Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Slatko od..
svirena13. avgust 2013. u 14.22
planiram da pravim slatko od tresanja, jagoda, i sljiva, ali nemam pravi recept. Nisam pretjerano vicna kuvarica, i ovo nisam nikad pravila, a jede mi se. ajmo kuvari-će, pomagajte.
tweety_m
(?)
13. avgust 2013. u 17.03
Svirena ja bih za svaki slučaj otisla kod Arapa i kupila :),ako neko ima dobar recept i ja bih pokusala ali bez kreca i koje čega.Uslovi u stambenoj zgradi minimalni za akrobacije :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. avgust 2013. u 18.48
pa krkneš voće i šećer u neku šerpu i skuvaš slatko :)
svirena
(teaser)
13. avgust 2013. u 20.41
tweety, ne znam da li kod meme ima arapa sad:-)) a i nije to to~ kontam ako ima da se ne kuha puno, neka manja kolicina, mis'im skromna sam žena, teglica dve to je to:-)) Imam prostora samo nemam 'vremena'

mudrijash, nik ti sasvim pristaje:-)))
tweety_m
(?)
14. avgust 2013. u 07.58
Da ti kažem ovi recepti od Dzekson su mi ok,čak i ja pomišljam da spremim,samo sto su jagode prošle a maline su skupe pravo,greota mi praviti slatko,kad djeca mogu svjeze da ih jedu.Kontam možda od sljive da napravim i pojavile su se i smokve.
svirena
(teaser)
14. avgust 2013. u 10.47
pa okvirno su joj recepti ok, ali ja pola termina i rijeci koje koristi iskreno ne razumijem, a nije ni objašnjeno kako treba. još odjednom se pojavljuju namirnice u postupku, a nema ih na listi, pa tek onda ništa ne kontam-vidi njeno slatko od jagoda, postavila sam i pitanje, pa ako odgovori, možda i napravim. u mojoj kuci se slatko nije ni pravilo i ne znam otkud to da mi se sad jede, i zato bih rado da probam da napravim.
tweety_m
(?)
14. avgust 2013. u 11.31
Ja mislim da je to voda u kojoj je rastvoren limontus jer kaže pola litre vode i 10 gr limontusa pomijesati pa jagode „provuci” kroz to.Pretpostavljam da je to ostatak te vode.Valjda se javi pa da skontamo,i meni se dopada recept nije komplikovan.
svirena
(teaser)
14. avgust 2013. u 11.58
twetty, jesmo vrijedne:-))), da nas nema trebalo bi nas izmisliti:-))
DZEKSON
(*******************)
14. avgust 2013. u 13.07
Draga svirena, odgovorila sam ti na pitanje ispod recepta, izvini za kasnjenje, nisam videla... a i ovde retko svracam jer sam imala losa iskustva na forumu, raspale po meni, pa ja prestanem da se javljam, ha, ha.
Preporucila bih ti slatko od jagoda i od kupina, to su meni najlaksa slatka za kuvanje. Takođe se izvinjavam zbog recepata koje sam prepisivala iz jednog prastarog kuvara, doradicu recepte kad budem imala vremena.
Za one koji bi spremali slatko gde se koristi krec, preporucila bih rastvor sode bikarbone, prvi put sam ove godine pravila slatko od kajsija, tako može i od sljiva, samo voce treba da bude cvrsto.
Veliki pozdrav za vas vredne mlade domaćice :) <3
svirena
(teaser)
14. avgust 2013. u 13.49
hehe Dzekson, veliki otpozdrav i tebi. e sad nema mrdanja, mora da se pravi. Ja i tweety smo najvrednije domaćice, ja sam doduse u pokusaju, ali bitanm je trud:-)
DZEKSON
(*******************)
14. avgust 2013. u 15.21
Naravno, ja sam dosta kasno pocela sa spremanjem slatka i pekmeza, mislim kasno po godinama, pa sam opet stigla da naucim ono sto me interesuje :)
tweety_m
(?)
15. avgust 2013. u 14.27
Hehe ;) dok god imamo dobru volju dobro je.Kod mene jagode nemaju vise :P
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…