Forums : Politika

 Comment
Вучић:Тражићемо резолуцију о страдању Срба од Немa
BeliVuk
2024-05-18 03:34 AM
Вучић: Тражићемо резолуцију о страдању Срба од Немаца и усташа Председник Александар Вучић изјавио је данас да је српски народ на КиМ изложен бруталном прогону и да никада нећемо прихватити независно Косово, а најавио је да ће због доношења резолуције о Сребреници наша земља тражити и доношење резолуције о страдању Срба од Немаца у Другом светском рату, као и од усташа у Јасеновцу.
https://www.politika.rs/scc/clanak/615156/Vucic-Trazicemo-rezoluciju-o-stradanju-Srba-od-Nemaca-i-u staša

Боље икад него никад.
CEKAC
2024-05-18 08:52 AM
Odbrana Srbije na buducoj sjednici Generalne skupstine, prilikom rasprave o genocidu u Srebrenici, nazalost izgleda prilično infantilna.
Jednim zločinom ne opravdavas drugi. Generalna skupstina može usvojiti razloge Srbije za raspravu o genocidu nad Srbima, ali to nije meritum za oslobadjanje od eventualne odgovornosti za Srebrenicu.

Kljcna stvar za oslobodjenje Srnije od bilo kakive odgovornosti je slijedece:

1.- Niti jedan državljan Srbije nije ucestvovao u izvrsenju tog zločina;
2.- Zločin se nije dogodio na teritoriju Republike Srbije;
3.- Državni organi Srbije nisu znali, niti naredili izvrsenje tog zločina.

O istoj stvari rjesavao je nadlezni sud, kojega je za te svrhe osnovala Generalna skupstina UN i nasao da Srbija nije odgovorna za taj zločin. Buduci da se eadi io presudjenoj stvari, rasprava o tom slučaju u GS UN mora biti obustavljena...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2024-05-18 08:57 AM
Mislim da nije dobro za Srbiju da svojim novim inicijativama produzava pricu o genocidu.
Jednako kao što se iz ove rezolucije neće ništa promijeniti na bolje. Čak šta vise. Dodavanjem novog „genocida” na listu stvarnih genocida će se razvodniti formulacija i strahota te vrste zločina.
Zamjenom termina genocid terminom zločin, koji je blizi prirodi onoga što se desilo u Srebrenici, bi se otvorio prostor da se oba naroda priblize i zajedno obiljezavaju, prenose djeci i primjerom pokazu kako se radi na tome da se ne ponovi.

No pesimista sam, razum zadnjih godina gubi bitku.

Tekst, koga interesuje:
https://tinyurl.com/2f3v9fuc
CEKAC
2024-05-18 10:16 AM
I dalje smatram da pravni tim, koji savjetuje predsjednika Vucica, loše se snalazi u ovoj zamrsenoj situaciji.
I ti Pjer primjetio si da bi bila sada greška isticati genocid protiv Srba, Jer taj genocid ne opravdava zločin u Srebrenici. Čak, stovise, ukazuje na uzrok tod zločina, što ne treba posebno dokazivati.

Smatram da su ono kljucni razlozi, koje sam naveo u prethodnom postu,
za eventualno oslobodjenje Srbije za zločin u Srebrenici.

Ukoliko su Srbi u Srbiji odgovorni za pocinjeni zločin u Srebrenici, onda su i Svajcarci odgovorni za Hitlerove zločine, jer su po nacionalnosti Nijemci...
dr-mors
2024-05-18 01:30 PM
Вучић:Тражићемо резолуцију о страдању Срба од Немa
BeliVuk
=======

koji su to Немa??
CEKAC
2024-05-18 02:56 PM
Werba

Jedini tvoj suvisli post je onaj kojim Srbe optuzujes za genocid. Da bi nešto bilo okvalificirano kao genocid mora sadzavati sve elemente definicije genocida iz međunarodne rezolucije o genocidu. Ukoliko nedostaje bilo koji element iz definicije, taj zločin ne može biti genocid, nego se kvalivicira kao neki drugi zločin predvidjen drugim rezolucijama ili konvencijama.
Kuzisw?
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
2024-05-18 04:36 PM
CEKAC,

Ја сам разумео да је Вучић рекао да ће после завршетка предстојеће дебате о Сребреници у ГС УН тражити Резолуцију о геноциду који су починиле Немачка и НДХ.

>>
Вучић је пред разговор са патријархом српским Порфиријем и председником Републике Српске Милорадом Додиком рекао да ће усвајањем резолуције о Сребреници бити отворена Пандорина кутија.

„Јер ће Руси ускоро покренути захтев да се прогласи геноцидом немачко убијања руског и совјетског народа током Другог светског рата. Ми ћемо то тражити исто за оно што су Немци чинили у Србији и за то што су хрватске усташе радиле у Јасеновцу. Али да не говорим да ће то да отвори и многа друга питања и за Турску и за неке друге западне силе, од староседалаца америчких до многих других”, рекао је Вучић. ##

CEKAC
2024-05-18 06:42 PM
Jocko

To je trebalo davno prije traziti, a ne dopustiti da se velicina tog zločina zamagli rezolucijom o Srebrenici.

Ne znam koliko sam bio razumljiv kada sam napisao da raniji zločin ne može eskulpirati kasniji. Pozivanjem na raniji zločin, kao opravdanje kasnijeg, ukazuje na osvetu, a osveta je takodjer jedan od elemenata genocida.

Nervira me kada ljudi raspravljaju o genocidu, iako nikada nisu procitali niti jedno slovo iz konvencije i pojma rođenog nemaju sto ustvari predstavlja genocid.

Za mene „oluja” predstavlja primjer genocida. Ako pogledas popis stanovnistva prije II svjetskog rata i onaj prvi nakon, utvrditi ćeš da je Tudjman smanjio broj Srba daleko vise od Pavelica. Zanimljivo je da je Hrvatska clanica EU, iako su svi znali što se dogadjalo u Hrvatskoj u zadnjih 80 godina. Namece se zakljucak da je prema tome i eu fasisticka tvorevina, ili bolje receno nastavak politike nacisticke Njemacke samo u drugom pakovanju...
Kraj_Sveta
(socijala)
2024-05-18 09:35 PM
„Zanimljivo je da je Hrvatska clanica EU, iako su svi znali što se dogadjalo u Hrvatskoj u zadnjih 80 godina.”

Možda bas zato što su znali... Pripada njihovom drustvu.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.