koreji, a posebno šta ste tražili u Vijetnamu, gde vas ameri nikad nisu zvali nego ste vi sami napravili lutrija-draft gde ste svakog sestog mladica sa ulice silom slali u Vijetnam i sve do 1975 lovili ljude po ulici da ih saljete da izgube glavu oko sranja koje nemaju nikakve veze sa usralijom?”

Tip zacuta, i posle mi rece da se sa zadovoljsvom resio sramne „clanske karte” „taraba-države” i da sa njima više ne želi ništa da ima. Kad sam ja kasnije u svom mid-life crises-u odlucio da experimentishem sa kolonijalnom avanturom, on mi je lično rekao da se lsucajno ne zayebem pa da prihvatim „clansku kartu” „olosh kluba” čak i ako imam prava da zadržim Imperijalni status. Isto mi je rekao da se on pred ostalim nacijama srami svog kolonijalnog porekla i da bi radije jeo vnugo nego kopirao mene i isao nazad u koloniju da živi...

Evo Governor General nam je objasnila pre neki dan zašto su kenguri isli da ratuju tudje ratove. Kad su isli na Galipolje, to su radili da bi Imperiji dokazali svoju lojalnost (dupe-lizanje) a sad, posto Imperija iz koje su izbacheni kao njihov olosh to vise nije, imaju potrebu da kao „nacija” koja to ustvari nije, od drugog svetskog rata lizu doope zameniku prethodne Imperije i policajcu sveta, USRI!

Pametnom dosta istorijskih pricica, svodi se na sledeće;

Saka jada na otetoj teritoriji proglasi sebe državom i pederacijom, ali ukapira da su im permanent residents potrebni sa svojim znanjem i iskustvom i naravno da placaju takse, pa onda naprave two-tier sistem; Ako hocesh PR onda ne smesh da se bavish kriminalom, samo ima da radish, da se razmnozavash i da placash taksu kolonijalnoj vladi, inače ima da te izbacimo kad ocemo. Da bi dobio sva ne-ljudska prava u kolonoji, ukljucuju i „dozvolu” da budesh krimos, da dobijesh posao u kolonijalnom civil self-servisu i politici , gde će ti se otvoriti prilike da primash mito, lazesh, kradesh i bavish se ostalim prljavim i necasnim rabotama kojima se mi, banda olosha i njihovi potomci, bavimo ovde od kad su nas ovde izbacili, e onda moras da trazish i dobijesh clansku kartu „taraba” kluba jerbo iza tarabe samo pravi usralijanci smeju da se bave kriminalom, a da ne budu izbacheni! Čak ti ni to ništa ne garantuje, jerbo kao sto smo gore apsolvirali na navedenim primerima kvazi-državljana, tvoje australijsko državljansto zavisi od toga dal si „politicki podoban” ili ne, a o tome odlucuje pijani sudija kengur pederalnog suda.

Još jednom, cisto da svima bude jasno, Kraj_Sveta je u pravu, na tarabi piše „PEECKA” tj na papiru olosh „gistro-staro” ne izbacuje svoje državljane, ali oni sto imaju malo mozga i umenju da procitaju inzmeđu redova će shvatiti da to ne vredi po peecke ladne vode, kao sto je gore navedeni citat novinara koji se bore za ljudska prava naveo;

„The cases highlight the fragile status of citizenship in Australia, which is not guaranteed under the constitution.”

„Two of the Federal Court judges criticised the Government's actions in the case as ”disturbing„, and called for a review of the law. This is urgently needed. The Jovicic case proves just because something is legal doesn't make it right. The question is how we as a country want to treat people. Let's not loše our moral bearings.”

Sramno je i podlo deportovati ljude koji su hetelo oni to ili ne, manje ili vise vredni ipak dugogodisnji clanovi ovog drustva, a na tarabi može da piše šta god ocesh, ne znači da je to u redu i ispravno!

