Forums : Sarajevo

 Comment
Ponovo se oglasio Muhamed FILIPOVIĆ
vagabund
(lutalica)
2015-07-25 02:18 PM
Tekst je dug pa me mrzi i da sce kopiram ovde. Kome se cita dole je link.

Ali po obicaju muslimanskom kuka i Tuta Filipovic. I, BRATE, LAžE LI LAžE.
Bez imalo stida covjek piše:
„kao ključu za razumijevanje smisla cijele tragedije koja se odigrala na prostoru bivše Jugoslavije, a koja se razbila jedino o glavu bošnjačkog naroda i njegove države.”
- Prvo Muhamede po tebi ispada da je bilo zrtava samo na jednoj muslimanskoj strani. A nije tačno. Bilo je na sve tri strane.
- Drugo, ti bosnjaci, koje ti spominjes nisu ni postojali 1992. To i sam znaš jer si ih ti izmislio 1993.
- Treće, nije BiH DržavA SAMO MUSLIMANA ili tih tvojih izmišljenih bosnjaka. Pa zbog toga ste i ratovali i izazvali rat.

„Naravno, mi ne možemo odustati od istine i prava našeg naroda i zbog toga ćemo se držati jedinog oružja koje nam je preostalo, a to je utvrđivanje istine o tome šta nam se dogodilo, zašto nam se to dogodilo, ko je bio donosilac, a ko izvršilac odluke da mi nestanemo

Nama su Amerikanci još 1992. godine u Bijeloj kući izričito (Eagelberger i Skocrowft) rekli da oni smatraju rat agresijom balkanskog kasapina Miloševića, ali se ne miješaju na izričit zahtjev Majora, Kohla i Mitteranda, koji su rekli da je rat u Bosni europska stvar i da će je oni riješiti.”

Vama su Muhamede ti isti Amerikanci sve i smjestili. Warren Zimmermann njihov ambasador u Jugoslaviji je u svojim memoarima sam priznao da je Alija na njegov nagovor krenuo u rat.
A ko je Steven Spielberg Srebrenica rekli su ti sami Srebrenicani kad im je Alija rekao ponudu Clintona za intervenciju NATOa po Srbima.

„kao ključu za razumijevanje smisla cijele tragedije koja se odigrala na prostoru bivše Jugoslavije, a koja se razbila jedino o glavu bošnjačkog naroda i njegove države, ko je uopće i imalo sposoban da smireno i racionalno - kritički analizira sva zbivanja, postupke i odnose koji su došli do izražaja u toj dugoj, po namjeri i učincima više kriminalnoj nego političkoj i u cjelini prevarantskoj igri, jer je od početka bila jasno naznačena žrtva igre koja se odigravala oko nas, morao je zapaziti značajne logičke inkonzistencije u interpretaciji pojava kao što su rat u Jugoslaviji i posebno na tlu Bosne i Hercegovine, počinjena agresija, zločini, genocid i uporedni mirovni pregovori s konceptom mira koji je moguć samo odricanjem jedne neovisne i međunarodno priznate zemlje od njenog teritorijalnog integriteta, imena i statusa njenog stanovništva, kao i prirodi reakcija vodećih vojnih i političkih sila na sva ta zbivanja koje su vidljive iz ponašanja glavnih njegovih aktera (Srba, Hrvata, Britanaca, Francuza, Nijemaca i Rusa), nego posebno kada je u pitanju genocid nad Bošnjacima, koji su Srbi vršili od početka agresije pa sve do završnog akorda te simphony fantastique, koju je izvodio cijeli taj ansambl, a koji je, da stvar bude apsurdnija, vlastitom odlukom na sebe uzeo monopol da odlučuje o onome što se sa nama zbiva, a što je kao rezultat imalo više od stotinu hiljada ubijenih ljudi, žena i djece i prisilno raseljavanje 600.000 Bošnjaka, izvedeno pod plaštom evakuacije Bošnjaka iz zona ugroženosti, a ustvari njihovog definitivnog raseljavanja i utapanja u lokalno stanovništvo po cijeloj zemaljskoj kugli.”

