Forums : Politika

 Comment
4 мускетара
vacuum
2024-05-27 06:20 AM
Aleksandar Vučić
Ivica Dačuć
Dragan J. Vičićević
Jelena Karleuša

Вечерас добијамо све одговоре... коначно... благо нама.

Реалити на куб!

Цццц
vacuum
2024-05-27 06:27 AM
аа Да...

... БЉАК!
CEKAC
2024-05-27 05:27 PM
Rezolucija o genocidu ne može se iskljucivo kap krivica pripisati niti Vucicu, niti Dacicu, niti bilo kome iz sadasnjih struktura vlasti. Cinili su svi ono sto su smatrali da je najbolje za srpski narod. Njima je ostavljeno da vade vruce kestenje iz vatre. Jesu li to cinili na najbolji način, pitanje je bez odgovora.
Mislite da bi u ovom trenutku bilo oportuno da opozicija u Srbiji preuzme vlast? To bi bila uzasna katastrofa. Pa upravo sadasnja opozicija u sljednici politike koja je dovela do izglasavanja rezolucije...
vacuum
2024-05-28 07:17 AM
Мој коментар је невезан за резолуцију о геноцицу као и опозицију. Коментар је на дружину која се скупила, какав пресједник такво и окружење. Реалити (глумац) предсједник са умишљеним новинаром и још умишљенијом пјеваљком.

Б.Љ.А.К!!!!!
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-05-28 08:59 AM
RS se branila (brani se) na KiM. Kako znamo, KiM je pustena niz vodu briselskim i ohridskim sporazumima, koje je potpisala i sprovodila ova vlast tj. vrhovnik Aca srbin.

Pošto je to odradjno, sada se vrli vodja breca i lamata, pokriva zastavama, koa brani državu i narod, da pokrije dosadasnju izdaju i nepocinstva.

Sve u svemi uskladjeni nastup i predstava neprikosnovenog kolonijalnog upravnika, velikog patriote sa njegovim nato jaranima.

Kome ovo nije jasno, treba da se dobro preispita šta je doticni uradio za Srbiju, osim laznog predstavljanja i sibicarenja.

Opozicija, poput Nestorovica, Pavica DSS-a i Dveri bi sigurno učinila mnogo za Srbiju.
Ostala, prozapadna opozicija, nije imala toliki izdajnicki kapacitet kao SNS, jer je njihova politika bila transparentna i prepoznatljiva, pa je time ujedinila i jacala otpor zdravih snaga.
CEKAC
2024-05-28 09:59 AM
Stari Rimljani su imali poslovicu „Najveca umjetnost je upravljati državom” (Ars summa est patriam regere).

Lako je obecavati i uvijek biti u pravu ave dok se ne osvoji vlast. Tek tada nastaju problemi.
Zanimljivo da priceve, prestolonasljednike, uce kako se vlada sve od rođenja pa dok ne postane car ili kralj. I pored tolikih priprema, kada preuzme krunu, čini početnicke grkeske. Zivot i dogadjaji su kompliciraniji nego st se mogu predvidjeti i unaprijed nauciti.

Ovaj primjer sam napisao da bi bilo razumljivijr što se dogadja kada laici u demokracijama pruzmu vlast nakon izbora. Narod bi to rekao poslovicom „kao prasae u vinogradu”. Upravo tako. Dobar period vremena svakom covjeku treba samo da shvati vrsenje vlasti. A vrijeme prolazi i konstantno cine se greške. Odmah vidljive, ili tek nakon nekog vremena,. Mi opet konstatiramo „vlast ne valja”. Pa naravno da ne valja. Da bi netko poswtao frizer ide u skolu i praksu do tri godine. Znaci uci. Usporedimo sada samo yaj nauk i kada izabrana osoba, laik, preuzme vlast. i dok on nauci samo snovne elrmente vrsenja vlasti, prođe izborni period, a opozicija piše greške. I tako u nedogled.

Nije lako vladati.

Sjetimo se klintona i obame. Za predsjednicki period od osam godina postadose starci...
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-05-28 10:45 AM
Slazem se da vladanje državom nije lak posao, i da nama iz naroda, nije lako sagledati sve stane politike, pritiske i poteskoce.

Kako god bilo, kritika i kontrola vlasti je najvazniji ustavna uloga opozicije, kako bi kontrolisala i onemogućavala korupciju i samovlasce.

U demokratskim drustvima, Vlast mora da je smjenljiva, da postuje ustavom data ovlastenja i ne smije da uzurpira sudstvo, uzilastvo, policiju i vojsku.

Ova vlast je jedna od najnesposobnijih, najkoruptivnijih, najneobrazovanijih i najnedemokraticnija poslije komunista.

Dosla je na vlast laznim obecanjima o osudi izdaje KiM, sprečavanje kriminalne privatizacije, politike EU bez alternative itd.

Sve sto jr dosad uradila je nastavak i porazne politike izdaje, sirenja kriminala, korupcije, skrnavljenja kulture i tradicije drustva, saradnja sa okupatorima . . .
CEKAC
2024-05-28 02:58 PM
Nisam sklon da neku vladajucu garnituru anatemisem iz prve. Eto da nastavim tvoju misao: Koštunica i Djindjic su bili obrazovani. Obojica doktori nauka i to0 ia drustvenih oblasti. Ocekivalo se od njih mnogo, a dali su ništa.
Na drgoj strani imamo Jozu bravara (ako je to on), koji je vladao iznad svih ocekivanja. Uspio je sto nikome do sada, a bogami i poslije njega, nije uspjelo.
Kao prvo ujedinio je i fantasticno kontrolirao „rogove u vreci” - jugoslavenske narode. Borbeni a i poslijeratni mora bio je kao nikada u historiji.
Svi se bunili i istovremeno svi bili zadovoljni.
Iz ova dva primjera ocigledno je da nema pravila u efikasnom vrsenju vlasti...
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-05-29 09:14 AM
Tiletova vremna komunizma su prošla. Ne tvrdim da se bez neke visoke skole ne može dobro voditi država. Mudrost i pamet je radije nasljedna, nego se stice naobrazbom. Važno je imati obrazovane ministre te koristiti strucne i korisne savjete.

Neobrazovanost ministara (sa kupljenim diplomama) je samo jedna od karakteristika ove vlasti. Zapravo, takvi fikusi samo služe da klimaju glavama, jer gazda sve zna, u sve se razumije i donosi sve odluke bez ikakve strucne rasprave.
Ajde, kaži mi kakvu mudrost ocekivati od brnabicke, kafe kuvarice irene sa diplomom mega trenda, ministra malog sa doktorskim plagijatima, narkoman i dezerter babejule vulin . . .

Neki strucan i samomisleci ministar bi ovdje samo smetao. Znamo da se odluke donose kod MMF upravnika, ovaj smao izvrsava naredjenja, jer tako se kupuje podrska.

Nikavi strucni timovi, demokratska rasprava, skupstinski dijalog ne postoji čak ni za EXPO 27, ni za ohridske sporazume ni za ogromna zaduzivanja u inostranstvu.

PS. Kada smo kod Koštunice, zahvaljujuci njemu KiM je ustavno i pravno uvedena pod suverenitet Srbije, izdajnik Djindjic konacno javno ustvrdio da je KiM neotudjivi dio Srbije i pruzao otpor briselskim planovima . . .

 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.