Mene lično bi bilo sramota da budem „državljanin” takve „države”, tim pre sto za time nemam nikakvu potrebu, jerbo sam državljanin PRAVE države i kad me budu izbacili iz „taraba-kluba” izbacice i taksu koju im placam, koja je daleko veca nego mnogi od onih koji su „veru” prodali za veceru. Posebno mi ne pada napamet da se ovde razmnozavam i pravim nove tax payere za kolonijalnu vladu. Čak i kad bi se „razmnozio” ne bi svoju decu uclanio u „olosh-klub”, jerbo im to nikad neće trebati, imace državljanstvo normalne države od oca, koje im s pravom i pripada.


Puj kolonijo, prokleta kolonijo! Sve sto je oteto je prokleto, pa tako i ova kolonija!

Toliko od mene, ko zna zna, a ko i pored ociju ne vidi, neka lize peecku od žene!


Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-15 07:31 PM
Izvolite primer „dobrog” australijskog doktora;

http://tinyurl.com/lh7h8ux

Njega su tata i mama upisali u knjigu „državljana” kad se ispilio, pa su onda oboje otpeezdeli nazad u maleziju...

Dal njega treba deportovati ili ga ovde drzati u zatvoru o trosku taxpayera?

Mislim da je kriminalac onaj ili oni koji su doneli taj zakon o forced non-„citzens” (chitaj renomirani olosh) deportations, ali šta ciniti kad je „sudija” krimos?

Australija nastavlja svoju dugogodisnju krimi i olosh tradiciju, samo su sad naucili kako da vnugo zamotaju u „zakonski” staniol i da ga prodaju lakovernima. Još kad bi na taj stanilo udarili znak APPLE, pa nema toga koji ne bi puko dobre pare da kupi vnugo, ali to je druga prica.

Nisu svi nemci patoloski mrzeli jevreje, niti svi srbi patoloski mrze turke i shiptare...vlast i zakonodavstvo u rukama psihopata je uzrok tome, a ovde ih ima na svim nivoima mnogo vise nego drugde, zato jerbo vuku korenje od najgoreg svetskog sljama i teško da će ih se ikad otarasiti.

A vi uzivajte u vasim „državljanstvima” i spavajte bezbedno, vasa vlada će usiniti sve da deportuje „nepodobne” tj one koji njihov poredak dovode u pitanje..
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-15 08:06 PM

josh-uvek-ovde
(next year this time...)

04. novembar 2013. u 04.00


Vilmosh(e),

ja se tako osećam u Srbiji kao ti evo već 100 godina.Samo razlika između mene i tebe je što je tebi ceo svet otvoren a meni kad vide crvenka na kojem piše RS-lupe vrata ispred nosa :(
================================================================

he he Draga moja još-uvek...

Ti bi htela da te „deportuju” odande di već jesi, zar ne?? :) Čak bi prihvatila da o svom trosku platish „transportaciju”??

Ali jok Djordje, neće to da može tako kako stvari stoje... Srbija ne deportuje svoje državljane protiv njohve volje, stavise odreci se srpskog državljanstva nije mala niti jeftina zayebancija...Srbija to radi obrnuto, putem negativne selekcije; odande je u zadnjih 20 godina otisao svak koji nešto vredi, ostao samo go olosh i vucibatina zato su taki kaki su, a ti bi sad da idesh odande, taman kad je glupost pobedila i prevazisla zdrav razum...nisi fer ;-)

Hm..ako lepo predstavish svoj slučaj, tj ubedish kolonijalnu tvorevinu da si pravi olosh sa pedigreom, samo ti još uz srpsko državljanstvo fali i au državljanstvo kao cherry on top of the cake, a tvoj immgration officer dobio peecke vece pre nego tvoja aplikacija stigne na red...problem rešen! Naravno, spremi i dosta para, to je ono sto vrti di burgija neće...ahahaha

Da si rođena pre 100 godina u Imperiji, sve sto bi trebala da uradish bi bilo da ukradesh kilo leba ili maramicu ili dzepni sat nekom Lordu, i Kruna bi sa zadovoljstvom platila tvoju permanentnu transportaciju... tri meseca u potpalublju HMS Bounty, svez vazduh, odlicna sveza brodska hrana i sitgla si u raj na zemlji! ybg...nemas sreće...sperma tome ili spremi pare ili nadji vremeplov! ahahahah

Mwah mwah! Voli te chika Vilmosh!