Pa Muhamede imaš li obraza šta pišes. „jedne neovisne i međunarodno priznate zemlje od njenog teritorijalnog integriteta”. Pa ta tvoja „jedna i jedina' je bas priznata spletkarenjem muslimana i Amerikanaca. Pa samo je iz Krajine proterano 250000 Srba a iz Sarajeva 200000.

U tih tvojih ”više od stotinu hiljada ubijenih ljudi, žena i djece„ su valjda uracunati i Srbi i Hrvati jer se dosad utvrdilo da je ukupan broj zrtava ”stotinu hiljada ubijenih ljudi, žena i djece„ ali na SVE TRI STRANE.

NEGO MUHAMEDE KO TE PLACA DA PišES I LAžeš. Jadni su ti muslimanski ”akademici„ koji se proglasise samo tako da se ima i to u novoj istoriji muslimana od 1993 do danas.
Problem sa tobom je problem i sa svim muslimanima oko tebe. ZIVITE U LAžI.
Autor: Akademik Muhamed FILIPOVIĆ - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/188185/britanska-rezolucija-o-genocidu-u-srebrenici#sthash.XEuy1jIt.dpuf
C_A_B_O
2015-08-10 02:11 PM
TuUUUnjo se prosavio još sedamdesetih u smrdaju poznatom tezom o „zločinackom” djelovanju Iva Andica i tom se ustolicio na U of Smrdajevo zanavjek..dok ni „otac” muslimanske naciaj..Atif Purivatra niiije imao taj status.

Uvijek treba cijeniti čestite ustašse jer ZNaš šta se ceka a p[revrtace MORA docekati milosdrna sacma

Tunjo izgubi je'nog sina zarad HIV...bar bi mog'o da se angazuje na tom polju...no srbofobije je jAčA
vagabund
(lutalica)
2015-08-11 05:01 AM
Još jednom se oglasio ovaj muslimanski akademik, doktot i šta sve ne. Ovaj put u „Nezavisnim”. Nemam nešto volje ni vremena da ga detaljnije analiziram. Ali još jednom je potvrdio da niko tako krupno ne laže kao Turcin.
Dakle on bez imalo obraza piše:

„rat koji nije imao stvarnog uzroka, odnosno nije proizlazio iz naših unutarnjih odnosa i razloga u stanju prava bilo kojeg od naših naroda, ali je bio iskorišten i to prvenstveno od strane inozemnih i onih bližih i onih daljnjih navodnih prijatelja da se kroz njega i preko njega, ostvare neki njihovi ciljevi i ožive i u naš život vrate kao aktivne duhovne, ideološke i političke sile sve one crne strane naše historije za koje smo 70 godina mislili da su prevaziđene i da predstavljaju samo još dio naše nesretne balkanske historije i to u odjelu užasa koje historija zna proizvesti, kao što su ustaštvo, četništvo i fašizam kao poimanje odnosa među narodima, tj. ideja isključivanja određenih naroda iz prava života, ravnopravnosti i jednakih mogućnosti, što su osnove demokratskog svijeta. Bitna razlika između rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sastoji se u tome što je hrvatska država pod Tuđmanom lišila Srbe dugotrajnog statusa državnog naroda i svela ih na manjinu,”

-Ako nije imao uzroka zašto su još od 1989 poceli formirati patriotsku ligu?

-Ovo drugo je sramota i pisati a ocito da „akademik” nema obraza.

Ako rat nije „proizlazio iz naših unutarnjih odnosa i razloga u stanju prava bilo kojeg od naših naroda” ...ili, „tj.ideja isključivanja određenih naroda iz prava života, ravnopravnosti i jednakih mogućnosti, što su osnove demokratskog svijeta.” - kako on može objasniti tajno izglasavanje referenduma krisom u skupstini bez Srba. Ili sam taj lažni referendum i vezivanje zastava sa Hrvatima. Nezavisnost su muslimani izglasali sa Hrvatima i protiv Srba. To ovaj poltron zna ali lukavo precutkuje. Zna on dobro da su to bilo glavni razlozi za početak rata.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.