Forums : Politika

 Comment
Тито подржан од Запада зато што је мрзео Србе
BeliVuk
2024-05-26 01:12 AM
Још Пети конгрес Коминтерне, одржан 1924. године, захтевао је издвајање Хрватске, Словеније и Македоније из састава Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.

Штавише, тада је изричито наглашено да је за југословенске комунисте на првом месту „национално питање”, због чега они не треба да се боје „распаљивања националних страсти” и „пламених елемената националних покрета”. Комунистичка партија Југославије донела је резолуцију о националном питању, са следећом основном тезом: „Југославија је продукт светског империјалистичког рата, у којој се као владајућа нација јавља српска, која угњетава све остале народе у Југославији”.

Дакле, српска нација, а не „српска буржоазија”. Оваквим ставовима стварана је геноцидност комуниста према Србима, која ће доћи до изражаја већ на почетку устанка 1941. године. На тим основама је Четврти конгрес КПЈ, одржан 1928, позвао радничку класу да „свестрано помаже борбу раскомаданог и угњетаваног албанског народа за независну и уједињену Албанију”, док је Четврта земаљска конференција 1934. године осудила „окупацију Хрватске, Далмације, Словеније, Црне Горе, Македоније, Косова, Босне и Војводине од стране српских трупа”.

Најбоље сараднике међу „пламеним елементима националних покрета” комунисти су нашли у усташама. Прва позната документа о сарадњи усташа и комуниста потичу из 1929. године - по један страни и домаћи. Страни документ је извештај италијанске обавештајне службе министарству иностраних послова у Риму, под насловом „Понашање Хрвата према Србији”. Италијански обавештајци писали су, 24. августа те 1929. године, како се „хрватски сепаратистички покрет развија у једну широку организацију”, која обухвата Хрватску сељачку странку и хрватске комунисте. Наредни извештаји бележе „узлазну линију” ове сарадње.

Документ домаћег порекла из 1929. године је осуда једног од истакнутих комуниста, Андрије Хебранга, пред Судом за заштиту државе, „због рада са усташком организацијом на рушењу државе Краљевине Југославије”. Сарадња комуниста и усташа у ово доба није била тајна.

Примера ради, гласило Комунистичке партије Југославије, „Пролетер”, у броју 28 из 1932. године објављује чланак „Усташки покрет у хрватским крајевима”. У чланку је, између осталог, писало и ово: У последње вријеме почиње да се шири особито у Лици и Сјеверној Далмацији усташки покрет против српских окупаторских власти. Било је више сукоба између наоружаних усташа и жандара. Међу Шибеником и Бенковцем усташе су дигли у зрак четири жандарске касарне. У сукобима у Лици заробили су усташе 5 жандара и одвели их са собом као таоце. Влада је, да угуши покрет, прогласила опсадно стање у тим крајевима, послала тамо 1400 жандара, три батаљона војске, два кавалеријска одреда стројних пушака (митраљеза) и једну брдску батерију.

Осим тога су послати нерегуларни одреди тако зване „Народне одбране” Косте Пећанца (српски комите)... Комунистичка партија поздравља усташки покрет личких и далматинских сељака и ставља се потпуно на њихову страну. Дужност је свих комунистичких организација и сваког комунисте да тај покрет потпомогну, организују и предводе. У исто вријеме, Комунистичка партија указује на досадашње недостатке и погрешке у том покрету, које се разјашњавају тим да у покрету досада знатан утицај имају хрватски фашистички елементи (Павелић-Перчић), којима није у интересу да против великосрпске војно-фашистичке диктатуре развијају један лички масовни покрет, јер се боје да би се такав покрет окренуо не само против диктатуре него и против њих и њихових италијанских господара. Због тога се они ограничавају на акције малих одреда и методе индивидуалног терора.

