Forums : Mobilni

 Comment
Mobilni za stariju osobu
aprilubeogradu
(posmatrac)
2011-11-20 01:20 PM
da li neko može da preporuci jednostavan za upotrebu mobilni koji se može naći u beogradu. potreban je za stariju osobu koja se ne snalazi sa komputerima. ima mobilni iz 2000. godine koji je konacno izdahnuo. bilo bi poželjno i da je skreen veci. pokusavam da nađempreko interneta ali kako sam preko okeana malo je teze. zahvalna za svaki predlog.
Nakamura
(znanje je moć)
2011-12-12 05:04 PM
ja sam to pre godinu dana pitao, evo te teme: http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=117&id=15220550&thread=15220550

i nasao sam ga tek aprila-maja ove godine samo na ovom sajtu:

http://mobilnionline.com/Shop/Emporia/Mobilni-telefoni/Emporia-Life-plus/flypage.tpl.html

Takođe ih nisu imali, ali sam nazvao slučajno ponovo posle mesec dana i imali su ga. Jes da su u Somboru, ali su mi poslali brzom postom i sutradan ujutru mi je stigao pouzecem, a postarina je bila svega 4-5 eura. Pretpostavljam da oni to nabavljaju iz Madjarske. Inače cena mu je po Evropi bila od 100-200 eura, pa ne znam kako je kod njih 55.

Baterija mu dosta drzi struju. Ima stedljivi rezim. Pozadi ima jedno vece crveno dugme, malo uvuceno u kuciste, a pritiskom na njega se odmah uspostavlja veza sa policijom, tako je instalirano, a treba da može da se promeni taj broj. Ja sam posle 2 poziva policije iskljuci to dugme :) Inače mogu da se instaliraju 10 brojeva za brzo biranje.

Ima „viva voce”, pa može da se razgovara i u autu za vreme voznje i da se ne drzi u rukama, jer ima i zvucnik između displeja i tastera.
Sa desne strane ima taster za baterijsku lampu, preklopnik za budilnik i taster za zvucnik - isklj.uklj.
Sa leve strane ima dugme za gasenje, preklopnik za zakljucavanje i podesavanje jacine.
Menu je jako jednostavan, najmanja slova su dosta velika, da veca i ne trebaju. Ima nekoliko muzikica za alarm i zvonjenje, u vise nivoa.
Ima sms opciju, a spisak telefona (Rubrica) je već vidljiv čim se klikne na bilo koje dugme kad je telefon otkljucan i zatvoren. Znaci, sve je krajnje jednostavno. Dizajn je lep, tasteri su veliki (12x14 mm), jedino sto je malo veci, dimenzije su mu: 115x57x18 mm.

Mana mu je sto odjekuje tvoj glas onome sa kim razgovaras, a možda ja to nisam dobro ni podesio, tako da ne tvrdim da je 100 % do telefona, jer moguće je i da je to zbog zvucnika.
E sad, nema srpski menu, ima engleski, nemacki, italijanski i još par jezika.

Ima još nekih modela na trzistu, ali su neke leve marke i sa lošim rešenjima, ruzni i sa dosta malim displejom. Ovome je displej bas dosta veliki, 43x47 mm.

Eto toliko. Malo sam kasno video ovu temu jer retko dolazim na ovu diskusiju, ali nadam se da ćeš prorocitati ovaj moj post.
Pozdrav iz Beograda.
ShoneZver
2011-12-28 05:20 PM
iPhone 3Gs ima Accessibility opciju u settings, znachi ima ogromna slova, magnafied and enlarged screen, veoma brz i jednostavan za upotrebu. naravno radi na dodir, sho znachi da je lak za interakciju.
boris195
2012-01-21 03:00 PM
Sony-Ericsson IMT539.
ninnna007
2012-02-13 06:45 PM
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.