Forums : Sarajevo

 Comment
Tema za staru raju
magnifiko
(razbribriga)
2016-01-18 02:54 PM
Pošto je umro Lemi, David i sva bruka idola generacija rođenih 50-tih, 60-tih i 70-tih, pomislih koliko još ima onih koji pamte 60-te, 70-te i 80-te, jer osim tih sjecanja, ne znam šta bi vise moglo da se piše na podforumu Sarajevo, kako se zatvara nekadasnja Vojna bolnica ili kako je za Arape Sarajevo pored Ilidze i slično.

I don't think so, reklo bi se u nasoj novoj domovini, jer Sarajevo evo napustaju i Kinezi, a nekada drugi srpski grad je postao već odavno Serbs-free.

Znam ima još poneko tamo, gledam ih na fejsu, skupljaju se po kafanama kada neko dodje u posjetu, neki od njih su se čak i presaltali u Bosance, mada čestitaju pravoslavni Bozic SVIMA KOJI SLAVE, i možda se i izjasne da su Srbi za neki posao u državnoj sluzbi da popune kljuc, idu na proteste za JBMG i poturaju ledja za nešto sto nije naše.

Elem, dakle, sjecanja to je sve ostalo da se piše ovde.

Prvi kung-fu film koji sam gledao bio je Karate celicni mladic, koji je smišljeno ili ne, preveden tako kako jeste, dvosmisleno.
Film sam gledao ja mislim od četiri, poslije skole, tamo negdje sredinom sedmadesetih. u legendarnom kinu Kumrovec, tada namjenskoj zgradi napravljenoj da sa jedne strane ima kino, u sredini stan za operatora, kome smo svi zavidili, hej živi u kinu, i sa druge strane kafanu Cine Club, koju ja nikako nisam dozivljavao kao kafanu, nego kao neki Cine Club, šta god to znacila, mada je to bila običnija birtija u kojoj čini mi se nisam nikada sjeo niti popio pice, čak i poslije kada sam stasao mladjan da hodam po kaficima i kafanama, ne znam iz kog razloga. A isao sam u Snack Bar u neposrednok blizini ili Hepokov restoran preko rijeke. Imao sam neki strah od Cine Club-a, a i inače sam plasljiva osoba?
Znaci ulazim u kino, sam, klinac i odjednom na platnu se pojavljuju cudesne scene marisane, dzinovskih skokova, nuncaki, čak i malo seksa, sve zavijeno u klasicnu pricu kako dobro pobijedi zlo.
Do kuce sam čini mi se doletio kao i celicni mladic, sve pocupkujuci i zamišljajuci da i sam imam cudesne moći marisane i da mlatim lokalne jalijase, koji su bunarili po dzepovima i otimali pare djeci koju su im majke dale da kupe sebi uzinu.
Ubrzo poslije toga sam saznao za Brus Lija, čiji poster je ukrasio zid kuhinje, tj jednog udubljenja u kuhinji koji je tada predstavljao prakticno moju sobu. Brus Li je stajao u borbenoj pozi Neko Ashi Dachi, u gardu, sa malo podignutim koljenom sad lijeve ili desne noge, ko će znati, dodirujuci samo prstima te iste noge tlo, a podignute pete. Znaci spreman da zada udarac neprijatelju, da ga spuca nogom u glavu.
Poster je bio zalijepljen selotejpom, a na zidu su bile plasticne tapete, tako da bi znao da popusti pod naletima pare iz serpi gdje se kuhao pasulj, kupus i sve ostalo corbe koje su nas odhranile.
Moje interesovanje za karate, me je drzalo još nekoliko godina, čak i neuspjesan pokusaj da se upisem u KK Bosna, jer kada sam dosao do prostorija kluba skonto sam da mi je falilo nekoliko dinara da platim upis, te je tako zivot okrenuo nekim drugim tokom, tj prosjecnim, kao i svi ostali sa kojima sam se druzio.

Plakat filma:

http://www.karmavinil.com/karate-celicni-mladic-4-mala/
glavna uloga Cheung Nick, Nam Kung Ten i Anna Ho

sarajevox
2016-01-20 01:33 PM
Diskusije su propale al nije im losa front page. Ko bi se vise logovao pored fejzbuka, tvitera, komentara ipod tekstova.
Pazi sad ove skripte, odose slova iza televizora, nije apdejtovano od '95.
O bivšem Sarajevu sve ipsricano tako da je i Neletova knjiga dosadna, a danasnje je pravo sega. Klix ba je vijestima nadmasio sve portale.
Jedva sam skontala da zatvaraju bivšu Vojnu bolnicu, kaže Opca bolnica Abdulah Nakas, otkud znam, pa neke peticije ono ovo, zao mi je al valjda I'm te treba vise.
Inače, u Sarajevu je samo Bascarsija ista, ostalo je sve drugacije, nabijeno, nagurano, stari trajvani antika, između sina trava do koljena,ne možeš da je vjerujes da je to glavni grad jedne države.

ja sam bila ljetoske na po sata, bas mi je zao Sarajeva.

Et' pozdrav Srećna Slava!
bezveze sto je Bowie umro

evo jedna za stara dobra vremena
David Bowie: Wild Is The Wind
https://www.youtube.com/watch?v=aY54qW7SK8Y
C_A_B_O
2016-04-04 11:44 AM
NEMA dobrih sraih vremeeeeeenaaaaa :-)

„Vrijeme” je DOBRO koliko smo MI dOOOOOOOObri

A NE živi se od NEKADA no od DANAS!

POZDRAV srbadiji i ...ixxxte se balije!
SINA_CHETNIK
(Nema povlacenja, nema predaje!)
2016-08-08 09:57 AM
Ovako je bilo prije četvrt vijeka
https://www.youtube.com/watch?v=sx2Hl0xeliI
SINA_CHETNIK
(Nema povlacenja, nema predaje!)
2016-10-10 09:59 AM
U subotu 8 oktobra 2016, u 69 godini zivota, je umro Sasa Zurovac koji je glumio Vladu Klikera u filmu „Sjecas li se Dolly Bell”
https://www.youtube.com/watch?v=qfu0pwDwiqE
Posljednje godine zivota je proveo u „Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići” kod Fojnice
https://s11.postimg.org/63qfx7rmb/sasa_zurovac.jpg
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.