Ozie
2013-11-16 05:06 AM
Bogami koliko vidim vrag odneo salu.

Ja već predao aplikaciju za iseljenje u Ameriku, čim sam procitao ovaj clanak. Valjda primaju prespektivne stogodisnjake.
Ko će sad ponovo praviti prevode svedocanstava iz osnovne, srednje skole, fakulteta, rezime, kako ću pronaći reference kad su svi poumirali, ko će mi napisati kakav sam bio mladji razvojni saradnik prepravnik?

Jesmo mi Srbi qrceve sreće, ceo zivot pišemo aplikacije za seljakanje u potrazi za srećnom zemljom da i nas usreci, ceo zivot u redovima, i kao penzioner u redovima sto za markicu sto za kontejner. Od svuda nas teraju kao marvu (iz Hrvatske, iz Bosne, sa Kosova, evo sad i iz Australije).
Landaramo po svetu kao gluve kucke, nigde sreće.

Gde ću stvarno ako me Ameri ne prime a ovi me izbace, srpsko državljanstvo sam izgubio?
Ostaje im jedino da mi stave kamencinu na ledja i ture u more kao Bin Ladena.

O šta ću sad sa sobom, Bog te yebo, šta sad da radim???? :((((
Ozie
2013-11-16 05:16 AM
U ponedeljak ću ići u policiju da otvoreno kažu hoće li da me nogiraju ili šta?

Ja ću kao Bata Stojkovic u filmu Balkanski spijun kad je dosao u policiju „Dosao sam da me pregledate”. Hahaha
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-16 06:04 AM
Ti mu vise dodjesh kao Danilo Bata Stojkovic iz filma Maratnoci Trce Pocasni Krug...ahahhahah!

De si Tampi, stari druže...bas si me nasmejao!~ ;-)
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
2013-11-16 11:36 AM
„Hm..ako lepo predstavish svoj slučaj, tj ubedish kolonijalnu tvorevinu da si pravi olosh sa pedigreom, samo ti još uz srpsko državljanstvo fali i au državljanstvo kao cherry on top of the cake, a tvoj immgration officer dobio peecke vece pre nego tvoja aplikacija stigne na red...problem rešen! Naravno, spremi i dosta para, to je ono sto vrti di burgija neće...ahahaha ”

Nego Vilmosh nešto mi pade na pamet...da li bi prošla udaja za nekog našeg dobrostojećeg biznismena.Evo ovde se pojavljuje Mosman rekla bih da čovek može, u situaciji je da pomogne. Eh Bananas gde si da kažeš koju reč..kaži koju lepu za mene.Vidiš da čovek ima i ume. A za brak kolonija ne traži mnogo para...valjda,pa ni IELTS (ebbbo ih u duuupe)Ups! Izvinte na psovanju.Gledam skoro da bih upisala master u Norveškoj traže mi ocenu 5 na iELTSU,ej ljudi a ovi(vaši :) ni manje
ni više nego za pola boda iz jednog dela testa da im idem 6 meseci na engleski i još da doooobro platim.

Ajd u zdravlje!
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-16 09:54 PM
Pa ti znash kakav je mosman i šta njega pali...da si mladja mosman bi ti sigurno asistirao...on rece da je zenjen chovek i da svoju nastranost krije iza toga.

nego imam ja bolju ideju...evo brqi treba uciteljica maternjeg jezika a usralija trazi uciteljice posto je cela usralija polu-pismena, ne umeju ni labour da speluju kako treba a kamoli neke teze reci...

Pa kad nam se Brkajlo pravilno obrazuje, pa oplete ovde po vama, biće gadan ko Gerry Adams iz IRA, znalci kažu da je taj chovek toliko pametan, da je imao formal education, irci bi već davno svoja prava isterali!