Борба за раширење масовне базе усташког покрета, против индивидуално-терористичких метода хрватских фашиста - то је задаћа комуниста. Великосрпска војно-фашистичка диктатура не може да се обори само акцијама малих групица људи без учешћа најширих маса. И то не само у хрватским, него и у српским крајевима. А да би се у борбу увукле најшире масе, потребно је да се оне заинтересују са одговарајућим паролама. Борба за национално ослобођење треба да буде испуњена конкретним садржајем и да обухвати питање земље, дугова, пореза, борбе против мјесних богаташа-лихвара... Павелић и остала фашистичка господа неће да истакну захтјев и да се боре за то, да се земља одузме од велепосједника, цркава, манастира и државе и да се раздијели бесплатно и са инвентаром сиромашним сељацима... Због тога они (комунисти - прим. аут) узимају најактивнијег учешћа у усташком покрету и предводе тај покрет, везујући борбу усташа за национално ослобођење са борбом широких маса радног народа за рад, хљеб, земљу и слободу.

Према томе, комунисти су покушавали да омасове усташки покрет, везивањем његове националне димензије („ослобођење хрватског народа”), са својим класним програмом („социјално ослобођење”), али и да му се наметну као лидери. Поред овога, комунисти су штампали летак у коме су се обратили „цијелом хрватском народу са позивом да свим снагама подупре борбу усташа”, и чак „радницима и сељацима Србије” да „свим снагама” помогну „борбу усташа и народа у Лици и Хрватској”!
dr-morsBelow viewing treshold. Show

dr-mors
2024-05-26 02:40 AM
Ne stavljaju mi se kapi za oci,..da li možeš to da skratis u 4-6 reci ?
BeliVuk
2024-05-26 02:43 AM
dr-mors, много је поучно, све су чињенице, вредно је да ставиш капи за очи. Антисрпске сотоне комунистичке како су почели против Срба, како су подржали усташе против Срба има још много.
BeliVuk
2024-05-26 02:50 AM
Скраћени садржај:

Комунистичка манијачка борба против Срба и њихова подршка усташама:

Пети конгрес Коминтерне (1924): Захтева издвајање Хрватске, Словеније и Македоније из Југославије.

Резолуција о националном питању (1924): Југославија је продукт империјализма, а Срби су владајућа нација која угњетава остале.

Четврти конгрес КПЈ (1928): Позив на помоћ борби Албанаца за независност.

Четврта земаљска конференција КПЈ (1934): Осуда „окупације” Југославије од стране Срба.

Сарадња комуниста и усташа:

1929: Документи говоре о сарадњи између хрватских сепаратиста (укључујући комунисте) и усташа.

1932: Чланак у „Пролетеру” поздравља усташки покрет и позива комунисте да га подрже.

Комунистички циљ: Омасовити усташки покрет везивањем његових националних и класних циљева, као и преузимање његовог вођства.

Летак КПЈ: позива на подршку усташама од стране „цијелог хрватског народа”, укључујући и „раднике и сељаке Србије”.

zoxthegreat
2024-05-26 03:20 AM
dobro, kada će te da shvatite da su komunisti = masoni

tj duboka svetska država
dr-morsBelow viewing treshold. Show

dr-mors
2024-05-26 04:29 AM
vlasnik inicijalnog teksta bas se napalio...

p.s..
probaj svojim rečima da napisese a ne da prepisujes k'o *diskut popaj..
BeliVuk
2024-05-26 06:43 AM
dr-mors, нисам се напалио, само сам изнео чињенице. Ти си дефинитивно напаљен кад ти сметају чињенице о антисрпским манијачким комунистима.
dr-morsBelow viewing treshold. Show

dr-mors
2024-05-26 07:31 AM
kuvileb, samo sam rekao da napises svojim rečima a ne da prepisujes tudje tekstove, k'o diskut popaj...
Dobro ajd'... zna se zašto tako radis. Niko te ne optuzije niti spominje, sto jedva imaš zvrsena prva 3 razreda osmogodisnje skole Sava Pelagic iz Zajeccara..
BeliVuk
2024-05-26 01:00 PM
dr-mors, ти си рођен ретардиран и такав ћеш цркнути.
PopajBelow viewing treshold. Show

