Forums : Politika

 Comment
Ni srpski jezik u Srbiji
Tehnicar
(Tehnicar)
2024-04-29 09:18 AM
U Vucicevoj Srbiji, po svemu sudeci od 1 Juna stupa na snagu zakon o rodnoj ravnopravnosti, pa time srpski jezik biva izmjenjen i unakazen.

Poslanička grupa „Mi – snaga naroda – Branimir Nestorović” je danas tražila od Skupštine Srbije informaciju da li je Ustavnom sudu dostavljeno mišljenje u vezi inicijative iz 2021. godine za ocenu ustavnosti Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

U zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, ta poslanička grupa je od Skupštine Srbije tražila i odgovor na pitanje da li će parlament obavestiti Ustavni sud da taj zakon „proglasi neustavnim” jer, kako su naveli, usvajanje tog zakoma nije bio uslov za pristupanje Srbije EU, „niti ga je moguće primeniti jer ne postoje ‘rečnici, gramatika i pravopisi’ za ‘rodno osetljiv jezik’ ”.

Pitali su i po kojem članu Poslovnika je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila kao „seksističko i neprimereno” izlaganje jednog poslanika tokom skupštinske rasprave koji je rekao da je otac „dva muškarca, odnosno dva dečkića”.

„Ako predsednik Skupštine Srbije, u vreme obavljanja funkcije predsednika Vlade, izjavi da zbog zauzetosti nema dovoljno vremena da provodi sa svojom partnerkom i sa svojim sinom – da li je takva izjava seksistička i neprimerena? Ako jeste, da li je umesto sa ‘svojim sinom’ trebalo da se kaže ‘sa svojim detetom’? Ako je pravilno reći ‘sa svojim detetom’, a dobije se i ćerka, da li bi tada bilo pravilno da se kaže sa svojim ‘detetom 1’ i sa ‘detetom 2”, upitala je poslanička grupa „Mi – snaga naroda”.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti trebalo bi u celosti da stupi na snagu 1. juna, uključujući i deo koji se odnosi na rodno osetljivi jezik.
geriatrikus
(zvakac karamela)
2024-04-29 12:10 PM
Чињеница да се о томе уопште разговара је огромни пораз. Оно што ме највише чини тужним, а разлог за тугу је беспомоћност због у огромном броју затупљених рефлекса и замрлих сензора моје браће, становника ове планете.
Шта вриједи што ће некa опозиција славити побједу након „страшне борбе” да се неки накарадни закон не изгласа 1.маја, већ да се гласање одгоди за 6.јуни? Или добити нешто тако накарадно са већином од 51%. Оног момента када имамо више од 2% заинтересованих за неприродне, Богу ужасне гадости због којих су чувене Содома и Гомора морамо се латити мача. Ако се то не деси и ако нам свијест није изграђена да то у старту препозна и искоријени, свјетски Менгели ће нам без питања родитеља сјећи китице петогодишњим дјечацима због тога што су дотакли Барбику умјесто мацоле. A можда је дечкић само желио да завири испод сукњице... џаба оде китица и дечко се напуни хормонима.

>>8:18 I iziđe Noje i sinovi njegovi i žena njegova i žene sinova njegovih
9:1 I Bog blagoslovi Noja i sinove njegove, i reče im; rađajte se i množite se i napunite zemlju;<<
C_A_B_O
2024-04-29 01:01 PM
Otac ne može da RODI..i nema otecice

Majka RADJA al' se cedo NE SVARA bez oca KO CE izmisliti pojam za „musku” MAJKU.

ONO o roditelju 1 i 2...i PEDERI mojih godina IMAJU oderedjene „uloge” a OVDE se njih „nekoliko” uzasava mojih primEEEra

KUR>CI>CA i PI.C.AK

jerBO je to dosledna primjena ...da necxemo možda imati „svestenice” u crkvi i na pogrbima...I PREVISE je 10 godina lezbiJan Ante BrnabYja

Uzmimo neki drugi jezik..Die Pistole ...i DAS Gewehr...da možda neHTko neće u nEmackom mEnjati DER,DIE,DAS????

JEZA je što se iza svega krije projekat DEZORGANIZACIJE nacije...unistiti jezik i vEru ( ili vise vEEEra) te STVORITI „novo” biće ( a ne COVEKA kao sto predjasnji diktatorski sistemi radise)

KAD je država LOSA, sitem diktatorski..IMA lEEEKA ..ALI kad država NE POSTOJI , no korporacije određuju SVE je moguće a POBUNA nema efekta jer NEMA vidjivog diktatora.

C_A_B_O
2024-04-29 01:06 PM
A da se prisetimo generacije 1900 i starije koja UNUCICAMA govorase ,s ljubavlju ,paznjom i neizmErnim postovanjem SIIIIINE! I NIKO ne smatrase TO obracanje do najiskreniju dedinu/ babinu ljubav.

SRAM da je svakog ko izglasA,ko koristi perverzne izraze a SrećOM ..ONI ionako NEćE dEcu!
Popaj
2024-04-29 11:27 PM
C_A_B_O
...da necxemo možda imati „svestenice” u crkvi i na pogrbima...
***************************************************************
C_A_B_O,
Ne brini, ti to sigurno nećeš dočekati...
seljakipo
2024-04-29 11:39 PM
..., odavnaha se te devijantne nakaze kupaju u ognjenom jezeru.!?
CEKAC
2024-04-30 05:15 PM
Nastranosti ne mogu i ne smiju biti pravilo.
Sve dosadasnje civilizacije su propadale nakon usvajanja nastranosti za pravilo.
Navesti ću jedan primjer za Grcku prije njene propasti.
Vidjeniji Grci setali su gradom sa suprugom, ali u sredini između njih bio je ljubavnik od muza.
Bilija govori o Jevrejima i njihovim bahanalijama, koje je naqvodno prekinuo Mojsije donoseci „deset zapovijedi bozjih”

U Rimu poznati su bili po bahanalijama carevi Neron i Kaqligula.

IK ova civilizacija bi mogla nestati „bez majki i oceva”...
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.