Šta ti mislish Brqo? Bi li pomogo jednoj finoj uciteljici da se domogne ovog „raja”? ;-))



Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-16 11:45 PM
A za IELTS nema šta da ti kažem...eto vidis kako me gore zayebavaju ovi sto govore kolonijalni broken english za moj Queens English...novinar lepo napisao da AUSTRALIJSKO DržavLJANSTVO nije garantovano kolonijalnom konstitucijom a ovaj kolonijalac uvatio da me „uci” šta rade tu ti policajci„... valjda ti je dosad jasno da i ovde vlada negativna selekcija...sto gluplji to bolji!

Nego ybsh IELTS to je za majmune, kaži ti chici kako stojish sa skandinavskim jezicima? Ja npr nikad nisam mogao da savladam holandski niti flamanski, jerbo kao i skandinavski jezici, vrlo je pomesan sa germanskim jezicima, a ja svapski jedva natucam, pa mi se onda sve u cuturi pomesha i na kraju progovorim kineski sa albanskim naglaskom!
Lumina
(><)
2013-11-17 05:01 AM
Mene prica & problematika oko kitizensipa tangira isto kao i izvestaj o kolicini jaja koju godisnje snese tufnasta patka sa Patagonije... Bila je prvo visitor viza, posle se pretvorila u neku temporary za mucenike iz ex-YU, kada se prošlo kroz pretrage i papirologije vezane za skole, zdravstveni pregled, polaganje poznavanja nove nam zemlje i ne secam se vise čega još, postalo se eligible za permanent. Onda prošle dve godine i nude ljudi kitizensip. Zašto da ne? Yu pasos istekao, za novi konzularno trazi ni manje ni vise nego $300 - i to je bilo tamo negde da li 97-e, ne secam se. Kao sada npr. sigurno duplo od toga. Ceremonija, mayor mi dade diplomu i sadnicu gum tree, thank you very much (a ovde se pre kaže thank you so much) i cao djaci. Cutim, radim, živim. Naravno, ne bih imala ništa protiv da me je zivot naneo na neko picturesque seoce u Svajcarskoj umesto Svevisnjem iza repa...
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
2013-11-17 05:02 AM
Hvala ti što misliš na mene.Brkica jeste dobar čovek ali me malo pokolebalo to AU studiranje, niti jezik, niti kultura niti odnos sa javnošću, ništa ne vidim da je stekao.Stvarno je moguće da mu treba ponovo gradivo I razreda.Krenemo od proste rečenice (ne prostačke) pa prosto proširene i obavezno stavimo tačku. A umesto verske nastave ćemo ga malo na građansko vapitanje (ne malograđansko) pa da vidiš kakva bi delija bio.Mislim da bi bila dobra ponuda od mene.NIje ti loša ideja...

Norveški, ne bi verovao, nisam ni ja, nikad lakši. Spada u grupu severno germanskih jezika a vrlo sličan engleskom, barem što se tiče gramatike-još je i lakša. Čudni su im samoglasnici (imaju 8 samoglasnika)još tvrđi od nemačkih, pa kad vežbam nekad dobijem grč facijalis. Veruj mi da mi je lakši od češkog-ko bi rekao slovenski jezik.

