Forums : Republika Srpska

 Comment
Svetska postanska unija dodelila RS državni-kod
TROFAZNI-3
(Penzioner)
2011-02-13 10:50 PM
A nakon toga Mujage zakukase jjejejejehahhahaaa

Jerbo RS je s ovim kodom malo dalje od Mujaginih pustih snova o Be i Ha k'o biva njiHaaa islamija.

Cestitka Dodiku i svoj vadi RS.Cestitka svim Srbima RS.

Boze pomozi.AMIN AMIN AMIN

A sada čitajte šta Mujage piskaraju-kukaju.hehehee
-------------------------------------------------------------------

Svjetska poštanska unija dodijelila međunarodni kod i Poštama Srpske:

Uvod u destrukciju države BiH?

Pošte Srpske: Dobile kod nakon silnog lobiranja iz Banje Luke
Piše: Almir Terzić

13/02/11 11:07

Dodjela koda Poštama Srpske je direktno miješanje u političku situaciju i unutarnje uređenje države • HP Mostar ranije je dobio ovaj kod, navodno, uz obrazloženje da je to nužno zbog pošiljki NATO-a

Svjetska poštanska unija (UPU) od 1. januara 2011. nakon silnog lobiranja iz Republike Srpske dodijelila je međunarodni kod (IMPC) Poštama Srpske. Oslobođenje doznaje da je lobiranje RS-a za ovaj kod došlo čak do UN-a.

Naš izvor tvrdi da ovo što je RS dobio kod je izuzetno krupna stvar, a može biti i podloga za mnogo veće promjene.

Teške posljedice

U maju 2000. UPU je IMPC kod dodijelio direktno Kosovu, dakle, u periodu kada je Kosovo bilo u sastavu Srbije.

- Ne bi ovo što se desilo sa RS-om bilo čudno da princip UPU-a nije jedan kod - jedna država. I tako je u svim slučajevima zemalja članica, a ima ih 192, uključujući i BiH. Jedino je iznimka, odnosno promišljeni i unaprijed planirani ustupak učinjen u slučaju Kosovo i sada RS. I to što su ga dodijelili Kosovu nije bilo nikakva slučajnost, već podloga za otcjepljenje, tvrdi naš sugovornik.

IMPC kod je izmjenična pošta u koju dolazi sva pošta iz bilo koje zemlje. Može biti samo jedan izmjenični ured zbog obračuna. Ovaj ured ima i BH Pošta koja ga je dobila prijemom u UPU još 1993, kada su se druga dva operatera izjasnila da pripadaju Hrvatskoj i Srbiji.

Opširnije sutra u HoOslobođenju...

TROFAZNI-3
(Penzioner)
2011-02-13 10:58 PM
Ja malo proguglo kad ono stara vest za srpski internet a Muje TEK danaske shvatili-čuli šta je RS dobila hehheeee

Pošte Srpske dobile međunarodni kod
13.01.2011 08:35

BANJALUKA - „Poštama Srpske” dodijeljen je međunarodni kod (IMRS) čijom registracijom u bazi podataka Svjetskog poštanskog saveza ovo preduzeće stiče ravnopravan status sa druga dva operatera u BiH u oblasti međunarodnog poštanskog saobraćaja, čime će uštedjeti oko 40.000 KM godišnje i skratiti rok dostave pošiljaka.
text

Samostalni u međunarodnom saobraćaju

„Time su `Pošte Srpske` stekle potpunu samostalnost u oblasti međunarodnog poštanskog saobraćaja, jer sve pošiljke koje primamo na području RS i otpremamo za inostranstvo, kao i sve koje dolaze sa područja drugih zemalja za primaoce u našem entitetu mogu da dolaze direktno u Banjaluku”, rekla je direktor „Pošta” Jasminka Krivokuća.

Krivokuća je na novogodišnjem prijemu za novinare pojasnila da su te pošiljke do sada morale da idu u Sarajevo, gdje su zadržavane dva dana, a potom upućivane dalje.

Prema njenim riječima, ugovor o direktnoj razmjeni već je potpisan sa Srbijom, Crnom Gorom, Hrvatskm i Slovenijom.

Krivokuća je napomenula da su se „Pošte Srpske” mnogo puta obraćale Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, koje je trebalo da Svjetskom poštanskom savezu potvrdi status ovog preduzeća kao jednog od tri ravnopravna ovlaštena poštanska operatera u BiH, ali ono to nije učinilo.

Govoreći o poslovanju „Pošta Srpske”, Krivokuća je rekla da za „pokrivanje” završnog računa ovom preduzeću nedostaje oko tri miliona KM, ali će ta sredstva biti nadomještena primjenom Zakona o pošti RS.

Ona je podsjetila da je Privredna komora RS pokrenula inicijativu ocjene ustavnosti odredbe Zakona koji propisuje da samo Pošta ima nadležnost dostave pošiljki, ali da očekuje odluku koja će ići u prilog preduzeću.

„U svim zemljama u svijetu poštanski operatori imaju tu nadležnost i to nije monopolski položaj, već samo zaštita rezervizane usluge date zakonom”, rekla je Krivokuća, koja se ne slaže sa ocjenama da tim komunalna i druga preduzeća neće imati povećanje troškova, već da im to može biti opravdanje i uvod za povećanje cijena usluga.

http://www.swot.ba/index.php?modul=vijesti&poziv=vijest&idr=23&idv=2895
Naapred DIKO Srpska Republikooooooooooooooooo

ojxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pajon
(rely driver)
2011-02-15 12:41 AM
Pozdravljam odluku SPU,čestitam posti Srpske...
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.