Forums : Računari i Internet

 Comment
Kako spasiti podatke sa HD
mediteran
(pretrazivač)
2013-01-16 03:53 PM
Imam kom. star 8 godina.Mucio se u poslednje vreme da digne sistem,i sada jece nikako,XP profesional.Bio mi je serviser i rekao da misli da HD nije crkao već da ima neku smetnju da ne može da digne sistem,pa će pokusati da spasi podatke. Rekao mi je da ako je to u pitanju neće biti problem,ali ako je crkao HD onda ne može ništa da uradi. Inače to je HD sa samo 4o GB memorije,star 8 godina.Moje pitanje je.Vidim često u oglasima da se reklamiraju kako spasavaju vase podatke sa HD.Da li mogu na neki način uspeti sacuvati meni važne fotografije kojih imam oko 22 GB.Molim vas jedan profesionalan,iskren odgovor.Hvala.
Dasaev
2013-01-16 05:44 PM
Ako je HD crkao, onda podaci ne mogu da se izvuku. Ukoliko pak nije crkao, onda će serviser samo da ga nakaci na drugi kompjuter i prosto iskopira podatke.
nacht_und_nebel
(ilegalac)
2013-01-19 11:53 PM
U većini slučajeva kod HDD strada elektronika ili mehanika za pozicioniranje glava, a ne sami magnetni diskovi (koji zapravo sadrže informacije).
Spašavanje je najčešće sasvim moguće, ako se ima odgovarajuća oprema. Zato bi najbolje bilo da se obratiš specijalizovanom servisu. Iz ličnog iskustva mogu da ti preporučim www.helpdisc.rs . Jeste da su im cene visoke, ali su stvarno dobri.
mediteran
(pretrazivač)
2013-01-20 04:31 PM
hvala na linku,pokusacu
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.