Odmah da se ogradim da ne budem neki diskriminator i pljuvač, ali u susretu sa jednom visoko uređenom zemljom koja olakšava obrazovanom čoveku jer joj treba, vidim jednu smešno-lažnu gordost Australije ni za šta. Ok, ima rudnike, uređen sistem, svoje neke prednosti ali mislim da toliko nisu baš UAU, ni Britanci ako si kvalifikovan i imaš zanimanje koje im je potrebno ne traže tolike pare ni IELTS visoke ocene. Odmah ću da „dokumentujem” primer-Dobila sam autorizaciju svog obrazovanja od države Norveške i to da nisam platila ni dinar. DObila odgovor na tri jezika-dva norveška dijalekta i engleskom.Sva dokumenta šaljem na engleskom jer oni to uvek napomenu kao opciju.Kaže mi moja referentkinja Norvežanka dovoljno je da overite kopiju u opštini jer je apostil skup u Sudu.Ja zinula u čudu. Kad mi je dala svoj mejl i b r.tel. da je zovem ako mi nešto nije jasno e to me je šokiralo.I niko me nije pitao iz koje zemlje dolazim koja je to grupa ni faktor rizika po migraciju bla bla. Za one koji slabo prate Norveška ima žešći suficit od nafte i ne zna gde će da uloži tolike pare...oko toga je najveća svađa opozicije i pozicije.Znači imaju oni razloga da budu arogantni i da se duvaju da kažu ne, ne primamo svakog. I još jedna inforamcija-rukovodilac jedne škole (styrer) je izjavila da je najbolje učitelje zapošljavala baš iz Istočne Evrope i da je prezadovoljna njihovim radom.

Eto Vilmosh „ukratko” sam ti odgovorila ali i dalje se spremam da osetim australijski vetar u kosi i jednog dana dođem u goste da vidim kengura i kažem G'day mate :)
Lumina
(><)
2013-11-17 05:15 AM
@još,
secam se nekog okupljanja na kom sam se uzasno izdosadjivala. Stolovi, hrane do plafona, neki Nasi koje prvi put vidim i nikada ih neću ponovo videti, graja, Pink na ekranu okacenom na plafon, pevaljke se redjaju... Pojedes i onda crkavas jedva cekajuci da se ordeal zavrsi i podje se kuci. Bio neki mladji par. Ona tiha zenica, on onako, da kažem uslovno receno dasa. Sve vreme je blenuo oko sebe, jedva da ju je pogledao ili joj se obracao. Naknadno sam saznala da je u pitanju organizovan brak za papire. On se udao za njih. A problem je u tome što se on toj zenskoj stvarno svidja a ona je njemu samo sredstvo da dodje do cilja... Nemam pojma šta je bilo sa njima niti me zanima. Kako ja gledam, cela ta operacija uopste nije naivno jeftina. Čak ni za one koji su već ovde pa gledaju da ostanu kako god znaju i umeju. A tek za nekog ko bi da dodje iz Srbije... Treba platiti tog nekog odavde plus sve ostalo. Sto znaci i kartu da taj neko ode u otadzbinu ne bi li se video sa tom osobom jer, kako ubediti imigraciono na koji način je nastala veza? Da bi neko tamo isao tek tako, mora znaci i da žrtvuje svoj godisnji odmor, da ima za tamo sve placeno i tim redom. Po meni, komplikovano. Znam za neke koji su isli u Srbiju i ostajali koji mesec pa se kretali okolo, preko drustva upoznavali, nalazili svoje ljubavi zivota, vracali se ovamo, radili na papirima, nešto zapne, ajde opet nazad, dokazivanje da je veza prava, imejlovi, intervjui, sto cuda. Sve u svemu, meni i dalje nije jasno kako se toliko slučajeva iznaulazilo iz zutackih zemalja, Middle East-a i iz kojekakvih laktova ove planete a na primer naše drkenzi sa IELT-s kriterijumima, ogromnim sumama za sve zivo i generalno dugackim, skupim postupkom koji obično zavrsi nigde.
Lumina
(><)
2013-11-17 05:39 AM
Bas tako @još, napravili su nauku od svega i to papreno skupu nauku. Sto nema smisla, nema. Važno je da su pustili cela kineska sela i kojekakve koji nisu za mesanje sa civilizacijom (pa neka me neko nazove rasistom, I don't care). Osnovno je napraviti plan koje su nacije kompaktibilne a ne mesati sve zivo u ime multikulturalizma - a koji apsolutno nema cvrste noge nigde pa ni u jednoj Australiji. Od sveg srca ti želim da Norveska bude ono sto ti je potrebno. Osim klime, smatram da apsolutno ne postoji ništa sto je bolje od ovoga sto ima Australija. Ako ti je do mora, ima godisnji odmor i lako otici u jednu Grcku koja je dzabaka. Kao i za sve u zivotu, uvek nešto fali jer u principu idealnog i nema. Pa sa onim što se ima treba napraviti bazu za bitisanje u kome može da se opstane na sto bolji način. Jezik se nauci jednom kada covek upadne u tu sredinu, tu nema problema. A ništa lepse nema nego kada je coveku priznata struka, može da radi svoj posao i da bude adekvatno placen.
Bolero
2013-11-17 07:30 AM
hi