Popaj
2024-05-26 02:07 PM
ŠESTOJANUARSKA DIKTATURA
https://znaci.org/00001/93_6.pdf
BeliVuk
2024-05-26 03:15 PM
Popaj, смешан и јадан си са комуњарском пропагандом. Доказано је да су Тито и његове комуњаре највећи антисрпски злотвори.
PopajBelow viewing treshold. Show

Popaj
2024-05-26 04:19 PM
Beli
Тито подржан од Запада зато што је мрзео Србе
**********************************************
Beli,
Tito od silne mrznje ozenio Hrvaticu Jovanku?
PopajBelow viewing treshold. Show

Popaj
2024-05-26 04:48 PM
BeliVuk
Popaj, смешан и јадан си са комуњарском пропагандом.
*********************************************************
Beli,
Hvala na komplimentu, „nobody is perfect” ...
jacutikazem
(arhivar)
2024-05-26 05:36 PM
zoxthegreat!

Pazi ovamo, prijateljski savet:

Sa tvojim upornim proganjanjem jevreja i masona pravis sebi veliku stetu.
Na internetu nisi anoniman, naprotiv, gde god se javis ostavis IP.
Dovoljno je da neko iz jevrejske organizacije ili masonske loze pokrene postupak ti si ga ugasio/ možeš da budes deportovan iz USA i da izgubis sve sto si stvorio.
S obzirom da si nas zemljak
U pamet se!
BeliVuk
2024-05-27 02:55 AM
Popaj, Јованка је погани изрод као и остали погани изроди који су слуге антисрпским геноцидним манијаку тити. Титова ћерка иде по Америци и најгору пропаганду врши о Србима на универзитетима. Покриј се ушима.
e_da
(oʞɐdoɐu)
2024-05-27 09:20 AM
Unuka, Svetlana Broz, teško djubre!
lavandal
(perpetumobile)
2024-05-27 10:25 AM
Popaj
26. maj 2024. u 16.19
**********************************************
Beli,
Tito od silne mrznje ozenio Hrvaticu Jovanku?

------------------------------
Popaje, čak ni to ne znaš (?) da je Jovanka Srpkinja, Ličanka!
Popaj
2024-05-27 11:03 AM
lavandal,
Nisi razumio moju komentar ili sam morao stavit Jovanka „Hrvatica”?
Hobo
(Pacifing by force)
2024-05-27 05:47 PM
Tito je kao prvo bio dictator a ideologia mu je bila na drugom mestu.

Kao i svaki diktator briga za narod se ne pika ...tako da je bio pragmantican pa je prodao komunisticku ideologiju Trumanu za jaja i malo mleka u prahu da nebi drugovi komunisti pocrkali od gladi

Ozenio se sa seljancicom Jovankom 40 godina mladom (to mu je bila peta žena) koja je is blatnjavih opanka uskocila u staklene cipelice pa se sa njima statal po palatama kapitalistickim .

A bogami neki drugovi su isto tako osetili dolce vitu dok su ostali živeli pod opresiom i torturom pa sad zale za „dobrim” starim vremenima sa trulog kapitalistickog zapada i Drugom koi im je omogućio da od niko postanu neko ...pa sad opet niko i ništa.
Popaj
2024-05-28 06:03 AM
Josip Broz TITO i Fidel Castro - Brijuni, JUGOSLAVIJA 1976
https://www.youtube.com/watch?v=c2W64YHgTxY
Popaj
2024-05-28 06:06 AM
Josip Broz TITO (1977) - Dokumentarni Film
https://www.youtube.com/watch?v=z3Ljy_nrgPg
zoxthegreat
2024-05-31 04:40 PM
jacutikazem !

ja samo pricam šta se desava, ...
dr-mors
2024-06-01 12:42 PM
nemojte se obazirati na gosn BeliVuka i njegova zavrsena 3 razreda
osnovne skole za r.etarde, Vasa Pelagic iz Zajecara..
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.