Forums : Sarajevo

 Comment
КО ЈЕ ЗАИСТА БРАНИО САРАЈЕВО: Ово је прави Валтер
gospodin
2014-09-30 06:29 AM
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
2014-10-05 03:55 AM
- Много година касније, имао сам ту част да разговарам са првим сценаристом тог филма, Момом Капором. Неопрезно, не кријући узбуђење, рекао сам да сам поносан што познајем човјека који је написао Валтера, култни филм моје раје...Сједили смо на неком сплаву, са погледом на Нови Београд, циркали вино и удисали свјежи савски зрак.
Момо ме погледа безизражајно преко стола. Био је изненађен мојим ентузијазмом и кроз зубе, опрезно, не скидајући осмијех са лица, да нико не примијети да је затечен, упита ме да ли га можда зајебавам. Кроз ово питање Момо потврди да је из Сарајева, јер само Сарајлија може истовремено да има осмијех, а да је љут. Нисам се зајебавао, био сам искрен. Изгубивши тло под ногама, лаганијим интензитетом, али са одлучношћу у гласу, тише и дискретније, као завјереник, рекао сам да је то један од најважнијих филмова које сам гледао у животу.
Није било потребе да ми ишта одговори. Лаганим покретом главе у страну и искеженим зубима ка свјетлима Новог Београда, дао ми је до знања да је тај филм обично смеће.-

Фајронт у Сарајеву
Др Неле Карајлић
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.