I'm currently completing a degree in the UK and going on to do a PGCE but would love to move to Oz. Are there opportunities for new teachers there or do you need a certain number of years experience?

There aren't opportunities for Australia's new teachers unfortunately, let alone foreign ones! In some states the only way in to something substantive is to do the hard yards in places that Aus teachers don't want to live - hardly the migrants dream. If you are secondary Maths/Science you'd have a better outcome probably. Good luck but don't hold your breath!

Toliko o tome, koliko AUS trebaju ucitelji!!!
Ozie
2013-11-17 05:25 PM
„Važno je da su pustili cela kineska sela i kojekakve koji nisu za mesanje sa civilizacijom ...”

Pa znaš šta, Australija hoće da bude deo Azije ne bez razloga i ne bez racunice. A danas ceo svet radi po principu reciprociteta. Ne može „uzecu sto valja, ostalo me ne interesuje”, već kad se zenis uzimas pycku sto je lepo, ali uzimas i doope.

Ista stvar je i sa Indijcima i Pakistancima kojima izvozimo uranijum, i sa arapima kojima izvozimo meso i zito.

A kad je dogovaranje između dve zemlje sve je na stolu pa i kvotica useljavanje, humanirani programi, tretiranje dijaspore.
Ovi pregovori sa Indonezijom isto tako sve ukljucuju, i ciftanje Indonezije ima svoje razloge.

Secam se kad je samo zbog jedne jedine ruzne reci onoga biseg prime ministra Kitinga upucene predesedniku dr Mahatiru (rekao mu je da je recalcitrant) momentalno doslo do otkazivanja poslova AU firmama po Maleziji. A AU firmi po Maleziji koliko hoćeš.
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-17 05:25 PM
@još

ahahahah...

Pa vidi ovako;

Porediti jednu Norvesku koja je kao država bila na svetskoj karti od pamtiveka i jednu olosku bivšu i sadasnju koloniju koja vise ni ne zna ko joj je kolonijalni gospodar je kao porediti carstvo Cara Lazara i danasnje shiptarsko-americko kosovo.

secam se jedared za doba moj drugog zivota u (prohujaloj) Imeriji jednog diner party-ja organizovanog za prominent srbende od strane Krune...par glasniji psa lajavaca, ukljucujuci i mene su uzeli da se raspravljaju o tome kako je engleska vlada ovo i ono, kako su dozvolili da im se tamo navuce sve go qrac i kako su upropastili pravu englesku, its itd...a onda nam je nasa draga hostesa, inače engleskinja sa osmehom rekla; samo vi lajte, mi englezi se ne vredjamo, mi smo established nacija, ovde smo od pamtiveka i bićemo ovde kad vi srbi davno nestanete i udjete u istoriju kao narod koga su shiptarski i ostali evropski varvari satrli jer ste qrcheviti, pa se sperma tome ne možemo uvrediti vasim naklapanjima, ma koliko da ste u pravu, a u pravu ste da Imperija prolazi kroz mracan period i da i nju karaju ti isti varvari.

eto...dosta vise pricica, pocinjem da zvucim kao da mi je Broj Jedan iz Alan forda deda, a Sir Oliver cale ;-))

Srećno ti bilo i uzivaj u norveskoj, norvezani su kao i svi skandinavci jedan jako kulturan i logican narod, jedino ih karaju loše vreme i pokoji Andy Brewick, ali ybg, kako stvari stoje u ovu koloniju, možda ja tebi iz zemlje-olosh kengura dodjem u Norvesku i to permanentno, dok još uvek mogu i dok se totalno ovde na zaglupim i retardiram permanentno.

