Forums : Računari i Internet

 Comment
Koji tablet
RAFAELO220
(Slobodnjak)
2012-12-21 02:58 PM
Planiram da uzmem tablet uredjaj ali sam u dilemi koji odabrati.Ali još nisam odlucio definitivno koju marku i koji model!Da li je ovo pravo vrjeme za kupovinu ovakvog uredjaja ili sacekati još 6 mjeseci?Koliko im može pasti cijena?Ono sto me najviše zanima jeste koji od tableta nudi najprirodniju sliku za citanje knjiga i stripova u PDF formatu?Zagrijao sam se za ASUSov model Transformer Pad Infinity TF700T.Koje su mu mane a koje vrline?Pošto mi je malko skup možda ga uzmem negdje u okruzenju pa uspijem povratiti PDV da bi me izasao povoljnije.Zahvaljujem se na odgovorima.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
2012-12-22 08:42 AM
U istom sam koshu kao ti, samo kod mene je uzi izbor, ipad il' galaxy. Kad pogledas cene, nema velike razlike za istu dimenziju i gb memoriju, da iskljucim opciju za internet, samo wi-fi. Po nekim komentarima, a i to mi je vodilja, 32 gb je minimum, s obzirom da će tablet u skorije vreme da zameni kompjuter u potpunosti. Ako mislis da imaš za citanje i surfovanje internetom, preporucio bih ti neki e-reader, kindle, osim ako velicina igra važnu ulogu. Mnogo su jeftiniji. Mini ipad je nekih 450$, al' je i manjih dimenzija. Dok je regularni ipad 600$ za 32gb+wi-fi. I ostali tableti sličnih parametara su u toj ceni, il' nekih 30-50$ manjoj, sto opet pokrece dilemu dal' je to neka usteda kad istresas 600$. U ostalom, za nekih 6 meseci izaci će nova verzija, i nikad trku sa tehnologijom nećemo dobiti. Meni je ipad odličan iz par razloga, kamera, prakticnost, dizajn, i funkcionalnost. S druge strane, nedavno me bacilo u sumnju stavka da nisam bio u stanju se konektovati na internet putem wi-fi u decijem playground Arena, a sa mobilnim da!!! Ne znam objašnjenje. Ipad je bio od druge osobe.
Dasaev
2012-12-22 12:46 PM
Tablet neće nikad da zameni kompjuter,bilo desktop ili laptop. NA tabletu ne može da se radi već sluzi za zabavu. Bas me zanima kako si ti to zamislio da recimo firma koja se bavi dizajnom radi na tako malom ekranu ili firme kojima je Ofis primarno sredstvo rada da se pate sa njim.

Laptopovi su jaki i jeftini dok je tablet beskoristan i sluzi samo za zabavu.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
2012-12-23 07:20 AM
Nemoj da zvucis ko Gates kad je 80-tih izjavio da nikad nećemo trebati vise od 600 mb memorije...il' tako nešto, a danas imamo tb. Tableti su buducnost, i tu se zavrsava desktop i laptop u dizajn formi u kojoj su danas. Veliki ekrani od 20'' će biti realnost. U ostalom danasnji tableti imaju ofis program, i svake godine dolaze unapredjenja i sa vecom memorijom. Ništa me neće iznenaditi da se u narednih par godina pojavi silikonska tastatura 3-4mm debljine koja će biti smestena na poledjini tableta za rad ako su zahtevi za upotrebu vece povrsine ekrana. U ostalom touch screen je tu za zabiljeske i dizajn u svakom obliku, itd...

Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
2012-12-23 07:32 AM
asus modeli definitivno su najpovoljniji na trzistu. Juče sam bio u radnjama. Njihovi modeli su sa prosecnim cenama od 350$ + tax. Toshibin takođe, i još neke verzije galaxy-a, ranije. Meni se dopao nivi tablet microsofta, al' im je fotocam ispod nivoa. Ni jedna cam nije kao kod ipad retina. Mane asus-a? Ne znam, ne vidim ih, osim u razlici cena u odnosu na ostale marke. I galaxy i asus i toshiba koriste isti os android. Šta može biti mana je generalni kvalitet asus marke a nisam čuo da su na losem glasu. U ostalom, jače cene su stvar prestiza, gledajuci potrosace. Znaš i sam da je ista fora i kod telefona.
RAFAELO220
(Slobodnjak)
2012-12-23 02:40 PM
Zahvaljujem na ovim komentarima.Ako imate još neke savjete i tajne da mi rasvjetlite napisite.

Pozdrav
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.