Forums : Obrazovanje

 Comment
Online magistratura?
Anikka
2010-02-13 09:30 AM
Nisam bila sigurna gde da postavim pitanje, tako da sam se odlucila I za ‘Obrazovanje’ i za ‘Emigracija’.
Elem, htela bih da upisem magistarske studije(u pitanju je matis) I to online. Istrazivala sam po internetu i naletela na ‘American Global University’ , koji pored ostalih studija nudi i master studije iz matematike. Ono sto me zanima jeste koliko može jedna takva diploma da bude priznata ne samo u USA, već i u svetu? Da li ima neko od diskutanata koji je možda čuo za ovaj univerzitet? Nalazim se u Kanadi, i zbog posla mi je bitna magistratura , a za regularne fakultete sam zakasnila za ovu godinu.
Svaka informacija je dobro dosla
Hvala
Alex-64K
(bio jednom inzinjer)
2010-02-13 06:23 PM
mislim za prirodne nauke da sam video UA, University of Auburn i University of Alabama , vrlo dobar fakultet je nudio post-diplomske studije i reklamirao se na jednom sajtu za inzenjere (geofizika i geodezija) , ne znam da li nudi bas magistarske iz matematike ali pogledaj.
a za taj Global Univesity nisam čuo.
uopste za magistarske studije na on-line je uglavnom macak u dzaku, a ovaj Auburn je bar poznat, kao i Georgia Tech pogledaj da li oni nude.
Guta70
(Programer)
2010-02-21 03:20 AM
Već odgovoreno u „Emigracija”, ali možda će biti interesantno i za ljude koji ne zalaze tamo:

Samo regionalno akreditovani koledzi i univerziteti su vredni para (u USA), delimicno i NA (DETC) akreditovani (ali MNOGO manje). Ostali neakreditovani i „alternativno” akreditovani su cista prevara (zovu ih zajednickim imenom „diploma mill”) i te diplome nisu nigde priznate, ni u USA, ni u Kanadi ni u Evropi.

RA (regionally acredited) institucije su po pravilu nešto skuplje nego NA (nationally accredited, ponekad i DETC). Međutim, upotrebna vrednost NA diploma je skoro nula, posto nisu prihvacene u mnogim USA državama, i nisu prihvacene ni na jednom fakultetu bilo gde. To ide čak dotle da NA koledzi i univerziteti ne prihvataju profesore sa NA diplomama!

Dakle, gledajte da nađeteRA univerzitet, sve ostalo je bacanje para. U Kanadi, koledzi i univ. su obično akreditovani od provincije, sve ostalo je tzv. „diploma mill”.

„American Global University” je cist diploma mill i prevara. Oni čak i sami kažu da nemaju nikakvu akreditciju, i da nisu priznati od US Department of Education. U nekim državama (Wyoming, California, itd) svako može da registruje univerzitet, ali registracija nema veze sa akreditacijom! Pazite na ove razlike!

Čim jedan Univerzitet (tj dimploma mill) na strani „Accreditation” pocne sa „danas je (regionalna) akreditacije nepotrebna, to je samo gubljenje vremena itd” odmah znate da je u pitanju prevara. Takođe davanje diploma za „life experience” (dakle, bez ispita i ucenja) i ekstremno kratki programi su dodatni znak da je u pitanju prevara.

Dakle, samo Regionally Accredited u USA i Government/Province accredite u Kanadi!

 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.