Nadam se da volish gaitost i Lofoten torsfisk...vikong kaže da je najveca sreća u zivotu suncan dan, ujednoj ruci krigla piva a u drugoj shaka torsfisk...

Voli te chika Vilmosh!

PS Brqa nam se izgleda uvredio, nemoj brqo da vredjash, ja te već zamišljao kao slifovanog gentlemena, zalizanog u polucilindru, morning coat-u, sas monoklom i stapom koji govori bar 4 evropska jezika, i laadno izlazi na kraj sa ovim „salonskim” seoskim siledzijama ovde, što se bodu nozevima, a blato u avliji im još uvek do kolena! ahahahahah



Lumina
(><)
2013-11-17 07:09 PM
@ozi,
hvala sto me podseti... Šta je tu je, iz ove koze se ne može. Može meni da smeta ovo ili ono ali, kad se setim šta nam se desilo sa zemljom i kako se živelo, kako je sve ove godine, šta mi ostaje nego da još jednom acknowledge manje zlo. Samo da ovo zlo nije tako daleko od onog zla tamo pa i nekako.

Ima jedan frizerski saloncic u Maskotu, drzala ga dvojica puftakisa. Boze mili kako su bili veseli i razigrani, kada udjes a ono bas osetis neku lepu energiju. Kad nestadose. Pitam onu zensku tamo šta bi sa boys, veli ona otisli su na Tasmaniju da žive. Prodali njoj biznis, dosta im Syd ludnice. Uvek mi kaže kako su hepi i kako ne misle da se vracaju. Tasmanija je prelepa i zdrava. Neka kucica, opucnica, veggie patch, a few chooks, doggy, kitty...
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-17 08:58 PM
Kauboju Raven-e nisam uvredjen nimalo, priznajem da mi je Srpski nije jača strana jer sam kao mlad dosao ovde. Josuvek ovde hvala ti na ponudi iako imaš muza:) da te pitam ako imaš sestru ili dobru prijateljicu nebi imao ništa protiv da naucim srpski od njih.

Pozdrav
Lumina
(><)
2013-11-17 09:11 PM
E matereti,
važno je da nisi zaboravio da prostacis na maternjem jeziku...
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-17 10:39 PM
Mogu zamisliti tebe kako nisi mogla naći film Gremlins pre par godina a kamoli sa onom iteklom avionskom kartom LOL

Pozdrav
Lumina
(><)
2013-11-17 11:02 PM
Ahahaha matereti, pa ti si razvio neki ADCD (attention deficit cyber disorder) izgleda mi se?

Može tebi moja karta da bode oci koliko volis ali, fakat je da ja jesam ovde dosla sa POVRATNOM kartom. I to ne zato da bih glumila pred immmi. Pametnom dosta. A ti.. deal with it, jbg.

92-e sam imala 50 godina pa sad racunaj koliko mi je :-D
Da mi persiras bre!

'Aj još malo vezbaj interpunkciju, krenulo te već od ponedeljka.
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-18 12:26 AM
Mene ta tvoja famozna karta ne pogadja nimalo nego seljanka koja radila sa Jatom nesposobna da nadje avionsku kartu a kamoli film Gremlins. I sad kao pametna baba sa suknjicom i parololm „bratsvo i jedinstvo” pametuje mene LOL. No further comments.

Pozdrav
Lumina
(><)
2013-11-18 12:42 AM
Pocecu da vodim evidenciju tvojih established disorders. Sledeći utvrdjen je TNG (tupnost na glupnost).
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-18 09:16 PM
Eto opet ode diskusija u qrac...

Baqina naravno uvek mora da bude zadnja...

Neki diskutanti uporno zaboravljaju da ovo nije Kenjbera niti Kengur parlament, pa nastavljaju i ovde da se prepucavaju...

