Forums : Umetnost i kultura

 Comment
Folklor
exotic_lav
(Student)
2009-05-07 08:18 PM
Dali neko ima informacije kako mogu da saznam malo vise o folkloru. Trenutno se nalazim u USA i dobio sam ponudu da radim kao koreograf u Crkvi ne znam mnogo o folkloru ali znam da igram i ljudi su videli potencijala u meni :)
Svaka pomoć će mi dobro doći hvala unapred.
boki84
(Moderator SC Diskusija)
2009-05-08 11:06 AM
Bavim se folklorom već vise od deceniju i ne znam na šta mislis i kakvu vrstu pomoći želiš tako da bih te zamolio ako možeš malo vise da mi objasnis u vezi toga.

Hvala
exotic_lav
(Student)
2009-05-10 01:46 AM


Hteo big da savladam osnovne tehnike o koracima i koreografiji, ako postoji neke skripte ili video zapisi to bi mi dosta pomoglo.

Hvala puno
boki84
(Moderator SC Diskusija)
2009-05-13 02:00 AM
Kao prvo da ti se izvinim sto nisam odgovorio odmah jer sam bio veoma zauzet tokom vikenda tako da .. kao sto rekoh već, primi moje duboko izvinjenje.

Kao drugo moram da ti kažem da što se tiče toga postoji dosta stvari koje se u folkloru moraju znati pre nego što se uopste i „ udje u kolo ” ..

1. Treba da se imao smisao za tu vrstu muzike. Ako si ti teski roker koji je slusao Boru Corbu, Zabranjeno pusenje, Bitlse i tako to, iskreno, teško ćeš moći da nešto savladas jer ti tu muziku ne cujes kao neko ko je uz 'armoniku spavao. Ako razumes šta hoću da ti kažem

2. U zavisnosti od kraja iz kojeg dolazis, zavisi i tvoj ukus što se tiče igara pa se prema tome i prave spletovi i prave se igre grupe. Vecina grupa danasnjice ima neke svoje principe i najviše igraju igre iz onog kraja odakle je drustvo.

Te dve stvari su veoma važne što se tiče samog polazenja .. sve ostalo posle toga je dosta lakse ako se ove dve stvari predju.

Što se tiče video snimaka to možeš da nadjes na youtube-u ima ih mnostvo samo trebaš da ukucas npr. „ Vlaske igre ” i videces koliko će video snimaka da izadje.
exotic_lav
(Student)
2009-05-14 05:18 PM
Hvala ti puno na savetima

cosm0politan
2009-12-17 10:46 AM
.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.