Forums : Obrazovanje

 Comment
Молим за помоћ т.ј. објашњење
Vizantijska_krv
2009-12-15 04:39 PM
Управо завршавам Мастер у Днаској. Жарко желим да се овдје запослим, али је криза па је тешко.
„Ископала” сам на нету да једном норвешком универзитету треба ПхД студент, т.ј. особа за пројекат за јако добру плату.
Мени се коса на глави диже од ријечи универзитет и једва чекам да се запослим у некој инжењерској компанији, јер имам 26 година, али сам ипак аплицирала. Рекли су ми да ми је профил одличан и да имам добар основ да се ту запослим, мада то ништа није сигурно.
Ја сам мислима следеће.
Ако то добијем да се одселим у Осло (универзитет је пола сата аутом или возом од Осла)и да то почнем али да уједно интензивно вребам прилику за неку од компанија (по могућности у Данској) и да оставим ПхД и да се пребацим у компанију.
Хтјела сам да вас питам може ли ми се десити да због тога имам неке пенале т.ј. да ли је уреду да прекинем ПхД кад год хоћу? Да ли то тако може, или имам неке обавезе према универзитету који ме је запослио као ПхД Рисрч?
Ја сад губим стипендију (у јануару) а ако ово одмах добијем, глупо ми је да сједим у Данској без посла и да се надам да ћу добити посао до новембра (до тад могу да останем овдје, после ми виза истиче).
хвала на одговору, подршци, савјету, било чему!
Стварно сам сатјерана уз зид, доле нема гдје да се вратим, а не смијем ни да помислим да још три године проведем на факсу. То ми је само прелазно рјешење.
Пише за овај посао да је уговор привремен (мисле ваљда на те три године).
Поздрав
curice
(trazim informacije)
2009-12-15 06:56 PM
Хтјела сам да вас питам може ли ми се десити да због тога имам неке пенале т.ј. да ли је уреду да прекинем ПхД кад год хоћу? Да ли то тако може, или имам неке обавезе према универзитету који ме је запослио као ПхД Рисрч?
////////////////////////
ne znam kako je u norveskoj/danskoj, ali u USA bi imala vjerovatno penale i mislim da bi tražili da vratis onaj dio novca koji si potrosila u toku studija...to je nešto kao stipendija...i ne bi bila mala...
zato dobro provjeri prije nego se odlucis na takav korak...mada je moguće da su evropske zemlje ipak makar malo humanije...
Vizantijska_krv
2009-12-16 09:19 AM
Hvala curice,

ali ovo nije stipendija koja se vraca, ovo je research i prima se klasicna plata i tece radni staz. PhD-research, tako da ne znam, mada u slučaju da bude primljena oni će mi dati ugovor prije nego ga potpisem!

Pozz
ecolid19
2009-12-17 01:18 PM
Vodite racuna o tome da menjate državu, zbog visa statusa i boravka.
Bez stalnog boravka i radne dozvole teško se nalazi posao.
Mislim da se Evropi na vraca, ima toga da prekinu.
MostlyHarmless
(biotech)
2010-01-19 04:09 PM
Generalno su PhD stipendije male, a vredne su samo onima koji zaista žude da se bave dotičnom naučnom oblašću i da dobiju odgovarajuću akatemsku titulu. Ja sam imala takvu stipendiju u USA i završila, ali to je finansijski nategnuto rešenje... Na tvom mestu bih ja prelomila - ili da čekaš pravi posao ili da se posvetiš svom unapređenju i provedeš još par godina kao student, što bi ti se kasnije sigurno isplatilo!
eperson72
(lekar)
2010-04-08 03:52 PM
pali za Norway najbogatija zemlja na svetu i po svim zivotnim parametrima broj1 mani se Danske
http://www.migrantservicecentres.org/index.php?page=69
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.