Kada bi ti „uvazeni” kojim slučajem upali u kutiju sa gusenicama, gusenice bi se razbezale!

Istna je...pitekusi kako oni rođeni u „stali”, tako i ovi „okalemljeni” zaista nisu sposobni da prepoznaju sustinu sa razumevanjem...

e kolonijo kolonijo, u tebi i vodu truju, u cilju da sve zaglupe i spuste na svoj nivo...
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
2013-11-19 03:53 PM
Pa ako je Brkica zbilja student onda sumnjam u „vaše” fakultete...

Nema ljutiš Brko, sramota je da se ovako izražavaš ako ništa onda u ime tog patriotizma zbog kojeg si došao tu.Ti i naš kralj ruku pod ruku, veliki Srbin ne zna da bekne srpski...jeeee, ja progovorila norveški pa nije toliko težak taj srpski. A inače zapažam da ti psovanje i vređanje ide lakše...

Čika Vilmosh blagodarim na željama...znam da ti iz sve snage navijaš. Jes' da je hladno al'standard!
CikaBrkica003
(Student)
2013-11-19 06:52 PM
Josuvekovde ja da se ljutim, ma jok ne ljutim se. Ja ne znam odakle ti je ideja da sam ja veliki srbin a kamoli Kralj? Kralj je daleko da je veliki srbin, a ni ovaj tvoj Dacic aka prase nije veliki srbin nego komunjara, pa i on nezna da prica srpski kao i pola Srbije. Copavi nije pricao srpski, pa ste mu pevali „druže tito mi se” i ucili o „bratsvu i jedinstvu” Srbi psuju svaki dan pa šta? Svaka ti cast za Nordic jezikom i nadam se da ćeš dobiti vizu za Norway.

Pozdrav
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
2013-11-20 01:10 AM
I ja se pridruzujem čestitkama...

Ajde molim te opsuj i ti nešto na norveskom, cisto da vidimo dal su im psovke sochne i mocne ko naše i da upotpunimo psovanje na svim jezicima koje smo dosad ovde spomenuli...;-))

Ako još nisi naucila norveske psovke, može nešto i iz Svedskih pornica...
Bolero
2013-11-20 02:28 PM
Još uvek ovde

Da si srećna i presrecna sa drugacijim rezultatom tvojih planova i da zapalis svecu za zdravlje onom sluzbeniku iz Ozi ambasade, sto ti je tražio tol'ke pare. Nahebala bi se jeza i još čega, da ti uopste priznaju tvoju diplomu, a tek da nadjes posao u tvojoj struci kao stranac sa neengleskog govornog podrucja, leleee.
Norveska? Super izbor! Svako dobro!!!
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
2013-11-20 03:14 PM
@ Vilmosh

E za psovke sam pitala tamo neke i rekli mi da dok dobro ne naučim jezik ni slučajno ne pogledam u jednu ,da, da pogledam na papiru jer ih deli samo jedno slovo od normalnih svakodnevnih reči.I po pravilu se zapamti ona pogrešna.Pa se tamo neki naši poispaljivali na poslu.To me podseti kad je Žika Pavlović učio srpski Frau Elzu :D
Psovke malo kasnije...

@ Bolero
Hvala ti, sudbina šta li je.U pravu si, i da mi nije tražio toliko novca na uvid naplaćala bi se Boga oca dole...Mada mi je srce tamo i ako nisam došla, valjda prva ljubav zaborava nema ;) A što se tiče Norveške uverila sam se da sve treba u životu proveriti ,bataliti predrasude, uvek sam pomišljala da su zatvoreni za strance, migrante, druga kultura i sl. ali baš naprotiv toliko lakoće se dobija posao ako im je potreban tvoj profil. I najvažnije nemaš ništa sa Ambasadom u Beogradu.

Ipak srećna sam jer sam stekla prijatelje i eto kako je tačno da u životu u svakom lošem bude nešto dobro.

U zdravlje!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.