Forums : Putovanja i turizam

 Comment
Grcka
pozitivac
(hemicar)
2014-05-29 11:44 PM
U avgustu na odmor suprug i ja idemo autom u Grcku, koja bi bila destinacija najbolja i najlepsa protkana grckom muzikom.
Hvala.
stefan666
2014-06-09 11:46 AM
Ima puno lepih lokacija. Moj predlog vam je Tasos ili Krf. Ako ste mladji par možda Zakintos. Bio sam na sva tri ostrva i gde god da odete necete pogresiti. Zakintos mnogi izbegavaju jer misle da idu samo klinci ali nije tako, dolaze mnogi stariji ljudi, za svakog ima po nešto. Za mladje ima taj noćniprovod a za starije i za sve ostale kojima nije najvazniji noćnizivot ima mnogo lepih plaza. Plaze su sve veoma ciste. Ima urbanih plaza a ima i onih koje su po malo divlje. Zakintos je dobar jer je sve blizu, nije veliko ostrvo. Što se tiče Krfa, možda ima i lepsih plaza i grad je Krf je lepsi i veci od Zantea, ali problem je sto je malo vise da kažem razbacano. Hoću reći da je ostrvo veliko i da ima puno da se vozi ako želite sve da vidite. Ima mnogo lepih plaza ali su udaljene jedna od druge, dok na Zakintosu je sve blizu. Što se tiče smestaja na Krfu, treba izabrati mesto sto blize gradu Krfu, to je možda Dasija, jeste da plaza nije neka ili to samo meni, posto ja vise volim pescane plaze, ali blizu je Krfa. Ako niste za ove lokacije, predlozio bih vam jednu koja je hit :D. Još nisam bio ali planiram, ostrvo je prelepo po onome sto sam ja video, reč je o KOSU. Ovde mozete saznati vise o Kosu http://www.tt-group.net/video/kos-kao-nova-prestonica-omladinskog-turizma-grcke/
Meni izgleda odlično, verujem da će se i vama svideti. To je moja sledeća destinacija.Tasos je isto prelep, ima fenomenalnu prirodu, zelenilo je divno. Ako idete na Tasos odlično je što se trajektom ide samo 30 min. Potos vam predlazem. Avgus vam je odličan izbor, jer je voda toplija i cene su znatno nize i za smestaj. Ništa manji broj turista nego inače. Na Krf sam isao krajem avgusta i bilo je odlično. Isto sam isao kolim, sa devojkom i nisam osetio put. I ako se odlucite za Krf, sto blize gradu, kolima ste pa vam neće biti problem obilazak plaza.
Nadam se da sam vam malo pomogao, ako imate neka pitanja, pišite :D
pozitivac
(hemicar)
2014-06-10 12:07 PM
Ne malo, puno ste nam pomogli na cemu se mnogo zahvaljujemo,stefanu666.
Mozete nam malo vise reci o putu, dalje kroz Grcku, od Djevdjelije do
navedenih ostrva(prvi put smo u Grckoj).Nazive ili brojeve puteva,naj-
krace destinacije, mesta kroz koja trebamo proćispavanje itd.
Hvala.
stefan666
2014-06-11 04:25 AM
Samo sam na Krf isao kolima. I nije ni malo teško, mnogo je bolje, meni je to prvi put bio da idem kolima u Grcku. Imao sam navigaciju, ali mi čak nije ni trebala, iskljucio sam je, samo treba pratiti putokaze i iskljucenja. A kad imate neko iskljucenje na vreme vam piše i ima prilično znakova za iskljucenje, sve dok ne stignete. Nema sanse da promasite bilo šta. Prosto je veoma. Ne secam se kako idu tačno putokazi, ali čini mi se da je oako:
-Po ulasku u Grčku na prelazu Evzoni, pravac ATINA/THESSALONIKI, ne ulazite u Solun
-Posle 60-ak km vožnje, dolazi do razdvajanja puta:
Pravac za Solun i Halkidiki pravo preko nadvožnjaka a pravac za Atinu i Katerini je skretanje desno. Nastavljate tim skretanjem i nailazite na auto put sa 3 trake.
-10-ak - 12 km posle, isključenje sa tog puta koji pravo nastavlja
za Atinu a pravac za Krf ima oznaku skretanja za Veriju i Kozani desno.
Posle skretanja pojavljuje se oznaka autoputa A2 EGNATIA ODOS.
-Prati se pravac Gravena, Ioannina a kasnije i Igoumenitsa
-dolazite do isključenja za Igoumenitsu grad. Ovde se
nastavlja pravo jer se prati putokaz za luku Igoumenitsa Port
-Na prvom skretanju pratite oznaku DOMESTIC DEPARTURES i isključujete se sa autoputa. Pratite putokaz FERRY Corfu jer vas on vodi do mesta ukrcavanja.

E, sad, ovo sam po secanju pisao, vi proverite za svaki slučaj.

pozitivac
(hemicar)
2014-06-11 10:47 AM
Hvala.Na tom dugom putu gde stati, prenociti I možda nešto zanimljivo
pogledati.
stefan666
2014-06-11 04:39 PM
Nismo nigde stajali, nismo ni nocili nigde, da bi sto pre stigli. Stajali smo samo na pumpe gde imaju neki restorani i tako pravili pauze za uzinu. Desilo nam se i da stanemo gde može i spavamo u kolima pola sata i nastavimo :D
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.