Forums : Republika Srpska

 Comment
Diskusija: Formiranje (nelegalne) vlasti Federac
TROFAZNI-3
(Penzioner)
2011-03-24 01:36 AM
TROFAZNI-3
(Penzioner)
2011-03-28 11:15 AM
Braca po kami i jami samo sto nisu zaratovali ...
-------------------------------------------------------------------

Studenti i branitelji pozivaju na neposluh, političari isključivo na borbu kroz institucije BiH

Napisano 28.03.2011. 09:27

Tenzije u BiH - Nezakonito formiranje vlasti u Federaciji izazvalo veliki revolt kod Hrvata

Studenti i branitelji pozivaju na neposluh, političari isključivo na borbu kroz institucije BiH

Studenti: Pozivamo sve građane Federacije BiH, prvenstveno Hrvate da se pridruže u neposluhu

„Gospodo ne možemo Vas poslužiti... Žao mi je, ali morate izaći!” Ovim je riječima, pred desetak svjedoka vlasnik jednog hotela u Kupresu „počastio” jednoga od 'platformaša' i njegovo stranačko društvo. Na taj je način hotelijer izrazio negodovanje što je određena stranka ušla u koaliciju s Lagumdžijinim SDP-om, Tihićevom SDA-om i Lijanovićevim NSRzB, a bez stranaka za koje je glasovalo 90 posto Hrvata. Sat vremena prije incidenta u Kupresu, pripadnici Udruge hrvatskih logoraša iz Bugojna naprosto su izgurali Zvonku Jurišića, predsjednika HSP-a BiH s mjesta obilježavanja 17. godišnjice razmjene 294 hrvatskih zatočenika iz bugojanskog logora „Stadion”, poručujući mu da s SDP-ovim kolaboracionistima nemaju što raditi.

Poziv na bojkot vlasti

Spomenuti incidenti su refleksivan odgovor na novo poništenje glasačke volje hrvatskog biračkog tijela u BiH, a hrvatske udruge branitelja, invalidi, studentske organizacije, intelektualni krugovi... kuju planove na koji način bojkotirati odluke koje donosi nezakonito formirana vlada Federacije BiH. Uz pozive na masovne ulične prosvjede, blokadu prometnica i graničnih prijelaza, braniteljske udruge i nevladine organizacije neće više na obljetnice, tribine i svečanosti zvati niti jednog dužnosnika koji je izabran u nelegalnu vladu. Kao izraz građanskog neposluha nevladine organizacije i udruge izbjegavat će kupovine proizvoda iz bošnjačkih tvornica i plaćanje RTV pretplate Federalnoj televiziji.

Podigli se studenti

Iako je Ćiro Blažević Hrvatima u BiH uspio donekle približiti srcu bosansko-hercegovačku nogometnu reprezentaciju, koja je u subotu pobijedila Rumunjsku, većina ih je na to gledala ravnodušno. Više se pričalo o razočaravajućem izdanju Bilić boysa. I dok HSP BiH i NSRzB optužuju dva HDZ-a da su u 20 godina hrvatski narod doveli do ponora, zajednica studentskih udruga uputila je opći poziv za bojkot njih i njihovih koalicijskih partnera.
„Pozivamo sve građane Federacije BiH, prvenstveno Hrvate” da se pridruže u građanskom neposluhu prema protuustavnoj i nelegalnoj Vladi Federaciji BiH.„ Idući tjedni pokazat će prve rezultate svehrvatskog bojkota u BiH zbog kojeg su zabrinutost izrazile i Republike Hrvatska i Srbija, ali i neke od zemalja Europske unije.

Mjere za građanski neposluh

► 1 - Blokada prometnica i graničnih prijelaza, masovni prosvjedi
Braniteljske udruge, invalidi, studenti, planiraju narednih nekoliko dana organizirati masovne ulične prosvjede protiv nove vlasti u Federaciji BiH koja je nezakonito utemeljena bez dvije najjače hrvatske stranke HDZ BiH i HDZ1990.

► 2 - Ignoriranje i bojkot nelegalne vlasti u Federaciji BiH
Ministre u federalnoj vladi, predsjednika Federacije BiH, i njegove potpredsjednike neće se više zvati niti na jedan relevantan politički, kulturni, gospodarski događaj, što je dio poruke da su nepoželjni i da vlast obnašaju nezakonito

► 3 - Svehrvatski bojkot proizvoda, ignoriranje suradnje
Među mjerama koje je u BiH teško realizirati spominje se i bojkot proizvoda iz tvornica koje drže Bošnjaci. Ovakva poruka bila bi hrvatska kritična gesta prema izboru hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH od strane bošnjačkih glasača

► 4 - Poziv na neplaćanje RTV pretplate za Federalnu televiziju
Uputit će se poziv na neplaćanje RTV pretplate koja se do sada plaćala preko telefonskih računa. Oni radikalniji drže kako treba pozvati Hrvate da u znak prosvjeda iziđu i iz bošnjačkih sportskih klubova

| VL | HB.org |”
BL
(Dr.)
2011-04-24 06:28 PM
hahahahahahha ojhaaaaaaaaaaaaa ;)
Poselami svoju bulu :))))
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.